12. jun, 2019

Mat mat mat!

Vaff, Tazza här igen!!

Matte säger att jag är Sveriges kräsnaste och mest bortskämda hund 😮. Det är självklart inte sant. Nu ska jag berätta sanningen om maten hemma hos oss. Jag gillar massor av mat och här är min favoritlista:

1. Ben i alla former och modeller. Jag ÄLSKAR ben. En RIKTIG hund SKA älska ben tycker jag. Sandie och Zessa får ben varje kväll och det har jag också fått men men sen sa matte att jag får bara om jag ätit mat 😠. Då lurpassar jag på Sandies ben och när hon går och dricker så tar jag det. Zessas ben är omöjligt att ta för hon gräver ner det i någon filt och lägger sig ovanpå om det är något kvar, lite snålt tycker jag. Matte gillar inte att jag tar Sandies ben så nu verkar vi gå tillbaka till att jag får ett eget "mer matigt ben". 

2. Mattes hemlagade hundköttbullar med nötfärs från Hälsingestintan. Matte påstår att fram tills jag flyttade in var detta ett exklusivt godis som enbart serverades i samband med större tävlingar. Numera blandar hon dem i min mat och tror att hon kan lura mig 😋. Som om jag inte upptäcker det och petar bort den andra mer ogoda varianten 😀.

3. Rå svensk fläskfilé, helst ekologisk. Serveras av någon märklig anledning enbart då matte och husse grillar. Borde inköpas till mig, Zessa och Sandie också, vi älskar den allihop! I helgen var lillmatte, Zorro och Bonzo hos oss och då var det fläskfilé på menyn. Matte smög ner varsin bit till Sandie och Zorro som stod i köket men så fort hon tittade upp stod Zessa och Bonzo också där så då fick de också. Då trodde matte att jag iallafall inte märkt något! Som om jag skulle vara lite dum!! Jag stod där direkt också så matte fick skära upp en bit till mig med. Mums 😎.

4. Kokt torskrygg, kravfiskad. Enda fördelen med att vara dålig i magen är att man får torsk. Matte har dock kokat till mig även senare men då förstör hon den med att blanda i något hon kallar "färskfoder", en läskig röra som försöker se ut som köttfärs men inte smakar alls som det.

5. Baconcreme, levercreme och laxpaté på tub. Matte säger att det inte är någon mat men det är det visst för man ÄTER det. Tyvärr får man det nästan bara när man står på ett bord eller om man är tyst när man möter en hund (helt onormalt!).

6. Kiwipeek. Ett ruggigt dyrt hundfoder från Nya Zeeland som i Sverige bara säljs i småförpackningar som hundgodis. Lillmatte skickade efter 5 kg en gång och delade med en annan matte. Det räckte jättelänge som godis. Min matte är egentligen motståndare till allt som inte tillverkas i Sverige eller åtminstone ganska nära men hon har fått ge vika rätt mycket nu 😋. 

Se där, det var ju en massa jag gillade!! Om jag MÅSTE säga ett hundfoder (mot min vilja) så blir det Canagan Scottish Salmon men då ska varje kula delas i 2 bitar. Matte har det alltid i fickan och ger mig när alla andra får riktigt hundgodis bara för att hon tycker jag måste äta något nyttigt 😙. På förpackningen står det att det är perfekt "för den kräsnaste av hundar" men det vet jag inte om det stämmer.

Husse förstår mig så bra och säger att jag är precis som han för han är lika kräsen! Ibland blandar matte färskfoder med rå köttfärs och matar mig med sked 😀eftersom jag är klart tveksam till en skål med den röran. Det är lite svårt att separera den men inte omöjligt. Husse tycker jag är smart som bara tar det som är gott 😀.

Nu får vi se vad som är nästa rätt i vårt "provkök" för matte har fått ett recept på ett hemgjort hundgodis som man tllverkar av ett foder och som hon tänker göra och forma till ben och sen ska jag tydligen få det istället för ben. Ja, vi får väl se, jag smakade det när vi var på lydnadstävling och då var det jättegott men matte kanske inte köpt samma smak av fodret.

Nej, nu tror jag det är bendags, bäst hålla sig framme så ingen tror att jag inte märkt det 🤩.

Slick alla från en lagom smal och mätt Tazza ❤

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan