9. feb, 2020

Kurs igen!

Vaff!

Jag har börjat med matte på tävlingslydnadskurs. Hon har mycket att lära sig märkte jag 😀. Vi åkte dit där jag gick valpkurs. Gissa om jag tyckte det var toppen att träffa Elin igen! Hon verkade ha saknat mig med. Det var 5 till som skulle gå kursen. En var inte där, en hade en döv matte så det stod en och viftade med händerna hela tiden bredvid henne, en kände matte förut för Zessa hade gått agilitykurs tillsammans med dom, en som var två (både matte och husse) tyckte att jag var den finaste hund de sett (jag tror jag älskar dom) och en kände Örjan och gänget! Så nu vet ni hur alla ser ut. Jag blev lite förtjust i han som kände Örjan 😘. Jag tror han gillade mig med. Jag såg ut som en schäfer men matte sa att han var en "malle". Men jag tyckte inte alls han var mallig.

Alla hade mer eller mindre bekymmer med sin matte/husse 🤪. Först fick vi träna på en bra utgångsposition. Den tyckte matte skulle vara att mina framtassar när jag satt skulle vara i höjd med hennes framfot. I början ställde hon sig för långt fram hela tiden men hon bättrade sig. Hon var fräck nog att säga att JAG satte mig för långt bak 😲! Jag åt massor av godis och lekte jättemycket med mina dragleksaker. Till nästa gång ska vi maila om våra ”förkunskaper”. Matte tänker skriva att jag inte kan något 😠!!! Har ni hört något sååå fräckt! Jag kan massor av saker och jag tränar på mina program i både freestyle och HTM. Matte säger att jag inte har några program än men det har jag VISST! I HTM går vi fot i en och en halvminut medan Magnus Uggla sjunger ”Det går bra nu” och det gör det. I freestyle gör jag över-under (mattes ben när hon sitter), låda och slalom mellan benen. Det måtte väl räcka, det är jättejobbigt. Matte vill att jag ska hoppa upp på lådan men jag har hittills nekat till detta. Det måtte väl räcka med frambenen på lådan!

Zessa går också kurs. Den är utomhus och hon tränar att leta Eukalyptus ute och på bilar och sånt. Första gången regnade det hela tiden (2 timmar) och andra gången snöade det! Hon tycker ändå att det är jättekul säger hon.

Jag gillar inte regn. Idag har det regnat hela dagen och blåst 19,2 m/s. Det vet jag för husse fick en väderstation av matte när han fyllde år. Igår skulle det bli storm och då blev husse plötsligt väldigt intresserad av att installera den 😎. Det var inte så lätt som det såg ut! Först fick matte med hjälp av google översätta manualen. Sen skulle varje del anslutas. Först innedelen och så utedelen och då fick husse hämta en stege för att montera upp den. De skulle sitta på en skuggig plats där det inte regnade. Det tog lite tid att hitta en sådan plats. Sen skulle regnmätaren kopplas på och det var ganska lätt förutom att den inte fick sitta närmare en vägg än 1,5 meter. Det svåraste var vindmätaren. Den samarbetade inte alls utan ville inte ”connecta” som matte sa 😀. Dessutom fick den inte sitta i närheten av någonting egentligen. Husse tog upp stegen till övre altanen och klättrade upp till taket högst upp. Där monterade han upp en bräda på sotarens stege och satt den ovanpå den. Allt det gjorde han i mörkret eftersom det hade tagit så lång tid och klockan blivit kväll. Förutom att det var mörkt så regnade det och blåste storm. Jag var inne och tittade på matte genom fönstret. Hon såg ut som en främling i alla kläder hon hade så jag skällde på henne! 

Idag lägger jag upp en bild på den snyggaste hunden jag vet, hör av er om ni vill ha den med autograf 😎.

Nu ska jag äta ben, det är det bästa jag vet

Slick på Alla från Tazza ”tävlingshunden”

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan