24. feb, 2019

Rapport från Fjällbacka

Vaff

Nu är jag här igen! Jag har varit i Fjällbacka hela veckan. Det är ett fantastiskt ställe där det finns precis hur mycket harskit som helst att äta. Inte bara det, det finns även rätt gott om rådjursskit. Men man måste vara snabb för matte fattar inte det fina med harskit och blir sur om man äter. Zessa är JÄTTESNABB! Hon lär mig men jag måste träna för matte är fortfarande snabbare än jag är 😥.

Matte tycker vi ska träna på andra saker, hon tog ut en jättelång tunnel och sen stod hon och skrek ”TUNNEL, TUNNEL” som om vi inte såg det! Jag såg den i alla fall jättetydligt. Zessa den galningen sprang igenom den varenda gång matte skrek och Sandie sprang igenom den när hon hade lust. Det visade sig snart att matte förväntade sig att JAG skulle springa igenom den också! Det kan du fetglömma tänkte jag först men sen visade det sig att man kunde få leverkorv på tub (finns det något godare???) inne i tunneln och då kom ju saken i ett helt annat läge 😀. Ni kan se hur bra jag är (och hur matte skriker) på min nya alldeles egna sida under agilityfliken. Kan även meddela att denna superbraiga film går att se på youtube. Jag tror jag ska bli influencer när jag blir stor!

Leverkorv får man också när man gör "upp på trappan" det kan ni se på bilden hur man gör. Ja, gör och gör, man bara står där och sen får man godis 🙂. Fast det viktiga verkar vara att när matte ropar "upp på trappan" då ska man dit supersnabbt. Jag springer nästan dit, brukar stanna en meter ifrån och sen lyfter matte upp mig. Men jag får godis ändå 🙂.

Husse tycker att jag är observant. När det kommer en hund på TV skäller jag direkt även om den inte hörs ett enda dugg. Självklart skäller jag inte om det kommer en gris eller ko. Det är husse imponerad av, det måste vara för att han själv har svårt att se skillnad på en hund och en gris 😋.

Igår fick jag ett ben med kyckling på för första gången!!!! Det kändes som livet inte kunde bli bättre🤪. Jag åt på det hela kvällen. Jag tror jag fick det för att matte var så slut efter dagens arbete så hon ville hålla mig sysselsatt (och det gjorde hon). Matte hade egentligen ett superlätt jobb, hon skulle granska journaler hela förmiddagen. Det betyder att hon skulle leta efter andras fel och tala om alla felen för dom sen, ungefär som när Zessa tränar sitt freestylenummer och matte talar om alla fel. När matte kom till sin dator som heter Mac och som hon normalt älskar bad den om ett lösenord för att öppna skärmen. Det har den aldrig gjort förut på alla de åren den bott med matte så matte blev ganska förvånad. Hon provade alla lösenord hon kunde men Mac sa nej till allt! Till slut fick matte ringa till Mac-supporten på Irland, hon var supernervös för att någon där skulle prata engelska vilket ju hade varit helt normalt men konstigt nog pratade dom svenska och efter diverse skumma åtgärder kunde matte övertyga Mac om att släppa in henne.  Sen fick matte jobba igen den tiden allt tagit! Det var nog därför jag fick ben! Jag kanske också älskar Mac 💋.

Idag har jag klippt mina klor, jag är bäst på det i det här huset. Zessa har också fått sina klor klippta men hon är ganska dålig på det och kallas allmänt ”Ålen”. Därför får hon sina klor klippta många fler dagar än jag eftersom matte bara orkar med en tass i taget.  Ändå är hon inte sämst för det är Sandie. Sandie ska få sina klor klippta imorgon och då ska vi alla till veterinärstationen. Jag och Zessa är bara med som sällskap och stöd. Matte tycker det är billigt att betala 190 kronor för Sandies klor för hos veterinären sitter Sandie som ett ljus och får beröm för att hon är duktig men hemma är hon värre än Ålen. Jag tycker att jag ska få ben för 190 kronor eftersom jag är så duktig och matte sparar pengar då 😀.

Nej, nu faller mina ögon ihop, vi hörs om en vecka!

Slick på alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan