20. jun, 2012

Rallydrottningen

Voff!

Det är jag som är rallydrottningen!

I lördags var jag i Karlstad. Färden dit hade väl en del övrigt att önska, jag delade bur med alla barnen och i grannburen var Zebbe, vår granne i Kumla. När vi kom fram regnade det så vi skickade ut matte E att sätta upp tältet. När det var klart skickade vi ut grannen Alf att bära dit alla prylar. När allt det var klart gick matte S, Birgit och vi ut 🙂.

Jag hade dragit nitlotten och fått matte E som förare så jag insåg från början att här gällde det att vara superskärpt! Vi startade som nummer 6, Zorro hade nummer 13 och Bonzo nummer 15. När vi skulle in velade matte E runt en lång stund och visste inte om vi skulle in eller inte!! Rätt vad det var bestämde hon sig för att vi skulle det och då var det nästan så man inte var beredd! Domaren, en trevlig skåning i skägg frågade om vi var redo. Nej, sa jag men det hörde han inte för matte E ljög och sa JA.

När vi gick in på banan hörde matte S som stod utanför och filmade att det var en som sa någon nedlåtande kommentarer om chihuahuor 😠. Hon fick minsann äta upp det! Jag var strålande bra och om inte matte E varit så nervös att hon höll på att passera skylt 11 utan att stanna hade jag varit ännu bättre. När vi var klara hörde matte S att dom sa ”åh vad duktig hon var” och då menade dom INTE matte E.

Jag behövde inte skämmas för mina söner heller, lille Zorro som inte ens fyllt 1 år var jätteduktig och Bonzo chockerade alla. Han har ju allmänt ansetts lite svagbegåvad och han hade heller inte gått kursen i rallylydnad som Zorro och jag. Faktum är att han hade ALDRIG sett vare sig en rallylydnadsskylt eller slalomkoner förut! Men han uppträdde som om han aldrig gjort annat och var helskärpt hela tiden 🤩!!!

När alla var klara, ja det var en del icke-chihuahuor med närmare bestämt 23 stycken, blev det prisutdelning. Domaren började med att ropa upp dom som inte klarat sig alls utan blivit underkända. Det var 5 st. Sen började han bakifrån med placering 21 som hade 50 poäng. Det var inte någon av oss och det gjorde matte E mycket upphetsad eftersom det betydde att vi hade minst 51 poäng. När han kom till plats 17 som hade 71 poäng blev hon helt euforisk eftersom det betydde att vi alla fått ”kvalificerande poäng”. Det är ungefär som att få en pinne i agility, om man har 3 ”kvalificerande poäng” kommer man upp till klass 2. Sen ropade han upp Zorro som fått 77 poäng och han kom på 14:e plats. När han kom till plats 10 och fortfarande inte ropat upp någon mer av oss sa matte S till matte E ”otroligt nu blir du och Sandie topp-10”! Då sa matte E att det blir ju du och Bonzo också och då svimmade nästan matte S och ropade ”Bonzo! Jag hade glömt att han var med!!!” Så ni förstår att det var en riktig skräll när det visade sig att han kom 9:a med 88 poäng.

Själv fick jag pris 😎, kom 5:a med 91 poäng trots mattes tabbe. Priset ja, var tog det vägen 🤨? Det var en stor påse godis men den har jag inte sett röken av! Bara inte matte E ätit upp den själv, då blir hon tjock och får gå på ”Kvartersdoktorns viktprogram”. Rätt åt henne i så fall.

 

Nu ska jag ta och ladda om och träna lite inför nästa tävling i Ånnaboda. Vill ju helst inte vara kvar i amatörklassen längre än nödvändigt!

Slick på alla mina beundrare från Er Sandie

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan