26. apr, 2012

Att bli stor!

Noff

Zessa vid pennan! Eller pennan förresten, tangentbordet heter det kanske? Ni vet den där svarta brädan med en massa knappar med bokstäver på!

Jag är jättearg 😠. Först är jag arg på att jag skrev en JÄTTELÅNG blogg igår och när jag tryckte på spara försvann ALLT!!!! Matte E nästan grät 😥. Hon stängde av hela datorn och sa att hon inte skulle skriva något mer! Men jag har övertalat henna att göra ett försök till. Hoppas det går bra annars bryter hon nog ihop 🙃.

Sen är jag arg för att jag har varit så mycket ensam nu jättelänge! Det började med att jag blev stor. Det blir man när man börjar löpa (och nu snackar vi inte om jogging). Det började 2 dagar innan jag fyllde ett halvt år. Mina bröder tyckte jag var jättehäftig och jag behövde inte tvätta mig själv längre för det fixade dom. Efter fyra veckor började matte bli lite skärrad och muttrade något om att det borde bli ett höglöp (jag fattade inte varför eller vad det är) och ringde veterinären. Dom sa att hon kunde avvakta. Och tänk dagen efter började höglöpet. Det är när ens bröder är helt galna i en och ylar. Då blir allt jättetråkigt för när alla andra går till jobbet fick jag stanna hemma ENSAM och JÄTTELÄNGE (flera timmar alltså). Man dom som ylar och bär sig åt dom får minsann följa med! Nu har dom ylat en vecka och nu börjar matte bli nervös igen för att löpet aldrig tar slut 😋.

I helgen åkte jag, mamma, husse och matte E till Fjällbacka ensamma. Det var rätt skönt för både mamma och jag fick egen kupé i bilen och slapp dela som vi brukar. Man kunde verkligen sträcka ut sig! En morgon när jag var ute och kissade var det plötsligt ett hemskt läte. Matte trillade omkull på trappan för hon blev så förskräckt och jag bestämde mig för att jag inte var kissnödig längre! Sen sa matte att det bara var rådjur som brölade och att jag kunde kissa i lugn och ro. Det trodde jag inte ett dugg på för varför blev i så fall matte så rädd att hon har stora blåmärken på ändan nu?

Nu ska jag berätta att jag har lärt mig en massa nya saker. Exempelvis att om jag gnäller med min alldra pipigaste röst kommer husse och lyfter upp mig och jag får sitta i hans knä 🙂. Så har jag lärt matte att vissla i en pipa när jag ska få godis. Matte har förresten en konstig idé när hon håller fram en handflata och en knuten hand med godis i. Vilken hand skulle ni välja då? Ja, självklart den med godis 🤪. Men det är fel, fel, fel!! Om att man nosar på den handen händer ingenting! Men om man nosar på hennes handflata då plötsligt öppnar den andra handen sig och man får godis 🙂. Fatta vitsen med det ni om ni kan! Själv bryr jag mig inte så mycket, tycker inte att allt ska analyseras. Räcker med att man fattat hur det går till.

Förresten saknar jag mina bröder jättemycket nu när dom inte får träffa mig så jag sätter in ett kort på mig och Zorro så jag iallafall kan titta på honom.

Slick på er alla och natti från Zessa

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan