25. jan, 2015

Ingenting är omöjligt!

Noff

Ingenting är omöjligt, så säger Gunde Svan och det var precis vad jag sa till matte E härom dagen. Hon hade handlat och ställde in en kasse i hallen och gick ut och hämtade kasse nummer två i bilen vilket tog mindre än en minut. Jag upptäckte med mitt suveräna luktsinne direkt att det i nedre delen av första kassen låg en stor förpackning nötfärs så direkt hon stängde dörren grävde jag mig ner i kassen till färsen på nolltid och när matte E kom tillbaka hade jag ätit upp gott och väl ett hekto. Det var då matte sa att det var omöjligt att jag skulle ha hunnit med det på mindre än 60 sekunder men då sa jag som Gunde ”ingenting är omöjligt”😀.

Alla som känner matte E vet hur otroligt sällan hon gör något åt sitt hår utöver att kamma det (och ni som inte känner henne så bra har ju säkert insett det bara genom att titta på henne). Men igår bestämde hon sig för att göra en toning. Hon hade tvekat länge angående färgen men bestämt sig för en blond nyans som hon trodde såg ut exakt som den hon redan hade. Man kan undra varför hon tänkte anstränga sig om det ändå skulle se ut precis som tidigare 🤨! I alla fall så efter mörkrets inbrott smetade hon in färgen, satte klockan på 35 minuter och tog ett ganska minimalt badlakan om sig varefter hon började riva ost och hacka tomater eftersom hon var tvungen att göra något hon såg utan glasögon. Hon kunde nämligen inte ha glasögonen på för geggan i håret skulle tydligen kunna färga av sig då 😮. Husse var i nya huset och städade källaren så han var inte hemma. Precis när det gått 15 minuter av de stipulerade 35 kom det en bil in på gården och strax efteråt knackade det på dörren. Det kanske inte ni tycker är så konstigt men här ute på landet där det inte syns något bebott hus i närheten och är beckmörkt brukar det inte komma förbi så många på kvällen vintertid så ni förstår vilken otroligt slump det var att mattes hårbestyr och besöket sammanföll! Matte bangade inte utan höll fast badlakanet så hon inte skulle tappa det och öppnade en springa i dörren. Det var en av våra grannar (vi räknar alla som bor inom två km bort som grannar här 🙂) och han såg lite chockad ut, kanske kände han inte igen matte med toningsmedel på huvudet och iklädd handduk.

När hon så småningom fått ordning på håret och husse kom in sa han ”ska du ha brunt hår nu!” Jag tror det kommer dröja länge tills matte gör något åt håret nästa gång.

Vi var ute i skogen häromdagen och hittade flera jättebra klätterträd 🙂. På bilden ser ni från vänster (som det så fint heter) Bonzo, jag, Zorro och mamma. Vi är alla jättebra på att klättra!

På bygget i nya huset har jag fått flera nya kompisar. Först är det snickarna som kliar min mage. Jag slänger mig framför fötterna på dem så att de alldeles säkert ser mig och på så sätt kan de omöjligt ignorera min mage. Båda har omvänts nu och har nog insett att chihuahuor är världens bästa hundar, särskilt jag förstås 😎. Sen är det målarna som är Goa Gubbar (det står i alla fall på deras bilar) och som alltid hälsar på mig och luktar gott av målarfärg, elektrikerna som jag ”stöter” på 😀, rörmokaren som också rör mig 😀 (nu är jag nästan FÖR rolig), ventilationssnubbar och diverse annat löst folk.

Min absoluta favorit är i alla fall Micke Murare. Han brukar alltid gosa med mig och jag får sitta i hans famn nästan jämt. Dessutom blir det en sorts goda gummigrejer på golvet efter att han satt upp kakel och dem brukar jag tugga på. Det gillar inte matte utan hon är helt rabiat med dammsugaren när hon ser de resterna. Hon säger att man kan bli sjuk och påstår att det inte går att äta de gummibitarna. Men då säger jag bara "ingenting är omöjligt" 😀😋!

Slick på er alla hantverkare och alla mina övriga beundrare❤från Zessa ❤

Och kom ihåg att ingenting är omöjligt 🤪

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan