2. aug, 2019

Min inställning till utställning

Vaff!

Vi har varit i Norge nu. Det var jättevarmt, ungefär 31 grader 😎. För husse var det första utställningen någonsin, för mig var det tredje så jag är veteran nu (fast det tycker inte matte). Det första som hände när vi hittat fram var att en kille ville ha 50 kronor för parkeringen. Det hade han gärna fått om vi haft det men varken matte eller husse hade några norska pengar. Husse erbjöd 100 svenska kronor men det gick inte fast det är mycket mer 😮. Matte föreslog att hon skulle swisha men det hette Vips på norska och svenska Swish fungerade inte. Killen föreslog att vi skulle åka in till "centrum" och växla. Här kan jag berätta att det inte fanns en enda öppen affär på söndagsmorgonen där. Inte ens bageriet fast det stod att det skulle vara öppet! Då sa husse att vi skulle parkera på torget istället och gå till utställningen. Det var enkelt för matte har en kärra som man fäller upp och kan lägga jättemycket grejer i så ingen behövde bära något alls. På det sättet sparade vi 50 kronor också 🤪! 

Matte blev lite störd för det var bara att traska på rätt in till utställningen. Ingen ville titta i mitt fina nya EU-pass, ingen frågade om vi tagit masktabletten och ingen ville se min snygga stamtavla! Husse trodde matte överdrivit om veterinärkontroll vid ingången men så var han ju nybörjare oxå. Vi letade reda på ring 3, husse tyckte att en kunde leta och de andra (han bl a) kunde stå kvar på ett ställe tills en (matte) hittat den men matte sa att alla skulle leta för det verkade inte särskilt svårt att hitta den. Det var det inte heller 😀. Matte satte upp vår bur och stolarna vid kanten och husse sa direkt att "jag borde tagit med mig en bok". Eftersom han inte hade det tvingades han titta på hundarna istället. 

Han började med att säga "oj vilka fula hundar, vad är det för sort". Matte talade om att det var whippet och att de inte alls var fula. Husse sa att de var iallafall inte lika fula som de i andra ringen, vilket var ett gäng engelska bulldogs. Sen var det iallafall dags för de nästvackraste hundarna, de korthåriga chihuahuorna 🙂. Husse lyssnade mest på vad domaren sa och så pratade han med ringsekreteraren som pratade norska. Domaren pratade portugisiska och engelska. Jag förstod inget av vad han sa! Sen blev det äntligen de snyggastes tur, dvs de långhåriga chihuahuorna. Matte och jag glänste om jag får säga det själv fast det tyckte inte husse, han sa att han skämdes för att domaren sa till matte 2 gånger att vi skulle komma fram! Den som stod brevid oss höll på att falla över mig och matte, hade husse skrivit det här hade han sagt att hon var drullig men det gör inte jag. För hon var jättesnäll och jag fick den största korvbit jag någonsin sett av henne. Jag kom 3:a, inget att vare sig framhäva eller skämmas för 😋. Domare tyckte att jag var snygg men kunde rört mig bättre. Jag hoppade mest, det gillade han inte så värst och illustrerade det med att själv hoppa för att visa 🤪. Matte var iallafall nöjd och på hemvägen stannade vi vid Råda kyrka och åt jättegod matsäck. Jag tycker att min syster Maze som vunnit 10 gånger i rad nu får upprätthålla familjens utställningsheder. Själv ska jag göra doftprov i december, matte har anmält mig 🙂.

Ikväll har det hänt två jätteroliga saker! Först jagade jag ett rådjur alldeles själv 🤪. Husse blev jättehäpen och hann inte alls med. Jag var nästan ikapp när det hoppade över ett dike som var för svårt för mig. Nästa gång kommer jag ikapp 🙂! Sen klockan 20.39 kom Pluppan ut ❤. Jag ska åka och hälsa på henne imorgon, hon är jättesöt!

Nu måste jag natta så jag orkar allt roligt imorgon!

Slick från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan