15. aug, 2020

Bara framgångar!!!

Vaff!

Vi har varit på flera utflykter senaste veckan 🙂. Först var vi i Bärfendal, har ni varit där? Det kanske ni har utan att veta om det för matte missade först att vi kommit dit och åkte förbi. Ni fattar vad litet det var va! Iallafall skulle vi dit för att där finns vår ögonveterinär som heter Viveca. Jag ser jättebra så jag tyckte det var helt onödigt att åka till en veterinär för att få veta det men matte har lite avvikande idéer om sånt. Sandie och Zessa hade varit där förut så de var lite tveksamma till att gå in men jag travade på bara. Det var jättekul där ända tills Viveca droppade något i mina ögon 😮. Efter en stund såg man sämre än innan viklet man kan tycka är lite märkligt hos en ögonspecialist! Zessa fick också droppar. Sandie fick däremot klippa klorna, jag tycker det är värre än droppar. Sen lyste Viveca med en lampa i mina ögon och sa att de var vackra som kristallkronor 😎. NEJ, jag ljuger inte, hon sa så. Sen fick jag ett papper på att jag har Sveriges snyggaste ögon (eller något liknande). Zessa fick också ett sånt papper men bara på att de var bra, inte att de var de snyggaste. 

På helgen var både Sandie, Zessa och Zorro på noseworktävling igen och Sandie var jättemallig för hon kom trea och fick bronsmedalj 😲. Jag fick inte följa med men nästa gång SKA jag med för i torsdags var vi i Göteborg och jag klarade doftprovet 😀. Egentligen skulle jag säga att matte klarade doftprovet, själv klarade jag det redan första gången men denna gång gick det bra för matte också. Jag visade matte nästan direkt vilken låda det var men matte insisterade på att vi skulle kolla alla lådor fast de andra var helt ointressanta. När vi kom tillbaka till den rätta visade jag matte igen och då sa hon äntligen "markerat" och domaren sa att det var rätt. Då fick jag godis. Sen fick matte beröm av domare för att hon varit noggrann!! Det var väl JAG som skulle ha beröm 😎. Sen fick jag en jättefin rosett, ni kan se ett foto på mig och rosetten på min noseworksida 😀.

Efter doftprovet åkte vi på agilitytävling i Härryda. Min första tävling! Det kallades tunnelrace för att det bara var massa tunnlar. Det var jättekul! Fatta vilken häftig matta dom hade INOMHUS! Man sprang hur bra som helst på den. Först hoppade jag över ett hinder, sen sprang jag jättemycket medan matte uppmuntrande ropade "Tazza", "här" och "tunnel". Jag sprang genom flera tunnlar men matte verkade inte nöjd. Sist hoppade jag över hindret igen, då fick jag applåder av domarna så jag passade på att hälsa på dem innan vi gick ut. Zessa sa att jag gjort allt fel 😠. Att man var tvungen att springa genom de tunnlar matte pekade på och i tur och ordning! VEM har bestämt det? Säkert Zessa för hon fick en jättefin rosett och en påse med väldigt goda kycklingbitar eftersom hon sprag nästbäst av alla 😎.

Husse gjorde också doftprovet men bara hemma i köket. Han fick också 12 lådor och så kröp han runt och luktade på dem! Han fick också godkänt prov men ingen rosett. Och matte får inte visa korten hon tog när han gjorde provet 🤪.

Vi åker mycket båt också. På bilden ser ni när vi var på havet häromdagen. Husse och matte badade men det var så mycket brännmaneter så jag slapp. Ryktet säger att maneterna försvunnit idag (dom gör det när det blir varmare i vattnet) så vi får se om jag doppar mig imorgon 🙂.

Idag firade vi Sandies födelsedag, hon fyller 14 år, det är jättegammalt tror jag. Vi startade redan till frukost med skinkbitar i maten och sen fick vi gräddmjölk över färskfoderbullarna på kvällen. Alla fick välja vilket ben man ville ha men jag såg nog att husse gav BÅDA benen till Sandie! Det ska jag också ha när jag fyller år. 

Nu ska jag "pinka natta" och sen ska jag sova, tänket ta mittplatsen i husses säng tror jag.

Slick på nosen från Tazza 😘

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan