14. feb, 2013

På resa med matte

Noff!

Matte E och jag har varit på resa 🙂. Vi åkte tåg och buss till Uppsala igen och var först på samma trevliga ställe som förra gången. Skillnaden var att jag fick helt eget rum nu. Det gillade inte jag, man är väl flockmedlem! Då sa Maggan att jag självklart kunde vara med henne och matte när dom jobbade med "kappan". Så jag flyttade upp ett par pinnhål på min akademiska stege och flyttade in i studierektorns rum. Där fanns minsann ingen kappa!! Bara tre datorer och miljoner papper. Ändå sa Maggan att hon hade städat!!!På bilden ser ni mig och Maggan när vi jobbar stenhårt!

Vi jobbade ända till klockan 18.30 och sen gick matte, Maggan och jag i snöoväder till mattes och mitt hotell där Maggan tog bussen hem till sig. Först gick vi förbi ett slott och eftersom det inte verkade bo någon prinsessa där tyckte jag det passade bra att vi bodde där så dom fick en riktig prinsessa en natt. Det tyckte inte matte så vi fortsatte. Så gick vi förbi det gamla fina biblioteket som heter Carolina Rediviva och nästan mittemot låg Akademihotellet där vi skulle bo. Det lät fint tyckte jag, lite för oss akademiker men matte sa att det fina var att det var så billigt 😙. Bara jag klev innanför dörren fick jag massor av nya vänner som tyckte jag var sååå söt och klappade mig. Alla barn fick pussar av mig och det gillade dom.

Sen gick matte och jag ut en sväng och då upptäckte vi att vi bodde på Pelle Svanslös gata Öfvre Slottsgatan, en passande adress för en prinsessa. Jag pinkade sen på Åsgränd där elaka Måns bodde och sen besökte vi Maja i Domkyrkotornet och Laban i Observatoriet. Fast vi såg vare sig Maja eller Laban vilket jag tyckte var skönt.

På vårt hotellrum fanns en säng och en soffa. Jag tog soffan och matte sängen fast sen kände jag mig lite ensam i soffan och då gnällde jag så mycket att jag fick jag ligga på mattes fötter i sängen 🙂. Då låg jag stilla som en mus hela natten för det var första gången lag låg i en säng.

Apropå mus så har min syster Siri och hennes extrasyster Lusi dödat en mus. Jag är säker på att det var Siris idé. Innan dess hade deras husse Adde sagt att de var "dåliga vakthundar som inte skulle döda en mus en gång" 🤪! Haha, tji fick han, de gjorde de visst! Själv skulle jag inte göra det för Prinsessor dödar inte möss 😎.

Andra dagen i Uppsala var jag med matte och Per på institutionen och vi bara skrev och skrev. Så hämtade vi massor av papper i fotostaten så den hittar jag till nu för jag följde med matte varje gång hon gick dit. På eftermiddagen åkte vi hem igen och det snöade fortfarande då! På tåget träffade jag två trevliga tjejer som jag satt i knät hos. Båda fick pussar. En hade 2 korthåriga chihuahuor men de var inte med på tåget och den andra hade 25 får. Dom var inte heller med på tåget 🙂🙂.

Husse hämtade oss vid stationen och oj vad glad mamma blev när jag kom hem igen!! Husse blev också glad men han viftade inte lika mycket med svansen som mamma 😋.

Slick på er alla från alltmer belästa Zessa

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan