26. jan, 2013

Är vi studenter nu?

Noff!

Zessa vid tangentbortdet idag. Nu ska jag berätta om att jag och Zorro har börjat på universitetet. Det var jättekul men ganska jobbigt också.

Det började med att matte E tog fram en jättestor väska som hon mosade ner ett av våra "hus" i. Sen stoppade hon i en gosefilt, mat, 2 sorters ben, bajspåsar och en vattenskål också. Mamma tyckte det verkade lovande och tog plats direkt för hon hade åkt i den väskan tidigare. Matte körde upp henne och tyckte att jag och Zorro skulle prova den istället. Det gjorde vi och den var väl ok men inget märkvärdigt.

Dagen efter fick vi gå upp jättetidigt 😮 och så körde husse oss och matte till tåget och då var klockan inte ens 6!! Mamma och Bonzo öppnade inte ens ett litet öga för att säga "hej då". Zorro trodde att matte S skulle komma för det har hon alltid gjort när vi varit på tågstationen men den här gången skulle VI åka med vidundret 🤪. Vi hade egen kupé och en JÄTTETREVLIG egen konduktör. Ja, kanske gick hon runt till några fler men hon tyckte bäst om oss och vi gillade henne skarpt. Hon hade en hund som hette Messi men han var inte med på tåget.

När vi kom till Västerås slocknade ljuset och efter en lååång stund fick vår trevliga konduktör nödöppna en dörr och så gick vi ut i en jättelång kö och var tvugna att ta ett annat tåg. Då missade vi vår buss men det kom en till så det gjorde inte så mycket. Zorro var älskade att åka buss, satt ovanpåvårt hus och tittade ut hela tiden. Jag satt i mattes knä för jag kände att jag behövde sova lite till.

Klockan 9 kom vi fram till Uppsala. Matte S har sagt att det är så svårt att komma in på läkarutbildningen och hon läser varje dag för att skriva bra på högskoleprovet men det kan hon sluta med för jag kan meddela att det är jättelätt att komma in på läkarutbildningen. Det var bara att gå rakt in genom dörren 😋 och sen var man där! Vi fick ett kanonrum på Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap. Det var det bästa rum jag varit i! Ett stort fönster vid golvet ut mot korridoren där det var massor av folk att titta på och ett stort fönster vid golvet i dörren ut mot alla andras rum. Nu tycker jag att vi måste bygga om på Kvartersdoktorn så att vi får ett sånt rum där också!

Det var bara trevliga människor där och ALLA verkade gilla oss. Vi blev klappade och gosade med och en tant tänkte ta med en lammfärsbiff från matsalen till oss men det fick hon inte för matte 😠.

Man blev ganska trött framåt eftermiddagen för med så mycket att titta på, ben att äta och att bli klappad kunde man ju bara inte sova! Men då åkte vi buss igen och då sov både Zorro och jag i mattes knä för det var mörkt och man såg dåligt genom fönstret.

På tåget var det supermycket folk. I vår kupé var det nio människor och fyra hundar 🙂. Det var en schäfer och en collie och dom var tvungna att ligga på golvet. Det såg trist ut. Vi satt på bordet tills vi kom till Västerås, då gick flera människor av och sen kunde vi ha egen stol. Schäfern försökte lägga sig i sin mattes knä men det var bara huvudet som fick rum. I Örebro gick alla utom vi av så sen hade vi egen kuppé igen 😀.

Husse hämtade oss på stationen och sen sov vi hela kvällen. Det är jobbigt att vara student!

Slick på er alla, nu ska jag dra järnet i snön!!

Zessa

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan