1. feb, 2013

Rapport från en sjukkorg

Njoff!

Nu börjar jag bli lite trött på veterinärbesök, nu är det andra gången på bara ett halvt år 😠. Det började i torsdags och jag kände mig inte i form. När matte E tyckte vi skulle gå en promenad gömde jag mig under skrivbordet i arbetsrummet. Hon letade länge och ropade men jag ignorerade henne lätt. Till slut hittade hon mig och satte bryskt på kopplet och nästan DROG ut mig 😮. Vilket sätt! Hon fick för sig att jag var motsträvig för att det var kallt! Skulle JAG inte tåla lite kyla? Det var det värsta vilken förolämpning. Bara för det fick jag en ylletröja på mig 😮😮! Och hur bra hjälper det mot ont i rumpan, jag bara undrar! När vi gått 25 meter satte jag mig och vägrade gå mer. Då trodde hon jag fått kramp i tassarna! men det hade det goda med sig att jag blev buren 🙂. 

På fredagen var det likadant men då var matte i Uppsala och husse hade träff med en golvmoppare hela dagen och hann bara se till att jag och mamma kom ut och fick mat. Han märkte inte att jag var lite stillsam. Förmodligen tyckte han det var skönt att jag inte ville busa hela tiden eftersom han hade så bråttom.

I morse var det värre än värst och när vi skulle gå ut satte jag mig HELA tiden och slickade och slickade. Det gjorde jätteont i rumpan och matte MÄRKTE det inte!!! Men sen när jag vägrade gå ut, gå upp och att kissa då blev det minsann fart på henne. Då skulle hon börja inspektera min rumpa och då fick hon minsann se att det var jättesvullet och blodigt . Hon ringde direkt till Jourkliniken och dom sa att det nog var analsäcksinflammation. Jag fick en tid klockan 17.

När vi kom dit hade det precis kommit en jättesjuk katt så vi fick vänta länge. Det var väldigt sorgligt för katten dog och jag blev lite orolig för om det var ett dåligt omen 🤔. Vi väntade läänge och personalen beklagade först men matte tog bara lugnt upp sin Mac och satte igång att jobba. Jag insåg att det nog var min uppgift att vakta stället så jag tog den uppgiften med största allvar och var inte sjukare än jag kunde yla lite lätt om någon obehörig rörde sig i närheten 😎. När klockan var 19.15 var det vår tur. Personalen sa att matte var den bästa akutsökande djurägare de någonsin träffat för hon frågade inte en enda gång "får vi komma in snart" 🙂. Det hade jag kunnat berätta för dom från början att om bara matte E har med sin dator kan hon vänta hur länge som helst 😀.

Sen kom vi in till en väldigt trevlig veterinär som jag tror hette Malin. Dvs hon var jättetrevlig ända tills hon skulle titta mig i baken. FYYY vad ont det gjorde då men det gick snabbt för hon sa direkt att det såg jätte besvärligt ut och att jag skulle få en spruta innan hon fortsatte titta. Det gjorde lite ont men jag är lika tuff som lillasyrran Siri och visade inget alls. Tjugo minuter senare somnade jag och minns inte så mycket mer 😮.

Matte berättade efteråt att det var analsäcksinflammation och att den spruckit upp och tömt sig. Veterinären spolade och sen blev jag sjukskriven. Matte hade tagit fram den avskyvärda tratten och så fort hon satte på den försvann mina ben och så var hon tvungen att bära mig 😋. Det måste vara någon nervbana vid halsen som har direkt förbindelse med benen!!! När vi kom hem sov jag till morgonen och MISSADE kvällsmaten 😮😮. Jag kanske var medvetslös 🤔.

Matte S som inte var hemma var jätteorolig för mig och då skickade matte E ett foto på min RUMPA!!! till henne. Hon tog det hos veterinären och sa "du tycker inte det är makabert om jag tar ett foto?" till henne. Matte S förstod iallafall att det var jättejobbigt. Och NEJ, jag ska INTE lägga ut det kortet på min blogg!! Jag fick en medicin för att inte ha ont i tre dagar. Matte tog en bit bröd och sprutade ner medicinen i och då åt jag den 🙂. Jag kan rapportera att den hjälpte inte när man skulle baja. Det gjorde så ont att jag skrek första gången. Ingenting påverkade dock min goda aptit och jag grämer mig fortfarande över att jag missade ett mål i lördags, Sen fick jag tvätta rumpan TVÅ gånger om dagen. Då blev den bra fort! Men benen blev inte bra förrän matte tog bort tratten igår kväll. Då blev faktiskt allt bra 🙂🙂!

Slick från superfriska Bonzo

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan