11. sep, 2019

Jag har varit på Gotland!

Vaff vaff!

Jag har precis kommit hem från en resa igen! Nu ska jag berätta allt 🙂. Lillmatte skulle fylla 30 år (alltå JÄTTEGAMMAL) på lördagsen och då hade hon önskat att vi skulle åka till Gotland. Jag visste inte vad Gotland var så jag frågade Zessa men hon visste inte heller. Inte ens Sandie som brukar veta allt visste. Men matte berättade att det var en stor ö och att vi skulle åka båt dit. Jag är van att åka båt, jag har åkt massor av gånger i vår båt i Fjällbacka 😎. 

Först åkte jag, matte, husse, Sandie, Zessa och Per till Linköping. Per tog upp halva bilen. Han heter egentligen Per Sika och skulle flytta från Fjällbacka till Linköping för han hade blivit för stor för att bo på altanen och matte trodde att bockarna Bruse skulle äta upp honom om han flyttade ner i trädgården. Husse och jag klippte av toppen på honom för att han skulle bli mindre men det hjälpte inte. Tidigare i år hade matte skördat 25 persikor som var jättegoda men nu ska han som sagt bo hos Alma i Linkan.

Vi skulle sova över i Linköping men det är fel att kalla det "sova över" tycker jag när man blir väckt klockan halv 4 😲. Bilen var mer än fullproppad! Det var en stor barnvagn, en stor hundbur, fem personer varav en i en bilstol. Fem hundar varav en (jag) i en lös bur i knät på matte. Minst tio inslagna paket, väskor med kläder, skötväska och 40 blöjor. Gissa om det var trångt. Matte som inte kan åka någonstans alls utan sin Mac hade dessutom sin dataväska i knät! 

Matte anser sig bra på navigering och tog upp kartan på telefonen sista biten varpå vi kom helt fel och ut på en landtunga där vägen slutade 🤪. Då fick vi åka tillbaka och från att ha haft gott om tid hade vi lite mindre gott om den. Alla vi hundar tvingades ut och kissa innan vi skulle åka på båten. Ja, ni läste rätt! ÅKA på! Jag tyckte inte att detta var likt en båt, såg mer ut som ett hus men den gungade som en båt. Vi satt alla i "hundsalongen". Där var massor av hundar så det var lite jobbigt att ha vakten hela tiden men Zessa hjälpte mig ibland.

När vi kom fram gick vi till hotellet men det var för tidigt att checka in så vi skulle gå en promenad i Visby. Först gick vi till Märtas Café. Matte hade nämligen bestämt att vi skulle gå dit och hälsa på Märta som äger cafét, det hörs ju på namnet. Märta är kusin med mattes pappa och matte är ju väldigt släktintresserad vilket vi verkligen fick se under denna resa. Märta var jättesnäll och bjöd på toppengod fika, vi satt ute och jag åt ett par skalbaggar också som jag grävde fram ur gräset.

Sen var vi i domkyrkan och matte tittade på gamla gravar. Själv satt jag med husse utanför. Efter det var det Botaniska trädgården och där arrangerade lillmatte fotot ni ser här. Jag sitter i mitten men jag syns nästan inte! Lillmatte måste lära sig att ställa in skärpan på MIG 😉. På hotellet sa husse att jag skulle få sova i hans säng så länge vi var på Gotland 😀. Matte sa att han skämde bort mig. Vi sov jättegott. 

Nästa dag som var lillmattes födelsedag, åkte vi till Lummelunda där det fanns grottor. Matte har varit inne i dem 2 gånger förut så hon tog en promenad med mig, Sandie, Bonzo, Zessa och Zorro runt en naturstig medan husse, lillhusse, lillmatte och minimatte Alma var i grottorna. När vi satt och väntade sen fångade jag en stor grön gräshoppa som jag började äta på tills det kom några turister som frågade matte vad jag åt. Då upptäckte hon den 7 cm långa gräshoppan, jag hade tyvärr bara hunnit äta ena benet när hon tog den och slände in i en buske 🤨. Sen åkte vi till en ny kyrka där mattes farmors farfars farfars farmor som hette Maren Jörgensdotter var på en tavla. Efter det var det äntligen dags för matsäcken och när vi ätit upp allt så badade matte, husse och lillhusse! Galningar alltså, JAG badade INTE. På hemvägen åkte vi förbi Lärbro där mattes farmors föräldrar ligger i en familjegrav som vi nödvändigtvis var tvungna att besöka. Det satt en skylt vid graven där det stod att om någon släkting såg den skulle de höra av sig. Det gjorde givetvis matte så nu är hon gravinnehavare av en jättestor stengrav för släkten Herlitz 🙃. På kvällen fick lillmatte öppna alla paket, vi åt ben och drack rosa champagne (fast inte jag förstås). 

Nästa dag åkte vi hem. Först till Linköping där husse och matte fikade. Jag passade på att ta en tur ut på gatan när ingen såg att jag smet ut. Det var lugnt och skönt att strosa runt själv tills lillmatte plötsligt såg mig genom fönstret och sa " titta en lite katt, NEJ!!! DET ÄR TAZZA!!! Ingen förstod hur jag kommit ut men jag är jättebra på att smita 🙂. Men jag tror att lillmatte måste testa synen om hon trodde jag var en katt!

Nu är vi hemma igen och vi har två kvällar i rad tagit kvällspromenad till något okänt ställe ute där matte gjort en noseworkruta åt oss. Jag har varit jätteduktig att hitta "doften" och då får man korv 😋.

Nu är jag jättetrött när jag skrivit så mycket, Slick och puss från Tazza 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan