28. jun, 2015

Nu är jag jakthund!

Voff!

Nu är jag inte bara vakthund utan jakthund också! Det började när husse, matte E, Zorro, Bonzo, Zessa och jag gick Veddörundan på midsommarafton.

Ni kanske kommer ihåg att jag berättat att det går kor där (och får och hästar också). Matte E har fått agg till den stora vita ledarkossan och hon verkar faktiskt lite skraj för den. Det tror jag att den kossan vet för hon kommer alltid fram mot oss när vi kommer förbi. Husse är inte ett dugg rädd för korna. Han påstår att han vallat kor redan vid 4 års ålder och att man måste göra sig stor och visa kossorna vem som bestämmer 🙂. Jag och Zorro var med husse och han sa att "nu ska vi visa kossorna vilka som bestämmer". Jag tyckte det var en bra idé för jag gillar att bestämma 😋. Sagt och gjort, husse tog upp armarna som semaforer och rusade mot den vita ledarkossan under det att han utstötte diverse läten som "hooo" och "hööö". Jag och Zorro sprang med mot korna och skällde så mycket vi orkade. Ledarkon gav sig inte förrän vi var bara någon meter från henne men då insåg hon sina övermän och gav sig av med alla de andra korna efter sig. Zorro hade missuppfattat hela uppgiften, han trodde vi sprang fram för att hälsa på korna så han blev jättebesviken. Jagade vi dom?? sa han efteråt 🤨 varför då? Dom verkade väl trevliga! Matte E sa att det var det bästa vi gjort och berömde både husse och mig för en fin insats 🙂.

Man kunde tro att jag gjort årets jaktinsats då men vi har sett en räv smyga runt här flera gånger också. Det var Zessa som såg den först, hon har falkögon och inget undgår henne 😀. Gissa om hon skällde! Matte E sa att när vi får tillfälle ska vi skrämma den ordentligt. I och för sig sa hon först att vi skulle skjuta den men ingen i vår familj vill döda några djur så jag vet inte riktigt hur hon hade tänkt att det skulle gå till 🤨.

I morse fick husse syn på den igen borta vid berget och då sa matte till MIG! att nu du Sandie ska vi ta den! Lite tvek på det först, jag hörde en historia en gång om en räv som dödade en chihuahua men jag har läst i rasbeskrivningen att chihuahuor är modiga hundar så jag ställde upp 🙂. matte tog på mig min sele och nya fina spårlinan (se där, vi fick användning av den på direkten 😀) och så smög vi ut. När vi kom ner i backen stod räven där. Matte skrek "ta den då Sandie" och jag satte full fart efter den och skällde allt vad jag kunde. Räven blev jätterädd och satte full fart bort. Jag fick mycket beröm för min fina insats och så lite godis förstås. Vi får se om den kommer tillbaka 😠, hoppas INTE.

Mina barn vansläktas inte heller 💋, i förrgår hoppade det fram en hare på tomten mitt framför Zessa, Zorro och Bonzo! Jag kan meddela att det var lite synd om haren, tur han var så vig på att vända för Zessa var i princip uppe vid hans bakben. Hon kan rapportera att han inte luktade rosor och liljekonvalj 😙 och inte hund heller för den delen 😀.

Tyvärr var det ingen som tog något kort på mig under mina bedrifter så jag sätter in ett kort på oss när vi var uppklädda för att fira nationaldagen och det kom en fotograf från Nerikes Allehanda och tog kort på oss när vi gick i tåget. Husse och matte S spelade med blåsorkestern och det var allmänt festligt. Det här kortet var i tidningen, synd bara att man inte ser hur vacker jag är 😎.

Sola inte för mycket nu utan kom ihåg att "vitt är inte fult" som en av matte E´s första handledare, en överläkare på hudkliniken i Linköping brukade säga 😀.

Slick på er alla från bästa jakthunden Sandie

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan