12. maj, 2019

Stockholm!!

Vaff!

Jag har varit i Stockholm och bott på hotell 😀. Det var jättekul men man blev väldigt trött. Vi åkte tåg dit matte, husse, Sandie, Zessa och jag. Matte och husse skulle fira att de varit gifta i 40 år. På tåget var det lugnt. En trevlig man som också hade chihuahua (fast hemma) sa att han tyckte vi var så duktiga som kunde koppla av så bra på tåget. När vi kom fram gick vi till hotellet som hette Clarion Sign och där jobbade det jättetrevliga personer i receptionen. Alla tyckte att jag var jättesöt (SÅKLART!!). En hade en chihuahua själv och henne pussade jag mest💋! Zessa pussade alla hon kom åt och Sandie pussade ingen eftersom det inte fanns någon som var sååå modig. Fast på rummet pussade hon husse jättemycket! 

När alla våra väskor var inlämnade på hotellet gick vi till en båt som vi åkte med. Det var vi och hundra japaner samt några tyskar på båten. Ja, kanske inte hundra men de tog säkert hundra kort var. Rätt var det var tutade det jättemycket. Jag hoppade nästan högt första gången men sen tutade det flera gånger till och då var jag redan van 😎. Båten gick till kungens hus och där åt vi matsäck i trädgården. Jag vet inte varför vi inte blev inbjudna, kan vara för matte hade fula byxor men Sandie berättade att det var mycket bättre med matsäck i trädgården för då får alltid hundar smaka 🤪. Jag åt skinka, brieost och lite bröd. Allt var jättegott. Sen åkte vi båt tillbaka och gick till hotellet igen. Då var vi såå trötta så vi sov en stund. 

När vi gick ut på kvällspromenad sedan kom en lös hund springande och hoppade nästan helt på mig. Husse schasade bort den men då vände den och kom igen. Vi började skälla och matte blev jättearg, speciellt då det kom en gubbe lite sakta med koppel i handen och säger "vad är det för fel på era hundar" till matte och husse. Koppla din hund sa matte men gubben sa bara igen "vad är det för fel på era hundar". Då röt matte "vad är det för fel på dig som inte kan koppla din hund" och så sprayade hon hunden med Dog Defense så den stannade och slutade försöka komma fram. Gubben blev sur och frågade husse vad det var som matte sprayade. Tur han inte frågade matte för hon hade tänkt svara "nervgas". När han ändå inte kopplade sprayade matte hunden en gång till och medan vi gick därifrån skrek hon "koppla din förbannade hund jävla skitgubbe" 😮. Jag tror inte det var särskilt snällt sagt men å andra sidan var han inte särskilt snäll heller. Jag blev faktiskt inte ett dugg rädd utan det var mest lite spännande!

När vi skulle sova fick jag för första gången någonsin sova helt "lös". Jag hittade en jättego hotellkudde och husses strumpa som jag sov på hela natten. På bilden ser ni vad trötta vi var! Zessa tog min sovplats, Sandie tog mattes säng och jag tog den supersköna kudden 🙂.

Nästa dag var vi på Djurgården. Det hörs på namnet att det är för djur. Vi promenerade jättemycket och rätt var det var kom lillmatte, lillhusse, Bonzo och Zorro för de var också i Stockholm och hade varit på Operan dagen före. Då gick vi alla på café och åt bulle. Jag sov lite hos lillmatte och sen bar husse mig hela vägen till tåget när vi skulle åka hem igen.

På tåget kom en chihuahua till som hette Valle och satt brevid mig. Jag skällde inte och det gjorde ingen annan heller. Men sen somnade jag och när jag vaknade tittade jag rätt in i Valles ansikte och blev så häpen att jag skällde och Valle blev lika häpen och skällde han också. Som sympati skällde Sandie och Zessa också och allt detta hände på en gång så tre löparkillar som satt strax intill hoppade högt 🤩. Men det var bra att de vaknade för de skulle gå av vid nästa station.

När vi kom hem åt jag massor och sen sov jag som en stock i 12 timmar 😀, det är jobbigt att vara i storstan!

Slick på nosen från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan