28. dec, 2019

Kul med Jul

Njoff!

Jag har rest jättemycket!! Husse var tvungen åka till Fjällbacka och "titta till huset" (obegripligt, det står på samma plats hela tiden!) och matte, jag, Sandie och Zessa skulle åka till Linköping och sen till Skåne. Innan vi åkte var matte upprörd över att våra superfina julkort och hennes fotoböcker inte kommit. Hon ringde till DHL som sa att de skulle komma till Örebro flygplats tidigt nästa morgon samma dag vi skulle åka till Linköping. Hon kom överens med DHL att hon skulle åka till flygplatsen och hämta paketet på morgonen innan vårt tåg skulle gå. På morgonen kollade hon på nätet och såg att hennes paket anlänt till Västerås!! Hon blev lite störd och ringde desperat DHL igen. De sa bara lugnt att Västerås = Örebro flygplats. Matte hade klart svårt att fatta det, ändå har hon gått i skolan 34 år 🙃. Vår supersnälla granne Birgit körde henne till flygplatsen och så fick hon faktiskt paketet. Tråkigt nog var det inga julkort i det eftersom de skickats tidigare med posten för att säkert komma fram 🤪! Ja, ja, nu slapp hon stressa med att skicka korten men jag lägger in det här så ni får se vad fint det var. Hon var iallafall glad att böckerna kommit 🙂.

Matte hade beställt biljetter till ett tåg så vi bara behövde byta en gång (i Mjölby). Vår snälla granne Alf körde oss till tåget eftersom det blev bråttom efter mattes flygplatsutflykt. Det var jättefullt på tåget i den enda hundkupén men INGEN hade hund så matte fick 2 killar som upptog 6 platser att flytta sig och lade sedan beslag på 4 av platserna själv. Just som vi satt oss tillrätta och packat upp allt stannade tåget i Hallsberg och konduktören sa att det blivit något fel så vi var tvungna att byta tåg iallafall. från spår 5 till spår 1, längre kan det inte vara 😠. Matte var jättearg. Hon "kastade ner" Zessa och mig i rullburen och Sandie i ryggsäcken hon hade på magen. Sen hade hon en ryggsäck på ryggen, en jätteväska plus vår stora hopfällbara kanvasbur. Gissa om hon var svettig när vi kom upp på nästa tåg 🤪! Faktum är att tröjan torkade inte förrän vi var i Motala!

Dagen efter åkte jag, matte, lillmatte, minimatte Alma och Zessa till Skåne och hälsade på GMM och GMF som betyder gammelmormor och gammelmorfar, dvs mattes mamma och pappa. Vi bodde på hotellet Margretetorp. Jag och Zessa fick en jättestor hundkorg som ingen av oss använde eftersom jag sov i lillmattes säng och Zessa i mattes säng. Men den var toppen för minimatte Alma som sov jättegott i den hela natten 😀. 

På vägen hem åkte vi förbi Zessas människofarmor Yvonne och lämnade julklapp. Det var en av böckerna matte hämtat på flygplatsen och hon litade inte på posten längre utan ville lämna den själv. Boken heter "Bonzos Blogg 2009-2011" och var jättefin. Jag vill också ha en bok av min blogg! Matte säger att jag ska få det men "det ligger inte i pipeline". Zessa sa att det betyder att jag får vänta tills matte har tid 😠. Hos Yvonne träffade vi Zessas halvbrorson (!!!! kan man vara det!!!) HIF och hans polare. HIF var en snygging, jag skällde bara lite på honom.

I Linköping hade husse också kommit och så firade vi jul. Liiiite suspekt på julafton när en halvläskig schäfer som hette Jessie kom. Bonzo sa att hon var kanon, troligen för att hon hjälpte honom med att ta ner de ben matte lagt på en stol och inte trodde att vi skulle nå. Jag skällde rätt mycket på henne så hon skulle veta sin plats! Jag fick ett jättegott ben i julklapp. Alma fick massor av klappar men somnade under öppnandet 😀.

Julhelgen avslutades med att husse, minihusse och två andra ortopeder spelade padel. Husse slog en lång boll och sen en stoppboll på minihusse som sprang så att hans hälsena gick av 😲. Det var inte snällt av husse! Som tur var hade en av de andra spelarna disputerat på just hälsenerupturer så minihusse fick bästa tänkbara vård direkt och ett snyggt blått gips på höger ben! 

Nu ska jag sova, vi har haft strömavbrott halva kvällen så bäst att lägga sig medans man ser var sängen är 🙂!

Stor julpuss på nosen till alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan