9. dec, 2012

Tankar om ben och kyla

Njoff!

Nu ska jag berätta om vad jag gillar minus 17 grader! Jag gillar INTE det om man ser det från utsidan 🙂 för det är så svårt att gå på tre ben vilket är det man måste göra om man inte vill förfrysa tassarna. Det problemet kan man handskas med på olika sätt. Mamma gör så att hon går bara ut två gånger på hela dagen och vägrar i övrigt att överhuvudtaget närma sig dörren! Zessa däremot håller upp en tass och gnyr så matte tycker synd om henne och så blir hon buren 😙. Zorro älskar att vara ute så mycket att han inte kan tro att det verkligen kan vara så kallt förrän plötsligt hans tassar blir is. Då blir han så häpen att han sätter sig ner 🙂. Själv gör jag så att jag kissar redan på blomkrukan eller trappan för att inte behöva gå så långt 😀. Då blir matte E sur för man får inte pinka på vare sig krukor, trappor, brevlådor eller andra "tillverkade föremål".

Om jag tittar på minus 17 grader inifrån gillar jag det för då har vi alltid en brasa som man kan gosa vid eller en värmefilt som man kan ligga på eller under. Eller så kan man göra som Zessa och lägga sig på elementet! Fast hon fick lite hjälp av husse att komma dit 😋.

Det har blivit väldigt gott om ben hemma hos oss 🙂. Det beror på att Zessa och Zorro åt upp tapeten när det inte fanns något att gnaga på. Gissa om husse blev purken då!! Så nu har vi alltid ben överallt. Det är toppen tycker jag och mamma! Zessa och Zorro har väldigt dåliga matvanor och häromdagen åt Zessa sten! Husse tyckte det var Zorro som åt sten och sa till matte S att kolla "sin hund" men då sa matte S att det var hans hund som åt sten och medan de diskuterade detta så svalde Zessa stenen. Matte E blev inte glad för det när hon kom hem men Zessa verkar pigg och kry och nu har det gått tre dagar så vi tror alla att stenen kommit ut den sk "naturliga vägen" men ingen har kunnat granska detta närmare eftersom allt försvinner så snabbt ner i snön 😀. Ja, nu tror ni att matte inte plockar upp men det gör hon fast inte på vår egen mark i Fjällbacka och det är där vi varit nu i helgen.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer för vi ska ta julkort och så ska jag skriva till tomten. Jag har en del önskningar som jag vill meddela honom 🙂.

Slick till alla från Bonzo

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan