Bekymmer med kylskåp och lite annat

Vaff


Tazza, du borde nog försöka skriva en gång i veckan, sa matte till mig. Det heter ju ändå Veckans Voff! Åh, jobbigt att hitta något att skriva om sa jag men matte sa bara "försök så ska du se att det går".

Ja, jag kan ju föralldel skriva att Zessa missade diplom på TEM behållarsök i söndags och att Jezzie troligen är Norges fetaste valp! Vi kan sjunga sången "Nei så tjukk du har blitt" för henne kanske. Nej sa matte, skriv lite snälla, roliga saker istället!

Ja, då kan jag berätta att mattes norska blir allt bättre! Den här veckan har hon lärt sig "ormkur", "halen", "karbonadedeig" och "eggeplomme". Hon är mycket stolt över sitt utvecklade ordförråd och skickar foton till lillmatte där hon kan skriva "ser du halen"? Lillmatte fattar inget men hon kan nog öka på sitt ordförråd också på kuppen.

 

Nu kom jag på att jag kan berätta historien om kylskåp också! Det var så här, vårt kylskåp gick plötsligt sönder. Husse sa att det var konstigt eftersom det inte var så gammalt, 10-12 år gissade han. Matte hade mycket bättre koll och sa att det var minst 25 år! Vid närmare kontroll visade det sig att det hade fyllt 32 år så det var svårt att klaga på kvaliteten. Eftersom det var så gammalt fanns det inga reservdelar längre. Det tyckte husse var synd men matte tyckte att det var jättebra för då

 skulle hon få ett nytt. Då visade det sig att bor man i ett gammalt hus med ett kök utan några som helst standardmått kan man inte bara köpa ett kylskåp på nolltid. Det fanns ett enda kylskåp som passade in i den befintliga gluggen i köket och det var 7 dagars leveranstid på det. Sagt och gjort, kylskåpet beställdes och sedan åt husse och matte raskt upp all mat som krävde kylskåpskyla utom en del frukostmat som packades ner i en kylväska där en stor kylklump fick bytas ett par gånger per dygn. Det gick ganska bra, vi åkte till Fjällbacka 4 dagar för att slippa besväret och på tisdagen kom kylskåpet. Det hämtades med släpkärra och en snäll vän hjälpte till att bära in det. Husse monterade det efter konstens alla regler. När allt var klart upptäckte vi att dörren inte gick att öppna med en hand! Jo, om man drog hårt men då flyttade kylskåpet sig allt längre ut i köket sakta men säkert. Husse tillverkade en spade som man skulle sticka in vid dörrens övre del samtidigt som man drog och då gick det bra att öppna. Som ni förstår kunde man omöjligt hålla något i handen samtidigt utan man fick ställa mjölken på en pall, öppna dörren och sen ta mjölken och ställa in den. Ännu värre blev det när matte skulle öppna en av lådorna. De gick inte ut alls eftersom kylskåpsdörren tog emot i fönsterbrädet. Husse hämtade en såg och sågade av en liten bit i taget men insåg sedan att det bara var att ta bort hela fönsterbrädet. Matte och han kom överens om att det går bra utan fönsterbräde också och man slipper iallafall damma det. Sen åkte de tillbaka till affären för att fråga om dörren skulle vara öppningsbar endast med tvåhandsgrepp och spade. Det skulle det inte men tydligen var det ett vanligt bekymmer hos denna typ av skåp, de hänvisade till Elektrolux egna service. Matte ringde dit och de var trevliga och lovade att en serviceman skulle infinna sig nästkommande vecka.

På söndagen ringde så serviceman Jens Utanefternamn (han tordes nog inte säga det). Han sa till matte att det var han som bestämde om dörren var för trög eller inte och om det i så fall var ett garantiproblem. Matte frågade hur han kunde bestämma det eftersom det var hon och husse som hade besväret med skåpet och att ingen av dem var svag. Då sa Jens Utanefternamn att om han inte tyckte det var ett garantifel skulle matte få betala 1995 kronor. Matte frågade om han oavsett garantifel eller inte kunde fixa dörren i så fall. Nej, sa Jens Utanefternamn, det var inte alls säkert. Då sa matte att i så fall kunde han fetglömma att komma för då tänkte hon lämna tillbaka kylskåpet eftersom det var 30 dagars returrätt på detta företag. 

Matte och husse plockade ut allt som det ställt in och så var det dags för kylväskor igen. Nu fanns ingen bärhjälp utan matte och husse lyckades själva bära ut det nedför trappan och in på släpet. Tillbaka till affären och sen cbestämde de sig för att åka till en grannort där det fanns en mindre Elonaffär som enligt googel kanske skulle ha ett kylskåp som var 175 cm högt. Det hade de inte. Däremot visade det sig att de just för dagen fått in ett kylskåp som de ännu inte packat upp och som var 171 cm. Husse och matte köpte det osett!! Lite desperat om ni frågar mig! Sen var det bara att börja bära igen. Matte var mycket trött på att bära kylskåp när de äntligen fått in det. MEN HEUREKA det både passade, dörren gick att öppna med en hand och lådorna gick att dra ut. Föralldel mindre lyxigt än det första men som matte sa "funktion framför lyx". 


Jag kan också berätta att Zella äntligen klarat sitt doftprov i eukalyptus på tredje försöket. Vi chihuahuor brukar ju sätta det redan på första men Zella är ju en bordercollie och de är lite mer tröglärda tror jag. Men Zella har varit duktig också, hon har tagit sin första titel. Det blev FDI i freestyle. 


Nu kommer matte och tycker jag ska berätta lite mer om Jezzie! Ja, då måste jag väl göra det då. Hennes mamma heter Alba och jätteduktig agilityhund precis som Sandie var. Alba tävlar i hösta klassen och har titlarna AGI, AGII, AGHI och AGHII. Jezzies pappa heter Dexter och är ungefär som både min och Zessas pappa, dvs supersnygg. Han har titlarna SE UCH, NO UCH och DK UCH. Matte funderade ett kort ögonblick på att Jezzie kunde heta Sinister. Alltså Dexter betyder höger i mattes sjukhusvärld och då är Sinister vänster. Men sen besinnade hon sig och mindes att grannens katt för 25 år sedan hette Sinistra eftersom hennes husse hette Dexter i efternamn så då blev det Jezzie som tillsammans med Zessa varit mattes favoritnamn sedan Zessa föddes. Matte kallade då Zessas syster för Jezzie innan de bestämt vem som skulle bo hos oss och vem som skulle flytta till Carro. Sen fick hon bo hos Carro och heta Siri så då hade matte ingen Jezzie. Men namnet har alltid varit med och matte hade tänkt att om hon har någon mer valpkull skulle de ha namn efter golfklubbor och då skulle en heta Sagaris Jessie Valentine för det hette mattes första golfklubbor för 50 år sedan! Ja, inte Sagaris då förstås. Nu kom jag ifrån ämnet men om Jezzie skulle haft ett golfklubbenamn hade ju Big Bertha passat bra, hahaha!


Nu tycker jag att jag varit duktig att skriva så nu ska jag gå med husse och sova! Det är husse som bestämt att jag skulle heta Tazza!

Slick på nosen på alla från Tazza (och kolla på det supersnygga kortet på mig!)Vi ska få en lillasyster!!

Vaff!


Nu kommer det nyheter må ni tro! Jag och Zessa ska få en lillasyster. Hon bor i utlandet och ska flytta hit om 2 veckor. Jag har varit utrikes och hälsat på där hon bor. Matte säger att det inte är så värst mycket utrikes men det var det visst det för jag och Zessa var tvugna att gå till veterinär Janne och ta masktablett innan. Han tyckte vi var superduktiga för matte bara virade in tabletten i lite ost och sen sa hon "snurr". Då snurrade vi och fick osttabletten som belöning. Sen skrev Janne i våra pass att vi varit superduktiga och tagit våra tabletter. 

Vi fick inte träffa lillasyster men däremot träffade vi hennes båda mattar (heter det verkligen mattar???) och hennes halvsyster Kokos. Dom var supertrevliga allihop. Hennes matte H sa att hon kunde byta valpen mot MIG för hon tyckte jag var jättefin. 

På hemvägen stannade vi och åt äggmackor, de var jättegoda. Sen åkte vi till Apelsäters jaktbutik för matte fyllde år och hon hade fått i present av husse att skjuta gevär och pistol. Jag och Zessa fick inte föja med in på själva skjutningen men vi fick vara med vid fikat i butiken. Matte var mycket stolt över att hon vann pistolskyttet men husse hade varit bättre på att skjuta älg och vildsvin med Mausergevär.


Matte och husse har bestämt att lillasyster ska heta Jezzie. Då sa lillmatte att "ni tycker inte det namnet är taget" för lillhusses pappas schäfer heter Jessie. Matte sa bara att hon var sååå först med det namnet för hon hade kallat Zessas syster Siri för Jezzie innan hon fick sitt riktiga namn Siri. Dessutom stavas Jezzie med Z. Lillmatte sa att det var svårt att höra men att hon får säga lill-Jezzie.

Nu är det inte bara jag och Zessa som ska få en lillasyster utan det ska minimatte Alma också få!  Men hennes syster är det längre leveranstid på så hon kommer inte förrän i höst. Eftersom både jag och Alma ska bli storasystrar så är det inte mer än rätt att dagens foto är på oss två. Vi fick ta kort hos en riktig fotograf när vi var på ett av mina bästa veterinärbesök. Det var nämligen öppet hus på Anicura i Kumla och då kunde man bland annat bli målad (det ville minimatte som ni ser på bilden), fiska i fiskdamm (det ville minimatte också) och bli fotograferad (det ville matte att jag skulle bli). Jag fick många fler fina kort som ni ska få se senare. Ni kanske tycker att Zessa också borde få vara med på bilden men hon säger att hon tänker bli reservmamma åt Jezzie så hon inte ska sakna sin riktiga mamma Alba.


Annars så tränar vi på. Zessa har fått en reservplats på behållarsöket i Uddevalla imorgon. Jag har fått en plats på TSM i Motala om en vecka men ingen plats på något av alla behållarsök matte anmält till. Zessa har reservplats 80!!! till behållarsöket i Kolbäck!! Matte bestämde att chansen var noll att komma med så vi åker till Norge och hämtar Zezzie en dag tidigare istället. Jag tror matte tycker det är roligare än behållarsök i Kolbäck! Nästa helg ska jag och Zessa tävla rally F i Linköping. Zessa är egentligen i Avancerad men eftersom hon inte startat det ännu bestämde matte att hon ska vara med i samma som jag. Jag MÅSTE bara bli bäst av oss, Zessa behöver ju inget bra resultat fast det tycker matte att hon behöver till Chihuahuacirkelns Allround topp lista. Appropå Allround topp listan så tvingas både jag och Zessa att delta i en utställning i sommar! Jag tränar på att stå på köksön och visa tänderna, ingen höjdargrej direkt men man får åtminstone mycket kyckling. Zessa har inte så mycket tänder att visa fast hon har lika många som när hon kom 4:a i veteranklassen på Stockholmsmässan 2019 så matte anser att de räcker. Vi får se vad domaren tycker. Matte säger att vi valt en trevlig domare som för många år sedan dömde Sandie till BIR och BIG 4 i Örebro. Ja, han måtte vara otroligt snäll om han fick se Sandies tänder för dom visade hon inte för vem som helst. Husse tycker iallafall att jag borde vinna eftersom jag är sååååå snygg!


Slick på nosen allihop från Snygg-Tazza


Matte hatar Meta!

Vaff!


Just när matte började få ett "visst" grepp om vår hemsida fick hon ett värre bekymmer! Plötsligt kommer hon inte in på sin FB-sida på datorn. Då tror ni kanske att hon blivit hackad men nej då, hon har inga bekymmer att komma in vare sig på telefonen eller på "paddan" men på datorn står det att hon ska skriva in en kod eftersom det helt plötsligt och utan att hon bestämt det krävs en tvåvägsautorisering. Enkelt tänker man då, det är väl bara att skriva in koden och det hade det nog varit bara det kom någon kod! Men det gör det inte! Efter att matte försökt på olika sätt ett tjugotal gånger blev hon tillfälligt avstängd eftersom hon ansågs ha missbrukat tjänsten. Gissa hur arg hon var! Nu har det snart gått en månad och fortfarande ingen lösning. Hon har försökt på alla sätt och ärendet ligger nu hos Tre eftersom det visade sig att hon inte får sms från alla heller! Det fattade hon när Johan kom in på mottagningen och sa "jag förstår att du haft mycket att göra och inte hunnit svara på mitt sms". Då upptäckte matte att hans sms inte heller kom fram. Hon vet inte vilka fler 

hon inte fått sms av men är det någon som tycker att hon borde svarat så har hon antagligen inte fått det heller. Eftersom det tar såååå lång tid har matte nu gjort en tillfällig ny FB-sida för att kunna hjälpa till med Chihuahuacirkelns Aktivitetsutmaning för det fungerade inte alls på telefonen. Kanske får hon gå över till den men i så fall får ni alla en ny inbjudan efter att hon skrivit det på sin "riktiga/gamla" sida.


Annars är det bra just nu. På bilden ser ni att jag fick massor av priser och TVÅ rosetter efter att kommit 2:a resp 3:a på freestyletävlingen i Storfors. Det var de bästa priser jag fått i hela mitt liv!! Burkar med en JÄTTEGOD mat!! Faktiskt den enda mat jag någonsin gillat! Jag har ätit massor både morgon och kväll efter att jag vann dem och nu måste matte köpa den maten till mig. Zessa gillar ju allt men hon får lite på sin vanliga mat också bara för att den är så god. Till och med husse tycker att den luktar gott och det säger inte lite det. 


Jag tränar på en jättesvår sak just nu som Karin (freestyle-tränar-Karin) har hittat på till mitt nummer. Om jag klarar den tror matte att mitt nummer kan bli kanon. Jag ska gå fram till apan som är med i numret (nej, jag menar inte matte) och putta till honom. Då ska han ryta och då ska hag krypa in i ett hål under en liten låda och gömma mig. Ni fattar att det är jättesvårt! 


Zessa var på Djursjukhuset i förra veckan. Det var för att matte blev så orolig för att hon skrek till när hon var ute och sen inte ville gå på höger framtass. Men sen gick hon igen men skrek till vid vissa rörelser vilket gjorde att hon inte kunde köra sitt program på freestyletävlingen. Matte startade direkt att tänka på när Zessa fick cancer för snart 3 år sedan och hon skrek då med (fast då kräktes hon också). Det visade sig att alla prover var jättebra men att hon skrek när veterinären vred huvudet åt ena håller. Det kunde vara en sträckning eller i värsta fall diskbråck sa veterinären och ordinerade sträng vila och smärtlindring. Det var nog en sträckning för dagen efter var Zessa helt frisk igen och dissade både vilan och medicinen. 


Nu ska jag skvallra om en hemlighet som jag inte får säga men jag gör det ändå! Kanske, kanske, kanske ska vi få en lillasyster. Berätta det inte för någon bara!


Slick på alla från er Tazza


Glad Påsk och lite annat

Vaff!


Senaste veckan har varit mycket framgångsrik! Det började med att BÅDE Zessa och Zorro tog sina tredje diplom i TSM (som betyder Tävling i Samtliga Moment) och båda fick titeln NWI. Egentligen hade de båda fler diplom i TSM men de var på "fel sida" om 1/1-2022 och fick inte räknas in i en titel. Jag har bara ett diplom ännu men det beror mest på att matte varit snål med anmälningar för mig bara för att hon ville Zessa skulle bli klar först! Fast hon anmälde mig till två TEM i behållarsök men jag blev bortlottade från båda, det är jag arg för! Men nu har jag kommit med på TSM i Vingåker om knappt 2 veckor så då ska jag tävla igen och försöka ta ett diplom till.


Jag har inte varit lottlös trots bortlottningar (hahaha) utan igår tävlade jag Rallylydnad och tog TVÅ kvalificerade resultat och fick titeln RLD N. Det började dåligt, tävlingen var flyttad till ett ridhus och jag visste inte ens vad det var för något. När vi kom


fram upptäckte matte att hon glömt min sele med koppel hemma. Selen saknade vi inte för jag har alltid halsband när jag tävlar rally men däremot saknade matte kopplet. Hon letade överallt och hittade då Sandies första utställningskoppel som var så gott som oanvänt eftersom matte redan efter första utställningen lärt sig att kopplet skulle ha samma färg som Sandie så hon köpte ett vitt som blev beige (eller sobel som vi säger) efter att lagts i te några timmar. Detta svarta koppel öglade hon fast på ett halsband och visade domare som sa att det var godkänt. Efter det ville matte att jag skulle gå i ridhuset och ömsom sitta och ömsom ligga. Jag sa till henne att ligga tänkte jag inte göra om jag inte fick kyckling men hon sa att man inte fick äta på planen och då sa jag att hon kunde fetglömma det där med att ligga! Och jag tycker inte hon ska vara sur för det för jag låg nästan när matte skyndade sig att gå runt och hoppades att domaren inte skulle se att jag fuskade. Men det gjorde domare så vi fick 10 minuspoäng där men jag fick ändå 82 poäng och det var bara 10 av 37 som fick kvalificerat resultat så vi var nöjda båda två iallafall!


Tyvärr steg alla våra framgångar matte åt huvudet så nu har hon anmält både mig och Zessa till en utställning i sommar!!! Vi tvingas nu träna på trista saker som att gå runt i en ring med en snara om halsen samt stå på ett bord och se glad ut. Zessa gör vad som helst för lite kyckling så hon står där och ser glad ut men jag är inte lika lätt att muta. Men min svans ser iallafall glad ut och för att slippa åka på någon trist kurs ska jag göra ett försök att se glad ut med resten också.


Appropå kurs har vi varit på en jättekul freestylekurs med Karin som hette Prytz förut men som nu heter Andersson. Matte har lite svårt för det eftersom husses mamma också hette Karin Andersson men hon jobbar på att vänja sig. Vi har tränat en massa på våra nya klass 2 nummer i både freestyle och HTM och på fredag ska vi tävla i Linköping. Jag har fått en ny låt igen i freestyle och nu ska vi köra till "Hey hey we´re the Monkeys" som var mattes favoritlåt när hon var runt 12 år. Hennes idol var Davy Jones i Monkeys och hon hade alla fyra medlemmarna som klippdockor!! Ni fattar hur jobbigt jag har det! Vi ska dessutom släpa med en apa in som det är meningen att JAG ska runda och cirkulera kring. Karin föreslog att vi skulle ta med ytterligare en apa när hon fick reda på att vi ägde även en stor chimpans men matte har tack och lov inte fått till hans roll på scenen ännu så det verkar vara skjutet på framtiden.


På påsken var i Fjällbacka och träffade minimatte. Vi tog vårt sedvanliga påskkort där jag nästan inte syns fast jag sitter högt och i mitten! Ni kan se på fotot själva. 


Nu undrar ni säkert hur det gick för oss på tricktävlingen och då kan jag berätta att både jag, Zessa och Zorro blev godkända på alla våra åtta trick och fick fina rosetter. Om ni tittar på våra tricksidor så jan ni se tävlingsfilmerna där, protokollen och så förstås en snygg idolbild med rosett.


Nej, nu är det dags för sängen, husse har redan börjat borsta tänderna!

Slick på Alla från världens bästa Tazza 


Vardag igen!

Vaff


Nu har vi firat jul, nyår, trettondagen, husses födelsedag, minihusses födelsedag och i förrgår till och med GMM´s födelsedag och jag har inte kunnat skriva något alls om allt det eftersom matte sliter sitt hår efter den ofrivilliga migreringen. Nu har hon dock givit upp och bestämt sig för att det kommer se ut så här för hon får inte till det bättre! Under den här tiden så har Zessa och jag hunnit debutera i freestyle klass II. Matte tycker vi ska göra som kungen med det, nämligen "vända blad och gå vidare". Jag tycker inte vi var såå dåliga men matte nästan grät och sa att "det är så tråkigt eftersom jag VET att ni kan så mycket bättre". Iallafall kom Team Foursome (matte, lillmatte, Zessa och Zorro) tvåa i TTM och fick både pris och rosett. 

Jag är inte avundsjuk för JAG har vunnit den finaste topplistan av alla för chihuahuor i Sverige, nämligen


"Sveriges bästa Allround chihuahua". Det betyder att jag kan ALLT! Jag kommer få en jättestor rosett och diplom för det. Sen kommer jag få diplom för att jag är 2:a i både freestyle och HTM. Zessa kom 5:a i Allround men hon kommer få diplom i freestyle, HTM, nosework och agility för hon är bland de 10 bästa på alla de listorna. Jag kanske är på 10-bästa listan i nosework, den är inte klar än men inte i rally för där har jag bara 2 resultat men tack vare min uppflytt där så vann jag Allround. Min syster Maze vann ralltlistan så hon får också en jättestor rosett!


Idag debuterar Zella i freestyle. Hon ska göra 2 starter (hoppas vi) så nu håller vi tassarna för henne och lillmatte. Det behövs för hon har fortfarande inget färdigt program och lillmatte mår illa hela tiden så de behöver allt stöd de kan få!


Förra veckan bodde Zorro och Bonzo hos oss för då var lillmatte, lillhusse och minimatte i Sälen. Matte hade anmält både Zessa, Zorro och mig till Svenska Hundtrickklubbens första inofficiella tävling online. Det betydde att vi skulle välja 8 trick var från en lista och att de skulle filmas på samma film. Sen skulle två domare titta om man fick godkänt. Vi är godkända alla tre! Matte ska lägga upp filmerna och protokollen på våra respektive tricksidor så där kan ni titta på dem sen.


Vi var också alla tre på doftprov för klass 2 i nosework. Då ska man hitta lådan med lagerblad. Det gjorde vi allihop! Då fick vi varsin rosett, ni kan se oss på bilden här. Zella var också med men hon skulle hitta eukalyptus. Det gjorde hon inte, hon tog lådan intill. Lillmatte sa att det var hennes fel för hon hade inte tränat så mycket på lådor. Nu ska hon göra om provet nu nästa lördag.


Vi går en kurs också nu. Det är konstigt men trots att matte är så gammal och har gått i skolan i 34 år!!!! så verkar hon ha väldigt mycket kvar att lära. Just nu går vi trickkurs steg 1 hos Pernilla Pöykiöniemi (matte har fruktansvärt svår att stava hennes namn så jag hoppas det är rätt). Det är en jättebra kurs tycker matte och just nu jobbar vi intensivt med "de sju grunderna". Zessa är jättedålig på grunden "föremål". Jag har väl själv kanske någon liten brist angående någon av de andra sex grunderna men det är inget vi behöver nämna. Matte är dålig på alla sju. På måndag ska vi iallafall åka till hallen igen och träna tillsammans med min rallylärare Christina och på tisdag ska matte "hålla föredrag" om nya hundgrenen TRICK på brukshundklubben. Zessa ska få följa med och demonstrera, det ville JAG göra men matte sa att Zessa "var ett säkrare kort". Vad menar hon med det? Skulle inte jag vara lika bra kanske! Det är ju ändå JAG som som är Sveriges bästa Allroundchihuahua!


Nu tänker jag sura en stund men bara en halvtimma för sen ska vi äta och träna och efter det blir det jättegoda ben. 

Slick på Er alla från bästa Tazza


Det är jobbigt att migrera!!


Nu tror ni att jag varit jättelat och inte skrivit på jättelänge men det är inte mitt fel! MIn hemsida (VÅR hemsida säger matte nu) har migrerat! Det började med att 123 som vi haft VÅR hemsida på i nästan 14 år köptes upp av one.com. INGET skulle ändras sa de men ojojoj vad matte jobbat. Veckans Voff var värst! Allt blev jättekonstigt och det gick inte att skriva något nytt. Alla färger blev konstiga också, antar att ni ser det och matte har jobbat jättemycket för att fixa det men som ni alla märker har hon inte lyckats. Ändå kallas hon "datanörden" och har chattat i flera timmar med one.coms support. Hon kommer jobba vidare hela helgen hälsar hon för att det ska bli bra.


Annars har somliga haft lite spridda framgångar. Zessa har fått titeln HTMI nu, precis som jag vilket hon är lite mallig över. Nu ska både Zessa och jag tävla freestyle klass II i januari. Ingen av oss har något program och matte har inte ens bestämt låtar men det är ju nästan 4 veckor kvar så det är ott om tid!!

Matte, Lillmatte, Zorro och Zessa tränade bara en enda gång innan de debuterade i TTM som betyder Teamwork to Music. Det gick fint, de kom 2:a bara 0,35 poäng efter det laget som ligger 3:a på SM-kvalet. De kallar sig "Foursome". Först tänkte de kalla sig "Läkare utan gränser" men till slut blev det Foursome eftersom hela numret har ett golftema och går till musiken "Scotland The Brave".


Andra som haft STORA framgångar är min mamma Leona och min syster Maze. Båda två har blivit Rallylydnad Champions!! Wow, det är bara tre chihuahuor i hela Sverige som klarat detta och tänk att två av dem är MIN mamma och syster! När jag sa till matte att jag också ville bli det sa hon att "det kan du glömma Tazza". Hon sa att i så fall får jag åka till gammelmatte på träningsläger i flera månader "och du tycker ju inte lydnad är sååå roligt, eller hur Tazza". Okej, jag ska försöka bli freestylechampion istället då! 


Annars fortsätter vi med alla trick, matte har gått med i Svenska Trickhundklubben och säger att när det kommer några tävlingar ska vi vara med. Just nu gör vi ett trick om dagen i en sorts adventskalender som Karin på Hardstyles har på facebook. Man kan vinna något då också men vi vet inte vad och matte säger att det inte har någon betydelse eftersom hon aldrig vinner på lotteri. När hon var liten fick hon dubbelt så många lotter som moster Karin (alltså lillmattes moster som då är mattes syster) men hon vann inget ändå men det gjorde moster Karin. En gång vann moster Karin en gummigiraff som var en meter hög. Matte var grön av avundsjuka men sen lekte de med giraffen tillsammans efter att döpt den till Giggi. Oj, hur kom jag plötslig in på giraffer när jag egentligen skrev om trick!


En som tränat jättemycket däremot är Zella. Det är inte för att hon är trög i huvudet utan för att hon behöver det säger Lillmatte. Hon har gått kurs i spår, bruks, apell (vad är det???) och så onlinekurs som håller på ett halvår i freestyle. Nu har Lillmatte anmält henne till lydnadskurs också. 


Själv har jag gått en fortsättningskurs i Rallylydnad med matte. Inte kan man säga att hon var den mest lysande stjärnan på kursen men hon anammade iallafall begreppet "Idas fötter". Det hela var lite skumt, jag vet inte var Idas fötter var egentligen för den på kursen som hette Ida var Auras matte och jag tyckte inte någon annan använde dem. Aura tyckte jag förresten bäst om av kompisarna på kursen. Hon är en japansk spets och vi kom bra överens. 


Nu önskar jag Er alla en riktigt God Jul och så lovar jag att skriva snart igen! 

Slick på Alla från Tazza