25. nov, 2020

Jag kanske är en sotarhund!!

Vaff!

Idag var det två sotare hos oss. Dom hette Thomas och Niklas och tyckte att jag och Zessa var toppenfina. Sandie dissade dom och låg och sov när de var här 😲. Thomas sa att JAG var allra finast för jag var en riktig sotarhund, svart alltså. Niklas var från Gällivare. Jag berättade att min fina pappa Eddie och syster Saga bor där men han kände inte dem. Han trodde inte det fanns så fina hundar som jag och Zessa i Gällivare men nu vet han bättre!

Förra veckan var vi i Jönköping. Vi åkte alla tidigt på morgonen, stackars Zessa fick ingen mat innan vi åkte men matte matade Sandie i smyg i köket och jag fick mat när Zessa och Sandie redan satt i bilen. Nu tycker ni kanske det var synd om Zessa men då kan jag berätta att hon fick mat mitt i natten 😮 av matte för att inte vara för hungrig! I Jönköping var det däremot liiite synd om Zessa för hon och matte gick in på Djursjukhuset medan jag, husse och Sandie tog en jättetrevlig promenad. Zessa berättade att först fick matte sätta på sig munskydd och sen fick hon väga sig (alltå, inte matte utan Zessa). Sen träffade de en trevlig veterinär som hette Nanna och som undersökte Zessa. Efter det fick Zessa fotografera sina lungor och hjärta  och ta blodprover (usch 😥).Allt var bra men trots det bestämde matte och Nanna att Zessa skulle få en hemsk medicin som hette cytostatika bara utifall det fanns något som hette "mikrometastaser". Zessa sa att det var lätt som en plätt för det fick hon i nålen de satt då de tog blodprover. Det lustigaste var att matte fick en stor blå rock och handskar fast hon inte skulle operera något. Sen åkte vi hem.

Om ni tror att Zessa mådde dåligt av den hemska medicinen så trodde ni fel. Hon mår precis som vanligt. Det enda jobbiga är att hon måste ta tempen i 4 dagar (sista dagen imorgon) men å andra sidan får hon massor av godis efteråt och det ser inte jättehemskt ut att ta tempen. Husse har tagit tempen en massa dagar, det ser ut som han skjuter sig! Det är en specialtermometer som matte och husse köpt på apoteksmässan och som ser ut som en liten pistol. När husse hade feber förklarade han det med att han suttit för nära braskaminen 🤪. Alla fattade att det var en dålig bortförklaring! Nu är han iallafall bra igen utan vare sig hemska medicier eller annat. 

Lillmatte och minimatte Alma var hos oss i helgen. Ja, Zorro och Bonzo var också med. Zorro är lite mallig för han har gjort 69 trick nu och har bara 6 kvar innan han får mästarrosetten! Sandie är inte imponerad, hon har själv gjort 68 och är helt säker på att hon får rosetten före Zorro 😎. Själv har jag gjort 45, två mer än Bonzo, så jag är jättenöjd hittills. Zessa har gjort 62 vilket ALLA är förvånade över utom hon själv 🤩. På kvällen skulle vi ha trevlig och fira "Elisabeth-dagen" eftersom både matte, lillmatte, minimatte och GMM heter Elisabeth. Kan ni gissa vad "någon" fick för sig då!!!! Jo, att JAG (av alla på festen) skulle klippa klorna 😠. Fatta vilken dålig stämning det blev! Fast sen fick vi som tur var ben!

Just nu är vi i Fjällbacka, matte har julpyntat och på vägen in till lilla huset har någon gjort en "installation" som ni kan se på bilden. ja, ni kan ju också se oss på bilden och vi är snyggast tycker jag. 

Imorgon åker vi till Kumla igen, Zessa ska ta 10-dagarsblodprov på Djursjukhuset och husse ska lägga nytt golv i matrummet. jag vet inte vilket som är värst men själv ska jag bara chilla och ta det lugnt tror jag. Fast matte säger att jag ska träna in minst 5 nya trick så vi får väl se hur lugnt det blir 🙂.

Slick på nosen så här lite på distans i dessa tider från Er Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan