14. nov, 2012

Zessa på kurs

Noff!

Jag har börjat på en kurs. Det är en sån kurs där man ska bli supersmart. När vi startade skulle alla presentera sig. Först var det en stor biffig sak som hette Buddy, han dreglade och var inte vacker så det störde men verkade kanontrevlig och snäll. Sen var det en mer nervös typ som hette Stella och som skällde en del. Jag var bara TVUNGEN att skälla lite jag också då 🙂. Sist men inte minst (för det är ju JAG, hahahahaha) var det brorsan Bonzo. När jag skulle presentera mig hann matte E före och vet ni vad hon sa!!!! Hon sa "det här är Zessa vår mest okomplicerade chihuahua och också vår mest puckade" 😮😮! Vilken lögn! Jag kan massor av saker men det håller jag inte på och skyter med hela tiden för det behöver inte prinsessor göra. Dom har nämligen VÄRDIGHET.

Sen fick vi se vem som var puckad! Matte S skulle få matte E att göra en konst med hjälp av bara klicker och matte E var helt dum och fattade ingenting 😀. När det gått evighetslång tid fick jag äntligen göra något. Det var en kanonövning. Inte så särskilt svår, det måste jag väl tillstå men den fodrade iallafall bra aptit. Det gick ut på att varje gång det klickade skulle man äta upp en bit mat/godis. De rika generösa mattarna hade med specialgott kanongodis men min snåla matte hade med min kvällsmat! Vi gjorde den övningen 4 gånger och på slutet spred matte ut ett godisregn och varje gång jag åt upp en bit klickade hon. Efter det verkade det som hon hade lärt sig klicka och då gick vi hem.

På fredag ska jag åka till Stockholm!! Det ska bli jättekul, jag har aldrig bott på hotell förut och det ska vi göra då. Jag tror att jag ska gå på laserkurs på dagen, hörde talas om det men jag vet inte riktigt vad det är. Kanske är det bara en annan sorts klicker 🤔.

Matte E har skickat efter ett papper för att kanske byta namn! Hon vill byta till Herlitz för det hette hennes farmor och det är ett gammalt släktnamn från anno datzomal (bra stavning??). Matte S tycker det låter tyskt och det kan bero på att det ÄR tyskt och hon vill byta till Kolmodin som matte E´s farmors farmor hette. Matte E sa att dels har hon redan bytt en gång från Andersson till Thorell och dels får man bara byta till ett namn som varit i släkten i 2 generationer senaste 100 åren. Då sa matte S att vissa färgar håret och andra byter namn så det var väl inget konstigt. Jag kan berätta att matte S BÅDE färgar håret och byter namn 😙. Sen ringde Matte S till patent- och registreringsverket och då visade det sig att matte E får byta till Kolmodin om hon vill men INTE matte S för hon är en generation för sen! Nu försöker matte S övertala matte E att Kolmodin är snyggare än Herlitz. Själv tycker jag Sagaris är snyggast och det heter jag, utan att byta 🙂.

Vi får sova på saken tror jag!

Slick på ALLA och en extra slick till Pappa Gaston på försenad Fars Dag och till Morfar som just kommit hem från sjukhuset "som ny" från Zessa

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan