21. jul, 2014

Att segla är inte nödvändigt

Noff!

Det har varit en hård helg 🙂. Igår provade vi nya segelbåten som inte ska heta Titanic och den gick hur fint som helst. Det var lätt nordväst vind och både matte E och matte S var hur stöddiga som helst efteråt och ansåg sig fullfjädrade seglare efter några timmar.

Så idag bestämde de sig för att segla ut till en ö och bada. Det fåniga var att JAG tvingades föjla med 😮! Det berodde på att mina bröder är så störtjobbiga ibland och i synnerhet 2 gånger om året så då kan man inte ha dem i samma rum som snygga jag. Husse skulle vara hemma och vila för han har brutit 4 revben.

Idag blåste det ostvindar och ni kan inte tro vad fort vi seglade ut till ön 🤪. Där skulle alla bada men när vi väl kom av sa matte E och matte S att det var så grunt så den enda som kunde bada var JAG 😮. Det gjorde jag också, simmade en liten tur i min flytväst och blev jättevåt. Sen skulle vi segla hem. Det gick inte 🙃! I allafall kunde inte matte det. Först verkade det gå åt rätt håll men den osäkbara båten tog in lite vatten över relingen och matte blev betänksam och vände seglet. Efter det kom vi bara åt fel håll, dvs längre och längre ut. Vi var på väg utåt farleden och matte och matte började bli oense om vem som var sämst på att segla när matte E sa att vi skulle ta oss iland på en udde före farleden. Matte S rodde, seglet fladdrade och till sist hoppade matte E rakt ner i tången och drog in båten som inte heter Titanic till land.

Jag trodde aldrig att hon skulle kasta sig ut i den sliskiga tången där man inte ens såg om det fanns maneter och matte S blev imponerad 😎. Sen tog matte S ner seglet och hon bestämde att nu skulle vi ro hem 😮. Matte E gjorde ytterligare en heroisk insats och halvgick/simmade med båten som inte heter Titanic så de kom runt udden och sen rodde matte S. Oj vad hon rodde 🤪. Ändå flyttade vi oss bara ytterst lite åt rätt håll.

När hon rott en kvart var hon jättetrött och hon ska spela KM i golf imorgon så då frågade hon om matte E kunde ro lite. Det gjorde hon gärna men jag kan lova att hon inte kunde!!! Vi åkte bakåt igen och matte S fick raskt ta över igen. Efter några minuters rodd som knappt gick fram alls bestämde matte E att vi skulle ta oss iland på en ny ö och försöka dra runt båten där. Hon plumsade i igen och det var så dyigt att hon sjönk ner en halvmeter i dyn. Just då fick vi se vår andra båt med husse i 🙂. Han kom för att bogsera hem oss och gissa om jag blev glad att se honom.

När vi kom till bryggan så bestämde sig husse för att se om det var så svårt att vända så han och matte S tog en segeltur igen. Husse kunde vända utan problem men matte S sa att det var för att det blåste mindre då men det tror inte jag. Husse är bara mycket bättre på att segla 😎.

På bilden ser ni husse och matte S i båten som inte heter Titanic. Jag står lyckligtvis på land igen och DET är jag väldigt glad för 🙂.

Att segla är inte alls nödvändigt tycker jag 😀.

Slick på er alla, håll er på land och glöm inte flytväst om ni inte håller er på land hälsar Seglar-Zessa

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan