22. apr, 2019

Nya tänder!

Vaff!

Jag har fått nya tänder 🤪! Flera stycken. Matte säger att de sitter lite var som helst men det är lögn för alla sitter i munnen. På vissa ställen har jag två tänder nu, det är coolt tycker jag, matte är mer tveksam. Varje dag envisas hon med att köra ett trist kommando som heter "visa tänderna". Hon kunde visa sina egna tycker jag. Men å andra sidan, vem skulle vilja titta på dem 🤔. 

Jag har varit i Fjällbacka en hel vecka nu och matte tyckte att jag blivit så bra på inkallning att jag fick vara helt lös ibland ute. Det finns mycket regler ute, man får inte gå ut på berget till exempel. Då tar matte fram en sträng röst så man nästan blir orolig! Jag får också vara ute på altanen-utan-räcke. Det är jättekul och jag har hjälpt husse mycket hela veckan när han snickrat. Med jämna mellanrum pussar jag på honom som uppmuntran, förstår inte hur han orkat om jag inte stöttat så bra 🙂. Man får absolut inte ramla ner från altanen-utan-räcke men det gör jag inte heller. Titta på bilden vad bra balans jag har!

Idag träffade jag Mellan-Klas! Han jobbar med gräset i Kumla. Ganska tystlåten typ som kommer och stör emellanåt när man hittat en bra plats att ligga på. Det är husse som döpt honom. Från början var det så att en som hette Lill-Klas som jobbade i Kumla och Stor-Klas i Fjällbacka. Det visade sig att Lill-Klas inte klarade backen på gräset i Kumla (svag typ, jättelätt att springa uppför den backen!!) så husse bytte ut honom mot Mellan-Klas. Mellan-Klas klarar backen men annars är han lite korkad (säger husse) till skillnad från Stor-Klas som kan tänka ut var han varit och klippt så han går dit han inte varit nästa gång. Lillmatte kallar Stor-Klas för Ove. Det beror på att vid vårt hus som heter Solsidan jobbar Fredde med gräset och då tyckte hon det passade bättre med Ove. Husse säger fortfarande Stor-Klas. Jag jagade Mellan-Klas lite, det tycker jag bara att han skulle ha men han brydde sig inte, tuffade bara runt och åt gräs så jag beslöt att ignorera honom istället.

Jag träffade också grannhundarna på andra sidan idag, alltså inte "Sebbe-sidan" utan Spokie-sidan. De är två stycken och Zessa säger att man ska springa så fort man kan längs gränsen och skälla så mycket man orkar när man träffar dem. Jag kan tala om att matte var HELT emot den idén. Hon tyckte vi skulle prata istället! Ändå har hon lyssnat på "Hundcoachen" på pod den här veckan där dom säger att man inte alls ska prata så mycket. Det slutade med att vi åt godis och pratade iallafall. 

Sist vill jag meddela att jag är jättebra på att gå tunnel under mattes knän nu 😎. Tror knappast det finns någon som är bättre!

Slick och puss på alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan