30. sep, 2012

Bonzos gilla- och ogillalista

Njoff!

Idag tänkte jag berätta för er vad jag gillar och vad jag INTE gillar! Jag förstår att ni undrat jättemycket över det 🙂. Matte säger att man ska använda smörgåsmetoden när man berättar sånt som är negativt. Vet ni vad smörgåsmetoden är? Inte!!! Jo, det är att först berättar man något positivt, sen tar man allt negativt och så småningom avslutar man med något positivt så dom som lyssnar/läser inte är deppiga när man är klar 😙. Klart som korvspadet, eller hur!

Då börjar jag med sånt jag tycker om!

Först och främst tycker jag om matte, matte och husse förstås men det borde jag inte ens behöva säga! Så tycker jag om mormor och morfar som ger mig godbitar när matte inte ser det 🤪! Och Henrik som kliar mig på magen och gullar jättemycket med mig.

Sen älskar jag alla mysiga grannbarn, flera av dom kallar mig "Stora Kelgrisen" (det är Zessa som är "Lilla Kelgrisen") och andra trevliga barn som jag träffar. Jag brukar slicka dem jättemycket i ansiktet och Emilia mittemot brukar jag tvätta i munnen ibland så hon blir riktigt ren 😀. Hon gillar det tror jag.

Det allra roligaste jag vet och som jag gillar mest av allt är när någon jagar mig. Därför brukar jag ta saker jag inte får ta för det är bästa sättet att få någon som jagar mig. Husse brukar jaga mig ibland även om jag inte tar något och det är toppenkul 😀.

Jag gillar också att bara vara ute och "lufsa", så där som en gårdshund ni vet! Jag skulle kunna vara ute flera timmar utan att ha något särskilt "program" för dagen. I Fjällbacka brukar jag få göra det ibland. En gång glömde matte S att jag var ute och kom inte ihåg det förrän hon började leta efter mig inne 🤩 efter flera timmar. Oj vad lugnt och skönt det var! När jag lufsar omkring brukar jag utforska allt möjligt och häromsisten hade husse lämnat bakluckan på bilen öppen så då passade jag på när han inte såg det att hoppa in och kolla om det fanns något ätbart 🙂. Matte upptäckte mig och tog ett kort som ni kan se härbrevid.

Nu ska jag berätta om några saker jag INTE gillar:

1. Stora speciellt svarta hundar. Jag HATAR dem! Förstår inte vad de har för funktion egentligen.

2. Kallt vatten! Att bada i det alltså. Det är helt ok att bada i badkaret, det går bra men att bada UTE! Mina korkade syskon och mamma älskar att bada och hämtar tom pinnar i vattnet och simmar!!! Senast nu i helgen som ni kan se på filmen här ovanför och då var det 12 grader i luften och säkert kallare i vattnet! JAG skulle ALDRIG ens funderat på att gå i 😋.

3.Stora svarta hundar. Jaha, har jag redan sagt det 🤔. Då ska jag tala om att det tål minsann att sägas en gång till! Speciellt eftersom jag inte tror det finns något mer som jag inte gillar!

Och så tillbaka till sånt jag GILLAR!

Jag älskar att rulla mig i sånt som luktar gott ex igelkottbajs, maskar, fågelskit eller något annat smaskigt.

MAT förstås. Jag är inte kräsen, jag gillar ALL mat inklusive harskit och skalbaggar. Jag gillar också maskmedel, speciellt det i tub!

Att sova under täcket! En gång när jag var liten och matte E skulle sova hos matte S skulle hon ta med sitt täcke och bäddmadrass. Då rullade hon ihop det utan att se att jag låg där!! När hon skulle knyta om ett snöre kom jag utkravlande ur ena änden 😀.

Sen gillar jag min lillebror, särskilt när han ligger på rygg och kallar mig KINGEN! Och så ÄLSKAR jag min lillasyster (båda mina lillasystrar faktiskt men jag träffar inte Siri så ofta).

Jag gillar egentligen nästan allt faktiskt. Därför gillar jag säkert alla er som läser det här och vore ni här skulle jag pussa er alla ordentligt (även inne i munnen!!!).

Slickar i massor från Stora Kelgrisen, alias Kingen Bonzo

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan