Onsdagen den 16 november 2011

Njoff!
Kanske är det sista veckan jag skriver på just den här sidan! Ha, nu blev ni rädda va? Nej, jag ska förstås fortsätta skriva men det har visst kommit en speciell "bloggsida" som matte tänkte lägga in åt mig . Då kan ni skriva kommentarer som "fantastiskt vad intelligent du är Bonzo", "jag önskar att jag var som du", "snygging" och liknande saker.

Vi har haft jättekul i helgen för mormor och morfar kom till oss i torsdags. Mamma och jag får alltid MÅNGA ben av mormor och vi älskar både henne och morfar (fast morfar är veterinär ). Jag satt i knät jättemycket. Mormor och morfar fick bo i matte S och vår nya lägenhet. Den ligger 50 meter (knappt) från vårt hus där vi bor nu! Dvs tvärs över gatan!!!! Morfar fick en operation i Farsdagspresent av matte E! Min pappa hade tur och slapp få en operation i present !

Husse ser lite risigt, det beror på att han är gammal + att han har opererat ett öga. Han vill gärna tro att han ser bra och därför använder han sällan glasögon. Matte S använder hårschampo "hinkvis" och det är därför ofta slut när husse ska ha. Igår berättade han att han varit så förvånad en längre tid för schampot hade nästan inte minskat något alls och det fanns fortfarande kvar en halv flaska. Han var helnöjd med det ända tills han tittade närmare på det och upptäckte att det var hundschampot han använde 😀. Matte och matte hånskrattade åt honom men husse sa bara att det stod på att det innehöll en massa bra vitaminer och att man fick en skinande fin päls av det så han var på hela taget rätt nöjd!
Nu är mamma och jag lite oroliga att han ska ta allt vårt schampo så vi får använda lusschampot nästa gång.

Till helgen ska vi åka på laserkonferens till Stockholm och bo på hotell. Det ska bli jättekul, då ska jag äta många ben.

Slick på er alla från Bonzo

Tisdagen den 7 november

Njoff!
Igår hade jag jättekul för då var vi på chihuahuapromenad i Hästhagen igen. Rocky var där och vi hade kanonkul. Vi jagade varandra och ibland de andra. På bilden ser ni Rocky som är black and tan, mig, bakdelen på Tilly och så mamma i bakgrunden. Matte skulle ta kort på mig och Rocky när vi sprang men av någon underlig anledning blev de ALLA suddiga !! Småråttorna fick inte följa med på chi träffen och det var ganska skönt tyckte jag. Inte för att de hade kunnat hänga med mig och Rocky ändå men det hade väl blivit ett evigt klappande och gosande. Alla verkar bli sådana när småråttorna kommer 🤨.
Dom har iallafall fått andra namn nu men det är svårt att kalla Nollan för Jessie istället! Däremot är det lätt att kalla Långstrumpa för Sessa och Killen för Zorro. Zorro är ett bra namn tycker jag. Det är z i det precis som i Bonzo. Först tänkte matte S kalla honom Pajas men då sa matte E att det kan han ju inte heta för det heter en hund i min pappas flock. Hon föreslog Pajazzo istället men sen blev det Zorro.
Förresten, glöm inte att titta på mammas och min superfilm där vi klättrar i träd! Den ligger under Trix-sidan.

Nu ska jag äta mitt ben, slick på er från Bonzo

Måndagen den 31 oktober 2011

Njoff!
Jag ska bara tala om att det verkar vara VÄLDIGT lite kort tagna på MIG just nu!Jag tvingas alltså lägga ut ett "Rått-kort" . Jag tog ett där de busar och det är "Nollan" som är i ryggläge! Henne skulle vi kunna bli av med om vi sätter henne på tåget till Uddevalla för då har Chico lovat ta hand om henne. Men vi behåller henne ett tag tilloch dom andra också för dom är bara 5 veckor ännu.
Idag var dom RIKTIGT KORKADE!! Dom försökte tutta på MIG 🤒!!! Va, ser jag ut som en tjej kanske 😠? Det gör jag absolut INTE! Jag höjde ena läppen när dom överföll mig men då sa matte att det fick man inte även om man blev överfallen.
Iallafall fick dom "onda ögat" men jag tror inte dom förstod det!

Slick på alla från Bonzo

Måndagen 24 oktober 2011

Njoff!
Jag och hela min flock var i Fjällbacka i helgen. Matte påstod att det var bra för mina småsyskon att träna sig på att åka bil. Inte vet jag om de tränade precis 🤔 de sov mest hela tiden.
Annars har de skärpt till sig lite och försöker kissa ute nu och det är vi några stycken som tycker är jättebra .

Själv hade jag en läskig upplevelse i lördags! Matte S och jag skulle gå en långpromenad i skogen med Klas (en som matte S verkar väldigt förtjust i ). Det verkade ju kul men VET ni vad som plötsligt visade sig då!!!!! Jo, Klas hade en hund också. Men det var ingen snygg, trevlig chihuahua utan en läskigt stor rottweiler ! Han hette Hoffa och om honom tyckte jag INTE. Matte påstod att jag kommer att gilla honom när vi blir bättre bekanta . Jag säger bara, det får vi väl se det! Nästa gång tar jag med mamma så vi blir två mot en. I värsta fall får väl råttgänget också följa med och då blir vi fem mot en, haha stackars Hoffa då.
Förresten, det är väl inte så att en rottweiler ÄTER råttor? För i så fall kan vi absolut inte ta med råttgänget. Jag är lite rädd om dom iallafall 🤭.

Slick på er alla från Bonzo.
PS. Råttorna hälsar säger de! DS


Söndagen 16 oktober 2011

Njoff!
Snygg bild va! Det är jag och "Nollan". Om hon inte passar sig kommer vi aldrig sluta kalla henne "Nollan" och det är ju inget vidare namn. Fast det beror ju på också! Om man är på utställning och alla säger "där är nollan" då betyder ju det att man är ganska misslyckad och domaren inte kunde hitta något speciellt bra att säga om en. Men om man däremot är på agilitytävling och folk säger "där är nollan" så betyder det att man är en av de bästa och har gjort ett jättebra lopp 😀. Det vore väl ändå vackrare och enklare med exempelvis "Bonzan". Vi ska iallafall tydligen försöka hitta på namn den här veckan så om ni bara håller ut så kanske ni får veta det nästa vecka 🤔.

Jag tycker mina syskon är ganska okay men dom luktar inte något vidare ännu . Deras bordsskick lämnar också en del övrigt att önska men det är rätt bra för om man är snabb kan man slicka golvet efteråt och det är ganska mycket gott där.

Idag var Monika här och tittade på mig (och lite på mina syskon också). Hon fick 20 pussar för att hon är så snäll . Men hon ser nog lite dåligt för hon sa att mina syskon ser jättefina ut och det kan man väl ändå inte påstå!!! Dom ser ju fortfarande mest ut som råttor tycker jag fast idag var det en som försökte skälla som en riktig hund 😎. Inget jätteskall precis! Men det är ju bra att dom försöker uppföra sig som hundar!

Nu ska husse och jag lägga oss, slick på er alla från Bonzo

Söndagen den 2 oktober 2011

Njoff!
Råttorna är fortfarande kvar! Jag börjar vänja mig lite och idag kollade jag in dom lite lätt. Dom såg ut som............tja, råttor typ!
Käket har varit bra och i helgen åt jag pizza. Husse blev lite vrång då eftersom jag stod på bordet och åt men vadå, det var ju rester vetja!! Det var GOTT och jag har beställt det till nästa helg också.

Kommer ni ihåg min kompis Gerd? Min bordercollie kompis på agilityn i Tanum alltså! Hon var på pensionat när hennes husse och matte var på semester, det var ett all-inclusive pensionat. När hon kom hem visade det sig att hon väntade valpar (råttor alltså!!). Hennes matte hade ingen aning om att det var det som menades med all-inclusive så nu måste hon hitta hem åt 6 valpar vars far ingen känner, inte ens Gerd!!
Nåja, vi vet iallafall vem som är pappa till våra råttor 🤩. Det är MIN pappa det 😘.

Min husse han är väldigt lekfull. Det roligaste han vet är att jaga mig. Jag tar en boll och sen kör vi runt huset tills han blir trött och måste vila. Han verkar behöva vila ganska mycket tycker jag.

Nu ska jag natta i husses säng innan han hinner dit (han spelar fortfarande saxofon)! Slick från Bonzo

Söndagen den 25 september 2011

Njoff!
Vill ni veta något läskigt? Jo, det har flyttat in RÅTTOR här! En hel korg full. Mamma verkar vakta dom 🤨. Matte påstår att det är mina systrar och min lillebror men det måste vara världens lögn! Det finns ingen likhet på de små krypen och en snygg chihuahua som jag. Absolut ingen likhet alls! För att ni ska veta hur en RIKTIG chihuahua ser ut lägger jag in ett kort på den snyggaste jag vet.
Jag tänker iallafall inte beblanda mig med krypen så länge som de ser ut som råttor!

Nu ska jag berätta om vad bra jag är 🤩. Matte S har varit på laserkurs i Stockholm hela helgen och jag var anmäld till 4 klasser på agilitytävlingen i Kumla. På grund av råttornas inflytt sa matte E att vi inte kunde vara borta på tävling hela dagen (ja, ni ser vilket problem det blir direkt man får råttor i huset). Men hon lovade att vi skulle tävla en klass på morgonen och en på eftermiddagen i alla fall. Första klassen var jag jättebra över alla hinder men fick syn på en snygging vid ett tält och då var jag tvungen att hälsa. Det är förbjudet så vi blev diskade. Andra hopploppet gjorde jag inte ett enda hinderfel! Tyvärr var matte lite långsam (hon börjar kanske bli gammal ) så jag fick 4,16 tidsfel men det var ändå jättebra och jag kom 6:a av 24 startande. Visst var det bra!!!!

Nej, nu har råttorna somnat så nu ska jag krypa ner till matte för där är det iallafall råttfritt.
Slick till alla (och lite till råttorna också) från Bonzo

Tisdagen den 20 september 2011

Njoff!
Jag får nästan gå alla promenader ensam nu. Det är inte lika roligt som när mamma är med 😥. Matte lovar att det ska bli kul sen när jag blir storebror men jag vet inte riktigt hur det är. Det enda jag vet om storebröder är att min storebror är död och begraven och det låter ju inte så värst kul .
Jag och matte E ska ialla fall tävla agility på lördag OM inte mina småsyskon behagar dyka upp då! Det är i Kumla och matte S ska till Stockholm på laserkurs, husse ska jobba i Tanum så det blir bara jag, mamma och matte E hemma. Hoppas verkligen att vi hinner ta någon av klasserna, det är 4 stycken jag är anmäld till!

Jag hjälpte husse installera nya diskmaskinen häromdagen, ni kan se på bilden vad bra vi jobbar!
Nu ska jag hjälpa husse medbäddning, vi hörs senare i veckan!

Slick från Bonzo

Måndagen den 12 september 2011

Njoff!
Jag blev frisk nästan direkt bara jag fick ordentligt med mat igen förra veckan. Det visar vad viktigt det är att äta!

I onsdags skulle matte, matte och husse på Apoteksmässan i Kista i Stockholm. Vi skulle få följa med och först tänkte matte att vi skulle få promenera en del och dom skulle turas om att gå på mässan men sen kom någon "väderguru" och sa att det skulle bli regn. Då ringde matte E och beställde plats på Barky´s hunddagis åt oss 😮😮! När vi kom dit hittade vi först inte för GPS´en visade oss till en butik för kött- och chark!! Då blev till och med husse orolig och sa att " här kan det absolut inte vara". Men det var det, eller iallafall bakom den butiken. Det var jättetrevligt!! Mamma och jag fick ett eget rum med soffa och en massa korgar! Det var massor av trevliga hundar där och man fick MAT mitt på dagen!!! Det borde vi införa hemma tycker jag 😀. Mamma var först lite sur över att inte få gå på mässan men sen erkände hon att det faktiskt var kul på dagiset 🤩.

Iförrgår plockade jag kantareller. Jag fick inte äta dom men jag åt ett par ändå när ingen såg. Gott ! Matte tyckte att jag blivit riktigt bra på kantareller.

Idag har jag varit spårhund! Monika och Nelly kom hit och JAG skulle avgöra om Nelly löpte eller ej 😎. Hon löpte lite, men inte värstaste om ni fattar vad jag menar . Hon var ganska snygg men lite kärv vid uppvaktningen. kanske var hon bara blyg?

Nu ska jag äta mitt ben, slick på er alla från Bonzo

Måndagen den 5 september 2011

Njoff!
Jag är sjuk 😮😮😮! Jag som ALDRIG varit sjuk förut! Egentligen är jag nog inte sjuk nu heller, jag har ialla fall inte tappat aptiten! Nu ska jag berätta! Jo matte E och vi var ensamma hemma i helgen och på fredagen var allt som vanligt. Tidigt på lördag morgon vaknade jag och kunde absolut inte ligga kvar i sängen (jag som brukar sova till 9 minst). När jag hoppat upp och ner en timma vaknade äntligen matte upp lite mer ordentligt och fick för sig att jag var pinknödig. När hon satte sig upp för att ta ut mig bara stirrade hon på mig och sa att jag såg ut som en hamster (ni kan se på kortet).Jag har aldrig träffat någon hamster men mamma har det och sa att det var en sorts RÅTTA!! Matte blev väldigt orolig plötsligt för jag darrade också så hon ringde morfar redan före klockan 7 😮. Han trodde det var en allergi och det trodde matte också. Matte och jag fick åka till vår mottagning Kvartersdoktorn och hämta kortison. Matte tog med en stor spruta också men som tur var har jag inte behövt den . Sen fick jag 6 tabletter kortison, morfar tyckte det var en jättedos men matte sa att spädbarn fick 10!! I allafall slutade jag både darra och klia mig nästan direkt. Däremot såg jag ut som en hamster fortfarande. Snälla Monika på My Grace kennel hade pratat med en på veterinärmottagningen i Örebro som sa att det tog ett tag innan jag återfick mitt normalt så snygga utseende och så sa morfar också. På söndagen såg jag ut som vanligt och alla tyckte jag var frisk men då kom det värsta: jag kräktes upp hela kvällsmaten och på natte kräktes jag på mattan 2 gånger, på fotpallen en gång och på golvet en gång 🤒.
På morgonen var jag JÄTTEHUNGRIG! Vet ni vad jag fick då? En sorts välling som matte fått recept av Monika på. Föralldel, inget fel på den, men det var ju så LITE!!!! Och vad tror ni jag fick nästa mål? Jo, samma välling men matte la i en liten bit av mammas lax i den men mättade gjorde den inte. Får jag bara välling imorgon också så tror jag att jag tar in på hotell ett tag 😀.

Nu ska jag sova, om det nu går så här på fastande mage, slick på alla från Bonzo

Tisdagen den 30 augusti 2011

Njoff!
Mamma knyckte det jag tänkte skriva till moster Karin men moster vet att jag älskar henne utan att jag skriver det 😘😘. Bara för det får mamma inte vara med på någon bild hos mig utan jag sätter in en på matte S och min pappa. De är lika snygga bägge två .
Matte S och vi har fått en lägenhet nu men vi kan ju inte flytta medan mina syskon är små så det blir i november. Det är inte så långt, nu bor vi på nummer 77 och vi flyttar till nummer 78 på samma gata 😀. Det är bara på andra sidan av gatan! Jättebra för då kan vi vara i vårt hus och trädgård så mycket vi vill men ha eget också när vi har lust. Husse har lite halvt om halvt lovat att sätta upp staket så vi alltid kan vara lösa i trädgården. När han hinner sa han......

Puss på alla födelsedagsbarn och andra från Bonzo

Måndagen den 22 augusti 2011

Njoff!
Jag ska börja med att rapportera att käket hemma hos oss har blivit mycket bättre 😀. Det började med att mamma ratade våran vanliga mat i 4 dagar. Då blev matte E så orolig eftersom jag ska få småsyskon så då fick vi plötsligt kokt lax och köttfärs blandat med vanliga kulorna. Då kan ni tro att mamma åt igen! Jag misstänker stark att hon får mer lax än jag men det är svårt att kolla det noga. Iallafall tycker jag att jag redan haft nytta av mina småsyskon fast dom inte ens är födda än .

Vi var ensamma hemma med matte E i helgen. Jag hittade en festlig påse (som legat i en kamera) i en garderob som jag bet i småbitar (ja, inte garderoben alltså utan påsen). Matte E hittade en pyttebit av den före detta påsen och läste på den "nicht eten". det betydde att man inte fick äta den . Snacka om att matte blev störd. Hon genomsökte huset och hittade resten av påsen och hela innehållet strött över golvet. Då blev hon ännu mer störd (om det är möjligt). Hon plockade upp ett antal av de små kulorna innan hon dammsög bort resten. Sen försökte hon först dela på en. Det gick inte! Då la hon en i vatten för att se om den smält. Det gjorde den inte! Vet ni vad hon gjorde då!!! Jo, då smakade hon på en 😮. Sen sa hon att de nog var konstgjorda och troligen kom "ut naturliga vägen" om jag ätit någon. Ha, tror hon jag är så dum att jag skulle äta något sånt! Då måste man väl minst vara en golden retriever eller något sånt för att göra något så puckat . Ingen chihuahua skulle göra det!

Nu ska jag skynda mig upp till husses säng innan han stänger dörren! Slick på alla från Bonzo

Måndagen den 15 augusti 2011

Njoff!
I går var jag i Askersund på utställning. Det var jättekul! Jag åkte dit med en söt tjej som heter Engla, hon var bara 7 månader. Hon vann 2 rosetter i valpklassen. Jag vann inget alls men det var störtkul ändå. Först satte vi upp tältet, det var lätt, jag hann knappt börja titta innan det var uppsatt. Sen kom en massa av polare som jag hälsade på, Molly och Melvin bland andra. Sen fick man gå runt i en ring medan en ganska sträng farbror som hette Mikael tittade på. Vi var bara 2 i min klass. Den andra blev diskad så man kan ju säga att jag vann vår klass
😀 😀! Mikael tyckte jag var manlig, hade vackra ögon och öron, snygg hållning och rörelse samt att jag hade ett riktigt härligt temperament som en chihuahua ska ha. Däremot tyckte han jag var i största och längsta laget 😮. Det tar jag enbart positivt! Hur ska man kunna bli agilitychampion om man är i tekopps-storlek!! Jag tror faktiskt inte att han var så hemma på agility men han gillade när jag var med på hans lekar .
Matte anmälde mig iallafall till agilitytävlingen i Kumla i september och då ska jag vara med i FYRA klasser! Det blir störtkul.

Slick från Bonzo till alla, även farbror Mikael!

Söndagen den 7 augusti

Njoff!
Jag har nästan skrämt slag på matte E och husse ! Dom satt ute på altanen och åt något onyttigt häromkvällen, mamma och jag var också därute när det plötsligt kom en hare i trädgården. Det får INTE vara harar i vår trädgård. Jag reagerade direkt och tog fart efter den. Enda problemet var att vår altan är högt upp och det är över 2 meter ner till marken och det finns inget räcke för matte och husse gillar "bryggkänslan" och brukar sitta och dingla med benen över kanten. Jag tog språnget ut efter haren på det alldra högsta stället, ni kan se på bilden var jag hoppade i från. Matte höll på att få hjärtsnörp men jag gjorde en helt perkekt landning 2½ meter längre ner (det lutar nedåt när man landar också) och satte efter haren in i grannarnas trädgård. Tur man är vältränad! Matte kom rusande ut och då hade jag redan kommit tillbaka efter att haren var borta och matte nästan slet upp mig och började känna på alla ben! Som om jag skulle ha klantat mig alltså 😮. Allt var helt men ska jag vara riktigt ärlig hade jag ALDRIG hoppat där om jag hade tänkt efter så jag ska inte göra det igen.

Slick alla, ni kan se både mig och mamma klättra i träd på nya videon när matte lyckas lägga in den 😀 puss från Bonzo "Mästerhopparen"

Söndagen den 31 juli 2011

Njoff!

Jag har varit på "inackordering" 😎. Det betyder att jag bott på ett mycket bra hundhotell. Ett fantastiskt ställe faktiskt med pool, toppensängar, bra käk och massor av fina poolare, både fyr-och tvåbenta. Bäst tyckte jag om August 😘. Han fick flest pussar av alla. Vi var ju också "finast" eftersom vi var de två prinsarna! August tyckte att jag borde varit kung . Då slickade jag honom tio minuter eftersom han hade så kloka åsikter (det kan ni se på bilden 😘😘).
Först var jag lite sur för mamma, matte, matte och husse skulle alla åka till mormor och morfar i Skåne och hälsa på och jag skulle egentligen följt med och bott på hotell i Ängelholm men så blev det så att mamma skullle hälsa på pappa och då skulle jag inte få vara med. Troligen bara för att jag ylat 3 nätter i rad och matte och husse turats om att sova med mig i källaren, snacka om att vara snarstuckna vaa!
Tur att det var ett bra hotell i Kumla istället. Förutom August som bara hade 2 ben fanns det två tjejer med 4 ben nämligen Signe Mops och Doris.

Igår checkade jag ut när matte kom och hämtade mig. Mamma var hamma då igen och tydligen ska jag få småsyskon nu! Vi får se vad jag tycker om det, ska fundera på saken!

Idag var vi på chi-promenad och det var jättekul! Jag lekte hela tiden. Mamma lekte bara en stund med Melvin och ratade alla andra! Jag älskade ALLA 😀.

Slick på alla men mest på August från Bonzo

Tisdagen den 19 juli 2011

Njoff!

Sa jag att ringträning var trist förra veckan 🤭! Jag tar tillbaka alltihop, det är störtkul! Sist var det 7 riktiga hundar (chihuahuor alltså) där och så en del annat löst hundfolk. Och jag blev störtkääär 😘 i världens sötaste chi-tjej som heter Merzedes.
Det är hon som står mitt på bilden. Hon är ganska lik mamma men bara hälften så stor 🙂. Jag försökte imponera på henne med lite konster och på bilden visar jag konsten "nödig". Somliga tror att jag tänker pinka på dem då men det skulle ALDRIG falla mig in, det är ju en jättesvår konst, jag känner ingen mer som kan "nödig" än jag. I bakgrunden står Prada, en lite mer bestämd "tant" i Merzedes flock. Jag tror iallafall att Merzedes matte gillade mig för jag pussade henne i hela ansiktet och det gillade hon iallafall. Sen sa hon att jag var jättefin så där var vi helt överrens 😀.

Tråkigt nog missar jag träningen den här veckan för jag och matte S är i Fjällbacka på semester alldeles själva. Jag är lite tveksam till om det verkligen är semester för idag har vi kittat fönster hela dagen och imorgon ska vi måla huset!! Om det är semester kan man lika gärna jobba! Fast matte S har varit på en del kalas på kvällarna men tror ni JAG fått följa med? Nej minsann, jag har fått vara hemma och vaktat huset. Det är JÄTTETRÅKIGT när inte mamma är med, jag trivs inte med att vara ensam 😥. Det är mycket roligare att ta en leksak från mamma än att ha den helt för sig själv .

Slick på er alla från vakthunden Bonzo

Måndagen den 11 juli 2011

Njoff!
Matte E anmälde mig just till en utställning i Askersund 🤩. Mamma sa att hon hade träffat domaren när hon var på sin första utställning och då sa han att hon var tjock!! Om han säger det till mig blir jag ARG 😠. Då ska jag slicka honom tills han ramlar omkull! Mammas uppfödare sa att domaren började bli ganska tjock själv och det tyckte både jag och mamma var väldigt roligt sagt . Får se om han bantat nu.
Bara för att jag ska till Askersund måste jag gå med matte på "ringträning". Det är en trist historia när massor av hundar, de flesta stora och fula, går runt i en ring (hörs på namnet va!). En tant står och ropar att " det ska vara roligt". För vem undrar jag? Fast det var ganska roligt när kopplet åkte av mig och jag raggade  på en snygg chi-tik 😀.

Matte S har semester och är i Varberg med Mickan. Det verkar kul, hon badar och har sig. Vi går promenader här hemma och igår var det jättekul för då var vi vid Kumla sjöpark. Jag rullade mig i ankskit och var helt svart. Matte och husse tyckte INTE det var kul och när jag kom hem var jag tvungen att duscha!
Igår fick jag åka cykelkorg för första gången för matte tyckte jag behövde träna på det. DET var INTE svårt!! Man bara satt och njöt faktiskt 😀.

Om 2 veckor ska vi åka till mormor och morfar i Skåne och bo på hotell. Det blir jättekul! Då ska jag också bada!

Puss på er alla från "Ringens mästare" Bonzo

Måndagen den 4 juli 2011

Njoff!
Jag (och mamma) har varit på filminspelning i 2 dagar. ALLA älskade mig 😘. Det är för att jag är trevlig, snygg, bra på att pussas och lagom tjock. Det som var tråkigt var att vänta. Fy vad man fick vänta!! Första dagen skulle vi vara humrar och matte S en fiskare. Jag tyckte det var en helt okey utveckling av min karriär, jag är ju ändå född i Fjällbacka men mamma muttrade om att "vi stockholmare äter humrar, inte ser ut som en". Jag säger bara ALLT KLÄR EN SKÖNHET 😎. Det ser ni ju på bilden, jag är ju supercool. På startsidan kan ni se både mamma och mig. Andra dagen hade jag en sorts fluffig, glansig krage på mig och mamma hade rosett. Nu väntar bara att få åka limosin till premiären och gå på röda mattan in (den tänker jag pinka på då 😀).
Igår var vi på chihuahuapromenad i Hästhagen och det var superskoj. Då får man springa jättemycket. Det var fem snygga tjejer där och så var det Jameson. Han är 15 år och hör lite knackigt men annars är han jättepigg. Jag gillar honom. Sen var det Melvin också, han är bara 7 månader och ganska barnslig.

Nu ska jag sova, om jag kan för husse spelar saxofon. Matte säger att vi ska gå på ringträning imorgon så det är bäst att vara utvilad då.

Slick från Bonzo Superstar

Måndagen den 27 juni 2011

Njoff!
På midsommarafton åkte vi båt till Otterön och hälsade på Rasmus föräldrar. Det var jättekul! Jag körde båten (det ser ni ju på bilden), Rasmus hjälpte mig lite. När vi kom fram blev jag jättepopuär och Rasmus pappa bar mig jättemycket. Mamma sa att det var fånigt för chihuahuor har egna ben att gå på men jag tyckte det var lite cool 😎 att slippa jobba för en gångs skull.
Ingen bar mamma för hon skulle aldrig förnedra sig så inför en "främling" säger hon. Vadå, det är väl lite slappt att vila upp sig inför midsommaraftons kväll säger jag!

Idag har vi tvättat. Det var hemskt svårt! Matte S fick ringa: matte E, husse, morfar och slutligen mormor innan tvättmaskinen startade. Alla gav samma råd som inte fungerade utom mormor som var den enda som visste hur man gjorde för att den skulle starta. Undrar hur man gör för att den ska sluta, just nu har den gått i nästan 2 timmar!!

Nu ska jag sova min skönhetssömn fast jag inte behöver det. Slick alla från Bonzo

Måndagen den 20 juni 2011

Njoff!
På bilden ser ni mig och Dessie. Somliga tyckte jag borde lära känna Dessie men jag vet inte jag, hon är för gammal för mig och dessutom setter 😮!!!! Vi var på en kurs idag, det var jätteroligt, MASSOR av hundar och jag gillade nästan alla inklusive Dessie (bara en svart typ som jag kanske inte älskade precis). Jag vet inte varför jag skulle gå på kurs för jag har nästan slutat skälla helt på andra hundar redan. Jag slutade i torsdags! Det berodde på att matte E och jag och mamma åkte till sjukhuset med en massa prover. Då skällde jag på hundarna på gatan i Örebro och plötsligt blev matte E jättesur på det och körde raka spåret till Djurens center, en vanligtvis trevlig affär där man blir bjuden på ben. Där spenderade hon sina surt förvärvade slantar på ett äckligt halsband som sprutade citronvatten när jag skällde 😠. VEM har hittat på något så dumt? Jag var ju bara tvungen att sluta. Men summan av laster är konstant säger matte så för att kompensera skällandet tuggade jag sönder en flaska nässpray och en ask med minttabletter där jag sen åt upp alla tabletterna. Sen hade matte S mage att påstå att jag hade dålig andedräkt 😮! Jag vet nog att det är såna tabletter hon säljer för att patienterna på mottagningen ska lukta gott när de är i ketoacidos (ha, vilket fint ord jag kan - fast jag vet inte vad det betyder! det får ni googla som matte E bruklar säga).

Mintpussar på er alla från Bonzo "den tysta" (och sociala)

Tisdagen den 14 juni 2011

Njoff!
I lördags gjorde jag mitt livs bästa agilitylopp på tävlingarna i Frövi. Jag fick bara 5 hinderfel, det var den där säcken som jag inte är så van vid så jag hittade inte ut första gången 🤭. Matte och matte var CHOCKADE! Ha, jag ska minsann bli agilityhund också och visa alla vad bra jag är. Jag tog 12-portars slalom lätt som en plätt förresten . Efter det var jag helt utpumpad och somnade direkt på en av våra nya kylfiltar, det ser ni på bilden. Vi fick 2 nya kylfiltar i helgen för matte E tror på en varm sommar. En med ludd på ena sidan och då är den en vanlig filt och en för hästar 😮. Det stod iallafall på den. Den är blå och kall hela tiden, jag vet inte hur det går till. matte talade om att klippa den till mindre bitar som man kan ha som täcke.

Jag ska iallafall inte sova på den i natt för jag gillar när det är varmt när man sover.
Slick på nosen från Agility-Bonzo

Måndagen den 6 juni 2011

Njoff!

Idag har jag ylat nationalsången. Jag gillar när dom spelar blåsinstrument och min sång passar jättebra till blås. Jag är fantastiskt musikalisk 🤩. Dessutom är jag söt och gosig för det tyckte en jättesnäll flicka som jag träffade vid Kumlasjön när vi firade nationaldagen. Då fick hon puss på munnen av mig. Det enda var att det var lite svårt att förstå vad hon sa för hon pratade engelska men hon var från Grekland. Tyvärr glömde jag fråga vad hon hette men hon bodde nära mitt jobb så jag får fråga nästa gång vi ses.

Ni har väl läst att jag ska bli filmstjärna 😎. Jag tänker göra "nödig" "buga" "snurra" "rulla" "tå" "vackert" och massor av andra konster. Sen ska jag ge autografer (tassavtryck) till alla som jag gillar och eftersom jag gillar ALLA så kommer jag få ge massor av autografer.

Jag är lite sur annars för jag får inte vara med på DM på söndag 😠. Matte sa att det inte var någon idé för jag är inte tillräckligt bra!! Vad är det för snack! Jag är hur bra som helst om jag VILL alltså. Fast jag kanske inte vill....

Nu ska jag trycka undan husse från bästa platsen i sängen (den mitt i, ni vet) och sova min skönhetssömn trots att jag egentligen inte alls behöver det (till skillnad från vissa andra).

Puss på alla från Bonzo

Måndagen den 30 maj 2011

Njoff!
Igår åkte jag tåg.
Vi skulle till Töreboda och äta på restaurang (fast det visade sig att bara somliga skulle få mat). Eftersom matte S varit på revy-vandring i Kynnefjäll kom hon dit med bilen från "andra hållet" och då tyckte husse och matte E att det var onödigt att ha en bil till på vägen hem. Alltså bestämde de att vi, dvs dom två, jag och mamma skulle åka tåg. Matte E köpte biljetter på nätet men det visade sig vara helt i onödan eftersom det aldrig kom någon konduktör . Husse tyckte tåget svajade, mamma var helt absorberad av en karamell på golvet, matte E väntade på konduktören hela tiden men själv kopplade jag av och tyckte resan var kul 😎.
I Töreboda var det väl "så där". Mamma och jag satt i bilen medan husse, matte, matte, farmor Karin, KG, Annika och Erik smockade i sig Thaibuffé. Fast sen åkte vi vägen om Älgarås och då visade jag och mamma konster för Annika och Erik. Dom var imponerade, deras hund Lennart kunde inte så många konster men han är ju en labrador stackarn.

Idag grillade vi kamben på altan, dom är JÄTTEGODA men man får aldrig så stor bit tyvärr. Jag fick äta lite på "fru Mus" svans istället .

Kambens-slick på er alla från Bonzo

Måndagen den 23 maj 2011

Njoff!
Jag har fått ett nytt jättefint halsband och koppel 🙂. Det är brunt med silver på och allt i fint läder. Somliga (mamma) påstår att det är för att jag ätit upp mitt gamla halsband men jag är säker på att det är för att jag är så vansinnigt vacker att halsbandet måste matcha mitt övriga utseende. Föresten tuggade jag bara av yttersta 5 cm på mitt gamla, det var JÄTTEMYCKET halsband kvar, gick fortfarande nästan att knäppa.

Det finns en massa hundar runt vårt hus så jag får vakta på dem en del. Då brukar jag inta ett högt läge (som på bilden till exempel). På altan står jag på bordet, gissa om man har bra utkik där! Fast matte och husse gillar inte det. Våra grannar kallar mig "Lejonkungen" för att jag ofta ligger högt uppe och kollar läget och just nu också för att min päls är som en lejonman efter badet i lördags . Jag måste nog hitta en lerpöl och fixa till den igen.

Slick på alla men mest på min pappa Gaston som fyller år imorgon.Slick på nosen på honom 😘😘😘 från Bonzo

Tisdagen den 17 maj

Njoff!
I söndags när vi åkte bil från Fjällbacka till Kumla stickade matte E en tröja till mig 🤭. Hon var nämligen säker på att vi skulle ta guld i hockey VM och att det skulle firas med en blå-gul tröja. Jag är personligen inte så förtjust i tröjor, dessutom skulle den PROVAS (hon hittade på mönstret och modellen allteftersom hon stickade!!). Det var massor av läskiga pinnar i tröjan när jag provade, ja ni kan själva se eländet på bild. Jag provade när vi stannade till i Älgarås och hälsade på farmor. Tror ni sen att vi tog något VM-guld 😠? Nej, så det var helt onödigt med tröja!! Fast nu hotar matte med att om det inte blir störtvarmt på nationaldagen måste jag ha den då 😮. Mamma sliper minsann för hon ålar sig och hatar tröjor.... ibland till och med morrar hon åt dem! Det ska väl ändå inte löna sig så man slipper!!!!

Jag morrade en gång när jag var mindre och låg under täcket och inte ville gå upp.Det hjälpte inte ett dugg. Matte E tog bara upp mig och sa att det var förbjudet att morra 🤭. Sen dess jag jag inte tyckt det varit lönt att ens försöka. Jag brukar försöka slicka "ihjäl" mina offer istället 😘.

Puss och slick på alla från Bonzo

Söndagen den 8 maj 2011

Njoff!

Jag är arg för matte hjälpte inte mig att skriva förra veckan!!Hon påstod att hon inte hann men jag vet att det är för att hon är lite (mycket) lat! Hon hann en massa andra saker som att äta, borsta tänderna och jobba. Inget av det tycker jag kan vara högre prioritet. Jo förresten ÄTA är nog det viktigaste av allt.
Jag åt en del hästskit igår, det är ganska gott tycker jag men matte gillar inte det. Fast jag undrar om hon verkligen har smakat? Hon är ju lite kräsmagad och börjar alltid tala om SPRIT när det är något hon tycker är läskigt. Inte sprit man dricker alltså utan sån man dränker in smutsiga händer i. Idag när vi var i Söderköping påstod hon att hon besökt den snuskigaste toaletten någonsin. Efter det hällde hon en flaska sprit över sina händer så det var rena turen att vi inte fastnade i en dopingkontroll! Något mer om Söderköping tänker jag inte berätta utan säger som kungen att "nu vänder vi till ett nytt blad". Fast jag var iallafall SNYGGAST!!!

Ha´det bra alla till nästa vecka så hörs vi igen från Bonzo

Tisdagen den 26 april

Njoff!
Saknade ni kortet på älgen förra veckan? Det är matte E´s fel för hon glömde sladden till kameran som fixar in bilderna i datorn i Kumla!! Men föralldel, ni vet väl alla hur en älg ser ut så ett kort mer eller mindre har väl ingen betydelse. Jag sätter in ett nytaget kort på det vackraste jag vet, nämligen mig själv, i stället 😀.
Påsken har varit bra med mycket agilityträning inför första tävlingen. Det är inte bara jag som tycker att jag är riktigt bra nu! ALLA tycker det (ja, husse, matte E och matte S alltså för någon mer har inte sett det ännu) 😎. Matte S hoppas att jag kan skärpa mig och vara koncentrerad på tävlingen. Det hoppas jag med  men jag lovar inget säkert. Man vet ju aldrig vad för intressant som dyker upp!

Slick från Världens Bästa Bonzo

Tisdagen den 19 april

Njoff!
Igår fångade jag nästan en älg ! När matte E och jag var ute och morgonpinkad (ja, matte pinkade inte alltså utan bara jag) då ropade husse plötsligt med viskande röst "det står en jätteälg på andra sidan huset". Jag tänkte direkt att den skulle vi kunna grilla till helgen men matte E gillar inte älgar så hon tvingade med mig in. Sen tittade vi på älgen från altan och då kom det plötsligt en älg till. Jag tror dom ville träna agility för sen travade de iväg över agilitybanan, hoppade lätt som en plätt över stängslet och försvann.

Jag tränar stenhårt agility nu inför första tävlingen och jag är superSUPERbra på brädan (gungan). När man tränar mycket måste man vila mycket så nu ska jag sova men imorgon ska matte E hjälpa mig att sätta in ett kort på älgarna.

Natti från Er Bonzo

Måndagen den 11 april

Njoff!
Jag har haft "barnvakt" i 2 dagar och det var toppenkul! Det tyckte inte mammam, hon låg och tryckte i ett hörn och tyckte synd om sig själv men jag hade kul. Jag ÄLSKAR Birgit och husse sa att jag luktade Birgit i flera dagar efteråt! Tänk att man kan lukta så gott så länge 🤩. Det beror på att man är bra på att pussas tror jag.
Just nu är husse och matte S i Fjällbacka och jobbar. Då sover både mamma och jag med matte E för hon är lite mörkrädd tror jag. Vi går till jobbet och tillbaka för vi har ingen bil just nu. I söndags var vi och tittade på en för att köpa. Den var helt ny men husse sa bara "ja, man sitter ju inte särskilt bra" för han vill egentligen bara ha en Volvo. Eftersom vi inte har bil fick vi släpa med en cykel för att ha allt tungt på. Den var mest ivägen, ja cykeln alltså. Imorgon får vi bära istället. Det är kul att vara ute och gå så mycket iallafall.

Nu ska jag rusa upp så jag får min favoritplats ( på vänster sida under täcket). Tusen nospussar från Bonzo

Tisdagen den 5 april

Njoff!
I helgen har jag gjort MH 😎
. Det betyder att det står i stamtavlanhur man uppför sig. Somliga i vår familj skulle inte vilja att det stod (matte till exempel!). Så här gick det till: först fick vi gå upp JÄTTETIDIGT (klockan 5!!!!). Jag gick inte upp förrän matte skramlade med maten. Just som jag tänkte gå och lägga mig hos husse tog matte E med mig ut i bilen och där somnade jag på stört 🙂. Mamma var också med men hon piper för mycket efter mus-valpen fortfarande så hon skulle inte få göra MH då. Man får inte pipa när man gör MH .
När vi kom fram träffade jag min halvbror Mysen nästan direkt. Han var inte väldigt leksugen men trevlig ändå. Han var först på MH. Jag var nummer tre. Först fick man hälsa på en jättetrevlig tant som tog med mig på en promenad och sen ville klämma på mig. Det fick hon gärna, jag gillar att bli klämd på. Det var nästan bara jag och Mysen som gillade det konstigt nog. Efter det lekte matte S och hon med en trasa men jag kunde inte vara med för jag var så baj-nödig. Tyvärr gjorde det att en farbror vid sidan av sa att jag inte var lekfull!! Jag som ÄLSKAR att leka! Sen hoppade det fram något som såg ut som en hare och gissa om det blev fart på mig då. jag var snabb som vinden men när jag kom fram så var det bara en skinnbit 🤨. Vilket lurendrejeri! Sen var det dags att stå still i 3 minuter, ganska trevligt för det luktade gott och fanns många kottar att titta på. Plötsligt kom en mysko figur med en blå landstingsfilt över huvudet. Det visade sig att hon ville leka! Jag tyckte att det nog ändå borde belönas så jag sprang fram till henne när hon stod där och ropade och viftade. Då åkte det upp en blå overall framför ögonen på mig. Jisses vilket hopp jag tog. Matte S betedde sig helskumt och började prata med overallen. Jag trodde ett tag att hon fått hallucinationer. Men bara tio minuter senare pratade hon med en helskum trälåda som rasslade något alldeles förfärligt. Sen kom det 2 spöken 😮. Jag gjorde som matte E sagt att man ska göra med dumheter, nämligen ignorera dem. Hade dessutom hittat en underbar liten grästuva där det luktade minst 15 olika sorters kiss. När matte S frågade om jag inte skulle hälsa på spökena tyckte jag det var dags att visa vad jag tyckte om det så jag satte mig på tuvan och tvättade snoppen. Skönt att vara ren under som matte E´s mormor brukade säga. Som avslutning på allt satt det en bakom en gran och sköt med pistol!
Efteråt fick jag ett protokoll där det stod allt som hänt. Konstigt nog var det ingen som vann. Det berodde på att det inte var en tävling sa matte E. Man kan undra varför vi då gjorde alla tokigheterna 🤨. Mitt protokoll kan ni läsa på min stamtavla på www.skk.se under hunddata och mitt riktiga namn (Sagaris Prince-Bonzo).

Slick från Bonzo som inte är rädd för spöken

Måndagen den 28 mars

Njoff!
I lördags hjälpte jag husse att såga ner ett träd. Husse sågar ofta ner träd och när matte S var liten trodde hon att det var husses hobby. Husse säger att det är nödvändigt och inget som han egentligen är intresserad av. Han vill helldre spela saxofon. Men han gillar att ha ved till kaminen på vintern och det gillar VERKLIGEN jag också 🤩. Den här gången var det en tall precis utanför huset. Husse hade tvekat länge för det är ofta en ekorre i det trädet och husse är lite blödig när det gäller sånt. Matte övertygade honom om att ekorren trivdes lika bra i ett annat träd och då plötsligt, som för att visa det, kom den skuttande på andra sidan huset. Jag såg den först och ylade så att alla skulle se var den var.
Husse sparade en bit av stammen och den ska vi sätta en vattenmätare på säger han.

Slick från Bonzo som också är vedintresserad, särskilt de små bitarna som man kan tugga på😀

Måndagen den21 mars

Njoff!
I helgen har vi firat Farmor som fyllde 90 år i lördags. Ja, det var förstås inte min farmor för hon är inte alls så gammal utan det var matte S farmor som heter Karin och som vi firade med middag på restaurang Ceasar i Kumla och sen fika på Sveas café, sveriges bästa fik
och det är inte bara vi som tycker för Sveas har varit i topp i Sverigeomröstningar många gånger. Farmor tyckte allt var toppen.

Jag tycker att vi ska fira MIN farmor nästa gång och då ska vi äta ben! Fast det dröjer jättelänge innan hon fyller år för det är inte förrän den 10 januari. Min farmor heter Annie och nästa gång fyller hon 9 år. Då är det bättre vi firar min pappa för han fyller 7 år den 24 majoch han gillar ben precis som jag.

Om knappt 2 veckor ska jag träffa min storebror Mysen för han ska göra MH test samtidigt som jag. Det tror jag blir jättekul, hoppas han gillar att springa fort!

Nej, nu måste jag vila mig i form. Slick på alla, särskilt "tjocka släkten" från Bonzo

Tisdagen den 15 mars

Njoff!
Det här blir den alldra sista snö-bilden för i vinter! Nu har det iallafall börjat smälta ordentligt och det finns flera ställen där det inte finns någon snö alls 😀. Det är bra för hur roligt det än är med snö så är det roligare utan. Man springer fortare och det finns mer gott att äta på marken!
Husse tänker också börja springa fort nu för matte tvingade honom att röntga höfterna och ryggen förra veckan. Han var väldigt motsträvig men till slut åkte han på "drop-in". Igår kom svaret 🤩. Han var inte riktigt klar för protes ännu så han bestämde sig raskt för att om han var så frisk skulle han börja med att springa Göteborgsvarvet. Vi får väl se om det finns några platser kvar säger matte .

Slick från Bonzo, som skulle kunna springa 2 Göteborgsvarv, bara det finns platser kvar!

Måndagen den 7 mars

Njoff!

Jag är alldeles frisk! Det beror på att jag äter en varierad kost tror jag . Först äter jag vanlig mat och sen äter jag hamburgare från McDonalds, allt som ramlar ner på golvet i köket (bara inte mamma knycker det först), blommor som torkat och diverse blad. Sen drygar jag ut allt med harskit, rådjursskit, mat som folk tappat ute och lite gräs. Om man ska vara frisk så ska man äta en blandad och varierad kost så det ska ni börja med allihop tycker jag. Ni kan maila mig om ni vill ha några bra recept! 

Mamma är mycket mer kräsen än jag och som ni läste har hon varit sjuk! Det bevisar att jag har rätt!

Nu ska jag äta lite igen, har hittat ett gammalt ben under sängen. 

Slick på alla från Bonzo

Måndagen den 28 februari

Njoff!
Jag kan göra "pang" 😀. Bevis på det ser ni på bilden. Jasså, vet ni inte vad "pang" är? Jo, det är när man står alldeles vanligt och plötsligt pekar matte med pekfingret på en´och säger "pang" med sträng röst. Då ska man låtsas att man faller död ner !!! Läskigt va! och ganska barnsligt men det är sånt matte, matte och husse tycker är kul. Mamma är jättebra på "pang" och kan göra det på "långt håll" men jag vill gärna ha tydliga instruktioner. Ja menar ska man låtsas vara död måste man ju veta det helt klart, eller hur! Så man inte halvdör bara exempelvis!

Jag tänker iallafall bli jättebra den 3 april när vi ska på MH test i Enköping. Det blir jag och 15 chihuahuor till och tidningen kommer och allt 😎. Igår sa matte E att vi skulle träna och så gömde hon sig bakom en buske och när mamma och jag kom springande hoppade hon fram och viftade med sin svarta jacka . Det var det fånigaste jag sett! Vem i all sin dar skulle vara så korkad att den inte såg att det var matte E!!!

Nej, jag tränar mig i form med god sömn och mycket mat .
Och jag börjar redan nu!!!
Natti från Bonzo.

Din rubrik

Njoff!

Jag hittade en kvarglömd julklapp när vi var i Kumla 🤩. Hur kan man glömma en julklapp?? Det måste varit en dement tomte som kom till oss i julas 🤨. Det var iallafall ett jättegott ben i paketet. Jag tänkte först äta det med papper och allt men det tyckte inte matte S var någon bra idé så hon tog papperet. Sen åt jag upp benet rekordfort . 

Vi hade jättekul i ridhuset i söndags. Det var jag, mamma, Nils, Zolita och Sven fast den pjuklarven blev buren hela tiden! Vi sprang jättemycket och jag sprang mest av alla. Det är för att jag har bäst kondition tror jag. 

Slick på alla från Bonzo

Måndagen den 14 februari

Njoff!
Mamma och jag hjälper husse jättemycket. Husse gillar inte alla papper han har men när vi hjälper honom går det mycket bättre. Mamma tror att hon är jättebäst bara för att hon hämtar pennor och sånt på skrivbordet åt husse. Lite går husse på det för han ger alltid mamma godis när hon gör det. Men jag är mycket smartare . Jag har kommit på att husse ger MIG godis när mamma hämtar något också bara för att han tycker synd om mig annars 🤩. Alltså, jag ser söt och rar ut, mamma jobbar och vi får BÅDA godis ! Snacka om att utnyttja situationen och slita ut en generation i taget!!

Annars tar jag det ganska lugnt just nu. Tränar agility på söndagarna och vilar mig i form för övrigt. Matte säger att vi ska på första tävlingen i april. I går fick jag en ny kompis på agilityn. Det var en stor tjej som sa att hon var en Dansk Hönshund!!! Kan man verkigen vara det?? Hon luktade störtgott fast hon var en höna och vi hade toppenkul och jagade varandra. Matte S tyckte först att hon var för stor för mig men matte E sa att "storleken har ingen betydelse" och jag trodde mest på matte E. Nästa vecka ska ni få se hur hon ser ut!

Annars charmade jag en läkemedelsrepresentant som hette Fia i veckan. Hon gillade mig skarpt och var spekulant om jag får en lillebror!

Slick och kram på Alla Hjärtans dag till ALLA som jag älskar (och det är MÅNGA det) från Bonzo

Söndagen den 6 februari

Njoff!

Jag har varit i Kumla igen. En dag var jag på mottagningen och hjälpte husse. Jag slickade välkommen och var allmänt trevlig. ALLA älskade såklart mig, en ville absolut ha en så trevlig hund.
Vissa i vår flock säger att jag är korkad ibland. Idag läste jag i brukshunden att det är helt fel för Ceasar sa att inga hundar är korkade (men en del mattar och hussar är det!). Jag talade om det för matte men då påstod hon att hon bara skojat och att jag är klok och smart. Och det är jag för jag kan nästla mig in i husses säng varje natt om jag vill och DET är inte lätt ska ni veta!
Idag när vi åkte bil kom en katt 😮. Mamma och jag skällde ut den men då sa matte men fånig ljus röst "åh en sån fiiin kisse, har ni sett vilken fiiiiiiin kisse". Mamma gick på den lätta och började vifta på svansen! Det gjorde INTE jag. Jag såg tydligt att det var en ful, dum katt som inte fick vara där alls.

Jag har ett väldigt gott ben som jag ska äta på en stund nu innan jag nattar.
Slick på er alla från Bonzo

Tisdagen den 1 februari

Njoff!
Vilken trist helg! Jag har tillbringat halva tiden bakom galler, visserligen med hela övervåningen till mitt förfogande men inget sällskap alls . Resten av tiden fick jag vara med husse och matte E när de bar en massa saker, Matte påstod att jag höll vakt och fick ligga på en massa madrasser (se bilden) då för att se bra. Jag somnade nästan med en gång för jag hade varit vaken på natten. Tur att jag sov så jag var utvilad till natten efter 😀😀!! Det kom iallafall ingen så jag vaktade helt okey.
Min polare Nils har fått en lillebror som heter Sven och är 9 vecker och en pudel han med. Det ska bli jättekul att träffa honom när han hänger med Nils på agility i vår. Jag vill också ha en lillebror! Jag får prata med mamma om det när vi ses igen.

Slick på er nu och natti från Bonzo

Onsdagen den 26 januari

Njoff!

Jag känner mig ENSAM !!! Mamma är inte på samma ställe som jag just nu för hon löper omkring någonstans tror jag och det är bottentråkigt. 

Husse säger att jag verkar deprimerad men jag vet inte riktigt vad det betyder. Men det har något med att man är ledsen att göra. Husse säger att det finns massor av hundar som alltid bor som ensamhund i sina familjer och det låter ju förskräckligt tycker jag. Bara för det måste husse göra saker med mig hela tiden. Igår försökte han smita en stund och träna saxofon men jag satte mig i hans knä och stoppade ner huvudet i saxofonen så han var tvungen sluta! När han inte kunde roa mig mer gick vi och la oss och jag kröp tätt intill honom så han inte skulle känna sig ensam han också nu när matte E är på kurs.

I morgon ska vi iallafall åka till Kumla husse och jag och han har sagt att mamma ska följa med då så jag ska försöka klara natten nu.

Nu ska husse och jag natta. Jag har lovat slicka hans ben så han slipper duscha  slick från Bonzo

Tisdagen den 18 januari

Njoff!
Vi var på promenad i Hamburgsund i helgen när Alf och Birgit var här. Jag ÄLSKAR Birgit. Hon fick tusen pussar av mig och det gillade hon. På bilden står hon brevid matte E. Själv är jag lite upptagen på kortet som ni ser.
På promenaden träffade vi en liten chihuahuatjej och en fralla. Dom hette Selma och Louise. Selma var ett kilo mindre än mamma, 11 år och kom från Tom Puss. Matte E sa att hon nog var en avlägsen släkting för min mormors farfar kom också från Tom Puss. Jag försökte få Selma att leka med kan man tänka sig att hon morrade åt mig då! Louise var det mer fart på men hon ville inte jaga mig iallafall. Tröga alltså, tycker jag .
JAG gillar iallafall nästan alla jag träffar. Vi promenerade med chi-Luci förra veckan och henne gillar jag skarpt. I söndags träffade jag alla mina agilitykompisar och dom är toppen allihop.

Jag är själv med husse och matte E ikväll och det tycker jag är jättetrist. Man SKA vara flera hundar tycker jag. Husse tycker så synd om mig att jag får sova med honom hela natten!

Sov Gott, kryp under täcket ordentligt nu. Slick från Bonzo.

Måndagen den 10 januari

Njoff!
Hur är det egentligen, ena stunden är det så mycket snö att träden dignar och i nästa stund är det vatten överallt! Jag tröttnar lite på is för det går inget bra att springa fort på is. Benen vill liksom snubbla 😮.
Men till helgen blir det fint för då börjar inomhusträningen i agility och då ska ni få se en som springar. Hoppas Nils och Gerd kommer. Mamma ska också gå. Första gången blir vi nog lite handikappade för då tror jag matte E ska vara med oss för matte S har föreställning. Hoppas hon inte bryter något, matte E alltså, vare sig på sig själv eller hindren.
Nu ska jag fixa present till husse, han fyller år på fredag. 25 tror jag (eller var det 55 🤨🤨). Jag vet inte om det var hundår eller vilket men han är iallafall fortfarande still-going-strong som matte säger.

Slick på alla från Bonzo

Tisdagen den 4 januari

Njoff!
Efter alla helger måste man ta det lite lugnt så husse och jag slappar lite nu. Vi laddar oxå för nästa helg så vi orkar allt då. Matte S har premiär på BullareRevyn imorgon och matte E, husse och Roger var på genrepet igår. Det var tydligen jättebra. Själv tycker jag allt matte S gör är jättebra utom när hon skäller på mig. Fast det gör hon nästan aldrig men det beror ju på att jag är så duktig .

Nu är det dags att inta bästa platsen i husses säng, vi hörs, slick från Bonzo.

Måndagen den 27 december

Njoff!
Nu har jag firat jul och laddar för nyår . Till sist kom min bok och den var jättefin fast matte E som hjälpt mig med stavningen hade stavat fel på två ställen. På det ena stod det "jag väste och växte" istället för "jag växte och växte". Man kunde tro det handlade om en orm!! Matte E sa bara att "det SKA vara några fel annars tror ingen att du gjort den själv". Varför skulle ingen tro det? Alla läser väl min blogg och inte är det några fel i den inte!

Vi har varit på långa promenader och då har vi haft våra jultäcken på oss, ni kan se på bilden vad snygga vi är. Ja, jag menar mamma och jag alltså, husse och matte S har inga jultäcken fast det skulle dom nog vilja.

Nu önskar jag alla en fortsatt fin jul och ett Gott Nytt År så hörs vi igen 2011 😀.

Julslick till alla från Bonzo.

Dan´ före dan´ före dan´

Njoff!
Nu börjar till och med jag tycka att det är lite för kallt! Mamma har åmat sig länge men jag gillar snö 🤩. Men när vi var på långpromenad häromdagen försvann jag under all snö!! Idag var det -22 grader. Husse och jag tittade på termometern och husse som ser lite risigt skärpte sig till det yttersta för att se hur många grader det var. Då upptäckte jag att det var en hare vid vår brevlåda! Jag ylade högt så att husse skulle se den också. Det FÅR INTE vara harar på min tomt 😮.

Husse och mamma och jag sprang till stationen idag för att möta matte S som kom från Tanum med tåget. Mamma sprang fortast för hon hatar att bli kall om fötterna. Husse blev tröttast, han flåsade och var helt svettig . Själv tog jag det i lite lagom takt 😎.

Nu måste jag fortsätta med julklapparna! Slick och GOD Jul till ALLA från Bonzo

Torsdagen den 16 december

Njoff!
Min blogg kommer sent den här veckan men det beror på att jag jobbat stenhårt med julklapparna 🤩. Åh vilka julklappar!! Tyvärr har matte E förbjudit mig att säga vad det är, det är HEMLIGT 😎. I helgen var vi ute och gick och vägen var fylld av godsaker. Det tyckte inte matte, hon sa att det var en massa skit. Jag för min del tror att det var en sån där väg som dom har ett radioprogram om på lokalradion i Skaraborg (jag lyssnar på den ibland när vi åker bilen från Kumla). Dom har ett helt program som heter "Sketvägar". Det tror jag är såna vägar där rådjur, harar och andra djur lämnat lortar efter sig som man kan äta upp om man är snabb och inte visar det alltför tydligt för matte.

Nu måste jag fortsätta med julklapparna!
Slick och en harlort till er alla att mumsa på från Bonzo

Måndagen den 6 december

Njoff!
Min pappa är snällast i hela världen 😀😀!! Vet ni vad som hänt! Jo, vi hade varit bortresta ett par dagar (det kan ni läsa om på veckans voff) och när vi kom hem tog matte E med posten. Det var mörkt så man såg inte vad det stod på breven men det var ett brev som var ett paket och matte frågade husse om han beställt något. Det hade han inte men alla blev nyfikna och vet ni, på paketet stod det BONZO, Veddövägen 16, 457 41 Fjällbacka! Det var till MIG . När jag öppnade var det ett JÄTTESTORT ben och en tugg-julstrumpa med TRE ben till i! Så var det ett brev från min PAPPA som köpt allt till mig eftersom jag får så lite mat 🤩. Han är väl JÄTTESNÄLL 😘.

Mamma var avundsjuk för hon har aldrig fått något av sin pappa, inte ens ett foto! Fast matte E har fixat ett foto iallafall men hon får inte lägga ut det på mammas stamtavla för hans ägare fast hon frågat jättesnällt så ni fattar att mamma aldrig skulle få någon present 😥.

Matte sa att vi skulle ta ett kort på mig och benen till bloggen men hon tyckte det var svårt eftersom jag hade huvudet ner i benen och åt hela tiden. Hon hade någon sjuk idé om att jag skulle sitta och hålla ett av benen i munnen och titta framåt 😮. Man kan väl inte hålla ett ben i munnen utan att tugga på det! Det fick bli ett foto med mig och benen runt ikring. Jag kan meddela att det röda benet inte finns längre och att det var jättegott 😀 (mamma fick smaka lite grann och hon hälsar också att det var kanongott). Matte tog dom andra och sa att jag ska få dom  "med jämna mellanrum" 🤨. Vad menade hon med det? Fast hon mumlade något om imorgon så jag hoppas hon kommer ihåg det imorgon.

En jätteslick på nosen till min snälla pappa och en jätteslick till Yvonne också för jag tror hon har hjälpt pappa med adressen 😘😘😘 från Bonzo

Tisdagen den 30 november

Njoff!

Jag kan spela piano, det låter toppen. Särskilt om man ylar lätt samtidigt. Matte S lär alla sina djur spela piano. Den första hon lärde upp var kaninen Kaninus. Jag har sett det på video och han plinkar helt omusikaliskt och då säger matte S 5 år gammal "bra, spela mer, det är vackert". Jag säger bara VILKEN LÖGN! Det var inte alls vackert men det är det när JAG spelar 🤩. Men han behövde kanske uppmuntras? Jag är en naturbegåvning, det beror kanske på att jag har musikaliska gener 🤔.
Vi har precis varit ute på kvällspronenad, vi gick till soptunnan! Ja, den ligger faktiskt en bit bort när man bor på landet! Jag fick skäll för att jag kissade på mamma men det var ett misstag och berodde på att hon inte flyttade sig när jag ville kissa på just den fläcken . Nu ska vi natta men först måste mamma tvätta ena benet .

Slick från Bonzo

Tisdagen den 23 november

Njoff!
Nu har vi julpyntat 😮. Husse satte upp ljusnät i ett par träd utanför med förevändningen "på landet är det så mörkt så vi måste pynta tidigt"!! Sen satte mamma och jag oss i ett av träden och så tog matte kort (syns här i bloggen). Och JA, vi hoppade själva upp i trädet! Det är bara SÅ LÄTT 😎. Matte E satt upp stjärnor inomhus och en färgad slinga runt hela vardagsrummet. Det blev snyggt tycker jag.

Idag har jag ätit ben. Jag äter mina ben JÄTTEFORT och mamma hinner knappt börja på sitt innan jag är klar. Då tycker jag att som en god mor bör hon ge sitt ben till mig, hennes enda son (det lät nästan religiöst va!) men då blir hon sur när jag påpekar det och morrar!!! Stackars mig, jag väger bara 2,8 kg och borde få MYCKET mer mat .

Så, skicka mat till mig. Ben håller sig bra i kuvert på posten. Adressen är Bonzo, Veddövägen 16, 457 41 Fjällbacka!! Kan även avlämnas personligen om ni har vägarna förbi.

Slick till alla från en hungrig Bonzo

Måndagen den 15 november

Njoff och tjena alla polare!
Matte E och jag hade tjejfest i torsdags! Matte S sa att det var tantfest men det är lögn 😠. Alla var glada och pratade och klappade mig. Jag satt i Anitas knä och jag tror hon vill ha en chihuahua. Hon har haft en yorkshireterrier som blev 18 år förut 🤩. Vi åt räkor och havskräftor. Matte E bjöd mamma och mig på en konstig fisk som hette ansjovis (jag vet inte om det var namnet eller titeln 🤔). Den smakade bra tycker jag men man blev lite törstig efteråt.
Matte S klippte håret ganska kort på fredagen men hon var lika snygg som innan tycker jag, kanske ännu snyggare .

Igår firade vi Fars dag. Vi hade en jättefin tårta som såg ut som husse och jag fick "klick på nosen " av gräde. Jag ÄLSKAR "klick på nosen"!! Det kan ni se på fotot! Bakom mitt högra öra kan ni se en av mina favoritleksaker. Den kallas "Snoppen" och den brukar jag och husse leka med för det är en killgrej säger matte 🤔. Jag springer med den och husse försöker ta den! Jag ska köpa en sån till min pappa på nästa Fars dag tror jag om jag hittar en. Jag är säker på att han skulle gilla den!!

Slick och grattis alla Pappor, både min och alla andras från Bonzo

Måndagen den 8 november

Njoff!

Jag har fått dåliga vanor säger matte E. Jag har börjat vakna 04.40 (som ni minns berättade vi att husse fått en klocka som lyser i taket så matte vet precis vad klockan är nuförtiden!!) och då vill jag in till husse och mattes säng. Matte påstår att det är som småbarn som nattvandrar men vadå... jag ÄR JU LITEN! Först försökte dom uppfostra mig med att ignorera att jag gnydde och krafsade men det gick inte . Nu har dom gett upp och släpper in mig direkt. Som tack slickar jag matte E´s ben i tio minuter innan jag somnar igen. Nu undrar ni förstås varför vi inte sover där hela natten men husse påstår att jag slickar honom i ansiktet så han vaknar mitt i natten. Vi sover därför i matte S´s säng eller i våra korgar men går alltid in till husse och matte E´s säng på morgonkvisten och JAG tycker det är morgon 04.40 😀.

Jag gör faktiskt lite som jag vill hemma hos oss, på kortet ligger jag på bordet. Det får jag inte heller men när solen BARA lyser där fattar ju alla att en mexikansk vava MÅSTE få ligga i solen oavsett var den lyser.

Pussar till alla men extra många till min pappa och Yvonne 😘från Bonzo

Måndagen den 1 november

Njoff!
Igår var jag på utställning. Det var kul 😀. Domaren sa att jag var trevlig och sen så träffade jag min bror! Ja, halvbror om man ska vara petig men han såg hel ut. Han heter Melvin och ni kan se honom på bilden med sin mamma som ligger bakom honom. Han åkte vagn, det såg jätteskönt ut men husse säger att det inte är manligt och jag vill gärna vara manlig så jag går jag .
Annars har veckan varit lugn, jag har gjort några ordentliga bus som att tömma ut sopsäcken och demolera alla papper i den när matte ställt ut den i köket och gått ifrån för att det ringde och sen förintade jag nästan några servetter som jag hoppade upp på bordet och hämtade . Matte gillar inte sånt, jag förstår inte varför 🤨? Man ska göra bus nu för matte S säger att det är "Halloween" och om man vill kan man säga "bus eller godis" efteråt! Jag säger alltid godis 😀. Jaha, nu kommer matte och påstår att det är ANTINGEN bus ELLER godis! Jag tycker det är smatarst att först göra ett bus, sensmiter man undan med något i munnen som ingen ser vad det är och då måste dom locka med godis. När man får godiset får dom lappen man haft i munnen som visar sig bara vara skräp!! SNACKA OM SMART!!!

Puss på er alla och natti från Bonzo

Måndagen den 25 oktober

Njoff!
Jag var hur frisk som helst hela tiden mamma var sjuk men imorse var jag och matte E ute, okey hon kallar det inatt, klockan var 04.22. Det vet hon för husse har fått en klocka som lyser i taket så man alltid vet vad klockan är och så han slipper väcka matte E när han tänder lampan för att bara se vad klockan är ! Jag var inte dålig alls när vi var ute men när vi kom in kunde jag inte sova 🤨. Jag tillbringade 2 timmar med att försöka bryta mig in i olika utrymmen och rum och till sist blev matte E så trött på mig att hon la sig på golvet med filt och kudde och "höll i mig" 😮. Till sist fick hon ge upp och kliva upp! När vi skulle till jobbet var det jättehalt så när vi gick ut halkade hon på trappan och slog i baken JÄTTEMYCKET! Gissa om hon har världens blåmärke nu!!! Jag ramlade ur buren i rena förskräckelsen men jag slog mig inte. Fast sen spydde jag 3 gånger på matte S olika byxor så nu får hon tvätta . Det är bara bra, man ska vara renlig! Matte och husse påstår att det var för att jag äter  äckliga saker (det gör jag inte alls, jag äter bara goda saker!) men jag tror att det var avmaskningstabletten matte lurade i mig igår! Men nu mår jag bra igen så ikväll jobbar matte S och jag vid datorn som ni ser.

Äckel-puss från Bonzo till alla😘.

Måndagen den 18 oktober

Njoff!

Kolla vilken läskig typ jag träffade igår! Dom påstår att det är en SLÄKTNG!!!! Det måste vara världens lögn alltså! Han heter Lexus och är farbror Kent och faster Gudruns MINSTA hund . Nej förresten yngst sa matte nu. Han har 2 hundar till i sin flock, dom har jag inte träffat men matte E har berättat att sheltien Simba som är "mittemellan" var jätterädd för matte S kanin Skuttan!! Mamma har träffat både Simba och hans äldre "bror" chowchowen Djingis. Dom var båda rädda för mamma och tordes inte gå in när hon "höll hallen"!!
Mamma och jag skällde på Lexus och då sa matte S att vi inte fick hälsa närmare på honom. Stackars Lexus som inte fick hälsa på oss 😎. Jag tror jag hade gillat honom för jag gillar nästan alla!

Slick på nosen till alla och en slick på Lexus också  från Bonzo

Tisdagen den 12 oktober

Njoff!

Nu har jag varit i Skåne igen. Där tränar jag på att förstå vad skåningar säger . Dom säger en massa au och ai så man måste vara skärpt för att fatta. Det är jag, skärpt alltså 😎. Dessutom har jag skånskan i blodet för min pappa är skåning. Mamma är från Stockholm, eller som matte E brukar säga "vi e´ från Eken alltså" om sig och mamma. Låter mest som ett gammalt träd tycker jag. Matte S är närking och dom säger "de går allriiii.." fast matte S säger inte det så jätteofta vad jag hör. Husse är västgöte  och dom är jättesnåla må ni tro . Ni vet väl att smålänningarna säger "vad kostar det" men västgötarna säger "köstar de nött" !!! Det är sant säger matte E 🤔. 
Så där, nu har jag lärt er allt jag kan om detta, nu ska mamma och jag lägga oss. Som ni ser delar vi en fotölj med pläd ibland.
Slick alla skåningar, västgötar, stockholmare, bohuslänningar, närkingar och alla andra också 😘😘😘 från Bonzo 

Måndagen den 4 oktober

Njoff!
Nu är jag nästan doktor!!! Jag och matte E var på bild i  tidningen "Distriktsläkaren" 😎. Matte och jag hade skrivit en artikel med rapport från fetmakongressen i Stockholm och vid våra namn (okey, bara mattes då, kan jag hjälpa att redaktören inte fattade) var ett snyggt kort på mig och matte. Vi ska klippa ut det och sätta på väggen på mottagningen. Ni ser kortet här.

I fredags var jag och matte E på en "killgrej". Vi var på bilverkstaden, Volvo hette den, precis som våra bilar! Där träffade vi Gustav som tog kort på mattes bil och gick runt den ett par varv. Sen sa han att det inte var säkert att det var lönt att laga den. Vi får reda på det under veckan. Det var en jätteläskig trappa där, om man inte hade tungan rätt i munnen ramlade hela benet igenom stålrutorna. Det borde vara förbjudet med så stora hål i en trappa tycker jag.

Natt och slick-slick från Bonzo

Måndagen den 27 september

Njoff!

Kolla vilken urhäftig tunnel vi fått! Finaste i hela Sverige tycker jag, iallafall av dom jag sett (och det är många många det...).
Jag har många smeknamn. Lika ofta som matte, matte och husse säger Bonzo kallas jag Bubben. Ibland säger dom BB! Det betyder Bara Bubben🤨. Jag vet inte varför men jag lyssnar på alla namn, det viktiga är att alla pratar med mig! Ibland säger husse Lilleman till mig och om det både är mamma och jag säger han Småfolket! Mamma kallas väldigt ofta för Skrot och ibland Lillan. Matte E säger också SandieGull. Jag undrar vad dom får alla namn ifrån? Tänk om vi skulle börja kalla matte och husse olika saker! Får fundera ut några häftiga namn. Men det får bli imorgon, nu ska jag sova min skönhetssömn (inte för att det behövs, kan knappast bli vackrare).
Natti och slick från Bonzo alias Bubben
 

Måndagen den 20 september

Njoff!

Jag har varit i Stockholm. Bästa stället där var Djurgården. Det hörs ju på namnet att det är ett kanonställe, Djur-gården! Förutom mamma och jag var det flera hundar och så ett par vargar och 3 rådjur. Vargarna var bakom ett stängsel så vi kunde inte hälsa men vi skällde lite så dom hörde att vi var där. Sen fanns det en resturang där, och nu snackar vi en 5-stjärnig resturang. Dom hade nämligen en speciell meny för chihuahuor . Kanske fick andra hundar också också äta där men det var chihuahuorna som bestämde, det kan ni se på bilden 😀. Nästa gång vi kommer till Stockholm ska vi äta där.

Slick på nosen, nu ska jag äta klart mitt ben, Bonzo

Måndagen den 13 september

Njoff!

I lördags var jag på agilitykurs-avslutning. Då hade vi tävling, Nils vann och jag kom 2:a. Gerd kom sist (okey då hon kom 3:a om man ska vara lite snäll). Alla fick pris. Dagen efter visade jag matte hur grym jag är alltså... Kom på 19:onde plats i agilityn i Karlstad. Domaren hade en stor hatt som en cowboy men han hade ingen häst. Det var synd, jag gillar hästar och noshälsade på en på Veddö i förrgår .

Nu skulle det vara ett fräckt kort på mamma och mig i mattes ryggsäck men jag hittar inte det ikväll. Återkommer med kortet imorgon hoppas jag.

Den här veckan ska jag åka till Stockholm och bo på hotell, det blir toppen. Jag berättar om det nästa vecka!

Slick och puss från Bonzo "den grymme"

Tisdagen den 7 september

Njoff!
Oj vad vi har plockat svamp den här veckan! Det trista med det är att man inte får äta upp den 😮. Det bästa är att man får godis om man hittar det!! Jag hittade nästan allt på bilden 😎. Mamma hittade oxå lite.

Jag var på agilitytävling i helgen. Första dagen chockerade jag alla med att vara felfri tills det var 4 hinder kvar. Men då såg jag världens sheltiepingla och stack dit för att göra upp om en date. Det fick man inte!!! Det var väl en löjlig regel, det borde bli pluspoäng för att man är social istället tycker jag. Andra dan kom Nils och tittade och då kan ju en idiot förstå att det var svårt att koncentrera sig. Matte sa iallafall att jag var duktig och min matte ljuger aldrig 🙂. Mamma var jättebra och jag ska bli lika bra men inte just idag .

Slick på alla och mest på matte som fyller år idag 😘😘 från Bonzo.

Måndagen den 30 augusti

Njoff och morsning korsning alla polare!

Kolla en (två om man räknar mamma) som följer trafikreglerna och sitter bältad i bilen.

Husse leker mycket med mig men ibland är han lite seg och jagar inte fast han borde. Häromdagen kom jag på ett knep att få fart på honom. Jag hämtade en 500-lapp i hans plånbok och lockade honom med. GISSA om det blev fart på honom då! Det var störtkul . Jag tuggade bara lite i ena kant så han behövde inte bli upprörd alls .

Vet ni att det satt en jättestor hare på MIN gård när jag kom ut i Kumla sist! Jag jagade förstås bort honom MEN tror ni inte att han satt där dagen efter iallafall!! Jag får nog ta i med hårdhandskarna...

Får vila upp mig först, dags att krypa under täcket men först GRATTIS MOSTER KARIN 😘😘😘😘 från Bonzo.

Måndagen den 23 augusti

Njoff!

Tänk vad dåliga TV program det är nuför tiden! Man orkar inte ens byta kanal fast fjärrkontrollen finns helt intill 😉. Dessutom blir matte E sur för att jag vaktar fjärrkontollen och tar hand om hela TV-köret! Och jobbigt är det, ni ser, man somnar ju på jobbet!! Matte är sur för hon påstår att man inte får ligga på bordet. Bullshit säger jag, man måste ju vara i centrum om man ska ha full koll 😎. Och alla vet att man ska ha en hög placering om man ska se bra! Jaså, ni tycker det ser ut som jag sover! Jag säger bara: FEL FEL FEL, jag bara blinkar helt hastigt och är på helspänn förövrigt...

Slick på er alla från Bonzo "väktaren nummer ett"

Måndagen den 16 augusti

Njoff!

Kolla mig alltså! Jag kan LÄTT hålla apportören 5 sekunder i munnen 😎. Jag kan hålla den mycket längre också om någon nödvändigtvis skulle vilja det! Tyvärr var inte det momentet med på lydnadstävlingen men i lydnad klass I är det med och det satsar jag på för då ska jag slå mamma för hon kan inte 5 sekunder  haha. Jag vann en matskål på lydnadstävlingen och den ska vara "reseskål" sa matte så nu måste vi ut och resa.  Och vi ska nog resa till Stockholm i höst och bo på hotell. Det blir jättekul, då ska vi kanske hälsa på mammas syster Sparven också, hon bor kvar där mamma föddes.

Nu måste jag kolla in en bra sovplats, bästa platsen går först vet ni!
Slick från Bonzo

Måndagen den 9 augusti

Njoff!

Kolla vilken snygg matte jag har 😎, här är hon klädd för att spela Idun i ett vikingaspel. Nästan hela tiden där tjatar hon om äpplen för det var Idun som delade ut äpplen till asagudarna så de behöll sin ungdom (haha, det visste jag!!! för jag hörde när matte läste högt ur manus).
I övrigt kan jag rapportera att hon är singel (matte, inte Idun alltså) men ganska kräsen och det är mamma och jag också så vi godkänner inte vem som helst!! Vi söker en som är snygg, smart, musikalisk, sportig och ÄLSKAR chihuahuor. Husse hälsar att det är bra om han är datakunnig och intresserad av skogsavverkning också. Vi tror att vi får leta ett tag .

Slick på alla från Bonzo

Måndagen den 2 augusti

Njoff!

Vicken kul helg det varit. Vi var på en sån där tävling igen med massor av hundar och kul människor. Mamma mallade sig och fick flera priser men jag tog det mera cool 😎 och hade störtkul. Jag lekte med en skön typ som hette Pysen och är en sheltie, ni ser oss på bilden. Pysen fick inte vara med och tävla fast han ville för han hade fel på hjärtat fast han inte alls är gammal. Stackars honom, han hade gärna fått min plats för det var faktiskt en helt ointressant tävling tycker jag, Mest strebrar som deltog . Pysens "brorsa" Esso var med och han var jättesnabb men missade en pinne i slalom, det tycker inte jag spelar någon roll alls men det tyckte domaren så han blev diskad. Det såg domaren minsann men han såg inte att en av hundarna som placerade sig före mamma i hoppklassen snurrade framför tunneln och bara för det missade mamma en pinne 😠. Matte säger att man inte får klaga på sånt för det är osportsligt men jag gör som jag vill och nu klagar jag .

Nej, nu ska jag natta och drömma om den där träklossen som matte är så våldsamt intresserad av att jag ska hämta.

Slick på alla från Bonzo

Måndagen den 26 juli

Njoff!

Kolla bilden så ser ni vad jobbigt det är hemma hos oss just nu 😥. Mamma löper, och det betyder inte att hon springer runt utan att hon luktar störtgott så det pirrar i hela kroppen . Ibland känns det som hon inte är min mamma utan min fästmö!! Det tycker inte matte om så då får NÅGON sitta i bur eller göra någon utflykt.

Idag har jag varit varit med matte E och jobbat på Kvarterskliniken som vårdhund. Det var inte meningen från början utan matte lämnade mig i matte S lägenhet. Där var det störttråkigt så jag hoppade opp på köksbordet (ja, UTAN att passera någon stol, är man spänstig så är man). Råkade tyvärr välta ner ett fint saltkar när jag tog mig upp i köksfönstrat men det är en världslig sak tycker jag . Sen var det inte lika lätt att ta sig ner så jag blev kvar uppe i fönstret och där stod jag när matte E kom på lunchen. Då fick jag följa med henne till mottagningen och vara vårdhund. Först åt vi i personalrummet som var lika stort som hela vårt hus! Sen fick matte för sig att jag kunde sova på ett läkarrum men det var störttrist så då ylade jag 🙃. Då fick jag vara med sjuksköterskorna och sköta telefonen. Det gillade jag. Jag satt i Ingrids knä och var med Marie till och med på toa!!

Imorgon ska jag jobba på Överviktsmottagningen igen, om det är trist där sticker jag upp till mina sjuksköterske-kompisar istället 😀.

Slick på alla och mest på mamma och syrrorna på Kvarterskliniken från Bonzo

Måndagen den 19 juli

Njoff på er alla!

Nu har jag varit på min första agilitytävling och det var jättekul fast det ösregnade 😀. Om ni bara visste vad många polare jag träffade och vilka trevliga människor sen!! Matte S blev visserligen jättesur när jag hälsade på en trevlig dam som satt i en stol vid den stora fyrkanten med hinder på som de kallade "banan" men hon tycker ju att man ska hälsa annars ju 🤨. Det konstiga var att man FICK inte hälsa på domaren och det måste man ju alltid annars! Kanske hade domaren en smittsam sjukdom? Slalom behövde hon inte vara ett dugg orolig för eftersom vi aldrig kom till något sånt hinder. Ska jag vara uppriktig så såg jag nästan inget hinder alls för det var så enormt mycket annat kul att titta på. Särskilt bra utsikt hade man från balansbrädan men då jäktade matte S så enorm att jag skulle in i en lång mysig tunnel så då stannade jag där tills matte S ropat en lång stund . Då tyckte matte S att jag gjort nog för dagen så hon BAR ut mig! Det var säkert för att jag varit så duktig och inte skulle bli mer blöt om tassarna 😀. Någon sa att hon muttrade "jag har aldrig skämts så mycket på en agilitybana förut" men det tror jag är en ren lögn och bara avundsjuka 😀. 

Slick på nosen till ALLA från Bonzo i toppform

Tisdagen den 13 juli

Njoff!
På lördag ska jag tävla i agility för första gången. Jag är inget nervös alls men matte verkar vara väldigt nervös, särskilt för slalom. Men det ser ni ju på bilden att det går hur bra som helst 😀! Är man bäst så är man! Jag hinner inte skriva mer idag för nu ska jag träna. Kanske är jag LITE nervös ändå??

Slick från Bonzo "den bästa som finns"

Tisdagen den 6 juli

Njoff!
Öhh.. vilken helg alltså! "Tant Luci" var här och det var bara TOPPEN!!😀 Hon luktade störtskönt och snacka om att jag var redo! Hon morrade åt mig då 😮 men vad tusan, det vet man väl hur tjejer är... (ja, det vet jag egentligen inte men jag har hört grabbarna på brukshundsklubben berätta) och dom säger nej fast dom menar ja!!! Matte tyckte tyvärr som tant Luci och det blev inget med det hela 😥. Jag tröstade mig med "herr Räv" . Jag tänker skaffa en snygg ung tjej så småningom alltså!
Slick på alla från Bonzo "alltid redo"

Måndagen den 28 juni

Njoff!

Här är allt toppen! Nils var här halva dagen igår och vi hade JÄTTEKUL 😀. Husse och jag leker också mycket. Jag brukar ta en toffel och lägga den på husses fot och då förstår han att han ska ta den (visst är han snabbtänkt!). Men då är jag snabbare än blixten och tar toffeln och springer iväg så han får jaga mig. Det är kanon 😀.
Matte har lagt ut ett nytt kort på mig där jag står fint på min utställningssida fast det blåste mycket när hon fotade så svansen blåste "lite fel". Men på kortet när jag hoppar genom däcket blev det inget fel! Jag kan 6 slalomportar toppenbra nu och däcket är superenkelt.

Slick alla från Super-Bonzo

Måndagen den 14 juni

Njoff!

Ojojoj (eller som matte S som är närking säger "ujujuj") vad kul det var igår. Toppen-Nils var här och vi hade som vanligt stenkul! Vet ni att jag springer lika fort som en pudel !!! Mamma gillade bara Nils om han höll sig på minst 3 meters avstånd. Däremot gillade hon Nils matte Danielle som hade en HEL KARTONG köttbullar 🤩. Jag som är supersmart (och snabb) när det gäller godsaker knyckte redan i början en hel stor köttbulle. Då blev matte S lite sur 🙃. Se var hon så korkad att hon visade mig att hon hade en köttbulle till i handen och VIPS snodde jag den oxå ! Gissa om hon blev arg! Påstod att jag inte skulle få någon kvällsmat. Hon får väl hålla i sina köttbullar om hon är så petig med dom! Sen tränade vi agility och det var jättekul. Matte E mätte Nils för att se om han får vara med i small som mamma och jag men han var nog medel trodde matte E. Det tyckte vi var bra för då kan vi ju vinna båda två på samma gång!

Ikväll när vi var ute på kvälls-kiss-rundan blev matte E jätterädd för ett hemskt ljud så husse fick komma ut oxå. Det visade sig bara vara en råbock som brölade och galopperade fram och tillbaka vid vedboden 😀😀. Vi skällde ut den så den försvann.

Slick på alla men mest på Nils (som är med mig på fotot) från Bonzo

Måndagen den 14 juni

Njoffis!

Idag har jag skrämt Ester !! Alltså, Ester är en fralla (inte ett bröd då va... utan en fransk bulldog) som är 4 år och hon hälsade på oss idag. Jag välkomnade henne med några glada skall och jisses vad rädd hon blev . För mig!!! Hon tordes inte leka fast jag är världens snällaste och trots att mamma fick vara inne för att Ester INTE skulle bli rädd. På bilden ser ni mina fruktansvärda huggtänder 🤩.

Slick från Bonzo den Förskräcklige

Söndagen den 6 juni

Njoffis på er!

Idag har det varit jättekul! Jag har träffat massor av nya polare som var heljusta och bäst av alla var Morris. Det är han och jag på bilden (och lite av Agneta, en av Morris mattar, han hade också 2 precis som jag!). Det var bara synd att vi fick avbryta flera gånger när antingen han eller jag skulle visa att vi var bra på att knalla runt på en gräsfyrkant och stå på ett bord. Puh vad lätt alltså, finns det verkligen någon som inte kan det? Vi var jättebra på det och det tyckte en farbror i kavaj också så då fick vi lappar och rosetter . Jag fick torkat lamm också men jag var mer hungrig så jag åt en bit av mattes träsko när vi kom hem! Då fick jag ett ben 🤩.

Slick på nosen alla polare från Bonzo

Onsdagen den 2 juni

Njoff!

På agilityn igår var det en läskig dalmatiner som jagade mig. Om jag inte fastnat i slalomen hade jag säkert sprungit från den . Nu fick matte S och dalmatinerns matte ta fast den och nästan ligga på den för att hålla den. Det var lite läskigt men inget som jag funderar på idag. Jag tror dalmatiner är lite lågbegåvade faktiskt, han verkade tro att jag var en mjukisleksak 😠.

Har ni sett vilken fin bild av mig på stranden (som ni kan läsa om i Veckans Voff).

Nu ska jag gå ut med soporna, slick från Bonzo

Måndagen den 24 maj

Njoff!

Förra veckan var det avslutning i agilitykursen. Det var bara Sigge, Gerd och jag där, ni kan se oss alla tre på bilden 😀. Min toppenpolare Nils, en häftig pudelkompis kunde inte komma men eftersom ingen på brukshundsklubben stod ut med att inte få träffa oss varje vecka längre så startar vi en fortsättningskurs redan den här veckan!

Jag gillar nästan allting men nu ska jag berätta vad jag inte gillar: att tvätta öronen med örontvätt ! Helläskigt alltså, man måste torka av dem på mattes byxor efteråt men det gillar inte hon, påstår att det luktar illa! Ska hon säga, hon kan ju ta av sig sina byxor men hur tror hon jag ska göra med öronen??? Fast nu har hon lovat att det var sista dagen idag men det vill jag se innan jag tror på det...

Slick på öronen (om ni inte har örontvätt i dom då alltså) och allra mest till min pappa Gaston som fyller år idag från Bonzo

Måndagen den 17 maj

Njoff!
Jag hoppas ALLA har kollat MIN nya video där ni kan se hur JÄTTEBRA jag börjar bli på agility! Då ser ni också att jag inte överdrivit när jag skrivit att jag är jättebäst på kontaktfält. Matte klickar med en grej om man står på locket och då får man GODIS . Det är bara såååå enkelt! Om ni vill (och det vill ni självklart) se den i helskärm så titta på den på länken här på youtube istället:
http://www.youtube.com/user/Sagarisdog#p/a/u/1/mTtWuOmI5js

Nej nu ska inte jag störa på ett tag, jag förstår att ni vill se filmen minst 100 gånger... Slick från Bonzo

Tisdagen den 11 maj

Njoff!

Igår var Troy här och det var toppen. Vi har buskul. Mamma fick vara med och leka lite också men hon är lite trög ibland . På bilden har vi hittat en toppenfin pinne!

Jag hittade en maffig fin rådjurs-skit också,den smakade smaskens men det gillade inte matte E, hon är lite trist ibland när det gäller godsaker tycker jag. Hon riktigt slet den ur min mun 😠.

Morsning och slick från Bonzo

Måndagen den 3 maj

Njoff!
Oj vad jobbigt jag har haft det senaste veckan. Det är jag som haft "vakten" och det är rådjur här HELA tiden! Vad trött jag blir på att skrämma bort dem . Idag hann vi inte mer än hem förrän det hoppade fram 2 stycken. Men dom fick veta att dom levde när jag ylade.
Jag fick vila upp mig efteråt så jag orkade kasta boll sen!!

Slick på nosen från Bonzo den Bäste

Tisdagen den 27 april

Njoff!
Jag är bäst i klassen i agility  och bäst på rätt mycket annat också!! På bilden ser ni min coola kompis Sigge. Om han varit tjej skulle jag vara kär i honom!!!
Min coola pappa har varit på MH test och han var JÄTTEBRA (förmodligen bäst i klassen eftersom jag brås på honom). Jag ska också göra MH test i sommar, matte har anmält mig.

Sussiluss och slick på nosen från Bonzo

Måndagen den 19 april

Njoff!

Tänk att jag är så bra på agility också! Kolla bilden alltså, och vad snygg jag är! Matte säger att jag liknar pappa när jag sprätter med bakbenen 🤨, fattar inte riktigt vad hon menar med det, jag liknar väl ALLTID pappa. Jag har lärt mig massor av saker sista tiden, exempelvis att snurra och rulla. Ganska värdelösa kunskaper för det mesta men ibland tvingas man göra något sånt för att få mat och då är det bra att kunna.

Slick på er godingar från Bonzo (alias Bubben)

Onsdagen den 14 april

Njoff!

Allt är stenkul 😀 . Igår var jag på kurs med Sigge, min nya polare och i helgen lekte jag med Troy (det är vi på bilden). Som grädde på moset hittade jag en död mus i söndags som jag tänkte leka med och sen äta upp. Då skrek matte och matte  alldeles förskräckligt och husse fångade mig och höll mig upp-och-ner samtidigt som matte höll godis framför nosen på mig! Då försökte jag svälja musen hel men när husse skakade mig tappade jag musen. Det var väl synd!!!

Mus-slick på nosen från Bonzo (det finns individer här i min absoluta närhet som inte ville ha en puss av mig i söndags 😮 utan kallade mig "råttmannen").

Annandag Påsk 5 april

Njoff!
I tisdags började jag på en toppen-toppen kurs. Det var en massa justa polare och bäst av alla var Sigge som är en dvärgspets-pomeranian. Vilken kille....vad kul vi hade. Vi lekte och busade och....jaha, ni undrar vad det var för kurs! Jag vet inte så noga, det stod lite hinder ivägen för oss när vi lekte, ett tag tror jag matte fick för sig att jag skulle hoppa över dom !!! Det verkade helt onödigt, Sigge var mycket roligare.
Fast matte sa att jag måste träna så nu har vi tränat hemma i påsk. Jag är suverän, det kan ni se på bilden 😀.

Slick på er alla från Världens bästa Bonzo

Söndagen den 28 mars

Njoff!

I torsdags var jag hos veterinär Leif. Han sa att jag hade Sveriges bästa knän (eller iallafall att dom var toppenbra) 😀. Sen blev det lite trist en stund för då fick jag en vaccinspruta. Jag tycker bättre om när han sprutar på mamma  men hon slapp helt och hållet. Fast det såg inte jättekul ut det han gjorde på henne heller i och för sig.
Husse och vi har eldat hela helgen för det har varit kallt. Då brukar vi sitta vid brasan som på bilden, precis så nära att husse lätt kan lägga in ett nytt vedträ med jämna mellanrum .

Slick på nosen från Bonzo som börjar på agilitykurs imorgon!

Söndagen den 21 mars

Njoff!
Nu har matte fixat så vi kan ha fler kort! Och det trots att hon var sur på mig igår 😥. Jag som bara hjälpte henne.... Hon hade sagt att persikoträdet skulle planteras ut för det har vuxit i en jättekruka på altan i snart 4 år. Då hoppade jag i krukan och började gräva upp det! Hjälp vad sur hon blev, jag kunde väl inte hjälpa att det inte fanns någon annanstans än på mattan att lägga den blöta jorden på (ja, hon hade vattnat det strax innan). När hon röt smet jag och jag kunde väl inte veta att mina tassar var genomjordiga och det blev avtryck i hela huset 😮. Jag är bra på att smita och det är svårt att fånga mig . På bilden ser ni när jag smet med ett byte på promenaden förra vecka.

Slick från Bonzo som tvingades tvätta tassarna i handfatet!

Tisdagen den 16 mars

Njoff!
Nu är jag arg för att matte inte kan lägga in fler bilder för hon är uppe i max antal 😠.
Bara för det får ni inte se hur vansinnigt populär jag var i lördags när jag var med husse och matte på fest. Man kan säga att jag "gick från famn till famn". Till och med en "gammal erfaren jägare" sa att jag var en riktigt fin hund och hans fru sa att en sån hund ville hon ha.
Nu sa matte att hon ska betala för fler bilder så vi får se när vi kan lägga in dom!

Slick från er snygging Bonzo

Söndagen den 7 mars

Njoff!

Idag har matte och matte försökt ta nya kort på mig 🤩 men det går nästan inte! Jag står jättesnyggt ända tills dom knäpper . Dom får prova igen!! Mamma som aldrig brukar bli bra på ståkort (kan det vara ärftligt?) blev däremot plötsligt jättebra.

Natti och slick på alla från Bonzo

Lördagen den 27 februari

Njoff alla polare!
Ser ni att jag har fångat en stor råtta!! Idag har jag annars pulsat i snön, matte E har läst i en tidning (vilken då???) att 10 minuters snöpulsning är lika bra om inte bättre än en promenad. Man bygger muskler och sånt, ni vet. Hon kanske tycker jag ska bli bodybilder . Husse tycker att hon också borde börja pulsa 😀 (och det tycker jag med).

Slick på öronen från Bonzo

Torsdagen den 18 februari

Njoff!

Jippi, det ska komma 2 dm snö till!!!!! Jag ÄLSKAR snö . Åh vad jag ska springa och gräva och rulla och......ja ALLT!
Husse har döpt om mig till Houdini nu för jag är bäst i hela världen på att öppna grindar 😀. Han hinner nästan inte stänga dom innan jag har öppnat dom igen. Det är bra att kunna, då kan man hitta sovplatser som somliga tror är "hundsäkra". Och vad många intressanta papper och strumpor med goda lukter man hittar sen.

Nu ska jag äta upp mitt ben
Slick på er från Bonzo Houdini

Onsdagen den 10 februari

Njoff på er alla och
Hurra för mig! Jag fyller 1 år 🤩 idag.
Mamma och jag har firat med att äta grisöra. Vi ska fira mer på lördag för då ska vi åka till Göteborg och bo på hotellet Gothia Tower, det ska bli kanonkul. Matte, matte och husse ska gå på Magnus Ugglas revy men mamma och jag ska leva loppan på hotellet 😀.
Slick till alla från Bonzo

Din rubrik

Njoff!
Jag är väldigt nöjd med min bild idag! Jag ÄLSKAR snö bara man inte får kramp i tassarna. Jag får nästan aldrig det men en gång fick jag det. Det berodde nog på att jag hade kissat på den tassen av misstag 🤭. Idag har jag varit i Hunnebostrand med matte E och husse. Mamma vägrade föjla med, hon ville ligga framför brasan istället. Vilken slöfock, precis som vissa i TV programmet Robinson som jag såg i lördags! Jag är aldrig så slö, om jag inte är trött alltså, men det är ju en helt annan sak. Eller hur!

Slick på alla från Bonzo

Måndagen den 18 januari

Njoff!
Matte har försökt ta en snygg bild på mig som jag kunde ha till idag men det gick inte så bra. Problemet med henne är att hon hela tiden står på fel ställe om mig och då blir det bara en närbild av nosen ! Hon får skärpa till sig och se över sin placering lite bättre tycker jag. Dessutom är hon rätt osnabb. Knäpper för sent alltså.... Hon lovar att göra ett nytt försök nästa vecka.
Just nu äter jag en champagnekork som jag fick när vi firade husses födelsedag. Mamma tycker bäst om rödvinskorkarna men jag gillar alla korkar, man får inte vara så kräsen!

Slick alla kompisar från Bonzo

Måndagen den 11 januari

Njoff

Är det någon som har ett hem ett par dagar för mig?? Här är urtrist! Jag har eget rum hela tiden eller också bur mellan mig och mamma. Idag gjorde jag mitt "dödshopp", jag hoppade upp på köksbordet från golvet!!!! för att kunna rymma. Då var dom lite snopna, trodde inte att jag kunde det, haha vad fel dom hade 😀. Det enda bra är att jag fått mer ben än vanligt. Vissa tror inte man kan gnälla med "mat i munnen".

Slick, nu rymmer jag igen! Bonzo

Måndagen den 4 januari 2010

Njoff!
Jag har varit på nyårskalas hos Lizza och Zebbe. Mamma fick inte följa med för hon löpte. Fast det syntes inte, hon låg ovanligt still tyckte jag, ville mest vara ifred men gissa om hon luktar bra ! Toppen, fast matte gillar inte att jag luktar så mycket. Då tar jag mitt skinn och går till något skumt hörn men det gillar hon inte heller 😠.
På nyårsfesten gullade alla med mig och så tittade vi på raketer. Somliga fegisar var rädda för raketerna men inte jag (och inte mamma heller förresten). Så åt vi ben också, det var gott. Jag är hungrig nästan jämt! Mamma har sagt att vi ska äta upp en räv som är runt vårt hus. Det blir SMASKENS! Kanske blir jag mätt då!

Slick på alla från Bonzo

Söndagen den 27 december

Njoff!!!
Bonzo här igen!! Ni har saknat mig förstår jag! Lovar att inte hoppa över någon mer vecka. Det har varit jul och det var toppen. Paket med godis och leksaker och huset fullt av folk som ALLA gullade med MIG . Lite lattjo grejer oxå, regler om att man inte fick pinka på trädet till exempel 🤨, matte sa att det inte var ett sånt träd. Hmm, liknade väldigt mycket ett SÅNT TRÄD alltså. Vi har lekt jättemycket i snön, det är toppen tycker jag. Mamma tycker det är kallt ibland men det tycker inte jag! Kolla in oss på bilden!!

Slick på alla godingar från Bonzo

Måndagen den 14 december

Njoff!
Idag var det så lustigt för "tant" Luci som brukar vara lite trött på mig när jag busar för mycket verkade plötsligt JÄTTEKÄR i MIG!! Hon luktade störtgott och vände baken till hela tiden . Jag tror hon ville något och det verkade kul så jag tror att jag också ville MEN matte S ville INTE 😥. Så det blev inget om ni fattar vad jag menar (jag vet inte om jag fattar riktigt själv faktiskt 🤨).
Tja, det kommer väl nya chanser, livet är störtkul hela tiden!!

Slick till alla från Bonzo

Måndagen den 7 december

Njoff!
Ha, nu snorklar inte jag längre 😀. Jag fick en stor god tablett och sen var jag bra efter bara någon dag. Imorgon ska vi få dos 2, det ska bli smaskens 🤩. Mamma var urmesig och ville inte äta sin jättegoda tablett. Matte stoppade den i halsen på henne och höll ihop nosen och masserade på halsen 😮 det såg läskigt ut men då svalde hon. Mamma har också blivit bra så hon borde ta dos 2 och vara glad men jag misstänker att det blir någon liknande metod som med dos 1!

Slick på alla utan noskvalster från Bonzo

Måndagen den 30 november

Njoff
Vi har fått noskvalster!!! Det började med att jag plötsligt snorklade vilket jag aldrig någonsin gjort förut. Sen började jag nysa ochh fnysa hela tiden. Tror ni någon fattade att jag var "sjuk" 🤒? Nix, inte förrän mamma också började snorkla och nysa. Och hon har ju ändå snorklat förut, låter som en gris när hon blir väldigt glad, men nu stod hon bara rakt upp och ner och gjorde det, kippade så hon knappt fick luft. Då blev det minsann fart på matte och halledudane så synd det var om mamma!! Men MIG var det ingen som tyckte synd om ! Det var iallafall en så avancerad medicin så den fick skickas efter så vi ska få den i morgon.

Fnys på er tills dess från Bonzo

Måndagen den 23 november

Njoff!
Nu har man tvingats till vinterbad också, fy bubblan vad kallt det var. Jag tror jag trivs bättre i en varm dusch om jag måste välja. Men simmar bra gör jag, se bara på bilden... Jag har fått ett nytt kort till min släktsida. Det är på min farmors mormor Betty. Matte hittade henne på nätet och skrev till hennes matte. Hon föder upp en konstig hundras som heter Cirneco dell'Etna (ja, fråga inte mig hur det uttalas🤨 men dom var snygga för att inte vara chihuahuor!). Fast tur för henne att hon har en "riktig" hund som Betty också!!

Slick på alla och särskilt till Betty den här gången från Bonzo

Måndagen den 16 november

Njoff
Igår var jag på utställning och det var TOPPEN TOPPEN! Massor av kompisar att busa med. Det enda trista var att det avbröts av att man var tvungen gå i en ring ett tag. Lyckligtsvis bara en kort stund och sen var det bus igen. Jag blev KÄR och lekte så mycket jag kunde med henne. Hon heter Miss Li (Småtuvans Miss Li om man vill vara petnoga) och ni ser henne på bilden. Vilken tjej va! Vann valpklassen för korthåriga gjorde hon också, snacka om att man har bra smak. Hoppas vi ses i Stockholm också och på chi promenaderna i Hästhagen förstås för där har jag busat med hennes balla bröder Max och Mio förut.

Slick, nu ska jag sova och drömma om Miss Li

Måndagen den 9 november

Njoffis!

Imorgon fyller jag prick 9 månader och då är jag inte valp längre, iallafall inte på utställning. Fast härhemma kommer jag nog vara valp i evigheter 😉! Så fort vi träffar någon vi inte känner presenteras jag som "valpen". Då frågar en del vilken som är valpen 😀 för mamma och jag är nästan precis lika stora. Jag är spänstigare än hon och då är hon ändå grym i agility ni vet. Jag ska bli första chihuahua champion i agility har jag bestämt. Idag tränade jag i fotöljen och jag hoppar upp i den från SIDAN ÖVER ARMSTÖDET! Lätt som en plätt, fast det är minst 75 cm hög. Gör om det om ni kan, och då snackar vi om i förhållande till er egen höjd.

Hoppas det blir något gott att äta imorgon!

Slick på nosen från Bonzo "kängrun"

Söndagen den 1 november

Njoff!
Nu har jag en ny färg igen . Dom kallar mig Pricken nu för jag hjälpte husse med båten och det var något svart där. Det går inte att tvätta bort så på utställningen om 2 veckor ska matte säga att det är en ny exotisk färg. Alla färger är ju tillåtna utom en som heter merle och den är det iallafall inte, jag tror den här heter "sletolja". Snyggt är det iallafall, eller hur!

Söndagen den 25 oktober

Njoff!
Jag smög upp på husses plats vid matbodet i förrgår när han fick telefon och gick ifrån.
Ingen såg det förrän jag bara satt där vid tallriken och WOW det var lite mat kvar!! Matte tyckte det var så sött när hon upptäckte det så då fick mamma sätta sig på hennes stol och så tog hon kort! Inte vet jag varför mamma nödvändigt skulle vara med men kortet blev bra, eller vad tycker ni 😀.

Slick från Bonzo

Måndagen den 19 oktober

Njoff!
Vi har varit på promenad i skogen. Gissa vem som blev smutsigast! Det syns bara lite på bilden, jag var MYCKET svartare på kroppen. Det är snyggt tycker jag med lite svart. Kallas "black and sobel" och är ganska vanligt på busvalpar. Jag lekte med flera andra hundar i helgen och det var jättekul men det var INGEN som var snabbare än jag så alla fick jaga mig men ingen kom ikapp 🤩.

Slick på alla från Bonzo

Söndagen den 11 oktober

Njoff!
Nu är jag arg 😠! Matte E har tagit min bästis "Herr Räv" och badat honom. Det ville inte han, han tyckte om att lukta Bonzo. Sen hängde matte honom i en nypa framför brasan. Jag försökte rädda honom men han var svår att nå. Sen satt jag under honom och njoffade flera gånger men matte sa att han måste torka. Stackars Herr Räv! Och stackars mig! Jag äter upp lite av lammfällen istället som straff åt matte.
Igår fyllde jag 8 månader och då vägde matte mig. Det var kul, man fick godis. Jag vägde 2,7 kg och mamma vägde 2,8. Hon vägde sig bara för att man fick godis!

Slick på alla från Bonzo

Söndagen den 4 oktober

Njoff!
Nu har vi flyttat klart, jag åkte i sista lådan 😀! Stortrivs på nya jobbet, härligt med utrymmen att springa i! Idag har jag tränat lite agility. Matte ville jag skulle prova på slalom men det är för segproppar, jag vill HOPPA! Jag är bara SÅÅ spänstig! Hoppar över vad som helst och i långhopp klarar jag lätt vår grusgång som är nästan en meter bred!!! Den tränar jag när mamma och jag leker för jag får egentligen inte träna så svåra saker ännu påstår dom. Men vem skulle kunna hindra mig?

Slick på nosen från Bonzo

Onsdagen den 30 september

Njoff!
Idag var jag med mamma till veterinären. Det var jättekul för jag tittade bara på 😎. Mamma spydde 🤒, det såg rätt gott ut om man inte är kräsmagad och det är inte jag. Fast jag fick inte äta för matte E, hon är minsann kräsmagad hon. Sen har jag lekt på mottagningen och välkomnat patienterna. En klappade mig jättemycket fast hon var allergisk, hon tyckte det var värt att få lite kli i ögonen för att få kela med mig. Det är nog därför jag fått jobb som kelhund (INTE kelGRIS som mamma skrev 😠).

Slick på nosen från Bonzo

Tisdagen den 22 september

Njoff alla polare!
Somliga påstår att jag hör dåligt nu för tiden men det är ren lögn, jag hör allt som är viktigt, dvs MAT, GODIS och HOPP och LEK! Att en del personer i min omgivning försöker störa med rop som KOM, NEJ och STANNA kan inte jag hjälpa. Igår grävde jag jorden ur en jättekruka på altan, det var ruskigt kul, fast matte E var sur hela kvällen för att hon fick städa 😮. Hon borde vara glad att jag luftade rötterna på persikoträdet tycker jag. Jag gillar växter, på bilden inspekterar jag ett blombord.

Måndagen den 14 september

Njoff!
Oj vad kul jag haft den här veckan. Jag har träffat massor av kompisar och lekt jättemycket 😀. På bilden ser ni mig, mamma och "de fyra evangelisterna". Längst bak står mamma och framför henne Lukas till vänster och Johannes till höger och framför dom Markus till vänster och Matteus till höger. Allra längst fram är jag. Sen var jag på brukshundklubben i Örebro när mamma tävlade och träffade massa nya kompisar. Igår åkte matte E och jag tåg från Skåne till Dingle . Gissa om det var mycket hundar på tåget!! Jag träffade Gucci och Lillan, 2 chihuahuatjejer på perrongen och vi åkte sen tillsammans med säkert 15 andra hundar i samma vagn!!!

Slick från Bonzo 

Tisdagen den 8 augusti

Njoff!
På bilden ser ni när mamma och jag hjälper husse med bokföringen. Gissa om han är glad, han tycker det tar så mycket tid och nu går det mycket snabbare.
Matte E var på en jättebra kurs idag. Där sa dom att den som blir jagad när hundar leker är oftast den med bäst självkänsla. HA, jag blir nästan alltid jagad (fast om mamma och jag leker turas vi om ibland). Och matte som tyckt att jag varit "mesig" ibland. Jag och matte ska åka till Skåne till helgen. Det blir kul. Vi ska åka tåg 😀.

Slickis från Bonzo

Måndagen den 31 augusti

Njoffsis på er!
Jag har varit hos veterinären och dragit ut mina "kanin-tänder" i överkäken (ser ni bandaget på benet ). Det var hos vår vanliga veterinärmottagning i Örebro men en ny vet. Hon hette Lena och var jättesnäll. Det gjorde inte ont alls för jag sov hela tiden. Sen var jag jättehungrig för jag fick ingen mat på hela dagen 😠. Då åt jag upp en bit av matte E´s kjol, det blev ett hål stort som en handflata . Idag har jag tränat på att gå i tråkigt utställningskoppel och lekt med Troy. Det sista var JÄTTEKUL.

Slick på alla men mest på Troy från Bonzo

Söndagen den 23 augusti

Njoff på er!
Jag äter faktiskt ALLT ! Igår åt jag matte S tröja, hon var glad att det inte var hennes bästa (fast jag har sett att hon brukar ha den på fest så hon sa nog så för att vara snäll) och matte E´s skosula. Tröjan var god att äta och mysig att ha mellan benen (ni fattar va..). Sånt gillar inte matte, hon säger snusk då, så man måste smyga. Jag har också fått jättegott godis direkt ur tuben (se bilden) tre dagar i rad. Det heter Maskmedel, godiset alltså. Mamma gillar inte det 🤨 så hon får sitt godis invirat i skinka. Onödigt tycker jag.

Slick på "nosen" och i örat från Bonzo

Söndagen den 16 augusti

Njoff alla polare!
Idag har husse och jag spelat saxofon och lekt hela dagen. Matte har sagt att husse måste "ignorera" mig ibland men det är fel tycker jag. Då tar jag bollen och puttar den på husses fot och sen lägger jag huvudet på sned och då klarar inte husse att "ignorera" mig!!! Bra va.. Sen får jag torkat kött som är jättegott 😀.

Jag kan konster också, på bilden gör jag "BUGA". Sen kan jag en konst som heter "NÖDIG", då lyfter man ett bakben. Det är väldigt likt när man kissar! Undrar vad nödig betyder?

Slick slick från Bonzo

Tisdagen den 11 augusti

Njoffis!
Igår fyllde jag 6 månader! Det har jag firat med att leka med två nya kompisar. Igår med Ozzi som är en korthårig chihuahua och lätt att brotta ner! Fast han fick brotta ner mig lite också så det blev rättvist. Idag lekte jag med Troy som är långhårig och precis lika gammal som jag. Han är min bästis i Fjällbacka och det är vi som leker på kortet.
Jag tappade båda mina canintänder (det är matte som kallar dem det, jag tycker det är en ren förolämpning att prata om kanin-tänder på en snygg vava) i underkäken igår så jag tuggar lite konstigt just nu. Matte har tagit ett nytt kort på mig till hunddatasidan. Det var jobbigt för oss båda 😀.

Slick i hela ansiktet från Bonzo

Måndagen den 3 augusti

Njoffi på er!
Vilket fynd jag har gjort i helgen!! Vet ni att vi har en HEL KARTONG med papperslappar under databordet . Jag klarar lätt att hoppa ner i den och sen.... ja då är det bara att tugga! Matte och husse verkar inte vilja att jag ska äta dom papperna, dom försöker ta dom från mig men gissa om jag är snabb då . Man måste vara väldigt tyst när man hoppar ner i kartongen så dom inte hör något.
Så vill jag tacka för benet jag fick i helgen, det är som husse säger, det brukar alltid gå ihop sig om man kostar på sig en annons! Första givaren var mormor som hade med sig både till mig och mamma.

TACK och PUSS från Bonzo

Din rubrik

Njoff!
Den här veckan har jag förutom min mat och godis ätit: 3 pinnar, oklar mängd rådjursbajs, harbajs, mossa i stor mängd, 3 kvitton och ett annat papper, delar av en strumpa, läderbandet på en sko samt ett rörblad. Det sista var husse lite upprörd över men han brukar själv ha dom i munnen så jag trodde faktiskt att man skulle äta dom. Jag är inte mätt iallafall ! Det verkar vara lite ransonering med käk hemma hos oss så om alla som läser det här skickar mig ett stort ben vore det bra. Eller, kanske ni måste komma hit med det för det är matte som hämtar posten och hon konfiskerar (fint ord va!) nog ben som kommer med posten.

Välkomna med ben hoppas en hungrig Bonzo

Måndagen den 20 juli

Voff på er!
Jag har varit i Skåne och hälsat på mormor och morfar, fast inte mina utan matte S´s. Min pappa bor i Skåne men han är utomlands just nu så honom kunde jag inte hälsa på. Jag vet inte riktigt men jag tror att han jobbar utomlands lite tillfälligt 🤩. Jag har fått sprutor så jag kan också jobba utomlands när jag blir stor! Det var jättekul i Skåne, jag badade i havet och så spelade morfar och jag munspel!

Pussar i massor från Bonzo

Måndagen den 13 juli

Njoff
Jag fyllde 5 månader i fredags ocg då vägde jag 2,35 kg och det är lagom tycker jag. Det tyckte domaren i Bengtsfors också, sympatisk man som fick se mina tänder. Jag har tappat alla framtänder nästan men det börjar komma nya nu. I lördags var husse och jag tillsammans hela dagen. Då gjorde vi kill saker som bokföring, spelade saxofon och vilade.

Slick från Bonzo

Onsdagen den 1 juli

Njoff!
Jag har varit på chihuahua träff igen. Oj vad det var kul 😀. En del var lite sega för det var 28 grader varmt men inte jag och Akilles. Vi lekte i över en timma. Pluto var med ibland och Emil också men mest jag och Akilles. Han lärde mig massa bra saker som var man kissar bäst och hur man brottar ner varandra.

Måndagen den 22 juni

Njoff
Nu har jag tagit min första båttur! Jag fick låna mammas flytväst för jag har ingen egen ännu, men jag ska få en till helgen. Jag var inte ett dugg rädd, det var som om jag varit född på sjön 😀.
Idag har jag tränat agility, jag kan brädan, tunnel och slalom nu.
Igår blev min fina pappa HUCH och INT Champion i Ungern 🤩, HURRA för honom 😀.

Måndagen den 15 juni

Njoff njoff
Jag har haft jättekul och fått en massa nya kompisar den här helgen. En dag rullade jag mig i igelkottbajs, det gillade inte matte och matte, jag fick bada för andra gången på 2 dagar. Jag tränar fotboll nu också, husse har sagt att Sverige behöver förstärkning om dom ska klara VM kvalet så jag ska hjälpa dom tänkte jag 😀. Visst är jag fin, och i utmärkt kondition också för det skrev regnmannen i lång rock på utställningen. Det kan ni läsa på utställningssidan om ni vill.

Slick och puss från Bonzo


PS Morfar upptäckte att jag skrivit 14 juli istället för 15 juni! Jag har ändrat det nu. Puss Bonzo

Måndagen den 8 juni

Njoff
Så här fina var vi med gul-blå rosetter om halsen på nationaldagen.
Idag var jag på valpkurs och jag var BÄST 😎. Fick visa dom andra hur man gjorde både "stanna kvar" och "kontakt". Dom är lite tröga, jag tror det beror på att dom är för stora i förhållande till sina hjärnor 😀. Säg sen inte att inte storleken har betydelse!

Slickar i massor från Bonzo

Din rubrik

Njoff
Idag är jag arg 😠. Jag måste byta namn trots att matte E ringde och frågade innan hon skickade in registreringslappen. Ni vet jag skulle ju heta "Sagaris Bonzo Den Briljante" men nu säger SKK (det betyder Sickna Känslokalla Knölar) att jag inte får heta det fast matte fått klart med kennelnamn. Det får bara vara 14 bokstäver fortfarande! Därför har jag nu fått ett nytt namn så från och med nu heter jag "Sagaris Prince-Bonzo". Tja det är fint det också så på hela taget blir det nog bra det med.
Slick från Bonzo

Måndagen den 25 maj

Njoff
Den här veckan har jag ätit upp 2 lappar med telefonnummer, ett kvitto till husses bokföring, en bankgirolapp och flera små obetydliga "minneslappar" . Jag tror den oranga telefonlappen var godast. Min flock verkade lite upprörda när de försökte puzzla ihop kvittot. Det gick inte 😀 jag gör jobbet rejält! Jag tycker att man måste hålla reda på sånt som är viktigt och inte ha det på golvet. Det tyckte matte E också och nu har hon beordrat "totalstädning" och inget "ätbart i golvhöjd".
På valpkursen idag tränade vi stå och stanna. Jag fick beröm. Ni kan se på bilden vad bra jag är.

Slick, Bonzo

Söndagen den 17 maj

Njoff
Idag vägde jag mig och vägde 1850 gram. Det är lagom tycker jag men matte E muttrade något om att nu var det dags att dra ner på maten. Hon påstår att man måste se bra ut på något som kallas "stora CC". Tur jag ser bra ut redan och inte behöver anstränga mig då! Jag är inte bara snygg, utan också smart och modig. Jag klarar vippbrädan i agility nästan helt själv redan, matte S håller lite så det bara blir en lätt duns när den slår i backen, annars får jag ingen hjälp alls 🙂.

Slick från Bonzo som faktiskt kan allting😀

Söndagen den 10 maj

Idag fyller jag 3 månader. Det firade mamma och jag med att mamma hoppade upp på bordet och hämtade en stor chokladbit i rött staniolpapper som hon sen gav till mig. Jag gömde mig bakom soffan och började äta, var lite svårt att få av papperet och jag hade lite på känn att matte inte säkert skulle gilla det. Det gjorde hon inte heller 😮utan blev sur när hon upptäckte mig och TOG chokladbiten fast det var min 3 månadersdag 😠!
Jag bodde på hotell i Göteborg i helgen, det var jättekul. Kortet är från vårt hotellrum.

Måndagen den 4 maj

Snart 12 veckor och 1,6 kg lätt! Biter på allt och kallas ibland Dumbo för att elaka tungor säger att jag har stora öron 😮. Kolla min sovstil 😀 på kortet.
Slick, Bonzo

Söndagen den 26 april

Idag har jag badat för första gången. Jag tyckte det såg kul ut och gick in till husse när han stod i duschen. Då tyckte han att jag lika gärna kunde få duscha eftersom jag ska få frontline imorgon. Jag tyckte det var bra att passa på när det bara var vi killar i duschen, man vill ju inte bada ihop med tjejerna 🙃. Jag har ett nytt kort nu på hunddatasidan, jag stod jättebra på bordet 😮.

Söndagen den 19 april

Vaff vaff
Oj vad mycket jag varit med om den här veckan! I onsdags åkte vi bil jättelänge och kom då till Kumla. Det visade sig att vi bor där också och hade ett stort hus där man kunde springa jättefort! Vi hade finfina mosshögar där, dom gillade jag skarpt 😀.
På torsdagen var jag hos en läskig typ som kallades veterinär. Han sprutade på mig 2 gånger 😠och klämde väldigt mycket. Sen sa han att jag var fin, det kunde han sagt från början tycker jag!
På fredagen hälsade jag på Kiela, en chihuahua tjej som är 6 månader och sjövild.

Annandag Påsk - 9 veckor gammal

Njoff
Nu väger jag 1250 gram och kan 2 nya "konster". Den ena är att sitta när matte säger "SITT" och den andra är att stå ganska fint på ett bord.
Verkar vara ganska onödiga saker bägge två men matte blir så glad när jag gör det 😀.

2009-04-06 8 veckor imorgon

Njoff
Nu väger jag 1150 gram och är jättepigg. Jag kallas även för "utbrytarkungen" eftersom jag tar mig ur gallerburen på nätterna. Det är ganska lätt om man "trycker sig" lite (pilutta er som tycker jag är tjock!). Jag har tränat att stå på ett bord och matte försöke ta ett kort. Det gick inte så bra för det var inget kul att stå still. Ni kan se det på sidan "Hunddata".

2009-03-29 snart 7 veckor

Njoff
Nu väger jag 1055 gram och kan springa jättefort. Jag kan också hoppa ur korgen hur bra som helst och är snabbare än Blixten! Jag har fått min stamtavla och heter Bonzo den Briljante fast det står än så länge bara Bonzo, varför kan ni läsa i mammas voff. Min mamma är världens snällaste, jag får busa med henne och hon bjuder fortfarande på massor av mat fast dom andra i flocken säger att jag börjar bli för stor för det😀. Idag provade jag mammas gamla täcke som hon hade när hon var valp, det var svårt att gå i det!

2009-03-22 40 dagar

Vaff allihop!
Så här gör jag när jag väger mig! Och jag väger 925 gram nu, jättestor alltså. Fast det börjar bli sämre med käk nu, jag får nån sorts tråkiga bruna saker som ser ut som små harlortar (ja, jag vet faktiskt hur såna ser ut, vi har massor av harar här), smakar inget värst. Tacka vet jag mammamat!

2009-03-16

Njoff
Nu är jag snart 5 veckor (imorgon) och väger 854 gram. Jag är ute lite om det är fint väder och jag busar jättemycket med mamma och biter i hennes öron och svans. Hon är snäll och vi har roligt. En del säger att jag är tjock! Nästan gigantisk men det är i så fall efter pappa 😀.

2009-03-08 - 26 dagar gammal

Vjoff allihop!
Nu är jag stor kille och skriver själv! Väger 698 gram och busar runt med både mamma, mattar och husse. På bilden ser ni husses fot som faktiskt är jättekul, luktar ganska gott också. Jag har ätit köttfärs idag, ganska gott men mammamat är ändå favoriten.

20 dagar gammal

Matchvikt 598 gram och tränar för fullt att gå men är inte riktigt stadig ännu. Smakat köttfärs för första gången.

12 dagar gammal

Väger 430 gram och är en "lagom tjock " supergullig kille med vita tassar fram, svart mask och svarta öron och svans.
Har just idag öppnat ögonen första gången.

Kommentarer

Yvonne

28.12.2010 20:39

Kära vänner, nu har jag läst boken också. Den är kanon!!! Hoppas att den ingår i en serie

Kung Gaston skickar nospussar till prins Bonzo o "fru".

Kramar

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan