SANDIE - HTMI FSI RLD N&F ROZZ SPLENDID   20060815 - 20220902

S57435/2006 FDI HTMI RLD N&F Rozz Splendid "Sandie"

SANDIE - HTMI FDI RLD N&F ROZZ SPLENDID 20060815 - 20220902

Sandie startade den här sidan 2008 och på förstasidan stod det i alla år:

Född: 2006-08-15     Död 2022-09-02

e: Tickawis Smoke Screen
u: Rozz Absolut Vanilia
Färg: sobel
Vikt: 2,9 kg (bara muskler!!)

Titlar: RLD-N&F FDI HTMI

Bett/tänder: saxbett 6+6
Patellaundersökt: 0,0 (2008-01-24)
Ögon: ua (2011-02-03 + 2016-06-20) - Rubinögon
Hjärta: ua (2019)
Fontanell: sluten

Tävlat:
Agility: klass III 
Hopp: klass III 
Rallylydnad: Avancerad klass
HTM: klass II
Freestyle: klass II, 1 uppflyttning till klass 3

Lydnad: startklass med 2 uppflyttningar till klass 1

Nosework: godkänt doftprov eukalyptus NW klass 1

Utställning: CK

Trick: Professionell Chihuahua (högsta nivån i Chihuahuacirkelns trickutmaning)

ATD-masters (Avancerad Trick Dog på masternivå) - en amerikansk titel hon tog TVÅ dagar före sin död!

Sandie var en oerhört smart hund och kunde väldigt många trick och kommandon. Hon kunde namnen på olika saker och kunde hämta rätt leksak när man bad henne. Sandie var mycket lättlärd och lärde sig exempelvis att hitta kantareller efter två träningstillfällen. Hon älskade att sitta i knät och gosa men var avvaktande mot de hon inte kände. När hon var knappt ett år blev hon påhoppad av främmande stora hundar vid två tillfällen med kort mellanrum och efter det var hon inte alltid förtjust i alla andra hundar (vilket hon var innan det hände)Sandie älskade att träna och jobba. Hon bar alltid något i munnen på väg till arbetet på morgonen (handske, boll el dy) och tappade aldrig bort det hon fick ansvar för. Sandie skulle gärna ha utvecklat sina jakt talanger om hon fått, gillade både harar och rådjur och älskade när vi lade viltspår 🙂. Det var Sandie som bar skalken hela vägen hem efter det.

Sandie 15 år gammal

Sandie 15 år gammal

Hej!
Chefen för den här sidan är Sandie. En extremt söt och smart chihuahua (om hon får säga det själv). Det finns det en regel för sidan som alla måste följa. Den lyder: SANDIE BESTÄMMER!
Välkommen in :)

Sandie var en mycket speciell och smart chihuahua. Husse brukar säga att hon var klokare än de flesta männinskor han träffar. Hon var aktiv från första stund och tränade ända fram till sin död. Inte för att hon var tvungen utan för att hon så otroligt gärna ville det. När de andra hundarna i flocken tränade satt Sandie alltid och småskällde om hon tyckte att det gick för långsamt för dem. Då ville hon själv visa hur det skulle gå till!

Sandie var den första chihuahuan i Sverige som tog pinne i agility och den första som gick upp till klass II. Hon föddes när Paris Hilton gick omkring som bäst med Tinkerbell i dyra väskor men det var inte Sandies grej utan hon blev en av de första att visa att chihuahua verkligen inte är någon väskhund! Ett kvitto på det var bland annat när en av landslagskillarna i agility kom fram på en tävling, pekade på Sandie och sa "den där hunden har fått mig att ändra uppfattning om chihuahuor".

Det var kanske också Sandie som fick Dogge Doggelito att upptäcka chihuahua när hon träffade honom på inspelningen av filmen "Ego" där hon, Bonzo och Sofia är med. Det var mycket väntan under inspelningen och Dogge kom fram och pratade och ville klappa Sandie. Sofia sa då att Sandie inte vill klappas av främlingar efter att hon blev överfallen av en stor hund i skogen en gång. Dogge sa att "jag kan hundar", berättade att han hade staffar hemma och gick fram till Sandie som omgående drog upp läppen och visade honom tänderna. Dogge blev då snarast imponerad och sa att han aldrig vetat att chihuahuor var så tuffa hundar. Sen skaffade han själv chihuahua.

S57435/2006 Rozz Splendid "Sandie"

Dela den här sidan