15. dec, 2019

Stora Stockholm

Vaff!

Jag har varit i Stockholm igen! På "Stora Stockholm"! Vet ni inte vad det är?? Det är världens största hundutställning 😎. Nu säger matte att det är det inte alls, alltså världens största, men det tror JAG! Jag har iallafall inte sett någon större!! Vi åkte tåg i fredags morse. Husse tog alla väskor på cykeln och jag, matte, Zessa och Sandie promenerade till tåget. Det var trevligt på tåget ända tills Maja kom ombord.Hon var en obestämd ras från Polen och kallades byracka av sin husse. Zessa tyckte hon var helt okey men såå lättlurad är inte jag. Jag var skeptisk hela tiden 🤔!

När vi kom fram gick vi till Nybergs konditori, ett trevligt ställe där hundar också får fika. Sen "checkade vi in" på Clarion Sign där jag bott förut. I receptionen där finns det många som ÄLSKAR mig (och faktiskt även Zessa och Sandie). Nu var det en från Västerås, hon var jättesnäll och vi kunde få vara hos henne om vi behövde hundvakt. På kvällen åt vi ben och nattade tidigt för matte sa att vi måste vara i form dagen efter.

På lördagen fick vi frulle jättetidigt, redan klockan 6.30 😲. Sen var matte och husse och åt frulle men matte åt fortast och så åkte jag, Zessa och matte penderltåget till världens största utställning (eller något liknande). Redan när vi gick in var matte besvärlig. De som skulle gå in före oss var nämligen 2 stycken men hade bara en hund. Då sa vakten att en av dem inte fick gå in utan var tvungen gå och lösa annan biljett i en kö på ett annat ställe. Då klev matte fram och sa att "hon kan vara med mig för jag har två hundar och är bara en person". Vakten var klart tveksam men matte stod på sig och så fick vi alla gå in. Där var det veterinärbesiktning 😲!!! Man skulle gå upp på en ramp och då sa matte "bräda" till Zessa som var så korkad så hon sprang uppför rampen helt av sig själv 😎. Den sympatiska veterinären sa att eftersom Zessa och jag bodde tillsammans behövde bara en besiktigast, ni får gissa vem 😀. 

Sen gick vi till "vår" ring. Där träffade vi Ancha och Saga, vin fina syster. Min andra syster Mace skulle också varit där men min morfar Elton hade blivit sjuk så hon kunde inte komma 😥. Det var jättekul att träffa Saga och Ancha och ni kan se oss alla på kortet! Jag var nåstan först att träffa domaren som var jättetrevlig och hette samma som matte, alltså Eva. Hon tyckte att jag var blyg men var käck på golvet, allt hon tyckte kan ni läsa på min utställningssida. Jag fick "very good" men min syster fick finaste betyget "excellent". Det ska jag också få nästa gång 🤨. Sen var det Zessas tur och hon var på utställning senast när hon var 9 månader så ingen trodde speciellt på henne MEN hon chockade ALLA med att i hård konkurrens med många champions få "excellent" och sen bli 4:a. Matte var så chockad att hon köpte TVÅ jättestora rosetter till Zessa! Jag vill också ha rosetter 😠. Zessa sa efteråt att det var plättlätt 🙂.

Sen fick jag träffa mina supertrevliga halvbröder Bruno och Falcon som båda såg väldigt hela ut. Vi tre och supersöta syster Saga fick tävla igen tillsammans med vår pappa Eddie i något som hette avelsklass. Vi kom 2:a med HP. De som vann såg helt klonade ut allihop men jag tycker vi var fräckare och jag fick puss på nosen av min pappa Eddie. Det var en supertrevlig dag som avslutades med att vi mötte husse och Sandie på stationen för tågresa hem. Sandie sa att det var en av hennes livs bästa dagar, ensam med husse och fick ligga i sängen och i knät hela dagen!!

Puss på nosen på alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan