27. jul, 2020

Jag är en agilitystjärna!

Vaff!

Vi har fått våra nya hinder nu! Ett supersnyggt rosa däck som är delbart men som matte säger aldrig någonson kommer att behöva "visa" det eftersom ingen av oss nuddar det så mycket att det är ens minsta pytterisk att det skulle behöva "gå isär" och så ett supersnyggt tävlingsslalom i vitt och rosa. På bilden ser ni mig i full fart över ett av våra nymålade rosa hinder. Jag är jättebra! Matte tycker också det 😀. Är fortfarande liiite skeptisk till det matte kallar balansen men får jag tillräckligt med lammgodis funkar den också. 

Matte säger att jag är så superbra att jag ska få vara med på ett tunnelrace i Göteborg samma dag vi ska dit på doftprov. Låter som en toppendag! Först leta efter eukalyptus, få godis och rosett, sen köra tunnelrace, få godis och rosett 😎. Matte tycker inte jag ska ta ut det där med rosett i förskott men jag tycker man ska tro på sig själv! Det står i den boken matte just nu läser. Den heter "Mental Tuffhetsträning" och den har hon fått av han som skrivit den. Han heter Lars Erik Unestål och troligen tyckte han att matte behövde den 😀. Det hade han rätt i! 

Lillmatte, lillhusse, minimatte Alma, Bonzo och Zorro har varit här flera veckor. Zorro, Zessa och Sandie var på noseworktävling i Uddevalla. Zessa skröt väldigt med att hon nästan tog diplom. Men då säger jag som Gunde Svan att "nästan gillas inte på fortet". De ska få tävla igen nu i helgen och jag får inte vara med 😠. Matte säger att "det är för att du inte klarat doftprovet Tazza" men då undrar jag vems fel DET var!! Inte mitt iallafall. Jag hittade ALLA gömmor matte lagt senast utan att matte ens bad mig leta. Smart som jag var gick jag FÖRE Zessa och hittade dem först. Då var matte tvungen att ge mig godis eftersom man MÅSTE få det när man hittar en gömma.

Igår visade matte mig ett foto på min syster Maze som tydligen vunnit en tävling i rally i Kalix. Jag visste inte ens att hon kunde köra bil!! Matte verkade vilja framhålla henne som ett föredöme för mig men det enda vi gör med bilen här är ju att leta efter gömmor på den så jag vet inte hur hon har tänkt att jag ska lära mig köra. Idag fick vi föresten åka i kofferten med en massa tomma påsar och annat. Sandie klättrade över allt skräp till baksätet och lade sig på den bästa platsen där men Zessa och jag satt snällt kvar bland påsarna. 

Vi spelade golf idag också. Jag hjälper husse med hans bag och klubbval. Det gick "så där", matte vann. Det är nog för hon har läst den där boken om tuffhetsträning tror jag. Apropå bok så köpte hon en bok igår av en släkting. Han hade skrivit den om folket på 1600-talet på Längers gård på Gotland och kalkbruken där. De som bodde där var släkt både till matte och honom. Mattes farmors morfars mors släkt ägde den gården och bodde där i flera hundra år. Sånt där går matte igång på, själv tycker jag det är mer intressant att fundera på vilka sorters ben vi har hemma. Idag fick vi en jättegod sort som Sandie och Zessa fått på noseworktävlingen. 

Nospussar till alla från Tazza 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan