11. maj, 2014

Zorros sägner

Noff!

Nu är det JAG, Zorro "bäst i hela världen som skriver" 🙂. Då borde det inte heta Bonzos Blogg😠! Matte E säger att det ska det heta ändå för Zorros Blogg låter inte lika bra! Då sa jag att det kunde heta "Zorros sägner". Inte för att jag vet vad sägner är men jag TROR det är något man berättar 🤔. Jaha, nu säger matte E att det är en berättelse från förr i tiden som man säger är sann! OK, det passar fint, då ska jag berätta om förra veckan och det är helt klart alldeles sant 🙂.

Så här var det, matte E tvättade fönstren på altan i Fjällbacka. Det är 5 stora skjutbara fönsterdörrar fram mot havet och utanför är en smal bräda på 10 cm där man kan försöka balansera för att komma åt utsidan. Matte E hade öppnat på vänster sida och när hon gick för att hämta mer tidningspapper bestämde jag mig för att test hur svårt det var att balansera på brädan utanför. Det var jättelätt 🤪, när jag kom till andra ändan kom matte tillbaka och gissa om hon verkade störd!! Kan ha berott på att det var 2 meter ner till marken som bestod av stora stenar och att hon trodde att jag inte var säker på tassen 😮. Hon försökte öppna i höger änden där jag var men då höll hon på att knuffa ner mig med dörren så hon slutade strax. Eftersom hon såg så vansinnigt nervös ut bestämde jag mig för att vända och gå tillbaka 😎. DÅ blev hon som ett asplöv! Trodde tydligen att jag inte kunde vända på en så smal bräda men tji fick hon, det gick kanonbra! Trots det fick inte jag vara kvar på altanen så länge hon putsade fönstren efter det.

Ja, jag och Bonzo är på "avlastning" hos matte E och husse. Det är för att matte S skulle roa sig i Uppsala över Valborg och sen tentaläsa. Alla har saknat mig i Linköping. Matte S, Philip (som verkar vilja bo med mig och Bonzo för att han alltid ska ha rena öron), Ella som bor granne med oss och så alla andra förstås 😀.

Jag har varit tvungen införa lite nya rutiner här hos matte E och husse. Min syster, Zessa ni vet, hon är trögare än de tröga 😙. Hon skulle sova till minst klockan 7 om jag inte väckte henne. Jag väcker henne nu varje morgon klockan 5 för då är jag pigg 😋. Så tvingar jag henne bryta upp grinden till husse och mattes sovrum. Zessa kan inte så mycket men hon är suverän på att öppna grindar. Det går inte att stänga in Zessa, hon öppnar jättesnabbt när hon väl vaknat. Sen kastar vi oss över husse, jag skickar hans öron och Zessa hans fötter. Då får matte E (som knappt är vaken) för sig att vi vill ut!!! Det vill vi absolut inte men eftersom hon inte fattar det så får vi gå ut ändå och matte E blir jättesur om vi får lust att skälla när vi är ute.Hon påstår att alla andra sover 😮. Jag påstår att då är det dags att vakna! När vi varit ute säger matte e att alla ska sova igen och raglar tillbaka till sängen. Det gör Zessa också och då är det så trist när bara jag är pigg så jag lägger mig ovanpå Zessa och sover en stund till.

Som ni hör är jag till stor nytta, på bilden kan ni se när jag hjälper husse med veden.

Slick på alla från Zorro

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan