21. jun, 2019

Oj vad jag får jobba!

Njoff och vaff!

Jag behöver semester nu för oj vad jag har jobbat den här veckan. Det började med att matte och jag åkte tåg till Kumla. Zessa och Sandie, lyckostarna, fick stanna med husse i Fjällbacka. Jag hörde att husse sa till matte att det "nog skulle bli jobbigt att bara ha med Tazza" men matte sa att det var bra med lite ensamhetsträning! På tåget fanns det inga biljetter kvar i hundkupé men matte sa att "de fixar sig" och det gjorde det. Fanns ingen hund eller för den del annat djur så långt ögat nådde förrän i Skövde där det klev på en bisson frissé. Inga platser verkade upptagna av andra heller så vi satt perfekt 🙂. På måndagen åkte matte och jag till jobbet. Hon verkade tro att jag skulle vara i personalköket som vanligt men det tänkte jag absolut inte! Skulle jag vara själv där ligga och vila medan matte slet? Nej, man ställer väl upp när det är mycket att göra! Vi bestämde att jag skulle sköta smärtlindringen och matte allt annat. Mitt jobb blev att sitta i knät på patienterna medan matte stack dem med en nål i ansiktet. Låter lite läskigt men om de inte blev stuckna av matte fick de tydligen en hemsk huvudvärk som kallades "migrän". Alla tyckte att det gick mycket bättre och gjorde mindre ont den här gången när den fick smärtlindring med terapihund (dvs jag 😀). Matte var jätteglad att jag kunde hjälpa till så bra och jag fick massor av klappar och beröm. Fast en jättelång stund, minst 20 minuter!!!! fick jag vara ensam för då sa matte att det var en operation och jag fick tydligen inte vara i operationsrummet 😠. Vad är det för dumma regler, nu var ju matte tvungen att spruta massa smärtlindrande medicin istället. En av patienterna fick titta på mina tänder (man kan undra varför) och hon var tydligen van vid mopsar för hon tyckte det var jättelätt att titta på mina när hon jämförde med mopsarna. På lunchen tog vi en promenad och hämtade paketet med vårt nya mystyghus som matte beställt eftersom hon slängde vår gamla efter vår magsjuka, påstod att det luktade. Vi slutade jobba vid halv 4 och sen hade mattte ett digitalt möte medan jag vilade lite.

På kvällen lånade vi Alf och Birgits bil och åkte på avslutningen i valpkursen i Örebro. Jag var som vanligt glänsande bra och fick ett fint diplom 😎. Matte mumlade lite och pratade med Elin om att jag behövde någon mer kurs 😲 så tydligen ska vi fortsätta i höst! Verkar onödigt men eftersom jag gillar Elin jättemycket kan jag stå ut med det. Sen bad matte en annan matte att titta på mina tänder, värst vad intressanta de verkar!! 

Dagen efter trodde man det skulle bli lite lugnt men då väckte matte mig klockan 5!!!! och sa att vi skulle till Stockholm och jobba! Vi tog tåget dit och sen gick vi till mattes andra jobb på Regeringsgatan. Matte skulle tydligen bli intervjuvad och fotograferad av läkartidningen medan hon jobbade. De skulle skriva om hur det är att jobba på Kry och hur det fungerar där. Jag tror att jag blev fotograferad också 🤪. Det jobbade en hund till där, en fralla som var rätt gammal och som ignorerade mig totalt. Jag skällde lite på den men den brydde sig inte så jag ägnade mig åt annat istället. Jag och forskningschefen gick en rundtur och hälsade på massor av folk som jobbade där och alla tyckte att jag var jättefin 😋. Matte gjorde det hon är bäst på, nämligen pratade, i två timmar och sen var det dags för tåget igen. Vi åkte till Göteborg först och sen buss till Torp i Uddevalla. Där skulle husse möta upp. Det var jättekul att träffa husse, Zessa och Sandie igen och dom hade saknat mig jättemycket.

På bilden ser ni mig på mattes expedition på jobbet i Kumla.

Nu kommer lillmatte, lillhusse, Zorro och Bonzo så nu måste jag sluta!

Slick på alla och Glad Midsommar från värsta arbetsamma Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan