Måndagen den 27 december

Voff!
Hoppas ni har fått många julklappar! Vi hade en hel massa paket under granen men plötsligt började de försvinna och delas ut till höger och vänster. Jag försökte vakta dem som ni ser men då blev jag tillsagd att gå därifrån! Ja, ja, otack är världens lön. Jag fick iallafall en hel del ben och ett jättestort grisöra som jag åt på julafton och juldagen. Bonzo fick ett lika stort men han åt upp sitt redan på julaftons eftermiddag den glupska rackar´n. Det var moster Karin som gav oss grisöronen och vi älskar henne 😘😘😘. Sen fick jag en söt mus också, Bonzo fick en groda. Det var jättemycket snö i Kumla där vi firade jul och det snöade dessutom varenda dag. Husse köpte en ny snöskovel redan dagen före julafton eftersom han inte var säker på att tomten skulle ge honom en. Han hade kanske inte varit tillräckligt snäll 🤔.
Bonzo hade väldigt sjå med sina julklappar och skrev en bok med foton på som han gav till matte S och till sin pappa och Yvonne. Han kollade posten varje dag och var väldigt upprörd över att den kom först dagen före julafton. Till matte S skrev han ett jättedåligt rim på paketet "Ära vare Gud i höjden, detta har jag gjort i nutidsslöjden". Själv gav jag matte S en våg så hon kan se att jag inte får för lite mat. JAG hade en toppenvers där matte S inte fattade vitsen förrän hon öppnat. Den var "Julklappar är VIKTigt tycker ja´, därför får du denna ida´". Det kallar jag ett bra rim!! Och klurigt 🤩.

Jag sov i matte S säng varenda natt i Kumla, det är en så bra säng som man kan hoppa upp i lätt och där det finns massor av kuddar och täcken. Dessutom har vi värme nu för husse och matte har skaffat bergvärme. Det är ett rör som går 192 meter ner i marken och så kommer det upp värme 🤨. Det vete katten hur det går till...Sån borde vi ha i Fjällbacka också, där var det 8 grader innomhus när vi kom hem. Okey det var plusgrader men vi vavvor gillar inte det. Husse har eldat i ett dygn så nu har vi +24 grader, det är bättre men jag får påminna honom med jämna mellanrum att lägga i mer ved när det blir mörkt i kaminen.

Ta´ det lugnt nu på nyår och ha´ det så bra så hörs vi nästa år igen 😀 önskar Er SandieOnsdagen den 22 december

Voff!

Det bara snöar och snöar och blir kallare och kallare. Jag avskyr det. Matte tycker vi ska gå UT, vilken idiotisk idé 😮. Jag sätter mig ner så hon måste dra mig nedför trappan! När vi kommer ut kissar jag det fortaste som går och sen drar jag matte hemåt. Det är i de lägena (och BARA då) som jag önskar att jag var en grand danois. Men jag har hittat en lösning på problemet! Husse och matte S har börjat sälja Attact promenadband och dom är TOPPEN! Trevlig och varm miljö, inget regn, snö eller kalla tassar och lite godis då och då. Alla vavvor borde ha ett sånt så de slipper bli kalla om tassarna. Kolla på bilden vad bra det är!!

Idag kokade vi skinka. Den blev väldigt bra tycker jag, iallafall den biten som ramlade ner på golvet till provsmakning. Det gäller att sitta på rätt ställe så man inte "sitter utan sked" när det regnar manna från ovan. Bonzo är lite sen av sig och sitter oftast på fel ställe. Det är bra för mig . Tyvärr lär han sig alltmer. Han har till exempel lärt sig att husse har bästa knät att sitta i framför tv´n så nu måste man vara blixtsnabb för att få bästa platsen. Det är jag ! Men då tycker husse synd om Bonzo och makar upp honom på en plats också. Det är väl inget synd om honom, han får väl träna.

Nu ska vi klä granen, hoppas Bonzo inte har pinkat på den!
God Jul alla och slick på nosen och i örat 😘 från Er Sandie.

Torsdagen den 16 december

Voff voff!
I fredags var vi ute på ett riktigt äventyr!! Matte S sa att vi skulle ta en långpromenad och sen skulle vi hem till Fjällbacka och elda så det skulle vara varmt när matte E och husse kom från Kumla. Vi gick först en av de vanliga vägarna men sen sa matte S att vi skulle gå en stig som vi gått förut (men inte när det varit 2 dm snö ). Vi gick och gick och plötsligt visste inte matte S var vi var någonstans! Då skulle vi gå tillbaka i samma fotsår men då hade det gått ett gäng älgar där så matte hittade inte våra spår. Dessutom blev hon jätterädd att det skulle komma någon älg. Matte gillar bara älgar när de är minst 100 meter bort eller bakom ett stängsel och jag håller med henne. Vi försökte hitta tillbaka och plötsligt var vi på fel sida om järnvägen utan att kunna komma ner till denför det var en massa taggtråd. Matte försökte ringa på mobilen men det fanns ingen täckning där vi var. När hon tittade upp efter att koncentrerat sig på mobilen stod det plötsligt en stor schäfer där. Bonzo och jag var en bit bort och spårade så vi hade inte sett den 🤨. Matte trodde det var en varg och ni skulle bara hört vad högt hon skrek !!! Schäfern blev JÄTTERÄDD och försvann i fyrsprång. Till sist hittade vi tillbakavägen men då började det bli mörkt och efter att träffa en varg är det det värsta matte vet. Hon DROG med oss och bara tjatade på att vi måste skynda oss. När vi äntligen kom till bilen för att åka till Fjällbacka var det helt mörkt. Gissa om det var kallt i huset när husse och matte E kom, vi hann inte ens börja elda. Jag tror inte att vi ska gå den promenaden mer. Iallafall inte när det är snö.

Imorse var det isbana utanför vårt hus en ovanpå isen 5 cm vatten. Matte E drattade i och blev helt våt. Hon fick snabbvärma sina byxor framför brasan och sen låta resten torka på kroppen under förmiddagen. Jag lät mig bäras ut för att inte blöta tassarna.

Efter äventyr i vildmarken måste man vila, och det gjorde vi som ni ser.
Slick från Er Sandie

Måndagen den 6 decemberVi har varit på resa och bott på hotell. Det var Bonzos och mitt favorithotell Gothia Tower i Göteborg. Vi hade ett toppenrum med utsikt över alla ljus på Liseberg. Matte, matte och husse var på en trist tillställning som hette Läkarstämman. Dit fick inte hundar gå så ni fattar att det var trist där. Mest doktorer och sånt och dom är som veterinärer fast för människor så då fattar ni hur trista DOM är! Fast det verkade finnas en del konstiga saker, husse vann en tävling i bowling på dator som hette Wii, jag tror det var en kines, annars kan man väl inte heta Wii??

Matte S var med husse på stan och hjälpte honom handla skor och varma sportunderställ. Då tog matte E en promenad med oss. Först skulle hon promt ta kort på oss framför ett blått vattenfall och massa lampor. Det gick inte ! Vem kan se snygg ut när det är minus 18 grader? Då gick vi vidare, Bonzo på tre ben för han försökte värma det fjärde hela tiden. När tredje tanten påpekade för matte att Bonzo "skadat" benet gick vi hem igen. Det tyckte vi var skönt. Senare på kvällen tänkte Bonzo kissa i snurrdörren för att slippa gå ut . Husse, matte och matte var på julmarknad på Liseberg men efter 2 timmar frös husse trots nya kläder och skor så han fick ligga i badkaret en timma och värma upp sig 🤩.

Dagen efter skulle matte S köpa ny vinterkappa. Det var tydligen svårt för den skulle vara BÅDE snygg och varm vilket tydligen inte är standard 🤨. Efter ett antal "vanliga" affärer sa matte E att vi nog var tvungna att besöka de ovanligare ställena, det betydde tydligen att det var dyrare 🤔. Vi hamnade i en väldigt trevlig affär som ägdes av en som älskade hundar och vi fick komma in allihop, husse också. Där hittade matte en både snygg och varm kappa med pälskrage. DEN var inte så hemskt dyr men olyckligtvis hittade hon en mössa som passade till och DEN var dyr. Men hon blev kär i mössan så hon köpte alltihop och resultatet kan ni se på bilden av oss på Avenyn.

Matte E köpte inget alls men hon får ju en ny tand i julklapp och jämfört med DEN är det mesta billigt.

I helgen har Mickan och Jerry från Kumla hälsat på matte S så idag har vi promenerat på Tjurpannan. Vi tog fina kort men dom får ni kanske se nästa vecka för nu är jag trött och ska lägga mig.

Slick från Er Sandie

Voff voff!

Tisdagen den 30 november

Voff!

VEM tycker det är kul med denna kyla 🤨??? Iallafall ingen chihuahua JAG känner! Bonzo den galningen gillar snön men inte ens han tycker om när det är minus 10 grader kallt. Trots detta elände har vi gått många långa promenader senaste veckan.
Matte E tog fram mormors gamla fårskinnspäls från tidigt 60-tal och påstod sen att hon inte frös . Det tror jag inte ett ögonblick på, jag har också pälsen på mig och det hjälper INTE!
Matte S påstår att om man bara går tillräckligt fort så fryser man inte. Lika dumt det, jag går MYCKET fortare än alla de andra (särskilt när vi går HEM!) men ändå fryser jag.
Husse är mest normal, han satt inne hela dagarna och bokförde. Jag hjälpte honom men tvingades gå ifrån när matte promt skulle ut. Husse var ute en jätteliten stund men i gengäld sprang han då så fort han kunde för att göra pinan kort. När han kom hem sa han att det var skönt. Jag antar att han menade att det var skönt att vara inne och få bokföra igen.

Vi har fått en ny transportbur för Bonzo har ätit upp blixtlåsen på den gamla 🙂. Den nya är svart och ganska snygg tycker jag. Fast jag avskyr att vara i den när vi åker bil. Men på jobbet är den bra att äta ben i.
Appråpå ben har somliga i det här huset ätit revben ikväll. Det är JÄTTEGOTT men vi får nästan aldrig smaka. Snålt va! Men ikväll fick vi varsitt tandtuggben iallafall. Det var också gott. Så hjälpte vi husse att öppna ett paket han fått för att han har namnsdag idag. Det var choklad i så vi fick inte smaka 😥. Sen fick han 5 trisslotter som matte S skrapade för husse ser inte vad det står utan glasögon 😉. Han vann 25 kronor så imorgon ska husse och jag ut och slå runt 😀.

Suss på er alla, nu ska vi sova inför morgondagens bravader men det skriver jag om nästa vecka, från Er Sandie

Tisdagen den 23 november

Voff!

Nu börjar det bli ett riktigt katt-väder tycker jag. Då vill inte jag gå ut alls fast det måste jag. I helgen var det rätt kul i alla fall, vi gick gångpromenad flera gånger på golfbanan. Golfbanan är ett jättebra ställe att gå på bara det inte finns några golfare! Man kan springa hur fort och nästan hur långt som helst. Men det finns en massa regler som man måste hålla sig till:

1:  1. Man får inte springa i bunkrarna. Om ni inte vet vad bunkrar är så är det ett toppenställe att springa, ungefär som på badstranden och med utseende och lutning som en velodrom. Sanden är också bra för tassarna och benen. Dvs absolut konstruerat för att springa fort och tävla. Varför man inte får göra det då kan jag inte begripa. Bonzo är jättesur 😠 på att han inte får och gör det ibland ändå och då måste husse och matte kratta alldeles väldigt efteråt. Då är det mycket finare än när vi kom så egentligen måste det ju vara bra om någon springer där! Ibland står det någon människa i sanden och SLÅR UPP SAND ur bunkern med en jätteliten vinklad spade. Det måste väl vara absolut förbjudet tycker jag. Och jag har minsann sett hur slarvigt en del krattar!! Vad bunkrar är bra för? Tja ingenting antagligen men någonstans måste man väl förvara sanden 🤔?

2.  2. Man får inte gå på greenen. Greenen är en stor gräsmatta som ser precis likadan ut som alla andra gräsmattor fast gräset är kortare. Alla som har en lång pinne med ett huvud på och som dom kallar putter verkar dock få gå på greenen. Ibland ligger dom på greenen och ibland måttar dom med pinnen. Appråpå pinne så finns det en stor pinne också på greenen. Den står i ett hål. När jag var på en green första gången när jag var 9 veckor visste jag inte att man inte fick gå på greenen och då sprang jag fram för att ta en liten vit boll som var på väg att ramla ner i hålet (snällt av mig va att försöka hindra den från att falla i 🙂). Då ramlade JAG ner i hålet!!! Hela baken och svansen satt i hålet och bara framtassar och huvud var ovanför! Det tyckte matte såg jättekul ut och alla gapskrattade fast det var förbjudet att gå på greenen. Matte var ledsen att hon inte hade någon kamera för hon säger att det nog hade blivit ”årets golfkort” 🤩.

M  3. Man FÅR simma i vattenhindren om man simmar fort och inte förlångsammar spelet. Jag säger bara ”förlångsammar spelet”  är omöjligt så lusiga som alla verkar vara där! Första gången jag simmade i ett vattenhinder hade jag inte tänkt göra det. Då var jag 7 månader och var med matte och matte på Mosjö golfbana. När jag skulle titta på en fågel i vattnet ramlade jag i! Jag sjönk helt och hållet under vattnet och pluppade sen upp till ytan med ett sjögräs på huvudet och plötsligt förstod jag att jag KUNDE simma! Efter det har jag simmat i många vattenhinder och Karlstads GK toppar listan på "bästa golfbana för hundar att simma på". Väldigt trevliga vattenhinder där och dessutom ligger brukshundklubbens agilitybana strax intill 😀.

Det finns ännu fler regler på golfbanor men nu kan ni det viktigaste, på bilden ser ni mig på drivingrangen (det stället där man tränar om man inte är fullärd som jag) i ett bollnät. Det var matte E´s idé att ta en sån bild 🤨.

Natti alla från Er Sandie "under täcket"

Måndagen den 15 november

Voff voff!
I onsdags åkte vi till Kumla. Det var VINTER där!!! 3 dm snö och jag ljuger INTE! Bonzo den galningen tyckte det var kanonkul men vi DAMER gillar inte sånt 😠. Jag kissade direkt utanför ytterdörren . Det gillar inte matte, påstår att det ser tråkigt ut! Hon trodde först det var Bonzo och jag rättade henne INTE. Tyvärr avslöjade matte S mig. Då tvingades jag ut på promenad istället. Men jag läste i senaste numret av chihuahuabladet om Edie, en fräck chihuahua som startat Ediepartiet. Jag ska gå med i det och så kan hon och jag kämpa för vavvors rättigheter. Jag gillar inte heller stora svarta hundar och tyckte det var en bra idé att skicka dom till ett annat land. Bonzo blev lite orolig och frågade om Nils kunde räknas som stor och svart 🤔. Ja, svart är han ju men som pudel kan man ju inte direkt säga att han är stor. Jag sa att han fick stanna! Då frågade Bonzo om Gerd räknades som stor och svart! Tja, en border collie är ju rätt stor men hon är ju lite vit också så jag sa att det var ok med henne också! Vi får tala med Edie om saken senare tror jag.

Vi var i en lekpark i lördags, matte la ut bilderna på chiforum för hon tyckte de blev så bra! Ni kan se en här ovan. Det fodras mod att stå på taket som jag gör!

Matte E och Bonzo fick en bok av Maria på jobbet (mattes alltså) som var skriven av Genevieve, en papillon från USA. Den var jätterolig men matte sa till mig att jag nog borde kunna skriva en ännu bättre bok så jag bestämde mig för att göra det . Jag ska börja i morgon, bara matte har tid att hjälpa mig med stavningen.

Nu ska jag lägga mig så jag orkar skriva imorgon! Slick från Er Sandie.

Måndagen den 8 november

Voff!
Snart är det den 11/11 och det var matte E´s farfar Knuts födelsedag. Om han levt hade han fyllt nästan 18 år idag. Hundår alltså!! I människoår hade han fyllt 124 😀. Han gillade siffran 11 och det var hans mönstringsnummer. Hans fru, matte E´s farmor hette Elva för hon var barn nummer 11 i en kull om 12 . Dom var båda från Gotland och farmor Elva brukade säga "naj hauv da saå staur do bleivit lille Ejva" till matte E när de träffades 🙂. Som ni märker kan jag även gotländska!!

I helgen har vi tagit ner ett träd! Det tog 2 dagar! Det började med att en gren blåste ner och NÄSTAN träffade vedboden. Sen blåste en gren till ner och när den tredje blåste ner och "missade" vedboden med 5 cm bestämde husse att nu skulle tallen ner. Matte E fegade och tyckte än att det skulle hyras en lift och än att någon trädfällare skulle anlitas. Husse sa att sånt var för veklingar och stadsbor. Sen lurade han med matte S och tillsammans tog de ner de största grenarna genom att klättra upp, binda om rep, såga till hälften och sen sätta fast repet i bilen och köra . Jösses vad det brakade! På söndagen var det dags för jättestammen som lutade åt fel håll, dvs mot vårt hus och dessutom hängde över vedboden. Husse fick genom stege, bräda och stort mod upp ett rep till övre delen av tallen. Sen sågade han lite i taget och han, matte S och matte E (som insett att det inte fanns någon återvändo) drog i ett rep. Efter 3 timmar drog de trädet i sån gungning att det gick av!! Det missade båda husen och alla överlevde utan skador. Det var matte E glad för! På bilden kan ni se när husse, matte S och Bonzo firar fällningen 😀.

Jag har glädjen att rapportera att våra rådjur Rå-Bert och Råsa-Linda fortfarande har hälsan och undgått jägarna. Bonzo och jag jagade dom en bit bara för skojs skull i förrgår. Dom är rädda för oss men matte blir jättearg om vi jagar så vi törs inte dra efter för långt. Jag vet egentligen inte vad vi har för glädje av dem om vi inte får jaga dem 🤔. Fast Bonzo säger att det iallafall är gott med rådjursbajs! Fast matte gillar inte det heller värst (hon är lite tråkig med sånt när man tänker efter).

Nu är det dags för sängen! natti natti allihop från Er Sandie.

Måndagen den 1 november

Voff!
Det har varit Kumlavecka igen och det är alltid roligt eftersom vi inte jobbar så mycket då. Vi var ute på flera långpromenader och hittade en jättebra lekpark som var rena agilitybanan! Vi tränade en massa där och sen fanns det en rutshbana som man kunde klättra upp till på stege, trappa eller nät. Jag klarade stegen på nolltid helt själv och nätet med lite stöttning från matte. Sen åkte jag rutshbanan ner! Bonzo provade också, han klarade bara lite på stegen och nätet och fick rätt mycket hjälp men han var bra på att åka ner.

Matte E var på ett seminarie på fredagen som kallades "Mittseminarie". Det betyder att hon har gjort hälften av sitt forskningsarbete till en avhandling. Vi får hoppas att det inte betyder att det tar lika lång tid till för då hinner hon nog pensioneras innan hon blir klar .

I lördags när vi var ute fick vi lorta ner oss hur mycket vi ville för vi skulle ändå bada när vi kom hem. Då drog vi järnet genom en leråker. Matte duschade Bonzos svans i minst 5 minuter innan hon fick bort all lera. Sen gick matte S på Halloweenfest hos Mickan och sen till Strömpis i Örebro. Hon kom in gratis för hon var utklädd till vampyr . Hon hade köpt röda linser till ögonen, visst ser hon hemsk ut!!

På natten sen blev det vintertid, det var bra för då fick vi sova en timma längre! Det behövdes för igår var vi på Hundmässan i Örebro. Först var det utställning och det får ni läsa om på den sidan, jag orkar inte skriva om det en gång till! Sen visade jag upp agility och fick massor av applåder. Jag var jättebra som vanligt.
Nu är det tråkigt nog inga mer tävlingar iår så vi får ägna oss åt träning istället.

Slick på alla utom dom som pillar på mitt huvud från Er Sandie

Måndagen den 25 november

Voff!

Jag har varit sjuk 🤒!!! Ja, det var så besvärligt att matte E och jag fick åka till veterinären. Jag hade diarré i över 2 veckor och när matte E fick gå upp varannan timma hela natten för att vi skulle gå ut tröttnade hon och vi åkte till veterinären i Dingle 😠. Det var inget värst, vett´en envisades med att ta tempen på mig och det gillade inte jag. Då morrade jag lite försiktigt så hon skulle fatta att det var dags att sluta men hon sa bara "ja, ja det är ingen som gillar att ta tempen". Så känslokallt vaa! Sen sa hon att jag hade feber, 39,2 för att vara exakt och så fick jag TVÅ sorters medicin . Matte E gav mig ena sorten och 5 timmar senare var jag frisk 🤩. Då slapp jag den andra sorten! Jag åt min medicin i fem dagar och matte lindade in den i skinka. Jag skakade skinkan för att medicinen skulle flyga av men det gillade inte matte alls. Då tryckte hon in den i min mun! Så brutalt!!!!

Annars är allt bra förutom att vintern snart är här 😠. Vi fick plocka in agilitybanan i helgen och matte S önskar sig ett ridhus nu i julklapp så vi kan träna på vintern!

Idag gjorde matte E en operation som hon inte gjort förut. Först tittade hon på en film på nätet hur man skulle göra och sen opererade hon! Hon sa att det gick jättebra! Det vill jag gärna höra från patienten också 🤔. Sen sa hon "see one, do one, teach one" så nu tänker hon lära någon annan stackare!! När hon berättar sånt är jag glad att jag bara behövde ta tempen.........

Puss från en superfrisk Sandie

Måndagen den 18 oktober

Voff!
Vi har varit i Kumla nu igen. Det är kul! Vi har promenerat jättemycket, en dag gick vi 3 mil . På bilden ser ni när vi är på promenad med vår granne springer spanieln Sebbe och hans matte Birgit. Sebbe är dotterson till min absoluta springer spanielfavorit Chip R.I.P. Sebbe är riktigt trevlig och vi springer lösa tillsammans alla tre (Sebbe, Bonzo och jag alltså) och har kul ihop.

Annars är det lite jobbigt just nu för jag är sjuk 🤒. Ja, sjuk och sjuk men krasslig i magen om jag säger så 🤭. Igår natt var jag ute tre gånger! Jag väcker matte E för hon är den enda som både vaknar och orkar palla sig ur sängen. Hon var inte jätteglad men "tog det med jämnmod" ändå. Iallafall visste hon hur ofta jag kom för husse har fått en sån där klocka som lyser i taket av mormor och morfar så nu kan matte och husse se vad klockan är utan att tända ljuset!! Klockan 05.49 gav dom upp så då gick vi upp allihop .

Idag stannade Bonzo och matte S i Tanumshede men jag följde med matte E och husse hem. Matte E trodde nämligen inte att matte S skulle vakna om jag ville ut. Det tror jag hon trodde rätt i. Gissa om matte S sover som en stock!!

Jag skriver mer nåsta gång för nu måste jag ut igen 🤭!
Slick från er (nödiga) Sandie

Tisdagen den 12 oktober

Voff på er alla!

Vi har varit i Skåne på röjarresa! Först lånade vi en hästtrailer av Ann på matte E´s jobb. Den var för 2 hästar och man var tvungen att ha E-körkort (vad är det???) för att köra den. Husse har alla körkort man kan ha, dvs hela alfabetet ABCDEFG... och så vidare tror jag. Det tyckte matte och matte var bra för då kunde bara husse köra och dom kunde själva bara ta det lugnt, sova eller spela bubbletown på mobilen 😎.
Sen åkte vi till Förslöv. Där bor mormor och morfar och dom kan ni som inte vet hur dom ser ut se på kortet! Dom sitter till höger! Vi skulle hämta en massa saker som blev över när dom skulle flytta. Mormor och morfar har köpt ett litet radhus på ungefär 75 m2 och dit skulle deras saker från gamla huset på 160 m2 flyttas!!!!😮 Tror ni det gick? Icke säger jag, moster Karin och Claes var där förra helgen och tog med en fullpackad kärra + bil och flyttbilen hade varit där tidigare i veckan men det såg inte ut som det var flyttat alls när vi kom!
Oj vad husse packade . Matte och matte ställde fram mer och mer som skulle med och jag tycker det var duktigt av husse att få på allt på lasset. Vi sov i gamla huset på natten och det var ett bra ställe där det var lätt att hoppa upp i sängarna. Bonzo sov med husse i ett rum och vi tjejer delade en våningssäng i ett annat.
När vi väl åkte hemåt fick vår åk-bur inte rum utan vi satt lösa i bilen. Bonzo satt i knät och själv la jag mig bakom husses nacke! Det får man inte så jag tvingades också sitta i knät. Vem har bestämt att man inte får det? Den skulle jag vilja tala med.....

Nu ska jag ta bästa sovplatsen, det är den mellan mattes ben 🤩, suss gott alla från Er Sandie

Måndagen den 4 oktober

Voff!
Måste bara visa er bilden på mig i däcket. Den är jag väldigt nöjd med. Vi har varit och tränat idag på brukshundsklubben. Nils och hans matte Danielle var också där. Jag var självklart bäst 😀. Fast det fattade ni väl utan att jag sa det 😎.

Förra veckan var vi i Kumla. Vi promenerade jättemycket då fast det regnade en hel del. Så hälsade vi på Mickan. Jag fick makaron av henne, det var gott. Bonzo pussade henne så mycket att hon nästan skrek! Matte E var i Uppsala och skrev på "kappan". Det trodde jag var förbjudet, man får ju inte varken bita i den eller smutsa ner den men plötsligt verkar det helt okey att SKRIVA på den!!! Då säger matte att det inte är en sån kappa utan något tråkigt slags omslag till hennes ännu tråkigare artiklar. Jag bara undrar VEM SKA LÄSA DEN??? Inte jag iallafall .

Den här veckan ska vi vara i Tanumshede ett par dagar, vi måste ju utnyttja lägenheten när vi betalar för den. Sängen är kanon iallafall men just nu är det VÄLDIGT mycket trafik utanför. Dom har dragit om hela E6:an så den går just nu 8 meter från vårt sovrum och gissa om det går många långtradare där. Om polisen kollade hastigheten där skulle dom tjäna ihop hela sin årslön så fort som alla kör fast det bara är 40 egentligen.

Nej, nu stoppar jag täcket i öronen och försöker sova.
Natti natti från Er Sandie

Måndagen den 27 september

Voff voff!
Tänk, vi som var så sura på att matte S skulle till Spanien, det hade vi inte alls behövt vara. Flygledarna i Frankrike bestämde sig för att strejka just de dagarna matte skulle flyga!! Då fick ingen flyga där över så mattes flyg blev inställt. Hon blev JÄTTEARG 😠! Dessutom sa dom att hon bara skulle få tillbaka pengarna för ditresan för hem skulle flyget gå som vanligt 🤨. Svårt bara att utnyttja den biljetten när man sitter så långt ifrån! Sista ordet är inte sagt så vi får väl se hur det blir. Hon får trösta sig med en resa till Skåne när vi ska till mormor och morfar istället. Dessutom fick hon ju 3 dagar extra i Kumla och det är ju nästan som semester bara det.

När matte kom tillbaka kom hon samtidigt som vår nya tunnel. Den är URHÄFTIG och SNYGG 😀. Vi är jättenöjda med den och nu kan matte bygga bättre banor när vi har 2 tunnlar. Hon byggde en jättesvår direkt men vi klarar den kanon , faktiskt till och med Bonzo 😮. Ni kan se bild både på här och på Bonzos blogg.

Husse blev också förkyld och när han tyckte han var lite bättre klättrade han upp i stora tallen och sågade ner halva. Då blev han sämre igen och det sa matte E var dumt gjort (alltså att klättra i tallen). Han hade velat såga ner andra halvan också men det fick han inte.

Jag har kommit på ett bra sätt att få godis förresten. Jag hämtar träapportören och ger den till matte S och då blir hon så glad att jag kan bära den så bra att jag direkt får godis. När hon ger mig den för att träna att hålla den i 5 sekunder brukar jag tappa den efter 4 eftersom det ger bättre med belöning när jag sen bär den. Hon går på det !!!!

Nu ska jag natta, tror jag sover i soffan under filten inatt. Slick alla från Er Sandie

Måndagen den 20 september

Voff!

Vi har varit på resande fot riktigt nu må ni tro. I torsdags åkte jag, Bonzo, husse och matte S till Kumla. Matte E fick åka dagen efter för dom skulle ha kräftfest på hennes jobb och eftersom hon är chef så tyckte hon det skulle se illa ut om hon inte var där 🤨. Så här efteråt kan man nog säga att det hade varit lugnare om hon inte varit där! Hon övertalade 3 likasinnade (matte S skulle säga 3 andra galningar) att de skulle framföra "Läkarrocken" från Bullaren Revyn. De gjorde dom "helldre än bra" som man säger. Matte E var jättenöjd och sa att de fick enorma applåder. Efter att sett videon är jag övertygad att det var för att de var klara 😀. Matte E har förbjudit mig att lägga ut videon men vi får väl se...

På fredag morgon åkte matte E till Kumla men hon hann bara till rondellen vid Torp innan hon blev påkörd. Hela högra sidan på bilen blev intryckt men det var inte mattes fel för hon körde i rondellen. Hon som körde på hade en splitterny testVolvo som hon tagit ut dagen innan!! Hon tröstade matte E med att "din bil är ju så gammal så försäkringsbolaget löser säkert in den". Det tror inte husse, han säger att de reparerar "vad som helst". När matte äntligen kom fram till Kumla åkte vi alla till Stockholm. Alla (utom Bonzo då) visste precis var hotellet låg. det enda felet var att det inte gick någon väg dit , iallafall ingen man fick åka på! Till sist fick matte E gå till fots och guida "baklänges" efter att hittat hotellet. Men sen blev det lite lyxigt, vi bara ställde bilen utanför dörren och gav nyckeln till en som tog hand om den hela tiden vi var där. Precis som påfilm (fast husse muttrade något om att det var svindyrt och hade inte matte och matte hindrat honom hade han gått ut och letat billigare plats). Vi hade 4 sängar på rummet så Bonzo och jag hade egen om vi ville men det ville vi inte, vi gillar att ligga trångt . 

På lördagen tittade vi på vaktparaden och då blev jag och Bonzo fotograferade av alla japaner. Dom fotade oss mer än vaktparaden! Sen blev vi klappade men jag gillar ju inte när främmande klappar mig på huvudet så då sa matte E det till några av japanerna. Hon sa " she don´t like foreigner"!! Dom kanske trodde jag var sverigedemokrat då för det betyder "hon gillar inte utlänningar" fast matte hade tänkt säga främmande! Det var roliga japaner, dom skrattade när matte skulle förklara hur hon menat 😀. Sen var husse och matte S på fest. Vi fick inte följa med för det var bara för Cambridgefolk. Och så de som tävlade. Markus från Överviktsmottagningen (ni vet han som gått ner 85 kg i vikt) vann och blev Årets Cambridgeman. Då fick husse och matte S blommor 🤨. Dom kom inte hem förrän klockan halv 3 på natte och då hade vi sovit en bra stund.

På söndagen blev det JÄTTETRÅKIGT för då skulle vi åka till Fjällbacka men matte S skulle inte med!!!!!!!!!!! Hon ska åka till Spanien 😠 en jättedum idé tycker jag! Bara 5 dagar visserligen men sen är hon ju i Kumla både före och efter så det bir nästan 2 veckor 😮.

Idag har matte E och vi varit inne och sovit hela dagen, får nog ta och masa mig in till matskålen en sväng. Ut tänker jag inte gå, regnet öser ner.

Slick på er alla från Er Sandie

Måndagen den 13 september

Voff!

En händelserik vecka! Husse åkte till Kumla för att jobba i onsdags och då skulle Matte S jobba hemifrån på torsdagen och sova extra länge på morgonen. Bonzo och jag gick ut på morgon-pink med matte E och då såg vi rådjuret Råsalinda som vi skällde på (för att hon skulle veta vem som bestämde alltså). Matte tog in oss och sen gick hon till källaren för att hämta bröd. Då såg vi Råsalinda igen (eller kanske var det Råbert för dom är polare och brukar komma tillsammans). Vi skällde jättemycket så matte S vaknade. Hon blev inte glad men det blev vi för vi fick krypa ner under täcket hos henne 😀. Precis när vi somnat började brandlarmet tjuta!! Och oj vad det tjöt. Telefonen ringde för det är några snubbar på andra sidan Sverige som har koll på vårt hus. Dom frågade om det brann för då skulle brandbilen komma! Matte E var i upplösningstillstånd och visste inte var elden var. Matte S var cool 😎 och sa: du har säkert glömt en platta på spisen. Det hade hon rätt i för så var det. Det känns bra att vi övervakas från "högre ort" så vi inte kan missa en brand. Det tycker husse med. Sen gick vi en JÄTTELÅNG promenad och plockade svamp. Efter 5 timmar i skogen var vi trötta på att gå och då bar matte S oss i sin ryggsäck på magen (det kan ni se bild på på Bonzos blogg).

På fredagen var det matte S tur (otur) att dabba sig. Hon skulle klippa gräset men bensinen i åkgräsklipparen var slut. Matte E hade sagt att det var jättelätt att fylla på. Det tyckte matte S också ända till hon upptäckte att hon hällt bensin i oljan 😮. Hon undrade varför det inte gick i så mycket fast bensinen var slut! Då ringde hon matte E på jobbet som kallsinnigt sa att då fick hon klippa gräset för hand. Det är ungefär 3500 m2 inklusive agilitybanan. Matte S slet som ett djur i 30 minuter men sen upptäckte hon att det fanns drivning på klipparen!!!!!!!!!!!!!!!! Gissa om hon var svett då 😀.

Igår var vi i Karlstad på tävling. Det var jättekul för jag placerade mig i både hopp II och agility II. Det var många vi kände där både från Tanum och Örebro. Prisutdelningen var lite seg men vad uthärdar man inte för att få en rosett. Den var iallafall kanonsnygg, lila och svart. Den var jag värd för hoppbanan var den svåraste vi sett! Camilla (som har BT-gänget och Pandora, ni vet) sa att domaren som lagt banan var känd för att lägga ursvåra banor. Av alla som hoppade den var det bara 17 av totalt 61 ekipage som inte blev diskade. Domaren la inte bara svåra banor, han var jättesträng också. En blev diskad för att den fick godis innan de hann av planen (fast de hoppat klart och var i mål).
Det tråkiga var att det inte är någon mer tävling på ett tag nu för matte S ska åka till Spanien när Kumla-tävlingen går. Det kallar jag dålig timing 😠. Dessutom får inte vi följa med 😠😠.

Nej, nu blir jag så sur att jag går och lägger mig. Slick och natti från Er Sandie 😘.

Tisdagen den 7 september

Och HURRA för min matte som fyller 21 år idag. Hon är världens bästa matte och Bonzo och jag köpte Paris Hilton parfym till henne. Den var jättedyr! Matte E hjälpte oss att handla. Hon sa "jag ska ha Paris Hilton parfymen" när hon var i affären. Då sa expediten "vilken av dem"! Vet ni att den fanns 4 OLIKA! Matte fick lukta sig fram och under över alla under DET BLEV RÄTT!!! Can Can hette den 😀. Husses och matte E´s present var lika mycket till mig och Bonzo egentligen. De hade köpt en 6 meter lång agilitytunnel. Jättebra, precis vad vi behövde. Nu ska det tränas .

Moster Karin och Louise var här en dag och då fick Bonzo och jag ben. Vi slickade mosetr noga i hela ansiktet som tack! Då blev hon jätteglad för hon slapp tvätta sig på flera dagar då 😀.

Appråpå tunnel, gissa om jag var grym i helgen!! 2:a i klass II agility och min första pinne av 3 för att nå elitklassen och sen på söndagen vinst i hopp klass I och uppflyttad till klass II även i hopp. Jag fick massor av priser, en rosett och en medalj. Det kom flera till matte och sa att de tyckte jag var en helgrym chihuahua. Det visste vi i och för sig förut men matte och matte blev grymt stolta. Själv tog jag det med ro, vet att jag har champion-kvaliteér i både det ena och det andra 😀.

Nu ska jag natta men än en gång matte, DU ÄR BÄST 😘😘😘
från Din favorithund Sandie

Voff!

Måndagen den 30 augusti

Voff!

Idag fyller moster Karin år - JÄTTEGRATTIS och stor slick på nosen 😘. Jag tror hon fyller 31 men jag vet inte så noga, ingen pratar om sånt härhemma 🤨.

I helgen när vi var i Kumla träffade jag Ella 😘. Hon brukade passa mig när jag var liten och alla andra spelade golf! Vet ni, hon har ÄNTLIGEN fått en egen chihuahua 😀😀. Det tycker jag absolut att hon är värd. Ni kan se henne och lilla Chanel, 9 veckor gammal på bilden. Svårt att säga vem som är sötast, Bonzo röstar på Chanel men jag tycker Ella!

Idag har vi firat att matte E ÄNTLIGEN fått sin första artikel publicerad . Den är jättetråkig och man förstår nästan inte ett ord men om någon av er ändå absolut skulle vilja läsa den kan ni klicka på länken här: http://informahealthcare.com/eprint/UvfMusvedkqYcrAMIPQE/full?tokenKey= 

I förra veckan blåste det nästan orkan här. Då blåste en stor bit av en tall ner och den missade vedboden med 5 cm!! Det tyckte husse var tur men han tror inte på turen en gång till så nu ska tallen tas ned. Det tror matte blir svårt men husse säger att det inte är några problem om man bara tänker först. När det blåste så hade vi ingen tv bild. Då var matte sur öfr det var "fångarna på fortet". Då fick husse klättra upp på taket 4 gånger för att fixa bilden. Det gick inte ändå förrän det slutat blåsa! Men husse kunde ju alltid titta på utsikten, han säger att den är väldigt fin från taket.

Nu ska matte S, jag och Bonzo vara i Tanum ett par dagar, matte var iväg på Bullaren revyns första träff för säsongen i går så nu ska hon och matte E börja skriva lite till revyn om dom kan. Matte E har flera förslag på knäppa sketcher som nog bara hon tycker är roliga (fast Bonzo verkade tycka det var jättekul när hon berättade och slickade henne jättemycket i ansiktet då 🤨).

Nej, dags att sova sin skönhetssömn (inte för att jag behöver den men matte behöver).
Slick på alla från Er Sandie

Måndagen den 23 augusti

Voff!
Nu har vi varit i Kumla igen. Det är kul för det finns mycket bättre mattor där än i Fjällbacka. Dessutom brukar vi äta på Mc Donalds på vägen dit. Då tar husse, matte och matte nästan alltid "lilla menyn" med naturella cheesburgare , pommes frites och cola/milkshake! Naturell betyder att det inte är något "klet" på hamburgarna. Själv gillar jag klet men det gör inte husse, matte och matte. Fast matte E kan äta klet utan bekymmer om det skulle vara så 😀. Det kan inte husse och matte S som skulle vända och åka tillbaka om det råkade vara klet på deras hamburgare!! En gång var det det  och då åt matte E upp ALLA hamburgarna!!! Som straff fick hon ingen pommes frites . Bonzo och jag får alltid en liten snutt på slutet för matte säger att det är "utflykt" och då får man smaka från "bordet" vilket man ALDRIG får annars!!

Bonzo och jag passade huset i fredags för då var hussse, matte och matte på Diggiloo i Brunnsparken i Örebro. Dom sa att det var jättebra men det tror jag inte! Var nog mest en massa musik, vi hade mycket bättre hemma med goda ben 🤩.

I lördags sa husse att jag nog är "överintelligent" 🤩. Jag tror det betyder att han tycker jag är smartare än han . Det var när jag visste vad han skulle säga innan han sa det!! Men det är ju bara SÅ lätt, man ser på husse direkt vad han tänker och det behöver man inte vara jättesmart för att göra. Fast Bonzo klarar det inte! Och det är klart, SMART det är jag såklart!

Matte S och vi ska bygga ett sånt hus som på bilden när vi får mycket pengar. Hon får jobba på lite bättre så vi kan göra det snart 🙂. Då ska vi ha en likadan mur runt också så att otäcks-hundar hålls utanför.

Nu ska Sveriges smartaste Chihuahua natta, puss på er alla från Er Sandie

Måndagen den 16 augusti

Voff!

Igår fyllde jag 4 år. Matte S sa att presenten var en dag fylld av roliga saker och kärlek 😘. Det var en toppendag men jag hade gärna tagit ett grisöra också. Det ska jag få nu till helgen för vi hade inga hemma.

Vi var på lydnadstävling i onsdags och det kan ni läsa om på vår nya sida som heter "Lydnad". Vad trist det låter förresten "Lydnad"!! Lite militäriskt på något sätt. Jag tävlade med matte E och maken till människa att gestikulera och prata på en gång får man leta efter. Hon verkade inte tro att jag fattade redan när hon sa något första gången (som sig själv känner man andra säger dom....). Jag fick trots detta handikapp en poäng mer än Bonzo och i pris valde jag självklart MAT.

Vi var i Kumla förra veckan och då var vi ute och promenerade med grannarna Birgit, Lizza och Zebbe. Ann Katrin var också med tillsammans med Donna och Ajax. Alla utom Birgit och Ann Katrin är springer spaniels och släkt. Lizza och Donna är båda döttrar till Chip som dog tidigare i år och som jag gillade jättemycket . Zebbe och Ajax är söner till Donna. Bonzo var först lite mjälkig och ville gå hem när alla 4 kom rusande men jag var inte feg och när vi sen promenerade sprang vi alla sex lösa och hade jättekul. Jag blev inte ens sur när Zebbe av misstag nästan satte sig på mig.

När vi åkte tillbaka till Fjällbacka hälsade vi först på farmor i Älgarås och sen var husse och matte E på ett trist ställe som kallades NÄL (verkade vara ett ställe för sjuka). Där fick inte hundar komma in 😮😮! Husse och matte E hälsade på Martine som är sjuk och är där just nu. Jag vet att hon hade velat att vi skulle komma med! VEM har bestämt att hundar inte är välkomna? Jag är säker på att alla skulle må mycket bättre om de vore det! Jag var med matte E på ett sjukhus i Frölunda när hon skulle titta på en som var död (varför hon nu skulle det - hon är ju doktor inte Gud) när jag var liten. Då underhöll jag de andra patienterna när hon var borta och alla var MYCKET gladare när jag varit där än innan!!!

Ikväll har matte S spelat piano och sjungit medan husse spelat sax till. Det lät riktigt vackert men nu är jag trött och ska sova så nu får dom sluta tuta!

Slick och natti från Er Sandie

Måndagen den 9 augusti

Voff!

Vi har varit utomlands, ända i Halden i Norge 😀! Dit var det ungefär 7 mil och husse ville dit för att köpa "giftig färg" . Han var jättetrött på något han kallade "förbannade svartmögel" och som vi tydligen har gott om (inte för att jag sett det direkt...). Då sa matte att vi skulle passa på och ha en liten semesterdag så vi åkte allihop. Bonzo och jag hade våra EU pass med oss men det var ingen som ville se dem, förmodligen litade tullen på vårt ärliga utseende eller också berodde det på att tullstationen verkade helt obemannad och matte E inte ens märkte när vi åkte in i Norge.
När vi köpt gift-färgen åkte vi till Fredrikstens fästning, det var där en som hette Karl den tolfte sköts. Jag tror Karl är kennelnamnet och förmodligen hade han elva syskon. Det hade iallafall matte E´s farmor som hette Elva. Det var kul på fästingen, på bilden ser ni en av kanonerna som Bonzo och jag "provade".

I lördags hade vi agilityuppvisning på Tanumsdagen. jag var som vanligt kanonbra trots att det var matte E som var med för matte S var tvungen att locka håret inför föreställningen i Hornbore by där hon spelade Idun. Som tur var kom moster Karin med och passade Bonzo när jag briljerade på planen 😀. Sen passade jag moster Karin när Bonzo skulle visa upp sig. Det var rena parodin, han skulle ha haft clownkläder på sig för alla bara skrattade åt honom när han gjorde allt fel 😮. Det enda han var riktigt bra på var att springa till Nils och Luci men då var han RIKTIGT snabb. När vi kom hem fick vi ben av moster Karin och firade "namnsdag" utan att ha namnsdag 🤩, det gick jättebra!

Idag var det jobb igen och på kvällen har vi tränat lydnat. Det går bra, iallafall på vår apellplan, få se hur det går på "schäfer-planen på onsdag. Ni får hålla tummarna för oss 😀.

Natti alla, dröm om att ni går fot fint önskar Er Sandie

Måndagen den 2 augusti

Voff voff!

Idag har matte S och moster namnsdag, HURRA för dom! Det beror på att dom heter Karin och iallafall matte S fick en present då. Sandie står inte i almanackan och det gör inte Rozz eller Splendid heller 😠. Det är dåligt tycker jag, att inte ha en enda namnsdag fast man har 3 namn!! Bonzo har heller ingen namnsdag men det har minsann hans kompis Nils! Därför fick vi vara med och öppna mattes paket och så fick vi varsinn morot som present.

I helgen tävlade vi! Bonzo skämde ut sig som vanligt men själv glänste jag och kom 2:a i klass II agility!! Alla var väldigt imponerade av att jag slog nästan alla, det var som om dom aldrig sett en chihuahua i klass II förut. Och det hade dom visst inte heller !! Jag fick en jättepåse med 5 kg mat från Eukanuba. Den var särskilt bra för hundar som håller igång, matte sa att den kanske var väl kraftig och muttrade något om tjock men det måste väl vara någon av patienterna på hennes jobb som hon menade .

Annars tränar vi lydnad varje dag nu för vi ska vara med på en lydnadstävling nästa vecka. Svårast är att hålla en trägrej i munnen 5 sekunder! Egentligen är det inte svårt, igår tog Bonzo den och sprang 2 varv i trädgården med 2 jättesprång över grusgången utan att tappa den men det är tråkigt att stå still och bara hålla den! Allt annat är iallafall jätte enkelt och jag räknar med att vinna över alla trista schäfrar och andra stora åbäken.

I Kumla var vi och träffade vår chikompisar i Kumlaby och då försöktae matte ta ett gruppfoto. Resultatet ser ni här! Det är Bonzo till vänster och han är jättetänd på Grynet som sitter närmast. Henne var det synd om för hon hade varit på sjukhuset och fått dropp för hennes valpar dog . Sen är det Flinga, Ella och jag.

Nu ska jag ta en liten lur, slick på alla från Er Sandie

Måndagen den 26 juli

Voff!

Bonzo har varit jobbigare än vanligt den här veckan, det kan ni läsa om på "Bonzos blogg" även om han inte skriver riktigt HUR jobbig han varit. Tänk er en som ylar som en varg halva tiden och piper resten!! Ni fattar att jag behöver semester va! Somliga i vår flock påstod att dom hade semester förra veckan men om det är semester så är det något annat som jag behöver. Husse och matte S var på mottagningen 2 dagar och då satt matte E och skrev på något trist som kallades PEK. Såg urtråkigt ut och var på utrikiska dessutom. En dag satt ALLA och pratatde med en om hemsidor (och det var inte om vår fina). Det tog 7 timmar!! Sen skrapade husse en husvägg och matte E renskrev massa anteckningar från kongressen 🤒.

NU ska jag berätta vad man gör när man har semester! Först sover man hur länge man vill valfritt under eller över täcket. Sen äter man en bastant frukost och leker med "Råtta". Efter det sover man igen och sen gör alla en utflykt till något trevligt ställe där man kan springa och leka. Dit har man med sig matsäck som man äter sittande på en sten så alla når maten bra. Så går man en promenad, tar en tupplur och kör sen ett agilitypass. Så är det matdags igen och sen gosar man i knät på husse vid TV ett par timmar innan man lägger sig under täcket. DET är vad jag kallar semester!

Nu hoppas jag att det blir så den här veckan!

Jag ska drömma om det inatt hälsar Er Sandie

Måndagen den 19 juli

Voff!

Matte E och husse har varit i Stockholm hela förra veckan på konferens om fetma! Det lät trist men vädret hade varit kanon hela tiden ca 30 grader så dom trivdes bra. Dom tyckte till och med att det varit jätteintressant 😮! Allting var på engelska och matte E blev så internationell att när hon var på buffé i stadshuset en kväll och på damtoa träffade en som hade ont i ögat som hon kände ett starkt behov av att hjälpa ägnade hon 2 minuter att ta en anamnes på engelska. "Patienten" var mycket tacksam men när matte E tog upp glasögonen för att titta närmare på ögat och på svenska svor över oordningen i väskan då visade det sig att även "patienten" var svensk 😀!!

Vi hade lite trist under veckan för matte S var borta en del inför premiären på "Peter Pan" men vi tränade lite agility varje dag i alla fall. Matte S var jättebra i Peter Pan, hon spelade mamman och sjöng jättemycket. Den här veckan ska hon vara pirat.

Iförrgår var vi i Ulricehamn på "Bogehoppet". Det var jättesvårt att hitta till Ulricehamn 😮, matte och matte blev arga på både kartan och vägbeskrivningen. Matte E upptäckte att hon hade en GPS i sin telefon som hon inte visste om och så ställde dom in Ulricehamn. Plötsligt sa en röst "du har avvikit från rutten" men ingen visste hur det hade gått till. Då fick matte E ringa till arrangörerna och fråga om dom visste åt vilket håll vi skulle. Det visste dom 🙂 så till slut kom vi rätt!
Jag skulle tävla först, min debut i klass II agility. Precis när banvandringen började startade det att regna och sen öste det ner i 5 timmar 😠. Jag gillar inte regn och bestämde mig för att snabba på men då var jag så snabb att jag hoppade av gungan innan den ens hann gå ner! Då började matte vela och fråga domaren om vi skulle göra om hindret och då fattar ni att jag var tvungen att vänta på henne med påföljd att jag fick 5 fel till för vägran! Jag som ALDRIG vägrar!!! Dessutom tog det ju sån tid.... Vi kom iallafall runt till slut när jag fått ordning på matte och slutade på 17:onde plats. Sen fick vi VÄNTA och VÄNTA och VÄNTA 😮. Allt var försenat men till slut gick agility klass I där Bonzo var med och då slutade det plötsligt regna och solen sken. Det hjälpte inte ett dugg, vi fick alla skämmas för Bubben som bara var intresserad av allt runt banan. Matte fick till slut BÄRA honom av planen!!!! Sen VÄNTADE och VÄNTADE och VÄNTADE vi igen på att Hoppklass I skulle börja. Det var ju den viktigaste klassen eftersom jag bara har en pinne kvar till uppflyttning. Men det blev så sent (matte S var tvungen att vara i Grebbestad klockan 19 eftersom peter Pan hade föreställning då) att matte var tvungen stryka Bonzo och jag fick starta först av alla. Jag var lite seg i början (hade VÄNTAT för länge!!) men gjorde ett nollat lopp iallafall. Vi vet inte ref tiden eller resultatet så vi vet inte än om det blev någon pinne men matte tror inte det. Sen sprang vi till bilen och körde hem, denna gång tog vi vägen över Göteborg för den hittade matte E iallafall 🤩.

Igår tog vi en långpromenad upp i bergen och letade efter en liten sjö (varför vi gjorde det har jag inte en aning om) som vi också hittade. Fotot är från den promenaden!

Idag regnar det igen så vi kryper ner under fällen och sover middag ett tag, det är ju iallafall semester 😀.

Slick och puff från Er Sandie

Tisdagen den 13 juli

Nu kan ni kolla på fotot vilken fin grind husse snickrat. Ingen kan komma förbi utan att jag och Bonzo upptäcker dom nu!

I torsdags var vi i Strömstad och lyssnade och tittade på matte S som tränade inför Carnevalen. Matte har ordnat ett uppträdande där hon sjunger tillsammans med Nelly i 45 minuter. Frida och Emelie pelade piano och gitarr. Det lät bra och efteråt åkte vi till ett trist ställe som hette Nordby. Bara en massa affärer där hundar inte var välkomna 😮! Vi var med matte E och promenerade medan husse och matte S (för hon är ett bra "smakråd") handlade. Husse kom in i andra andningen och köpte 6 par byxor som såg likadana ut allihop (ja, iallafall nästan...), 3 stjortor och 12 par strumpor! Nu tänker inte han handla på minst 5 år säger han . Sen tittade vi på Norge för matte E ville absolut åka till Svinesund men det kostade pengar att åka över bron så trots att vi hade våra pass med oss stannade vi i Sverige för matte och husse blev plötsligt väldigt snåla!

I helgen var det sen Carneval i Grebbestad och matte S sjöng på scenen då. Det var jättebra sa husse och matte E. Vi fick inte följa med!!!!!!!! Matte S ville inte bli distraherad sa hon, förmodligen trodde hon Bonzo skulle börja yla 🤔.

Imorgon ska matte S prata och sjunga i Radio Prime eftersom hon ska spela i Peter Pan föreställningen i Lunden som har premiär på torsdag. Hon tränar varje dag och det är lite tråkigt eftersom husse och matte E åkt till Stockholm på något som heter "Världskongressen för fetma 2010". De ringer varje dag och berättar vilken god mat dom äter (borde det inte vara någon sorts diet på en sån kongress förresten?) och hur vansinnigt fint väder det är, tydligen över 30 grader hela tiden. Då blir vi sura både jag, Bonzo och matte S för här regnar det varje dag, är max drygt 20 grader och maten består av rester och torrfoder.

På lördag ska vi iallafall till Ulricehamn, hoppas vädret är bra där och att det blir roliga tävlingar. Jag laddar för min debut i klass II, den blir kl 8 på morgonen, hoppas matte vaknat då .

Natti alla polare från Er Sandie i "regnlandet"

Voff på er!

Tisdagen den 6 juli

Voff voff!

Nu har jag blivit moster igen! Min syster Sparven har fått 3 valpar, 2 tjejer och 1 kille. Allt gick jättebra och det var kul eftersom Sparven fick kejsarsnitt förra gången. Nu blir jag riktigt taggad!!! Tjejerna är tricolor och en ska bo kvar hos min förra matte Eva. Vi ska åka dit och hälsa på när vi åker till Stockholm på MH test i höst.

Appropå valpar så var Bonzo helt hopplös i helgen. Min kompis Luci var här och gissa om Bonzo var "på". Sen ylade han hela kvällen 😮 efter att hon åkt hem!! Husse blev riktigt trött på honom och matte släppte ut honom i trädgården så han kunde se att Luci åkt hem.

Husse har gjort klart grinden nu så vi kan springa helt fritt utan att matte behöver oroa sig för att någon smiter in (eller var det ut???). Det är toppen och idag jagade vi runt tills Bonzo var helt slut 😀. Själv blir jag aldrig trött eftersom jag har Sveriges bästa kondition!

Igår plockade jag flera liter kantareller och i förrgår drygt en liter! Matte E är redan trött på att rensa!! Men alla gillar att äta kantareller och igår gjorde matte E en "gudomlig" kantarell- och kycklingpaj.

Idag börjar vi semestern! Jag är inte säker på vad det betyder men alla verkar glada och firade idag med att äta grillad fäskfilé och dricka rött vin. Imorgon verkar det som om vi ska till Berfendal och veterinären Viveka där och det tycker ju inte jag verkar vara något att fira  men har jag tur är det bara Bonzo som ska ha träff med Viveka . Han kanske ska undersöka huvudet  det vore kanske på sin plats! Själv är jag frisk och stark och har inga krämpor alls.

Slick från Er Sandie som laddar för morgondagen....

Måndagen den 28 juni

Voff på Er!

Ja, nu har man fullt upp varje dag för kantarellsäsongen har börjat som ni kan se på förstasidan. Redan 2 dagar före midsommar hittade jag de första. Matte S var inte alls beredd på det men hade som tur var en bajspåse över (oanvänd) som vi (matte alltså) plockade halvfull. Det räckte till ett par läckra mackor som matte S åt upp helt själv utan att bjuda 😮. Nu plockar vi på varje promenad och matte försöker lära Bonzo med hjälp av en klicker (ja, ni vet han är ju lite seg på vissa saker). Han vill ändå helst äta kantarellerna själv men verkar ändå börja få kläm på att det är förbjudet för alla utom matte S 🤨.

Matte E har tagit en massa kort (flera hundra!) av vilka ungefär 10 blev bra. Ett av dom 10 kan ni se här ovan, det är från när Bonzo och jag busar. Vi har faktiskt jättekul då.
Husse har tillverkat en grind nu och gjort klart stängslet så nu för vi springa lösa nästan jämt. Matte hade fräckheten att påstå att det var tvunget med grind för MIN SKULL!! Bara för att jag brukade ta en vända på ett par hundra meter upp till stora vägen och kolla att det inte kom någon obehörig! Hon borde vara glad att jag håller koll men otack är världens lön som dom säger (vilka säger det förresten? jag har aldrig hört någon av mina polare säga så). Men föralldel det är bra med stängsel så ingen obehörig kommer IN! Matte har satt upp en skylt på vår dörr där det står "om hunden anfaller - ligg still tills hjälp anländer", det måste vara för Bonzos skull...

Jag har fått en ny bilsele. Den är krocktestad och heter Mim (eller sa matte att den var Min?). Den verkar bra men jag ser lite rolig ut, som en testpilot eller nåt. Den fick jag i lördags efter att matte, matte och husse varit och ridit! Då fick Bonzo och jag vara ensamma hemma. Matte och matte tjatade sen hela dagen om dom mysiga islandshästarna. Husse tjatade inte så mycket, han fick den tjockaste hästen som hette Von. Den var så tjock att den fick ha 2 sadelgjordar (det är som att ha 2 halsband ungefär). Det tyckte vi passade husse som jobbar med övervikt hela dagarna!

Slick på Er nu från kantarellhunden Er Sandie

Måndagen den 21 juni

Voff!

Här har det varit full rulle och massor av hundkompisar ! På bilden ser ni mig, Bonzo, Flinga, Grynet och Ella. Och så matte S och Anna Karin som är matte till våra svartvita kompisar 😀. Dom har kennel Chibratz och just nu har Flinga 3 jättesöta valpar som vi var och hälsade på efter promenaden. Till och med jag blev helt betagen i dom och funderar starkt på en lillebror/lillasyster till Bonzo! Bonzo förresten, för en gångs skull blev han lite fundersam och nästan blyg! Han har aldrig träffat sådana små sötnosar förut och verkade inte riktigt fatta först att det var hundar! Men matte, matte och jag funderade nästa på att kidnappa en av de svartvita godingarna . Om ni vill se hur söta dom var kan ni klicka på länken här (mattes bilder blev bara "sådär") http://www.chibratz.se/dkullen.html . Bonzo gillar vanligtvis Ella bäst men den här gången var han helt betagen i Grynet och särskilt hennes bakdel. Anna Karin trodde det var för att Grynet har varit och hälsat på en snygging och kanske ska ha valpar i augusti. Grynet blev sur på Bonzo för att han skulle lukta hela tiden och sa ifrån men ni vet Bonzo... "vem bryr sig" 🤩.

Sen träffade vi förstås Lizza och Zebbe, våra grannar. Zebbe blev så ivrig att han rusade rakt på mig men det ska jag bara säga att det gör man bara EN gång 😠. Det fattade han!

På vägen till Fjällbacka hälsade vi på hos matte S farmor. Hon är inte champion som min farmor men hon är bra ändå och har ett UNDERBART köksgolv med hundratusen smulor. Husse säger att det är för att hon inte ser så bra, i så fall är det synd att alla hemma hos oss har falksyn . Matte S blir väldigt tråkig då och säger att vi får ha koppel fast vi är INNE!!!! Matte E dammsög och sen var det inte lika smarrit längre. Sen ville matte E titta på TV fast det var mitt på dagen, det var kronprinsessan Viktoria som gifte sig med Daniel som förvandlades till prins då. Jag och Bonzo skickade ett gratulationskort via vår hemsida och önskade dom lycka till och att dom skulle få minst en chihuahua i present. Fast jag såg iallafall ingen i TV. Matte S ville från början inte titta alls men när hon väl började gick det knappt att slita henne därifrån 😀.

Igår var Nils och Danielle här och tränade agility. Om det får ni läsa i Bonzos blogg, han ÄLSKAR Nils och skulle kunna skriva en bok om honom! Själv älskade jag köttbullarna Danielle hade med sig och sprang banan fortare än någonsin.

Slick på alla som jag gillar, Er Sandie

Måndagen den 14 juni

Voff voff!

I måndags kom husse och matte S hem från Kroatien. Dom var bruna och såg friska ut. På deras beskrivning av resan förstod vi att de ätit mångder av god mat och dess emellan för att inte bli för feta promenerat och klättrat i bergen. En dag var de ute med en båt och husse påstod att vattnet var så klart att man kunde se nästan 20 meter ner! Ha, det tror jag inte, han kan ju inte ens se bokstäverna i en bok utan glasögon, hur skulle han kunna se 20 meter?? Matte E fick en docka, hon samlar dockor från olika länder och har jättemånga. Hon gillade det och dessutom fick hon en kudde som luktade lavendel. Matte E sa att det var för att det VAR lavendel i den. Jag vet inte riktigt vad lavendel är med det luktar jättegott.

Vi tränar jättemycket just nu! Då blir vi jättetrötta, iallafall matte, fast lite vi också. Vi ska på officiell agilitytävling till Ulricehamn i juli och sen på flera andra ställen som jag inte kommer ihåg så noga. Det blir Bonzos första tävling. Han kommer säkert skämma ut oss med att hälsa på domaren och såna dumheter. Han kanske kommer kissa på planen som min polare Ozzy har gjort 😮😮 (ja,ja  okey då, jag har bajsat på planen EN gång men då var det ju KRIS fattar ni väl!). Om man kissar på planen får någon komma med "piss-off". Matte tränar på det också så vi har köpt en flaska och fatta att det var svindyrt alltså! Vi kommer dra de pengarna från Bonzos matkonto varje gång vi måste använda det .

Slick från Er alltid vältränade Sandie

Söndagen den 6 juni

Voff voff!

Bonzo och jag har varit ensamma med matte E nu i 5 dagar! Husse och matte S har varit i Hvar. Om man vill vara lite rolig kan man säga "Hvar har de varit", det tyckte Bonzo var roligt iallafall men han har ju lite enkel humor 😀. De Hvar där lite i jobbet. Hvar ligger i Kroatien och de har flugit dit. Låter lite konstigt, jag har aldrig märkt förut att någon av dem kan flyga 🤨. Matte S ringde nyss och sa att dom landat. Man kan undra varför de landar i Stockholm och inte här i Fjällbacka??

Här har vi haft det fullt upp. I fredags hade vi tjejfest. Fast Bonzo fick vara med. Förutom Jag, Bonzo och matte E kom det 7 tjejer (Bonzo säger tanter....) från mattes jobb. Det var inte förbjudet för killar att komma men det jobbar inte så många sådana där och de som fanns hade förhinder. Om husse hade varit här hade han sagt att "det ska dom vara tacksamma för, dom hade inte fått en syl i vädret". Det tror jag husse hade haft rätt i för det var hög stämning kan man nog säga 🤩. Först gick vi Veddörundan och det tyckte jag var det bästa. Sen åt alla utom Bonzo och jag grillade kycklingspett och potatissallad och drack vitt vin. Det tyckte matte E var det bästa 😀. Bonzo och jag åt vår vanliga mat men den var god den med. På natten sov vi i husses säng, får se om han får tillbaka den när han kommer .

Idag har vi varit i Vänersborg på utställning. Först var det lite trist för matte envisades med att jag skulle sitta i bilbältet på vägen dit och det gillade jag inte värst. Jag surade en stund när vi kommit fram men då sa matte att jag kunde gå och lägga mig i buren. Efter en liten tupplur var formen tillbaka och jag fick fullt upp med att skälla ut alla golden retrievrar som var där. Efter ett tag blev det lite tröttsamt så då lärde jag Måna, Luna och Morris hur man skulle göra så dom tog över vakten. Särskilt Luna var lättlärd. Morris var snygg och jag gillade honom. Bonzo ÄLSKADE honom 😮. Fast Bonzo älskade nästan alla på utställningen. Jag tror han tror att utställning är samma sak som chiträff. Sen blev dagen bara bättre och bättre. Först fick Bonzo 1:a och HP. Matte blev jätteglad för en liten papperslapp med lila band på! Sen var det min tur och jag uppförde mig klanderfritt. Domaren hette Silva, det trodde jag var ett flicknamn för det heter drottningen nästan i allafall 🤨. Han var helt ok, vad jag tyckte mer om honom får ni läsa på utställningssidan. Han tyckte iallafall att jag var bäst i min klass så jag fick tävla vidare och då blev jag 2:a bäst av alla tikar. Då fick matte en lapp till som hette CK och då blev hon jätteglad igen, man skulle kunna tro att hon samlar på såna lappar! Sen gick vi till ett tält och hämtade priser och rosetter. På hemvägen var det grymt varmt i bilen för värmen gick inte att stänga av riktigt. Vi hade fönstrerna nervevade och det blåste så pälsen fladdrad. När vi kom hem skulle matte ta kort på oss och rosetterna men hennes kamera var med husse och matte S i kroatien och matte S kamra hade inga batterier som fungerade så hon fick ta korten med mobilen! Det blev inga toppenkort men dom finns att beskåda på utställningssidorna.

Nu ska vi dagen till ära sjunga "Du gamla du fria" och sen ska jag in och ta bästa platsen i husses säng, slick från Er Sandie (med CK)

Onsdagen den 2 juni

Voff!

I torsdags åkte matte S till Skåne, hon skulle bo hos mormor och morfar en natt och sen till Bjärnum på "audition". Om ni inte vet vad det är så ska jag berätta det nu! Först sjunger man en sång som heter "vinnaren tar allt" (kanske kan man sjunga något annat men jag har bara hört den sången i allafall). Sen läser man ett stycke som handlade om en syster som dog i tbc, det låter inte värst muntert och det var det inte heller. Men det var en del andra festliga övningar som att man exempelvis skulle låtsas att det var ormar på golvet och det var ju enkelt eftersom matte S är van vid ormar. Sist dansar man en dans som man inte kan i flera timmar!!! Då blir man jättesvett och så får man duscha innan man åker hem. Det var en känd artist med och var "domare" när matte deklamerade, matte var den enda av alla som inte kände igen honom 🤭! Sen fick man frågor och själv fråga saker. Matte frågade om man kunde ha hundar med sig dit. Det kunde man men inte under "show-perioder". Det var konstigt, det är väl då hundar verkligen ska visa upp sig. En engelsk domare sa till mig en gång att jag "need to learn how to behave in showing". Det är väl ett perfekt tillfälle att lära sig det gå 😀.

På promenaden i söndags "hittade" vi en ny strand! Där kunde man springa järnet och då blev man väldigt smutsig. Som ni ser på bilden var det fina blommor där också. Vi sprang jättemycket. Det bästa är att inga andra hundar än Bonzo och jag får springa lösa där eftersom det är naturreservat men det ligger på husse och mattes mark och då är regeln att markägarens hundar får vara lösa men alla andra måste vara kopplade . Haha vad bra det är 😀. Konstigt nog har vi aldrig riktigt sett den stranden förut, det kanske beror på att matte E och husse ser lite dåligt 🤔.

Vi har tränat väldigt mycket på att stå fint på trimbordet sista veckorna. Matte E är riktigt nöjd med mig nu. Får se om jag har lust att visa det på söndag, jag ska tänka på saken. Bonzo, jag och matte E är ensamma hemma nu för husse och matte S har åkt till Hvar i Kroatien med jobbet. Matte E har bestämt att hon ska försöka få klart släktsidorna när dom är borta för hon behöver vara ostörd när hon gör det säger hon. Ni får väl titta efter om hon lyckas efter helgen.

Slick alla polare från Er SandieMåndagen den 24 maj

Voff voff!

Kolla vad matte S hoppar bra 😀, och vad bra gjort av matte E att knäppa precis när hon hoppade! Dom försökte nog inte mer än cirka 25 gånger 🤩. Men det var lättare än att ta ett kort på Bonzo när han står på bordet!

Här har det varit toppenskönt nu flera dagar och vi har varit ute i solen. Husse och matte S klippte allt gräs både på agilityplanen och tomten i förrgår men redan igår hade det vuxit så mycket så då klippte dom allt en gång till!!! Nu är det iallafall jättefint.
Vi har fått en ny granne som vi inte gillar, han/hon heter Orm. Vi hoppas det är en han för annars kan vi få många nya grannar säger matte E. Orm som är en huggorm bor i en håla på grannens tomt precis vid vår gräns. Husse ansåg att Orm borde flytta och stod en lång stund och vaktade med en säck och en spade. Matte E ansåg också att Orm skulle flytta men inte till ett nytt bo en mil bort utan till de sälla jaktmarkerna 😮. Men det går inte för Orm är av någon outgrundlig anledning fridlyst och det betyder att man inte får nacka Orm med spaden utan att Han/hon måste självdö eller flytta till annan ort. Husse lyckades inte fånga Orm den här gången men han har inte alls gett upp utan håller på att planera byggandet av en "ormfälla". Om någon vet hur en sån ser ut kan ni ringa eller maila husse om det tack.

Igår var vår favoritmoster Karin och hälsade på oss. Vi tog med henne på en promenad, hon gillade inte heller korna på Veddö och speciellt inte när matte S sa: "nu är vi så nära grinden moster att om dom anfaller nu hinner vi springa ut". Moster och matte E hade varit och spelat seriematch i golf i något lag för gamlingar där hälften av deltagarna inte orkar dra sina golfvagnar själva utan har en liten motor på vagnen. Fast inte matte E och moster för dom säger att dom är unga och för all del, dom ser ut som sjutton iallafall .

Matte S har fått för sig att vi har varit alldeles för dåliga på att borsta tänderna så nu måste vi göra det varje kväll. Det är ingen förmildrande omständighet att tandkrämen smakar lever men det är ganska kul när Bonzo bostar sina. Han är rätt duktig faktiskt men jag är mycket bättre på att tvätta öronen. Det är också något matte S fått för sig att vi ska göra under en vecka bara för att jag kliat ena örat lite. Bonzo HATAR det.

Nej, appråpå öron är det dags att sussa på lilla örat nu, slick från Er Sandie

Måndagen den 17 maj

Voff!
I helgen gick vi Veddörundan. Då fick matte S och husse för sig att vi skulle bestiga högsta toppen! Det var mycket sten och vi lekte stengetter, särskilt Bonzo. Husse bar mig en bit för jag ville inte slita på tassarna! När vi kom upp tog vi kort, bland annat det som ni kan se här. Matte E var så nöjd med det att hon la ut det som profilbild på facebook. Jag tror att det är det närmaste husse någonsin kommer facebook.

Bonzo är jättemallig för sin agility-video och vi måste alla säga att den är jättebraaa annars blir han sur . Jag tycker att matte S video är bättre men säg inte det till Bonzo😉. Den är från Bullarerevyn och det är matte och matte som skrivit texten. Om ni vill se den så klicka på länken. Det är matte S som sjunger först (och bäst såklart)!!
http://www.youtube.com/user/Sagarisdog#p/a/u/0/VCBbhYfADhw

Matte S ska åka till Skåne och sjunga på en audition om 2 veckor. Om det går bra så får vi kanske flytta till Skåne för då kanske hon får börja på en musikteaterskola! Hur ska det gå undrar jag, vem ska passa mig och Bonzo då?? Vi kanske också får börja på skolan och föralldel, jag sjunger bättre än de flesta 😎. Annars får husse sluta jobba och bli hundvakt istället! Matte E kan inte sluta jobba just nu för hon har just blivit chef på sitt jobb. Klinikchef heter det och hon tror att hon ska få bestämma då. Det gillar hon . Fast det verkar vara ett enkelt jobb, det mesta behövs inte bestämmas om alls, största skillnaden verkar vara att hon får många fler mail nu. Och det är ju enkelt för då är det bara att trycka på det lilla krysset om man tycker det blir jobbigt så försvinner dom....!

Nu ska jag och Bonzo natta, det gäller att hinna till bästa sovplatsen först. Slick från er Sandie

Tisdagen den 11 maj

Voff voff!

Allt är toppen här! Idag käkade jag utskuren biff, fick det matte E skar bort och eftersom Bonzo är på kurs ikväll fick jag allt alldeles själv 😀. Det var jag värd tycker jag.

Just nu kan ni kolla in mina vrålbra agilitylopp i "storformat" på youtube! Matte E och jag fixade ut dom på youtube efter att vi tittat på en länk med en vava som presenterades som "bästa agility chihuahuan som fötts" 😮. Ja, snacka om att jag var förvånad!!! Faktum är att Bonzo kan mer redan och det vill inte säga lite! Jag vet inte vem av oss som var mest irriterad men matte E sa till mig att "nu lägger vi ut" så det gjorde vi! Ni kan se resultatet här, väl värt att se många, många gånger.
http://www.youtube.com/watch?v=nema8FOSAMk
http://www.youtube.com/watch?v=pT6_kfnRgeg
Själv blir jag aldrig riktigt mätt på att se de här JÄTTEBRA filmerna.

Igår skulle matte och matte filma Bonzo när han visade hur bra han blivit på kontaktfält. Tror ni det gick? ICKE säger jag. Det slutade med att matte S kallade Bonzo dumhuvud (ganska bra namn, hade inte kunnat hitta på ett bättre själv faktiskt) och så gav dom upp. JAG hade kunnat visa men det tyckte dom inte var någon bra idé tydligen.

I helgen har vi tagit många promenader, särskilt då vi var med matte E och husse i Kumla. Vi gick både stora Hagabyrundan och Smedstorpsrundan. Igår när vi var ute jagade Bonzo ett rådjur men han fick inte tag på det. Jag hade tyvärr koppel på mig så jag kunde inte hjälpa till, synd, annars hade vi kunnat fånga det tror jag. Fast matte S gillar inte när vi jagar något. Men är man så dum att man springer framför nosen på oss inne på vår tomt får man skylla sig själv tycker jag.

Slick och natti från Sandie som kryper under täcket till husse nu.

Måndagen den 3 maj

Voff!
Häromdagen var vi och hälsade på hästarna på Veddö. Jag är lite osäker på varför, dom var väl inte så stenkul direkt men matte S verkade väldigt förtjust i dom. Hon var så taggad så i lördags åkte hon och matte E till en av matte E´s kompisar och red. Nu går dom båda 2 som gamla hjulbenta cowboys och klagar över "träningsvärk" i ljumskarna 😉. Matte E ville att jag skulle sätta in ett kort på henne och hästen Lucky som hon red men jag tycker det måste vara något vacket på bilden faktiskt!

Matte S fick helnippran idag och slängde ut vår mat i trädgården 😮😮😮!!! Sen påstod hon att det var jättenyttigt för våra hjärnor att leta rätt på den. Begreppet "äta ute" fick en annan dimension faktiskt. Jag vet nog vem skull skulle behöva träna sin hjärna ute i trädgården och för att ge er en ledtråd så är det INTE jag eller Bonzo (även om han nog behöver träna sin hjärna nog så ofta).

Annars har det varit lite händelsefattigt sista veckan, vi har tränat agility varje dag så nu börjar matte S bli riktigt skaplig. Vi tränar henne mest på snabbhet och att inte missa något hinder. Ingen tävling i sikte än tyvärr för det finns inget "inom rimligt avstånd" som matte E säger. Däremot är vi anmälda till en utställning i Vänersborg. Den enda som verkar riktigt upphetsad inför det är matte E. Kanske tycker hon det ska bli kul att snacka portugisiska (domaren är därifrån). Jag kan ett ord på portugisiska och det är "obrigada" som betyder tack. Det ska jag bara säga om jag får en toppenbedömning annars tänker jag inte säga något alls .

Slick och natti från Er Sandie

Tisdagen den 27 april

Voff voff!

Nu har vi varit i Kumla igen. Matte, matte och husse var på revy i fredags (Hjalmar på Örebroadway) men tror ni att vi fick följa med? Icke sa nicke, vi fick vara hemma ensamma och mutades med ett PYTTELITET tandben! Rent oförskämt, borde minst ha varit ett grisöra var!
Annars är det bra i Kumla. Gott om plats inomhus, heltäckningsmatta i trappan så man får bra fäste och sängar som man lätt hoppar upp i 😀. Men det finns ingen agilitybana och det är trist. Vi tränade när vi kom tillbaka till Fjällbacka på lördagen. Det gick super!!

En av dagarna var vi på "Chiträff" vid Kumlaby. Vi träffade Flinga, Grynet och Ella som var coola svartvita vavvor, alla lite släkt med varandra. Bonzo var som tokig som vanligt och hans största intresse (efter "herr Räv", ni vet) var som vanligt att bli jagad. Han var ganska intresserad av Ella också, hon var bara 4 månader gammal och en "pjuklarv" enligt mig. Det var iallafall kul att träffa snygga kompisar.

På vägen hem hälsade vi på farmor. Då träffade vi Fridolf, en liten lurvig kille som matte kallade "golvmopp". Vi skällde först ut honom men han var ganska trevlig sen när allt kom omkring så då bekantade vi oss.

Igår kom det en rottweiler objuden hit! Husse såg den lös redan på promenaden på Veddö men trodde förstås att den hade en ägare. Senare på kvällen var den plötsligt utanför vårt hus! Det gillade ingen av oss så matte E ringde polisen. Det var jättebra för det visade sig att han (hunden alltså, inte polisen) hette Hossa och hans husse hade just ringt polisen och rapporterat honom försvunnen. Jag tror inte att han visste själv att han var försvunnen för han sa sig att sova utanför vårt hus.  Matte E ringde Hossas husse och han blev jätteglad och kom direkt och hämtade Hossa. Det tyckte vi var skönt!!

Slick och natti från Er Sandie

Måndagen den 19 april

Voff voff!

Igår var vi i Karlstad hela dagen. Matte S skulle sjunga i något som hette "Idol" och för att få göra det stod hon i kö i 7 timmar!!! När hon kom fram hade hennes halsonda blivit så besvärligt att hon inte kunde sjunga riktigt . Dom som lyssnade sa att hon valt en intressant och svår låt (den hette "Somebody" tror jag) och att hon hade en bra röst men att hon inte gick vidare. Jag fattar inget? hon gick ju visst vidare för hon gick vidare ut till bilen direkt efter sången! Hon var ganska sur efteråt för att hon hade så besvärligt med halsen och sa att hon hade god lust att åka till Luleå och sjunga igen!! Det tyckte jag var en bra idé för då kunde jag hälsa på Sture och Mellis som bor där. Dom är 2 snygga vava killar och deras matte Paulina är granne med matte E. Alltså inte på riktigt utan på något som heter Farmville och som husse säger är "fullständig idioti" men matte E säger att det får hjärnan att koppla av 🤔. Jag vet inte riktigt vad hon menar, själv kopplar jag av med en liten tupplur.

Matte E, Bonzo och jag gick på promenader i Karlstad. Vi träffade två snygga vava killar, den ena hette Rocky och var 8 månader. Bubben var lite "på" och ville leka så han blev lite rädd. Sen såg vi ett gäng på 5 snygga långhåriga vavaor från bilen men hann inte ut och träffa dom fast vi skällde lite som en hälsning 🙂.

Nu till en "sorglig" nyhet, jag har fått en slags infektion på ena örat, det är som en liten bulle där och matte E sa idag att det vore en god idé att SKÄRA UPP det 😮😮😮! Aldrig i livet sa jag men det fattade dom inte. Matte S sa att hon tyckte vi skulle börja med att tvätta örat, det tyckte JAG var en god idé. När vi tvättade örat följde en del av pälsen med! Matte E muttrade om att hon skulle ring vetten Leif för en tid imorgon .

Vi har tränat agility jättemycket och jag är i storform, längtar till tävlingarna börjar. Vi tränar snabbhet just nu och den beror helt på hur mycket godis man får vid målet. Bubben fattar inte det utan nöjer sig med att få leka med en tyg-ren!!! Snacka om pucko!

Dags för att sussa på örat (det utan infektion), slick från Er Sandie

Onsdagen den 14 april

Voff!

Snygg ny bild på mig va 😎! Matte tog massor av bilder på promenaden i helgen. Jag blev bra på alla kort!

Förra veckan var vi sjuka. Eller....egentligen var det bara matte S som var sjuk 😥. Hon hade fått magsjuka och spydde som "en räv" (spyr dom särskilt mycket????). Det var kul tyckte Bonzo och jag (men inte matte S) för då fick vi vara hemma från jobbet och vila. Det var skönt för det regnade jättemycket och vi slapp att gå promenad i regnet. Husse var jätterädd att bli smittad och tvättade allt inklusive sig själv med sprit. Han blev inte sjuk men det blev inte matte E heller och hon tvättade bara händerna i sprit så det verkade hjälpa lika bra.

I helgen var vi ialla i fin form igen och husse och matte S satte nytt rekord på sin joggingrunda med tiden 28.03 (det är ungefär 6 km med flera tunga backar). Ibland joggar jag också. Fast matte säger att jag är "ojämn" bara för att hon springer fortare än jag på första halvan men sen har hon inte en suck när det vänder hemåt för då spurtar jag . Matte E, Bonzo och jag joggade en dag men hon var ganska slö! Vi fick dra henne i uppförsbackarna. I söndags fick hon för sig att hon skulle delta i en naturvandring med fågelskådning och gick ner till mötesplatsen vid Veddö iklädd kikare och kamera. När hon kom tillbaka pratade hon om grönsiskor, nötväckor och andra skumma individer. Matte S frågade vad det var för någon sort som kvittrade i busken här utanför men då svävade hon väldigt på målet och något bestämt svar fick vi aldrig. Jag gillar personligen iatt jaga alla fåglar, det kvittar vad de heter.

Idag var matte S i Göteborg och var statist i en TV serie som heter "Gynekologen i Askim" . Matte E frågade om hon skulle vara patient!! men hon skulle vara student på Chalmers. Det är nog det närmaste hon kommer Chalmers tror matte E. Sen fick hon provfilma, det tyckte hon var kul hoppas det gick bra, då kanske jag kan få en roll också.

Nu är det natta, suss gott och slickis från Er Sandie

Annandag Påsk 5 april

Voff!
Den här veckan har varit jättekul. I tisdags var jag själv med husse och matte E för Bonzo var på första lektionen i agility med matte S. Han var usel, ville bara leka med en likasinnad som hette Sigge. Verkar inte alls brås på mig.
Iallafall var det toppen när han inte var med för då kunde vi leka med "herr Räv" i lugn och ro utan att någon knyckte honom hela tiden.

På torsdagen kom en man till jobbet med en jättestor stol som masserade om man tryckte på en knapp. Den verkade inte alls funka på hundar. Vi ska ha den 3 veckor för att matte S var så duktig på att skriva en slogan på läkarstämman så hon vann det.

På fredagen var alla lediga för det var lång-fredag. Den var inte värst mycket längre än någon annan fredag, snarare kortare eftersom vi inte jobbade. Då kom mormor och morfar och då blev vi jätteglada 😀 för dom är så snälla. Vi åkte till Tanum och visade dom mottagningen. Dom gillade vårt jobb och tyckte den stora stolen som inte kan massera hundar var kanon. Sen visade matte E Kvarterskliniken och passade på att göra en mindre skönhetsoperation på morfar. Jag märkte ingen större skillnad efter det faktiskt 🤭.

På påskafton firade vi att morfar fyllt 80 år och mormor 78 år. Då var vi i Birdiebo. Släkten var där, vi pussade så många vi kom åt och Bonzo pussade moster Karin alldra mest, det kan ni se på bilden. Vi åt smaskens gott! Först åt vi varsitt grisöra och som efterätt en tuggpinne som renade tänderna. Sen lät mormor oss slicka faten med sås från Gorgonzolakycklingen . Efteråt lekte vi charader, det var roligast när någon härmade något liggande på golvet.

Igår tog vi fram alla agilityhindren och ställde upp bana. Sen tränade vi och då var Bonzo inte alls så tokig. Han blev inte ens rädd när han trillade av vippbrädan (han tittade bakåt istället för framåt och det "går allriii" som vi säger i Närke). Nu ska vi satsa för fullt fram till tävlingarna börjar.

Slick och natti från er Sandie

Söndagen den 28 mars

Voff!

Förra vecka började inget vidare. Jag kliade och kliade och KLIADE mig . På natten till tisdagen kunde ingen sova! Jag för att jag bara kliade mig och dom andra för att det dunkade så väldigt när jag kliade mig. Matte hade tänkt visa upp mig för veterinär Leif på torsdagen men ingen av oss stod ut så länge så på tisdag kväll fick jag en tablett som vi hade kvar sedan vi hade noskvalster i höstas. Matte ringde först morfar veterinär och han sa att det nog var rävskabb!!!! FYYY vad jag tycker synd om rävar om dom har det 😥. Iallafall blev jag jättebra redan till onsdagen.

På torsdagen fick jag en ny sovplats! Den är rosa med silverhjärtan på (ja, det kan ni ju se på bilden själva). Inuti är det gosig "päls". Bonzo biter i den men han får inte vara där för det är en tjejsovplats. Matte köpte den till mig efter att vi varit hos veterinär Leif. Jag tror hon tyckte lite synd om mig. Leif tittade först på min mage där det fanns kvar en massa kala rosa fläckar med rivmärken. Han trodde också det var rävskabb och sen fick både Bonzo och jag några droppar att ha i pälsen för att det riktigt ska gå bort. Sen klämde Leif mig på ett onämnbart ställe och det som kom ut luktade inte precis rosor och liljekonvalj om ni förstår vad jag menar 😮.

Vi har gått långpromenad varje dag fast det har varit kallt och regnat. Igår gick vi jättelångt i regnet och var helt leriga när vi kom hem. Då hade husse kopplat bort vattnet!!!! för han skulle byta rören 🙃. Matte ställde oss i badkaret och hällde KALLT vatten från en hink på oss med en tillbringare. Burr, vi som frös redan innan. Då fick husse elda i kaminen och matte satte på värmefläkten så vi blev varma och torra igen 🙂.

Suss gott och slick på alla från Er Sandie

Söndagen den 21 mars

Voff voff!
Något fantastiskt har hänt! Vår nya TV med tillhörande HD box FUNGERAR!!!! Och detta redan efter 3 veckor, 3 heldagsarbeten för husse, 23 samtal till Viasat och 5 till Elgiganten! Jaa, allt fungerar ju inte än, matte har inte fått fart på något som heter Viasat "on demand" och som ingick i priset. Jag tror inte matte E vet vad det är egentligen och hur ska man då kunna begära att hon ska kunna montera det 🤨. Jag tycker det var duktigt att hon lyckades spela in 2 olika program igår.

Idag har vi promenerat jättemycket. Först sprang matte S med Bonzo för hon trodde att han behövde det. Varför då kan man undra? Sen gick hon en lång promenad med mig. Hon har kommit på att Bonzo inte tänker själv när hon ropar "kom" utan bara följer med mig och att han behöver egenträning. Det har vissa av oss vetat länge 😎. Precis när vi kom hem och man trodde att man skulle få sova gott en stund ringde Carro och frågade om vi ville med ut på promenad med henne och Lusi. Det ville både matte och Bonzo så det var 2 mot 1. Jag tvingades då till ytterligare en lång promenad. Hoppas att käket blir därefter nu ikväll....

Bonzo har fått en ny huvudbild på sin del av "hunddata" men trots 20 bilder till fanns det ingen som gick att använda till "ståbild". Matte lovar att försöka till nästa vecka igen.

Nu har vi fått 200 bilder till att lägga in och då fick vi också döpa om sidan om vi ville. Det ville matte och matte så från nästa vecka heter den www.sagaris.se men det går att skriva som förut också för det ska vara länkat så.

Natti till alla, nu blir det käk och sen kudden, slick från Er Sandie

Tisdagen den 16 mars

Voff voff!

Vi var i Kumla förra veckan. Det var ruskigt mycket snö! Som tur är kan vi gå ovanpå snön men matte vill inte haka på när vi vill springa där. Tror det beror på att hon sjunker ner till låren och har svårt att ta sig fram.

Vi gick en hel massa och på en promenad träffade vi Lizza och Zebbe. Jag såg dom på långt håll och drog iväg för att hälsa men då fick matte E lite noja och började busvissla. Som den väluppfostrade hund jag är vände jag förstås tillbaka. Bonzo fattade noll men hängde på mig.

Jag var ensam hemma och vaktade huset när husse, matte och Bonzo var på fest i lördags. Det var rätt trevligt, jag åt ben och vilade mig.

Matte har anmält Bonzo och mig till MH test i Stockholm i sommar. Den är bara för chihuahuor, det verkar kanon säger matte. MH betyder mental hälsa och det betyder "är du normalt funtad i hjärnan eller..." Verkar vara en helt onödig test alltså men matte verkar jätte entusiastisk 🤨! Kanske skulle hon göra en själv först . Men hon är nog rädd att se resultatet!!

Slick på alla från er söta Sandie

Söndagen den 7 mars

Voff!

Återigen en vecka med vidrigt väder. Det kan väl inte vara meningen att en smart, snygg och genomklok vava ska behöva stå ut med denna kyla! Fattar ingen att jag är mexikan och vill ha värme och barmark och kunna hoppa i vattnet och simma om jag får lust.

Matte och husse har fortsatt slita sitt hår och ringa ömsom Viasat och ömsom andra mer eller mindre intelligenta personer. Nu säger dom att vi har fel huvud!!! Inte jag iallafall, det måste vara matte i så fall . Dom skickade ett annat med posten i måndags och när det inte kommit i fredags blev matte jättearg och var rent oförskämd mot någon mindre vetande i andra änden av telefonen. Det slutade med att hon fick installera den gamla boxen igen 😠.

Husse var också arg men jag hörde aldrig när han skällde ut en annan person för det var när han kom till Kumla på onsdag kvällen och ingen TV fungerade där för att någon annan  mindre vetande kopplat bort ALLA boxarna när de skulle installera HD boxen!!! Gissa om han var arg. Dessutom hade supporten redan stängt så han fick vara utan TV den kvällen. Det brukar han i och för sig klara bra, jag tror det var "principen" som matte säger.

Okey, alla fattar nu sensmoralen: Var nöjd med era gamla tekniska grejer och köp inget nytt!

Matte S köpte mat till oss nu i veckan. Den typen mat vi äter (Eukanuba Wild Nature och Orijen) fanns bara i 10 kg säckar men försäljaren lovade att efter säck 3 skulle matte få en säck gratis. Husse gapskrattade och sa att matte får börja sälja hundmat om hon ska få den där 4:e säcken inom överskådlig tid men det är väl inget svårt, ge oss mer mat bara 🤩. Eller också får vi "föröka" oss igen.

Men inte just nu för nu ska jag natta, slick från Sandie

Lördagen den 27 februari

Voff!

Idag har det varit JÄTTEBLÖTT! Jag gillar inte det nåt värst. jag vill ha VÅR - NU MED EN GÅNG 🙃. Vintern är bäst inifrån tycker jag 🙂.

Bonzo och jag vaktar huset åt husse och matte, då ligger vi på soffans armstöd och ryggstöd (som ni kan se på bilden) och spejar. Så fort vi ser någon "inkräktare" skäller vi. Det gillar husse och matte under förutsättning att man bara säger vov högst två gånger. Det är jättesvårt när det till exempel kommer ett gäng rådjur förbi (alltså, typiska inkräktare). Man blir ju ursinnig då men då säger matte "räcker" med sträng röst och så måste man gå ner från soffan om man inte slutar. Bonzo fattar inte det riktigt för han vägrar lära sig ordet "ner".  

Snart måste han lära sig massor av nya ord för han ska börja på nybörjarkurs i agility. Matte S tror att han kommer bli en sån där olydig en som springer och hälsar på domaren och beundrar tjejer från toppen av A-hindret 🤭. Det tror kanske jag med!  Vi ska också börja träna freestyle, matte S fick en bok om det i julklapp och det finns klasser för två hundar till exempel. Därför tränar jag just nu på att hoppa över Bonzo. Det går jättebra om han ligger still men det gör han nästan aldrig!

Bonzo ska snart till Leif "the vet" och kolla sina knän. Det vet han inte än men Bonzo är lite lustig för han gillar veterinärer också! Jag gillar bara morfar veterinär. Kanske Leif lite om han inte tar blodprov alltså.

Idag har husse och matte E försökt installera en HD-box till Tv´n. Det tog bara 7 timmar, 4 samtal till Viasat och 4 samtal till Kristoffer på Elgiganten! Efter 5 timmar hade vi bild och 2 timmar senare fick vi även ljud! Utan Kristoffer hade det ALDRIG gått! Och det är faktiskt inte klart än för det fattades en sladd men det gick med en annan provisorisk så länge. Jag hjälpte till med att sitta på bruksamvisningen och hjälpa husse läsa den. Husse blev så trött av all teknik så sen gick han ut och eldade lite för att få utlopp för sina mer ursprungliga färdigheter från tiden innan ordet elektricitet fanns .

Nu ska vi äta lördags-gott! Slick på er alla och ha en bra helg, önskar Er Sandie

Torsdagen den 18 februari

Voff

Nu är jag jättetrött på snö! Det går nästan inte att göra någonting uta längre så jag har bestämt mig för att strejka och tillbringa dagarna fram till våren framför brasan med ett ben. Imorgon ska det bli ett par dm till!!! FYYYYYYY 😠.

Häromdagen skulle matte E sova över i lägenheten i Tanum och skulle ta med sig sina sängkläder dit. Hon bäddade då sängen och rullade ihop bäddmadrass med täcke och allt på, knöt om ett snöre och ställde ut i hallen. Efter ett par minuter rörde det sig i madrassen och ut ur ena änden kom Bonzo krypande!!! Matte hade inte märkt att Bonzo låg under täcket utan hade rullat in honom 😮. Vilken tur att han kunde ta sig ut! Igår var han också plötsligt borta och efter att matte S letat länge hittade hon honom sovande i en stängd garderob dit han smygit in när matte tog ut kläder och inte märkt honom. Den killen måste verkligen passas 🙃.

I helgen var vi i Göteborg och bodde på 17:onde våningen på Gothia Tower i East tower. Det var kul. Vi promenerade i stan och var och handlade i Nordstan. Bäst var djuraffären för där finns det godsaker på golvet som man kan äta om matte inte märker det för hon gillar inte att man "extraäter". På hotellet åkte vi mycket hiss och hälsade på en massa trevliga människor. Bonzo och jag åt goda ben medan matte, matte och husse var på Ugglas Revy. Matte E och husse tyckte BullareRevyn var bättre!! Fast Uggla hade också varit bra sa dom. Det var väl inte så konstigt att dom tyckte så för hur kul kan det vara att titta på en uggla? Kan den mer än att flaxa?? Jag gillar förresten inte fåglar mer än att jaga dom, det är kul! 

Vi har köpt en ny TV också. Matte E är så förtjust i den att hon tittar på vad som helst nu. Fast just nu är det mest OS att titta på. Jag tittar också på TV, antingen från soffan eller korgen framför brasan. Idag såg jag Anja, hon är nästan lika bra som jag faktiskt.

Nej, nu väntar sängen,
natti allihop från Er Sandie

Onsdagen den 10 februari

Voff och grattis till Bonzo som fyller ett år idag!

Tänk att min lilla pluttepojk är så stor nu! Oj vad fort det gått! Snart ska han kolla sina knän, förhoppningsvis är dom bra. Han är så lekfull och tokig, borde kanske ha ett syskon? Vi får väl se.

Idag har vi åkt jeep för matte E var så rädd att köra fast på vår väg att hon lånade jeepen på jobbet för att komma fram. Det hade hon inte behövt!!!! När vi kom hem var hela vägen kanonfint plogad! Vi har ingen aning om vem som gjort det. Matte E "pratade" med en kompis på facebook och berättade om det och då sa Louise att det nog var någon av matte´s snälla grannar på Farmville som plogat! Det tyckte matte var roligt men hon är ju osedvanligt lättroad. Det måste man vara om man spelar Farmville. Husse tycker det är ett fånigt spel men matte säger att det vilar hjärnan 🤔. Själv behöver jag inte vila min hjärna utan är på alerten jämt! Det är så med oss smarta individer. Jag tror jag ska gå med i Mensa .

Matte S har varit i Strömstad idag och tränat sång. Hon ska vara med och sjunga på en serie Tåströms-konserter i mars. Lite konstiga låtar enligt min smak. Jag tycker bäst om saxofonsolon jag. Det gör Bonzo också. Bäst är när jag sitter i husses knä och han spelar skalor så jag kan sjunga samma toner. Dom ska ha konsert i storbandet vecka 10, jag tänker nog vara med då, tror dom behöver en bra solist!

Slick på alla från er Sandie

Söndagen den 31 januari

Voff voff!

Det har varit några hektiska och omvälvande veckor nu. Matte S och vi har fått en lägenhet i Tanumshede som vi flyttat in i! Fast vi bor bara där ibland, dvs när vi vill ha lite "stadsliv" och slippa åka bil 😀. Det bästa med den lägenheten är att mattes säng är så låg att vi lätt som en plätt kan hoppa upp dit. Det gör vi också ! Första natten vi bodde där skällde Bonzo varje "kvart" eftersom det var så mycket nya ljud och det dessutom är en gata utanför. Jag som bodde mina första 6 månader 10 meter från spårvagnshållplatsen vid Stigbergstorget i Göteborg där det går 3 spårvagnslinjer hela natten lyfter inte ens på ögonlocken för någon ynklig bil 😎. Matte E och husse klarar sig dåligt utan oss så vi är där allihop flera nätter under veckan.

I helgen var Bonzo, matte E, husse och jag i Kumla och "jobbade". Matte S hade final på revyn med fest efteråt (dom åt nog ben då tror jag). Vi hade också fest och åt revben, fy sjutton vad gott det är! Fast vi får bara lite för matte E tror vi blir feta annars. Varför hon inte tror att hon själv blir fet är ruskigt svårt att förstå. Vi vägde oss i morse och jag vägde strax under 2,8 kg och Bonzo den tjockisen vägde strax över 2,8. Matte säger att Bonzo är lite smal och så får han mer mat är jag FAST han väger MER 😠.

I Kumla var det över en halv meter snö och 20 grader kallt och jag tycker det är klart onödigt att gå ut då när man har en kanonbra täljstenskamin inomhus. Matte E envisade dock och när vi ändå var ute passade vi på att ta lite kort. Ett ser ni här ovan.

Nu väntar sängen, tar nog husses ikväll.
Slick på alla från Er Sandie

Måndagen den 18 januari

Voff!

Nu har jag kämpat en timma med att försöka lägga upp ett videoklipp från Bullare revyn där matte S är med. Det gick inte och ingen vet varför, inte ens matte E som är familjens "hemside expert" och som fick en mugg som det stod "I love my computer" på i julklapp av husse och matte S. Det var synd, matte E och matte S är så nöjda med det numret eftersom det är dom som skrivit texten 😎. Särskilt nöjd är matte E med att det stod i Bohusläningen att det var ett mycket bra nummer!!

Appropå Bohusläningen var dom på jobbet för ett par veckor sedan och sen skrev dom ett JÄTTEREPOTAGE i tidningen om vår mottagning. Det sämsta med det var att dom inte tog något kort på mig och Bonzo, vi som verkligen är snygga (särskilt jag..). Det var istället en bild på husse, matte E och matte S och samtliga såg mer eller mindre enfaldiga ut! Jag lägger länkarna här så kan ni titta, men vänta tills imorgon så ni inte drömmer mardrömmar!

http://bohuslaningen.se/nyheter/tanum/1.670798
http://bohuslaningen.se/nyheter/tanum/1.670786
http://bohuslaningen.se/nyheter/tanum/1.670803

I helgen firade vi husses födelsedag. Jag har lovat att inte tala om hur mycket han fyllde men han är lika gammal som Ingemar Stenmark 🤩. Av mig och Bonzo fick han saxofonlektioner. Han spelar i och för sig hyfsat men ibland har han lite svårt för att hålla tonen när vi sjunger. Särskilt när Bonzo sjunger!! Han är lite av kastralsångare (Bonzo alltså, men jag lovar, han har båda nere....) och låter ibland som en varg i falsett. Husse behöver träna mer på att accompagnera (vilket svårt ord!!! stavas det så???) det faktiskt.

Matte E är gul och blå på kinden och hela halsen. Det ser ut som om någon försökt strypa henne men egentligen har hon bara dragit ut en tand. Det kostade mer än när Bonzo drog ut 2 tänder och inte blev hon sövd heller 🤨. Ändå är det inget emot vad det kommer att kosta om hon vill ha en ny tand (fast Bonzo fick sina nya gratis). Husse säger då att man kan ha en lucka eller åka till Polen men det tycker inte matte E är någon bra idé. jag tycker det finns mycket som är bättre att köpa än en gammal tand, exempelvis mat, ben, gosiga sovplatser och sånt.

Appropå gosiga sovplatser så ska jag hitta en nu,
slick från er Sandie

Måndagen den 11 januari

Voff!!

Fy vad kallt det är 😠!! Vavvor gillar inte sån kyla, man måste tänka på att vi kommer från Mexico och där är det ALDRIG så här kallt. Jag provar alla metoder jag kan för att slippa bli kall om tassarna men mattes hjärta verkar vara lika kallt som snön och hon tycker vi ska ut i alla väder . Först sätter jag mig på tvären med att bromsa med alla fyra tassarna. Då lyfter hon ut mig, hon med ishjärtat alltså. Sen ställer jag mig på hennes skor och dom hade ju gärna kunnat vara lite större! Det är väldigt svårt att stå där när hon går så då måste jag gå själv och det gör jag på tre ben då. Ibland smälter ishjärtat då lite och bär mig en bit 😀. Det gillar jag. Igår gick vi Veddörundan. Vilken idiot-idé! Mattes såklart... Först trodde jag bara att vi skulle till soptunnan och tänkte att, okey dit kan jag väl hänga med. Men då fortsatte galningen och efter ett tag fattade jag "vart vi var på väg" (som dom säger i "på spåret"). Då försökte jag vända men då sa matte att "vi går snabbt" och började springa!!! Det måste ha blivit isbildning i hjärnan där. Fotot tog hon iallafall då!

Jag har just nu min "kvinnliga period" och Bonzo är jättejobbig. Han gnäller hela tiden och ska vara där jag är. Det får han inte så just nu sitter han i gallerburen och är sur. Han fattar inte att han bara är en liten "pjuklarv" fortfarande.

Igår hjälpte jag husse att montera in en diskmaskin för matte E hade tröttnat på att diska för hand. Det blev utmärkt bra vavvahöjd så man når bra till att slicka av tallrikarna som fördisk också.

Slick och natti, vi får se om någon kan sova med Bonzos gnäll i öronen, er Sandie

Måndagen den 4 januari

och GOTT NYTT ÅR!

Jag har varit i Kumla och firat nyår. Det var JÄTTEMYCKET snö och vi promenerade "Hagabyrundan" varenda dag. Bonzo ramlade ner i ett snödike och syntes nästan inte 😀. Just nu måste Bonzo och jag vara i olika rum nästan hela tiden. Det är tråkigt, trodde aldrig att jag skulle sakna den lille rackarn så mycket!! Matte möblerar huset med olika galler och det är klart trist. Igår var vi själva när matte E och husse var på genrepet på revyn som matte S är med i. Jag fick storstugan så det var brasa och varmt och Bonzo fick sovrum och hall, mest för att husse påstod att han inte är riktigt pålitlig!

Och det stämmer nog för i lördags var vi hos husses mamma i hennes nya pensionärslägenhet som hon inte gillar alls eftersom hon är tvångsförflyttad pga en vattenskada i sitt hus, då tänkte Bonzo kissa på mattan!!!!! Matte E kastade kopplet på honom när hon såg det och då slutade han. Fast jag vet att det bara var för att det luktade Lennart där. Hu, stackars farmor att hon kan tillåta Lennart ligga på hennes matta 😮. Lennart är en svart läskig labrador som vi i och för sig inte har träffat men det hörs ju på namnet att han är läskig! Vem döper en hund till Lennart annars??

Appropå läskig så har vi en räv hängande här runt vårt hus. Matte är rädd för honom tror jag men jag har tänkt ha honom till kvällsmat om han sticker hit nosen. Vi skäller på honom så snart vi känner lukten.

På revyn "Bullingen järet igen" sjunger och spelar matte S jättemycket. Hon är bl a Caroline af Ugglas och det är jättelikt. Matte S och matte E har skrivit en av sångerna, den handlar om leasingläkare. Jag ska lägga den som video på vår sida här efter premiären.

Nu ska jag sova i min ensamhet framför brasan, tyck gärna lite synd om mig....
Slick från er Sandie

Voff allihop

Kommentarer

CB

03.09.2010 14:33

Gillar även länken till den vetenskapliga artikeln, som bör ha krävt mycket svett och stor arbetsinsats både av patienter och författare

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan