3. maj, 2020

Jag är barnvakt!

Vaff!

Jag har bott i Linköping och varit barnvakt i nästan en vecka! Det var jag, Sandie, Zessa och matte som var där. Det berodde på ”olyckliga omständigheter” som man säger. Lillhusse som nästan var bra efter att hans hälsena gått av när husse och han spelade padel var på sin rehabträning (svårt ord jag kan va 😉) och just när han tränade att gå upp på tå small det till igen!!! Så han blev opererad av sina snälla kollegor som inte var så jättesnälla som han trodde för när han vaknade hade han ett gips i Djurgårdens färger! Då kunde han ju inte ta hand om Alma (ja, det hade han ju inte kunnat även om det varit LHC´s färger 🤪). Lillmatte skulle just börja jobba på Ortopeden (passande, eller hur) och eftersom matte och husse tänkt vara lediga så bestämde de att husse åkte till Fjällbacka och fixa (=jobba) och vi åkte med matte och passade Alma (=jobba stenhårt).

Matte gjorde debut i bassängen med babysim. Efteråt berättade hon för lillmatte att Alma dykt djupast av alla, nästan ända ner till botten. Lillmatte blev klart orolig och sa att det inte var så man skulle göra men matte sa att de fått beröm av ”simfröken” och att det var träning inför ”torpeddyket” som man skulle börja med nästa gång. Själv gillar jag inte att få vatten på huvudet så jag skulle inte vilja prova torpeddyket 🙃.

På dagarna tog vi promenader. Ibland gick matte vilse så då fick vi visa var vägen hem var. Sandie hittar alltid hem! Hon går jättelångsamt först, så där så man kunde tro hon hade ont någonstans men så fort vi når den punkten då det är närmare hem än ”bort” går hon fortast av alla 😀!

Jag sov i lillmatte och lillhusses säng hela veckan!!! Det var toppen. Först sa matte att jag inte fick för att ”någon” kunde sparka ut mig ur sängen. Vem i all sin dag skulle göra något så korkat? Då lade lillmatte kuddar och täcken runt sängen men då kom matte med nästa ursäkt att Bonzo kanske inte skulle gilla om jag låg där och ”störde” honom. Skulle JAG störa Bonzo! Aldrig i livet sa jag bestämt och då fick jag sova där. Bonzo tyckte det var jättemysigt och sov intill mig på morgonen 😘.

På Valborg åkte vi allihop till husse i Fjällbacka. Gissa om det var fullt i bilen! Jag och Zessa åkte i en bur i kofferten där det var så fullt att man inte såg ett dugg om bakluckan var stängd. Sandie åkte i en ryggsäck på golvet framför Bonzo och Zorro som åkte i sin vanliga kanonbra runda bur.

När vi kom fram fick vi ben och firade Valborg (vem nu det kan vara) 🤔. Dagen efter eldade husse och lillmatte en jättestor brasa och lillmatte arrangerade foton. Ett kan ni se här på sidan, som vanligt syns jag sämst! JAG borde få sitta i mitten högst upp så jag syns bäst men matte sa att jag kanske skulle trilla ner. Så oförskämt! Jag som både har lärt mig backa och att springa över balansen på 2 röda sekunder!

Idag åkte vi till Kumla igen, jag tyckte det var onödigt. Nu kommer inte jag träffa lillhusse, lillmatte och Alma på jättelänge 😥. Säkert inte på flera dagar! Så då passar jag på att hurra och hälsa grattis på 9-månadersdagen till världens bästa minimatte Alma nu 💋!

Bäst att lägga sig sen och sova på saken, jag ska drömma om Zorro och Bonzo tror jag.

Slick på alla från Tazza 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan