13. feb, 2012

Hur det går till på utställning

Njoff!

Idag är det jag, Zessa som skriver! Brorsan och jag var på utställning i helgen och jag tänkte berätta för er hur det var. Ni kanske aldrig har varit på någon utställning! Jag hade inte varit på någon heller förut.

Så här var det!

Först fick man gå upp ganska tidigt, det var faktiskt värre än att jobba! Vi orkade inte ens äta upp maten men jag såg att matte hade packat ner kycklingstängerna så jag var inte orolig. Matte E , matte S, Zorro och jag packade in allt i bilen. sen hämtade vi Monika, Engla och Fifi. Fifi gnällde en del på resan, jag tror hon hade velat sitta i knät men vem ville inte det 😀. Vi åkte till ett ställe som hette Kvinnersta. Alla hundar var i en jättestor kall byggnad utom vi chihuahuor som är lite finare och därför fick ett eget hus som hette "Maskinhallen" och där det var varmt och skönt. Gissa om det kom många chihuahuor!! 26 långhåriga var det och sen en massa korthåriga men dom tävlade lite senare och var inte lika snygga som vi långhåriga. Det berodde på att dom inte hade så mycket päls stackarna. Vi fick träna lite och det var en riktigt läcker matta som inte dammsugits senaste året så ni fattar vad mycket mums det fanns i den🤪. Matte E som är lite tråkig när det gäller sånt gillade inte att jag undersökte mattan noggrannt. Först var det valpklass hanar och där var Zorro och 4 till med. Zorro vägrade visa domaren sina tänder fast hon var jätteenvis. Jag fattar inte varför, han har ju kanontänder! Då kom han sist fast han fick ganska bra omdöme men domaren tyckte att han borde träna MYCKET mer 😋 särskilt på att visa tänderna! Zorro sa att han ska fundera på saken men han lovar inget säkert!

Sen kom den finaste klassen och det var tikvalpar och där var jag och 9 till med. En som satt brevid oss talade redan innan om vem som skulle vinna, tydligen kände hon domaren 🤨! Jag var både bäst, snyggast och smartast. Domaren var lite märklig för hon fattade inte det men hon sa att jag var väldigt lovande. Först var det 2 som fick gå hem sen fick vi som var kvar gå så många varv att matte blev yr i huvudet! Domaren gjorde ett litet ljud och tydligen skulle man se på henne då. Jag säger bara kycklingstång! Vem vill titta på en vanlig domare  när det finns kycklingstång? Om hon hade velat att jag skulle intressera mig för henne så hade hon väl kunnat vara lite intressant! Det sa Karin på valpkursen att om man vill fånga någons intresse måste man vara intressant! Domaren hade inte gått den kursen tror jag. Sen tyckte domaren att jag lyfte frambenen för högt så då fick inte jag vara kvar bland de 5 som fick pris. Jag tror matte E blev lite sur då för hon tyckte att jag borde fått pris och det tyckte jag också! Och vi är inte alls partiska! Men matte sa att jag hade varit jätteduktig och jag fick 2 hela kycklingstänger alldeles själv. Nu vet jag hur det går till och nästa gång ska jag vinna!

Slick på alla från Zessa

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan