23. sep, 2014

Hösten är här

Voff!

Jag vet att jag har varit usel på att skriva i sommar men idag kom hösten och då tar jag nya tag 🙂. Ingen kan väl begära att man ska sitta inne och skriva när det är 25 grader varmt och solen skiner!

Först vill jag bara säga att sommaren har varit toppen 🙂. Jag har tagit min tredje pinne i agility och tävlar nu i högsta klassen som är klass III. Debuterade i Kungsbacka i augusti. Matte S gjorde bort sig lite i en sväng så jag höll på (OBS bara höll på 🤪) att hoppa hindret från fel håll men i sista stund besinnade matte sig och fick ordning på händerna men det tog lite tid och så blev det 5 fel förstås men för att vara första försöket var jag ganska nöjd. Nästa gång satsar jag på cert och SM pinne 😋.

Efter att vi tävlat i Kungsbacka bodde vi på ett trevligt hotell i Mölndal och på morgonen efter åkte vi till mormor och morfar i Skåne. Där bodde vi på ett hotell till. Hos mormor åt vi kalasmat för hon är inte snål utan bjuder alltid på toppengoda saker. Morfar var förresten med i "Ring-så-spelar-vi" nu i helgen. Han var jättebra, tog i princip över hela programmet så jag tyckte det var bättre än någonsin 😀.

Annars har vi ägnat sommaren åt att bygga hus. Ett jättefint hus som vi bygger precis framför det vi har nu i Fjällbacka. Jag tror det är för att det inte ska vara så långt att flytta. Dessutom kan husse hela tiden inspektera byggets framskridande från en stol på altan. Det är tur det för när han skulle börja sätta upp platonmattan gled en fot undan när han gick i sprängstenen och han for baklänges ner i stenmassorna. Där blev han liggande och kunde inte röra sig 😥. Grävar-Kjell (vår granne med grävmaskin) kom springande till matte E och sa att hon måste komma genast. Matte E frågade om husse kunde prata och när hon fick reda på att han kunde det var hon nöjd. Men jag måste säga att det pratet var det inte mycket med. Mest stön om han rörde sig det minsta. Matte S ville ringa efter ambulans men då pratade husse, eller han stönade iallafall NEJ med bestämd röst. Matte E satte matte S i jobb med att hämta stetoskop, filt, våt handduk och liknande nödvändig doktorsutrustning. Sen sa matte E att husse inte hade pneumothorax (vilket ord!! men matte E säger att det betyder att lungan punkterats). Sen baxades han hem, och då var det bra att det bara var 75 meter hem 😀. Husse skrek så fort han rörde sig i flera dagar och kunde varken lägga sig eller ta sig upp utan massiv hjälp men det hindrade honom inte från att ge sig ut redan dagen efter för att sätta upp platonmattan 😮. Det gick "sådär" men matte E och matte S instruerades i hur det skulle gå till och på två dagar fick de upp 60 meter platonmatta. Murar-Micke sa att det var sällan han såg en så rakt och bra uppsatt matta 🤩. 

En vecka senare tvingade matte E husse på en skiktröntgen eftersom in inte blev så mycket bättre och då var revben 8, 9, 10 och 11 av och det var bara någon cm till att en kota hade drabbats också. Då sa husse att han kanske skulle ta en värktablett iallafall, han är inte mycket för tabletter annars 🙂.

Varför i allsin dar kallade jag det här inlägget "hösten är här"? Inte ett ord har jag skrivit om hösten! men då ska jag berätta att imorse spöregnade det när vi gick till jobbet så både Zessa och jag hade våra varma Back-on-track täcken på oss och det var skönt men lite bökigt att kissa faktiskt.

Det har varit val också men jag fick inte rösta 😠. Fast jag är smartare än massor av dem som faktiskt var och röstade! Jag hade annars tänkt rösta på "Djurens parti". Tror ni inte det finns något som heter så! Jojomen det gör det visst! De hade flera plakat längs vägen i Örebro och deras förebild i Holland "Parti voor de Dieren" blev inröstade där redan för 8 år sedan 😀. Nästa gång ska jag övertala matte att rösta på dem 😋.

Nej, nu är det dags att natta, imorgon fyller Zessa år så då lär jag väl få höra det hela dagen. Fast det är ok om hon bara fixar lite ben åt oss att festa på 🙂. Som födelsedagspresent blir dagens kort ett på Zessa och Siri som självklart också fyller år imorgon, jättegrattis och många pussar till Siri i Rumänien och så förstås till Zorro i Linköping ❤ 💋❤

Slick på er alla från Världens bästa mamma Sandie (Bonzo får också en puss)

Kommentarer

Yvonne Kiander

23.09.2014 10:40

Som ni håller på. Tur det gick så bra som det gjorde med eran husse

Ett stort grattis på födelsedagen "ungar"

För sent som vanligt

Puss på er!

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan