BONZO - FDI RLD N&F SAGARIS PRINCE-BONZO 20090210 - 20230823


Bonzo alias Bubben, vår första egenuppfödda valp som föddes mitt i natten i snöstorm i "stormattes" knä i bilen några hundra meter från Blå Stjärnan i Göteborg.


Hunden som utan tvekan hoppade från drygt 2,5 meters höjd efter en hare, som hoppade upp från ett halt golv till ett halt bord 90 cm högt för att se en löptik lite bättre och som hoppade över grusgångarna på dryga metern utan att vara i närheten av att nudda dem. Hunden som älskade att bli jagad, både av hundkompisar och av matte/husse. 


Bonzo levde halva sitt liv som blind men fortsatte med att träna både trick och nosework. Han var även som blind med på KM i Rallylydnad i Chihuahuacirkeln och visade med mycket att man kan fortsätta leva aktivt även om man inte ser.

 

S21361/2009 RLD N&F FDI Sagaris Prince-Bonzo

Född: 2009-02 10        Död: 2023-08-23

e: C.I.B. DKUCH HUCH RSCH SEUCH Honey Paj's Gaston Den Gigantiska 
u: FDI HTMI RLD N&F Rozz Splendid
Färg: sobel 
Vikt: 2,95 kg

Titlar: FDI, RLD N & F

Bett/tänder: saxbett 6+6
Patellaundersökt: 0/0 (2010-03-25) 
Ögon: Ua (2010-07-07) PRA (2016-06-20)
Hjärta: Ua
Fontanell: sluten

MH med skott: känd (2011-04-03)

Beskrivare: Sten Jacobsson      SKK Enköping

Genomfört MH: Ja Oacceptabelt beteende: Nej

Helt skottsäker

Tävlat:
Agility: klass I 
Hopp: klass I 
Freestyle: klass II

HTM: klass I

Rallylydnad: Avancerad klass, har ett kvalificerat resultat

Nosework: godkänt doftprov eukalyptus NW klass 1
Utställning: HP

Trick: Skicklig Chihuahua (nivå 3) i Chihuahuacirkelns trickutmaningBonzos stamtavla i 9 led med foton

http://ingrus.net/chihuahua/en/details.php?id=57195&gens=9

 

Bonzo var genomsnäll och gosig. Han hade första åren svårt att koncentrera sig vid tävling eftersom han älskade ALLA människor och hellre ville hälsa och pussa främlingar än göra ett bra tävlingsresultat. Han älskade att ligga under täcket, avskydde att gå upp tidigt och tycker att dagen absolut inte börjar före klockan 10 🙂. Bonzo var inte  så förtjust i stora hundar , särskilt inte om han var i koppel Han älskade att träna konster och särskilt klickerträning och var duktig på freestyle. Bonzo kallades ofta för "Kingen" eftersom det var han som bestämde. Han var störst av hundarna vilket också gjorde att han inte ställdes ut efter unghundåldern eftersom han ofta fick höra att han var så stor även om han klarade 3-kilos gränsen precis. Man kunde ta med Bonzo vart som helst, han älskade alla och speciellt barn och blev alltid populär. Han markerade heller aldrig inne. Det bästa Bonzo visste var att bli jagad av husse när han har något i munnen (Bonzo alltså 😀). Bonzo blev blind vid 7 års ålder men älskade hela livet att träna och har efter att han blev blind både klarat doftprov och Chihuahuacirkelns trickutmaning nivå 1-3.

Dela den här sidan

MH beskrivning