19. maj, 2019

Min första utställning

Vaff!

Igår var jag och matte på utställning. Det var en sorts skönhetstävling och när jag säger att jag och matte var där menar jag inte att matte ställde upp i tävlingen utan hon var med ungefär som caddien är med golfspelaren.  Nu ska jag berätta hur det var!

Vi gick upp klockan 6 och efter frukosten cyklade matte och jag till stationen. Sandie och Zessa fick vara kvar hemma. Jag satt i ryggsäcken och matte trampade. Sen tog vi tåget till Örebro, konduktören blev lite kär i mig tror jag 😘. I Örebro väntade vi en stund och sen kom en buss som vi åkte till Kvinnerstavägen med och när vi gått av bussen fick vi gå sista biten.  Matte blev jättehäpen när vi kom fram för hon trodde det var inomhus 😮! Jag blev inget häpen alls för det hördes ju på namnet att det var ute ”UTställning” annars hade det ju hetat ”INställning”. Matte trodde det skulle bli regn men det blev det inte utan sol.

Vi hade ring 2 som inte alls var en ring utan en fyrkant. I ena hörnet stod ett tält med 2 tanter i och utanför ett bord och en lång smal farbror. Han var domare.

Domaren verkade älska snörkopplen och han sa till var och varannan att de skulle sätta upp kopplet ”under hakan” på hunden. När det kom in ett gäng mopsar var det en som hade en stor och rejäl sele på sig 😋. Han gick rätt sakta och då ropade domare ”snabba på, du är inte ute på kisspromenad nu”! Sen upptäckte han selen och då sa han till tanten att hon skulle sätta på ett snöre istället men hon hade inget snöre. Då sa han att hon fick fixa ett så en annan som också hade mopsar lånade ut ett guldsnöre till sel-mopsen. Sen blev sel-mopsen bästa hane och fick tävla igen och det slutade med att han blev BIR som betyder Bäst I Rasen. När mopsens matte fick rosetten sa domaren ”och nu går du och skaffar ett riktigt koppel”.

Matte som hört allt om snören under hakan fixade mitt snöre riktigt otrevligt under hakan när vi gick in. Jag gick jättebra tycker jag men matte tyckte att jag hoppade en del. Varför skulle man inte få det då? Det kan väl aldrig vara fel att vara glad 🤪! Bara för det skrev domaren ” rör sig ännu lite valpigt”. Då vill jag påminna om att jag ÄR en valp och valpar SKA vara valpiga. Så det så! Domaren skrev också ” fin tikvalp, fina proportioner, välplacerade öron, mörka fina ögon, bra bett, tillräcklig hals, bra kropp för åldern, bra rörelser, bra svans”. Jag vet inte vad tillräcklig hals betyder 🤨 men matte sa att det nog betyder att den räcker från huvudet till kroppen utan att det fattas en bit. Låter konstigt tycker jag! Matte tror inte domaren gillade chihuahuor för han sa med sträng röst när jag visade mina snygga tänder ”såna här måste man träna mycket på bordet”. Såna här!!!!! Matte tror att det var för han hade ett plåster på handen efter att en av de korthåriga chihuahuorna som var före oss snygga långhåriga hade bitit honom i handen 😙. Men sen sa domaren att jag var det snyggaste han sett (ja, han menade i alla fall det tror jag) och jag fick TVÅ snygga rosetter. En var lila och hette HP som matte sa betydde Hederspris och den andra var rosa och gul. Den matchade mattes nya byxor viket hon var väldigt nöjd med. Den hette BIR och betydde helt enkelt att jag var BÄST!

Sen väntade vi jättelänge och så fick jag gå med snöret en gång till, nu med massor av andra hundar. Det var nu domaren visade sin dåliga smak så jag fick ingen mer rosett. Matte verkade nöjd ändå och så gick vi till busshållplatsen igen. DÅ kom lillmatte och lillhusse och hämtade oss. Jag blev jätteglad 😀 och så fick jag glass av lillmatte för jag varit så duktig.

På kvällen tog vi en promenad som ni kan se på bilden och sen firade vi mattes födelsedag 💋. 

Slick och natti från BIR-Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan