15. feb, 2019

Nu tar jag över!!!

Vaff!!

Nu tar jag över den här bloggen vaaa (som HummerDummer eller om det var KrabbLouie i Lilla Sjöjungfrun säger). Ja, inte bloggen direkt men att de tar över. Jag tycker den skötts dåligt senaste året men nu ska JAG sköta den MYCKET BÄTTRE!!

Låt mig först presentera mig! Jag är Chirunas Ledstjärna, den främsta, smartaste, snyggaste och mest blygsamma som fötts norr om Polcirkeln. Eller förresten, jag menar norr om Ekvatorn förstås!! Matte och husse kallar mig Tazza. Det låter lite oglamoröst tycker jag men det räcker ju att titta på matte så märker man att hon inte är den glamorösa typen! Husse kallade mig också först för ”Minstingen” eftersom han kallade Sandie ”Storan” och Zessa ”Lillan”. Det funkade dåligt, han kallade både mig och Zessa för ”Lillan” så till sist visste inte matte vem han menade. Då sa han att han skulle kalla Zessa för ”Mellan”. Det funkade ändå sämre så nu kallar han Sandie ”Storan” och Zessa ”Lillan” som han alltid gjort medan jag får heta ”Svartnos” 🤨!

Jag bodde mina första 8 veckor i Kiruna med min första matte, husse, 2 småmattar, min mamma Leona, mina två systrar Maze och Saga, morfar Elton och farbror Chino. När jag var 8 veckor flyttade jag till matte, husse, Sandie och Zessa. Det var häftigt för där var det gräs och inte snö. Jag gillar att bita av grässtrån och att springa jättefort i gräset.

Zessa är min plastmamma nu. Jag ÄLSKAR henne och givetvis ÄLSKAR hon mig. Sandie blir då min plastmormor eftersom hon är Zessas mamma. Ibland leker hon jättemycket med mig men bara när hon själv har lust, det är jättekul men man blir ganska trött.

Käket hos oss är hyfsat, skulle vara ännu bättre om matte inte envisades med att blanda i en sorts hårda, lite trista kulor i den goda köttröran! På kvällen är det ben men där är det skillnad på lort och pannkaka ska jag säga. JAG får bara en pyttebit, visserligen jättegod men jag äter upp den på mindre än 30 sekunder. Zessa och Sandie får STORA ben med kyckling runt! Jag vill också ha ett sånt men matte säger att jag är för liten. Sen får vi tandben som avslutning på kvällen, jag får ett pyttelitet medan de andra får ett stort. Min snälla plastmormor Sandie brukar ge mig sitt stora tandben om jag tigger så mycket jag kan men då påstår matte att man absolut inte får det utan alla ska ha sitt eget ben och så sliter hon det stora goda benet ur munnen på mig och ger det tillbaka till Sandie! Matte blir ruskigt störd om man tar någon annans ben verkar det som men jag längtar tills jag blir stor och får likadant ben som Zessa och Sandie.

Granne med oss bor en stor hund som heter Zebbe. Jag skällde mycket på honom i början med Zessa som brukar hjälpa mig att skälla i vanliga fall fjäskade jättemycket för Zebbe och pussade honom på nosen istället för att skälla! Sandie pussade också Zebbe på nosen så det verkar som om man ska gilla honom. Jag tänker vänta med att pussa honom men jag är bjuden på fest hos Zebbe nästnästa helg så vi får väl se då 😘.

Idag bor jag på hotell, ja inte ensam utan med hela familjen. Det är jättefint med enormt stora matskålar, fast ingen mat i vilket är synd, och en jättehundbädd som ni kan se på bilden. Vi hälsar på mattes mamma B och pappa CB som fyller år nästa vecka. CB är veterinär!! lät ju lite läskigt men det var det inte, jag satt i hans knä jättemycket och han var inte ett dugg farlig. Det var i Skåne så snacka om att jag är berest, jag har varit nästan överallt tror jag 😀.

Nu var det slut för idag, matte säger att vi ska sova nu.

Slick på Er från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan