26. jun, 2014

Semester eller vad?

Voff!

Matte påstår att vi har semester nu. Vet ni vad det är? Jo, det är när man har 5 gånger mer att göra än när man jobbar 😋. När vi jobbar går vi till mottagningen med matte på morgonen. Det är inte jättejobbigt, kanske 2 km och man kan nosa ganska mycket på vägen. Ingen kräver att man ska springa mer än om det börjar plinga vid järnvägen. I så fall springer vi järnet 🤪! Matte gillar nämligen inte att behöva vänta vid bomarna. När vi kommer fram är det lugnt och skönt, vi vilar i 4 timmar, själv brukar jag ligga i en fräck "fäsingpuff" och där sover man toppen. Sen åker vi hem på lunch och efter det kan man slappa igen i 4 timmar. Har man otur får man sen gå hem också men vanligtvis blir det inte så väldigt mycket jobbigare.

När vi har semester däremot då är det aktiviteter hela dagarna! Inte en lugn stund, dagen börjar med mat i aktivitetsleksak och sen ut och springa 😮. Har man riktig otur så får matte för sig att man ska träna agility redan till frukost!!! Har ni hört något så urbota dumt 😠. Man måste väl få vakna i lugn och ro! Sen är det diverse aktiviteter hela dagen. Det är promenader, simtur i havet (Bonzo hatar det och bara vägrar), agilityträning, freestyleträning, lydnadsträning och ändå mer promenader.

I förrgår kväll fick husse för sig att vi skulle gå Veddörundan klockan 22! Matte var tveksam men vi gick iväg ialla fall. När vi kom till kohagen var det inga kor där men matte var orolig att de skulle vara längre fram. Och fick hon rätt? Jojomen visst fick hon det 😙. När vi kom ner till ängarna låg alla kor där. Så fort vi visade oss började den jättestora vita "ledarkossan" springa fram mot oss. Husse sa att det skulle han fixa. Han hade vallat kor redan vid 7 års ålder påstod han och han var jättemodig 🤪. Han gick rakt fram mot den vita jättekon som sprang rakt mot honom. Matte, jag, Bonzo, Zessa och Zorro sprang så mycket vi orkade åt andra hållet! Men husse bara viftade med armarna och gick rakt mot kon och 2 meter ifrån honom stannade jättekon och alla andra kor gjorde likadant. Husse påstod att man måste visa korna vem som bestämde och faktiskt verkade det funka 😀.

Man blir väldigt hungrig av att jobba så här mycket. Käket är bra men i minsta laget, jag tror att jag gått ner ett hekto 😮. Zessa däremot har gått upp TVÅ hekto!! Hon vägde 2,6 häromdagen och matte tittade strängt och sa att det nog var dags att banta lite. Zessa visste inte vad det betydde så hon tog ganska lätt på den informationen.

Själv gjorde jag "trappan" på Kvarntorpshögen häromkvällen. Bubben var också med och jag kan meddela att vår tid för de 427 trappstegen var 4.40 och det hade blivit mycket bättre om inte matte sinkat oss 😙. Hon ser lite enfaldig ut på bilden men det är nog för att hon är trött i benen. Som ni ser så är både Bonzo och jag helfräscha 🙂. Nästa gång ska vi "besegra trappan" och få en tröja med texten "jag har besegrat trappan". Hoppas verkligen att de har den i min storlek! Då måste man göra trappan 10 gånger på 5 timmar. Verkar lätt som en plätt, hoppas bara matte orkar.

Därför vill hon lägga sig nu så hon kan vara utvilad men jag tycker det är bättre hon vilar på dagarna och inte hittar på så mycket jobbiga saker utan koncentrerar sig på mathållningen 😋.

Kom igen nu allihop så ses vi i trappan

Slick från Er egen super-Sandie

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan