14. apr, 2019

Valpkurs!

Vaff på Er!

Nu har jag börjat på valpkurs 🙂. Då tänker säkert alla på ett helt gäng med små söta valpar men jag kan redan nu berätta att den enda som var liten och söt det var jag! Matte tyckte visserligen att det fanns fler söta men det får stå för henne och visar bara vilken dålig smak hon har 😋. Tre hundar var 9 månader och 3 var som jag 5 månader. En var invandrare från Kreta. Jag skällde på dem alla när vi kom. Det gillade inte matte. Vår lärare hette Elin. Hon sa att vi skulle se vilken belöning som var bäst allra först. Det hade jag kunnat tala om för henne direkt om hon frågat. Baconkorv på tub och dragkamp förstås! Det var några sega sk "valpar" med som inte fattade tjusningen med dragkamp och då sa Elin att vi kunde låna leksaker av varandra för att se om någon annans var roligare. Aldrig att jag lånade ut min superfina ekologiska knut till någon som såg ut som de skulle svälja den i ett nafs 😮.  Sen skulle alla träna att koppla av i en bur eller liknande. Jag fick ligga i min supertrevliga ryggsäck och äta lite trista kulor. De flesta var urdåliga på att koppla av och gnällde hela tiden. Jag var bäst om jag får säga det själv (och vem skulle hindra mig). Till nästa gång ska vi träna "nu jobbar vi" och "nu är det slut". Ni kan se på bilden vilken stor fin lokal vi var i och längst bort står Elin.

Först häromdagen fattade matte (jag har ju sagt att hon är trög) att jag äter jättebra om jag bara får bra käk! Hon gav upp på trista kulor, slafsigt färskfoder och valpmat så äntligen får jag det bästa som finns vilket är en sorts bullar (som minsann Sandie och Zessa fick, fast en magrare variant) som är kyckling, vom, lingon, gurka och en massa annat gott i. Jag äter numera 3 bullar på morgonen och 3 bullar på kvällen och idag vägde jag 1410g 🤪! Sandie och Zessa tvingas nu äta upp alla slabbiga "korvar" av svenskt foder som matte tyckte vi alla skulle äta och sen får vi till hennes sorg övergå alla på de smarriga bullarna från England. Matte är iallafall glad att de inte kommer ännu längre bort ifrån och att de bara är från kända djur. Ja, jag känner dem inte och det är jag glad för men matte kanske känner dom 🤔. 

Igår såg jag 4 rådjur utanför altanen. Vi skällde jättemycket på dem, då blev de rädda och sprang upp på berget. Matte verkade tycka att det var ok att skälla när det var rådjur men inte när det är måsar. Sen åt vi gröna ben. Sandie och Zessa spydde i morse fast de aldrig brukar göra det och matte trodde det var de gröna benen som vi aldrig ätit förr. JAG spydde inte, jag har järnmage säger matte men hon slängde ändå benen som var kvar för hon har någon lustig idé om att alla ska få likadana ben.

Husse och matte kallar mig för Parabolla! De säger att det är för att mina öron är lika stora som paraboler. Det är snudd på att man skulle kunna anmäla dem för kränkning om det inte vore för att jag tycker mina öron är supersnygga. Husses är inte så snygga, iallafall inte det ena som matte körde lasern på så han fick en stor skorpa där. Han påstår att det kommer att bli snyggt sen men det får vi allt se det. Kommer aldrig bli så fina som mina iallafall 😎.

Nu ska jag ta en sväng ut och sen natta.

Slick på Er alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan