12. jan, 2020

Nytt år!

Vaff!

Nu tänkte jag berätta lite om hur jag har det 2020 😀. Året började med att matte, husse, jag, Sandie och Zessa sat på trappan till sjöboden och tittade på fyrverkeriet i Fjällbacka. Det var ett jättestort fyrverkeri och vi satt toppenbra på lagom avstånd så vi inte fick något i huvudet 🤪. Husse och matte drack något bubbligt i höga glas, vi andra åt godis. Jag satt i min älskade ryggsäck mittemellan husse och matte, Sandie satt i mattes knä och Zessa i husses. Ingen var det minsta rädd. Sandie mallade sig och sa att hon sett ett ÄNNU häftigare fyrverkeri på Kumla Torg när hon var 4 månader. Då satt hon innanför mattes stora fårskinnspäls för det var jättekallt och snö det året. Zessa sa att hon tyckte fyrverkerier var överskattade och borde förbjudas för att många är rädda. 

Sen blev det som sagt 2020. Husse och matte hade bestämt att inte köpa julklappar till varandra i år utan något kul till sig själva. Husse köpte nya gummiplattor till sitt bordtennisracket! Hur kul är det?? De var antagligen av guld för de kostade nästan 4-siffrigt som matte säger. Matte köpte en kurs i tävlingslydnad till MIG! Som om jag skulle behöva det! Och dessutom var det ju till sig själv hon skulle köpa något 🤔. Fast hon säger att hon kommer gå med på kursen. Den är där jag gick på valpkurs för på "vår" klubb hade de bara en på lördagar. Jag tror matte vill gå med för att det var goda kakor där. 

Jag kan (om jag vill) fot, sitt, ligg, under, över, genom, låda och sju. Just nu tränar jag på "stanna", "slalom" och "runda". Min syster Maze har tagit titeln RLDN 😲, jag vill också ha en titel men matte säger att jag tränar för lite 😠. Det är väl hennes fel i så fall! Men jag ska vara med på tävlingar första helgen i april iallafall. Då ska jag debutera i freestyle och HTM. Matte tror inte jag kommer "vara mogen" för det men har lovat att jag ska vara med i allafall. I freestyle ska jag köra till Chihuahua-sången och i HTM tränar vi till Magnus Uggla "Det går bra nu". Jag tror matte är lite ironisk när hon valde den 🤔.

Idag var jag ENSAM hemma i en hel timma!! Husse var visserligen ute i trädgården men matte, Sandie och Zessa hade åkt på noseworkträning och jag ansågs inte tillräckligt bra för att få följa med 😠. Matte sa visserligen att jag skulle få åka nästa gång men jag var arg på henne en lång stund, säkert tio minuter. Givetvis hade det varit jättekul på träningen, Zessa berättade noga om alla sex olika söken och att både Totte och Bertil (två snygga chihuahuakillar) varit där. Nästa gång SKA jag åka med!

Annars är allt bra, matte har fått en knäpp idé på promenader och säger plötsligt "sitt" och då ska alla jättesnabbt sätta sig ner. Sandie är snabbast, Zessa är oftast ganska snabb också. Jag brukar ibland låtsas som om jag inte hört vad matte sa, särskilt om det är blött. Vem vill bli blöt om rumpan, ja tydligen både Sandie och Zessa, men INTE jag. Då blir matte lite vrång för hon har lyssnat lite för mycket på Fredrik "Hundcochen"s pod och bestämt att vi ska sätta oss när vi möter en hund vi inte gillar och att vi då måste träna när vi inte möter en hund. Jag tycker det är en dålig idé men om man inte sätter sig får man inget godis! Fatta vad orättvist! Jag gillar godis jättemycket och jag är bra på att märka om det är godis eller mat. Zessa och Sandie tycker det är samma sak men det är stor skillnad tycker jag. Igår kokade matte dillkött och då blev det jättemycket som skars bort innan koket. Det fick koka i egen kastrull och bli hundmat. DET var riktigt godis det 😋. 

Slick på nosen från lydigare och lydigare Tazza 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan