10. dec, 2013

Stora Stockholm

Njoff!

Nu ska jag berätta hur det var på Stora Stockholm 🙂. Om det är någon som inte vet vad det är kan jag tala om att det är en av de största tävlingarna i Sverige med en jätteutställning, SM i freestyle och HTM, rasparad, lydnadstävling och en massa annat. Bäst och störst av allt på Stora Stockholm är Agria Freestyle Cup finalen och den var JAG med i 🤪. 

Vi (alltså jag, matte S och Zorro) åkte tåg upp dagen före från Linköping till Stockholm. På stationen mötte matte E och så tog vi "pendeln" till Årstaberg. Matte E hade beställt ett hotell i Årsta som hette New World Hotel. Det låg på Åbyvägen. När vi gick av vid stationen som hette Årstaberg var det 1,5 km kvar till hotellet. Matte E och matte S var överens om att det var en lagom promenad trots att flickan i "pendeltågsluckan" sa att hon aldrig skulle gå den sträckan eftersom det var mest industriområde. 

Matte S ställde in Åbygatan på GPSén (och redan här bör den uppmärksamme fatta ugglor i mossen 🙂). Vi gick och gick och gick. Kallt som tusan var det också 😠. När vi kom till en tunnelbanestation där det stod Midsommarkransen blev matte E mistänksam om att vägen var fel! Och mycket riktigt, det var ju ÅbyVÄGEN och inte ÅbyGATAN!!! För att göra en lång historia kort var det sen antingen en stor motorled eller ett tågspår ivägen så vi gick i 2 TIMMAR innan vi kom fram. Matte E ville gå på motortrafikleden men matte S vägrade att bli överkörd så vi fick traska många omvågar. Ett tag var jag benägen att rösta på matte E och motortrafikleden 🙂. 

Det var ett jättebra hotell när vi väl kom fram och det bodde hundar i nästan alla rum 😮. Matte E och matte S ansåg sig förtjänta av en Thaibuffé med rött vin i hotellets restaurang. Jag och Zorro fick vanlig kvällsmat men jag skyndade mig och åt upp en del av Zorros också i ett obevakat ögonblick 😀. 

Efter en god natts sömn tvingades jag upp i ottan och fick dessutom VÄLDIGT snålt med frukost. Det kom en jättestor taxi (jag tror det var en limosin men matte sa det var en taxibuss) och hämtade oss och körde oss till stora mässhallen. Där var det veterinärbesiktning. Jag uppförde mig som det anstår en stor stjärna och sen var vi inne i hallen. 

Matte S och jag anslöt oss till de övriga finalisterna och där träffade jag Karin, Lotus och Tikka som också skulle vara med. Karin var jättenervös och det var matte S också. Jag var inte ett dugg nervös däremot 😎. Det var en stor läktare där det satt massor av människor bl a matte E och Zorro. Ja, det är väl tveksamt om Zorro kan kallas människa men han satt där iallafall. Framför läktaren var en stor plan med strålkastare på och mitt i en ljusare ring där man syntes som bäst 🙂. Där man gick in stod det en jättestor röd pudel på ena sidan och någonting som Karin sa var en jättestor chihuahua på andra sidan. Jag känner mig lite tveksam till chihuahuan, den var inte så värst lik men Karin sa att "vad skulle det annars vara" 😙! Tja för min del skulle det kunnat vara vad som helst 😀. Ni kan se på filmen hur det såg ut. 

Sen ropade de upp i en högtalare att om det hände en olycka skulle man ringa städpatrullen! D v s att om Zorro skulle pinka inne skulle det komma ett gäng städare och torka upp 🤪! Matte E tyckte det var lustigt att de sa på engelska att hundar skulle "exercise outdoors" för hon tyckte det lät som de skulle tränas ute men dom menade nog rastas ute för det sa de på svenska iallafall. Så ropade de upp att publiken skulle få se Super-Bonzo framträda med sin matte (ja, de sa ungefär så iallafall). Då kom JAG in i ljuscirkeln! Matte var lite hetsig när jag kollade in alla intressanta saker och människor i början. Jag tror hon hade tänkt att vi bara skulle köra igång "Hot hot hot" på direkten 😮. Men man måste väl få titta på allt först! Jag körde igång när jag tyckte det var dags, dvs innan matte blev knäckt. Vi fick massor av applåder och så fick jag en silverpokal i pris. Jag tror att jag vann fast matte påstår att vi kom 5:a. Men jag såg bäst ut, var smartast, sötast och matte var också snyggast och smartast så jag är säker på att vi vann 😋.

 

Nu vet ni varför det heter "Stora Stockholm", det är för att det bara är Stora stjärnor som får uppträda i Stora finalringen 😎!! 

 

Slick på er alla fån Stora Stjärnan Super-Bonzo

 

 

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan