14. jan, 2016

Alla mina liv

Voff

Allt är fint med oss alla även om matte E lite hysteriskt säger att det varit hennes värsta julafton. Hon överdriver tycker jag och dessutom säger hon att det var MITT FEL!!!

Jag tycker julafton var toppen och nu ska jag berätta om den. Dagen före julafton var vi hos mormor och morfar i Skåne. Det är ett toppenställe där man får slicka rent alla tallrikar efter maten under förutsättning att man är ensam med mormor i köket förstås 😋. Vi gör allt för att bli ensamma med mormor!

Sen sov vi på hotell i Helsingborg och matte S vann nästan en bil 🤪. Hon hade nr 13 kvar på sin bingorad och så kom nr 14. Nu får hon fortsätta köra husses gama Volvo 945 ett tag till. Apropå  vinna så var hon några veckor tidigare bara några kvarter från att vinna i Grannyran i Linköping. Det närmar sig…. Tredje gången gillt heter det ju. Oj, nu kom jag från ämnet om julafton!

Jo, på förmiddagen åkte vi hem till Fjällbacka igen och kom lagom fram att sätta oss och mysa till Kalle Anka (jo, vi tittar fortfarande på den, jag har sett den 9 gånger redan). Matte E, matte S och husse drack glögg och åt saffransskorpor. Efter Kalle skulle de göra iordning julmaten, slå in några paket och så. Vet ni vad de missade?! Jo, att det stod en skål russin kvar på soffbordet (de glupska hade ätit upp alla mandlar däremot). Det var så där 25-30 russin kvar och gissa vem som hade koll på det! JAG förstås 😀. Jag hoppade raskt upp på bordet och åt upp allihop, det var kanongott. När jag ändå var där passade jag på att ta ett tomt chokladpapper också men det var lite dumt för när matte kom in för att börja duka upptäckte hon papperet och tog det. Sen upptäckte hon att skålen var tom och då tog kalabaliken sin början 🤪.

Det var julafton, vi bor ute på landet, enda bofasta grannen hade vinterkräksjuka och alla hade druckit glögg hemma hos oss. Matte E blandade salt och vatten i en spruta och tvingade mig att dricka! Det smakade inte så illa som man kan tro och man behöver inte alls kräkas om man dricker det. Då ringde matte E till ”vår” veterinär på Jourkliniken i Kumla. Den som var jour sa att det var ett nog bäst att få mig att kräkas och rekommenderade senap. Jag fick 1 ml vanlig svensk senap och 2 ml fransk och det var toppengott 😋. Svårt att säga vilken som var bäst faktiskt. Under tiden hade matte S läst på internet att russin var mycket farligt och eftersom jag inte mådde ett dugg illa ringde hon jourhavande distriktsveterinär i Dingle. Den veterinären var på väg till en häst med kolik och sa att jag omedelbart måste till Blå Stjärnan i Göteborg. Jag var tvungen att kräkas inom 2 timmar sa hon.  Eftersom det redan gått en timma, det skulle ta nästan 2 timmar till Blå Stjärnan och ingen kunde köra var matte och matte helt hysteriska. Matte E ringde alla veterinärer inom 5 mils radie, googlade tom fram deras anhörigas telefoner! Men på julafton kl 18 svarar INGEN i telefon! Då ringde matte E morfar som är veterinär men pensionerad och 40 mil bort i Skåne. Morfar sa lugnt att han inte tyckte man skulle hetsa upp sig, Han hade aldrig haft någon hund som dött av russin, möjligen som blivit lite dålig i magen.

Själv mådde jag toppen hela tiden och tyckte det var dags för riktig mat och julklappsben 🤩. Matte E bestämde att så fick det bli och matte S googlade fram att om man fortfarande mådde bra efter 6 timmar så fanns det hopp om livet och efter 48 timmar var faran över.

Husse och jag sov i soffan i vardagsrummet på natten och det var supermysigt 💋. Under 48 timmar stirrade alla på mig och var ruskigt intresserade av när jag kissade och bajsade. Jag mådde som den drottning jag är och det gör jag fortfarande. Matte E säger att jag har nio liv men att jag kanske förbrukat alla dem nu.

Nja, då får jag räkna…

  1. Stor vit lös huskie-liknande hund överföll mig i skogen när jag var 10 månader och lyfte upp mig i huvudet med sin stora käft. Matte E slet mig ur hans käftar.
  2. Elak lös boxer på brukshundklubben överföll både mig och matte S bara några veckor senare.
  3. Sprang rakt över trafikerade Mossbanegatan för att hälsa på en schäfer.
  4. Jagade en bil på Veddövägen ca 100 meter, hann nästan ikapp den. Matte E och matte S skrek som galningar.
  5. Åt råttgift på distriktssköterskemottagningen i Grebbestad. Fick åka till jourveterinären i Dingle och kräkas.
  6. Åt en förpackning Riesenkola ur matte E´s väska. Fick åka till veterinären i Dingle och kräkas.
  7. Jagade en bil från vår väg, ut över Veddövägen och en bit upp. Hann ikapp den och sprang bredvid vänster bakhjul en lång bit. Matte E skrek så hon blev blå i ansiktet.
  8. Åt russin, se ovan.

Jag får det bara till 8 så jag har minst ett kvar 😀.

Slick på er alla, ta hand om er och ät lagom många russin

Er Sandie

Kommentarer

Yvonne Kiander

15.01.2016 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Ingalill Blomberg Andersson

14.01.2016 18:52

Hej där!
Lita på morfar ,vet jag! Han har nog sett det mesta!!
Men det är ju typiskt att allt händer på julafton!
Önskar Sandie och hela gänget god fortsättning

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan