12. okt, 2020

En både orolig och rolig tid

Vaff

Ni minns att jag berättade sist att vi firat Zessa och Zorros födelsedag och haft kul. Dagen efter ville Zessa inte äta något. Hon sa att maten inte smakade och så kräktes hon. Det var riktigt otäckt för hon skrek till och sen kräktes hon 😥. Matte försökte med alla olika goda saker men inget var bra. Det värsta var att vi åkt till Fjällbacka och det var svårt att komma till veterinär. På söndagmorgonen ringde matte jouren men det fanns ingen som kunde göra ultraljud så de sa att Zessa var tvungen åka till Göteborg! Då bestämde matte och husse att vi skulle åka tillbaka till Kumla igen (vi skulle stannat hela veckan egentligen) och så åkte matte och Zessa direkt till djursjukhuset när vi kom fram. Jag, husse och Sandie åkte hem. Det dröjde jättelänge innan matte kom och då var inte Zessa med!!!! Det var jättehemskt, jag letade efter henne hela kvällen men hon var helt borta 😥.

På morgonen ringde en veterinär som hette David och bara pratade engelska och sa att han hittat en tumör i Zessas tunntarm 😮! Han frågade om husse och matte ville att hon skulle opereras och att det var en svår operation och att det inte var säkert att det skulle gå bra! Ville!!!! Självklart ville vi alla det. Vi kunde få komma och träffa Zessa före operationen om vi ville också. Självklart igen att vi ville! Matte, Sandie och jag promenerade dit och när Zessa kom in blev jag sååå glad fast hon hade en slang i benet och konstigt halsband med namnlapp på 😘.

Matte satt med Zessa och så kom han David veterinär in. Han och matte pratade så otäckt om att Zessa kanske aldrig skulle komma hem igen 😥!! Sen sa matte till oss att vi måste vara glada så att Zessa inte blir ledsen. INGEN var glad och matte satt hela eftermiddagen och tittade på klockan för David skulle ringa under operationen om det inte skulle gå bra. Men han ringde inte förrän klockan var över 5 och då hade Zessa vaknat och operationen hade gått bra 🙂! Vi firade det med lite taco och goda ben på kvällen.

Dagen efter fick matte och husse hälsa på Zessa på eftermiddagen men då fick inte jag och Sandie följa med för matte sa att Zessa ”behöver lugn och ro”. Som om JAG skulle störa! När de kom dit sa Zessas PA (Personliga Assistent) att hon inte velat äta och frågade om husse och matte kunde försöka. Matte frågade vad hon fått och då sa PA att hon fått en sorts hundvälling 🤪!! Matte talade om att prinsessor inte äter välling och då frågade PA om matte trodde Zessa skulle vilja ha köttfärs? Det trodde matte. Zessa åt upp en hel skål på 2 röda sekunder 😋. Efter det fick Zessa som enda ”patient” köttfärs och kyckling och åt alldeles utmärkt.

Dagen efter fick Zessa komma hem! Gissa om vi var glada. Hon hade en tratt på huvudet men matte sa raskt att den behövde hon inte ha hemma. Zessa fick inte gå i trappor eller springa och på promenaden bar husse henne de första dagarna. Zessa tyckte det var jättefånigt och så fort ingen såg gick hon i trapporna i alla fall 😀.

En sak som varit bra med allt är att maten här hemma blivit jättemycket bättre! Första dagarna Zessa var hemma skulle hon äta 10 gånger om dagen!!! Matte hade fullt upp och gick till och med upp klockan 2 på natten och gav Zessa kyckling 😎. Zessa åt som en häst och gissa om hon fick bra mat! Hon fick kyckling, köttfärs, en ny sorts kulor som var särskilt bra för känslig mage och som faktiskt var riktigt goda uppblötta och så Delikatesspaté! Matte insåg redan andra dagen att Sandie och jag inte tänkte nöja oss med mindre så numera är min tallrik riktigt trevlig. Det är en blandning av 2 sorters uppblötta kulor (ja, matte envisas med ”gamla” sorten också), färskfoder och delikatesspaté/kyckling eller annat supergott 😋! Igår var det fläskfilé. Matte har också bestämt att vi ska sluta med färskfoder fast först måste Sandie och jag äta upp allt som finns i frysen. Veterinär-David sa att han inte tyckte Zessa skulle äta sånt som var benbitar i och då tyckte matte inte att vi andra heller ska det.

Häromdagen var Zessa på återbesök och sänkan som var 280 först hade nu gått ner till 15. Det hade kommit ett svar att det var en farlig tumör men att den var borttagen med god marginal. Senare i veckan ska hon få reda på om hon ska få någon medicin efteråt. I så fall ska hon få träffa en ”superspecialist” i Linköping eller Jönköping. David visste inte riktigt var det var men det var något på ”köping”. Fast det finns ju jättemånga!! Söderköping, Norrköping, Enköping, Nyköping och jag vet inte allt! I alla fall vet Leif var det är och han kommer fixa det om det behövs 🙂.

Nu ska jag berätta något kul! Vi har gått med i ”100 tricks på 100 dagar” 😀. Visserligen är bara Sandie ordentligt anmäld än men både jag och Zessa är också med och så fort matte laddat upp 25 tricks till Sandie kommer hon anmäla oss också på riktigt. Vi har redan filmat flera tricks som jag och Zessa gör också. Zorro är också med, han har redan 30 godkända tricks!!! Vilken superhjälte 😎. Min syster Maze är också med och jag tänker tävla mot henne lite grann också! När man klarat 15 tricks får man första diplomet och klarar man 75 får man rosett 😀!

Nej, nu måste jag träna på trick 2 - stå i låda (Zessa kan redan det men inte Sandie).

Puss 💋på alla men mest på Zessa 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan