26. sep, 2020

Oj vad länge sen det var!!!

Vaff!

Oj vad länge sen det var jag skrev! Ni kanske tror att det inte har hänt något alls här!! Fel, fel, det har hänt massor 😀. Zessa tycker att det viktigaste som hänt var att hon kom 2:a av 50 hundar på fordonssöket på tävlingen i Kumla och fick silvermedalj plus att hon tog sitt tredje kvalificerade resultat i rallylydnad och fick titeln RLD F. Själv tyckte jag det var roligare när Zessa fyllde år häromdagen för då fick vi fläskfilé 😋. Det var roligt också när lillmatte fyllde år för då var vi i Linköping och firade. Zorro var jättefjäskig och jag tyckte han var riktigt snygg men matte satte byxor på Zorro hela helgen, jag vet faktiskt inte riktigt varför. På bilden ser ni när jag var på "ensamutflykt" med husse, matte, lillmatte och minimatte. Då tittade vi på ett slott bland annat. 

Jag har också börjat på nybörjarkurs i nosework hos Frida. Jag tyckte jag kunde leta redan men matte sa att "nu ska vi lära oss ordentligt". Det är jag, tre rhodesian ridgeback, en amstaff och så Elsa som är en blanding med lagotto och lite annat. Självklart är jag bäst 😎. Matte har lovat att jag ska få åka på en riktig tävling i höst där det ska vara 4 olika "behållarsök", alltså en massa lådor. Det ska bli jättekul! Sist vi tränade så skulle vi leta på en vägg, jag hade väggen på vänster sida och Wilma (en av ridgebackarna) hade höger sida. Plötsligt tvärstannade Wilma och skällde som en galning på mig. Hon hade inte sett att jag var där tidigare 😀 trots att jag väger 2 kg nu! Jag dissade henne helt och fortsatte leta och då fick jag beröm av Frida för att jag var så duktig att koncentrera mig på sökandet 😎. 

Vi har varit flera gånger vid Kvarntorpshögen och då tar husse trappan några vändor och vi gör olika noseworksök. Det är kul, vi lägger både utomhussök och fordonsök där. Matte säker att jag har blivit riktigt modig men för att bli ändå modigare har hon köpt en bok som heter "Blygerhundar", just nu tränar vi på att stå i små pajformar 😲🤪. Zessa bara klev i och undrade sen hur länge man skulle stå där innan man fick något gott. Jag kliver i med framtassarna och det tycker jag räcker faktiskt. 

För 2 veckor sedan var jag, Zessa, Sandie, Zorro, Bonzo, Alma, lillmatte och matte i Skåne och hälsade på GMM och GMF (gammelmormor och gammelmorfar alltså). Vi bodde på ett trevligt hotell vid havet. Matte och lillmatte badade, det var snorkallt, jag kände efter med ena tassen! Det tyckte lillmatte också men hon ville inte vara sämre än matte så hon hoppade i iallafall. Husse säger att matte nog har ett tjockare fettlager som skydd eftersom hon inte tyckte det var särskilt kallt 😀. Första natten sov matte hos GMM och GMF för de skulle åka till Helsingborg tidigt nästa morgon för att GMF skulle få en ny pacemaker 🤭, det är en dosa som är som ett extrahjärta säger matte. De gick upp klockan 4 på morgonen utom matte som vägrade gå upp före 5. Sen var de så tidiga så matte fick lusköra för att inte vara på sjukhuset före personalen 😀! Lillmatte skötte oss andra på hotellet och hon hade fullt upp. Hon blev rätt störd när hon hittade den bajsklutt efter mig (som hon inte hittat när hon letade ute) i sin säng. Hon somnade före oss alla inklusive minimatte! 

Den här helgen är lillmatte, lillhusse, minimatte, Zorro och Bonzo nere i Skåne igen. De hälsar på GMM och GMF och så ska de ta "Bronko" med sig hem. Bronko är GMF´s golfmoped som lillhusse ska bli ny husse till eftersom han fortfarande inte får gå så långt för sin fot. 

Vi är i Fjällbacka, Zessa har sin efterlöp-kräkperiod så hon äter inte nästan något. Matte är lite orolig för det så hon pratade med Siris matte som är veterinär och Siri har ofta likadant så just nu får Zessa vad hon vill till mat fast egentligen borde hon ha skonkost men hon vill bara ha rå köttfärs, hon påstår att det kan kallas skonkost men det tycker jag är tveksamt!

Nu ska jag ut till köket och kolla om jag också kan få lite "skonkost" 😀

Slick på nosen till alla från Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan