29. okt, 2020

Trickmästaren!

Vaff!

Igår jagade vi rådjur 😀. Det var fyra rådjur så det var ett var! Ja, matte fick för sig att hon skulle vara med vad det nu skulle vara bra för. Hon hade inte en chans att komma ikapp något av dem och dessutom ödslade hon kraft på att skrika hela tiden. Mest skrek hon "NEEEJ" och "HIIIT". Det fattar väl vem som helst att rådjuren inte brydde sig det minsta om vad hon skrek. Hon trodde kanske att de gått någon lydnadskurs 🤪! Men jag, Zessa och Sandie var nästan ikapp men då blev det en massa snår och högt gräs så Sandie bestämde att vi skulle hjälpa matte istället som halkade runt på det våta berget. Hon och Zessa sprang till matte direkt men jag var tvungen att bajsa först (ja, jag säger bara som det var!!!). Gissa om matte blev störd när bara Sandie och Zessa kom! Hon sprang upp till skogen och nu skrek hon "TAZZAAAA" så jag fattade ju att hon ville något. Jag tänkte faktiskt just resa mig och springa till henne (jag lovar, det är sant) när hon nästan ramlade ner från en berghäll till mig. Då sa hon att "du som är svart och liten får INTE springa upp på berget". Jag tycker det lät lite rasistiskt och dessutom kränkande för dvärgar 🤔! 

Maten har blivit toppen här hemma. Idag åt vi svensk ren. Jag var lite misstänksam först för det var en helt ny rätt men matte sa att "du som är från Kiruna måste ju gilla ren". Jag har inget minne av att vi åt ren i Kiruna men sen smakade jag och den var jättegod.Jag har blivit ett matvrak och väger över 2 kg nu 😋. Fast inte lika mycket matvrak som Zessa! Efter att hon varit sjuk så äter hon som en häst. Hon säger att hon måste "äta ikapp" allt hon missade när hon var sjuk. Jag tror faktiskt att hon redan ätit ikapp det nu.

Vi är med i en jätterolig utmaning allihop. Den heter 100 trick på 100 dagar. Både Zorro och Bonzo är också med. Jag har gjort 24 godkända trick redan och fått första diplomet 😎. Sandie har gjort 45 och Zessa 42 och de har fått 2 diplom var, det andra är för Avancerade Trickhundar. Medge att det är bra gjort av Zessa, alla trick är gjorda efter att Zessa kom hem från sjukhuset för 4 v sedan!! Zorro har gjort 59 trick och satsar på Mästarrosetten som man får vid 75 trick. Bonzo har bara varit med 2 dagar ännu så han har 5 trick hittills. Jag satsar på Avancerad nu, det får man när man kan mer än 30 trick. Just nu tränar jag på "nödig" (när man lyfter ett bakben om ni fattar) och "racka" som matte bestämt att det ska heta om man rundar en kon från "fel" håll. Sandie lärde sig racka igår så matte filmade henne då. Jag kan det nästan! DEt bästa med alla trick är att vi får kyckling si små bitar om matte gjort i ugnen. Mattes kyckling är det godaste jag vet! Matte säger att vi inte får berätta att hon tar fina majskycklingfiléer och gör i ugnen åt oss. Hon påstår att det är för "fin" mat för hundar 🤔. Haha, ingen mat kan vara för fin för hundar tycker jag.

Jag älskar att Zessa är hemma igen och därför är bilden idag på hur mysigt vi har det 😘.

Puss och slick på atta men mest på Zessa 💋💋från Trick-Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan