28. dec, 2020

Jul är kul!

Vaff!

Nu har vi firat jul! Först var vi i Fjällbacka. Matte satte upp en massa stjärnor och det behövdes för det var beckmörkt. Så mörkt så att vi var tvungna att ha koppel redan på näst sista kissrundan. Det är för att matte är rädd att vi ska jaga något rådjur eller att det ska komma något "vilt" djur och anfalla. 

Fyra dagar före julafton chockerade Zessa hela sin omgivning med att erövra "Mästarrosetten" efter att gjort 75 trick, precis som Sandie. Zorro har gjort 74 så han får den vilken dag som helst nu också. Jag har gjort 60 trick nu, det tycker både matte och jag är jättebra. Just nu tränar jag på att krypa. Matte säger att jag har baken för högt upp i luften och tjatar hela tiden "ligg". Man har lite svårt att begripa om hon menar "ligg" eller "fram" faktiskt. Sen tycker hon att jag lätt borde klara "rulla runt" och "spela död" men dom har jag ingen lust med!

Dagen före julafton skulle vi åka till Linköping och vara där över jul. Lillhusse hade just då fått ont i halsen så han fick ta coronaprov först. Det var negativt och så visade det sig att matte också hade lite ont i halsen så hon tog också coronaprov. Hon var också negativ men så mycket sprit som gått åt denna jul har det nog aldrig gjort förut och det var inte det att någon drack den 😀. Jag fick julpaket från min gammelmatte i Kiruna och det var jättegott godis 😀. 

När vi kom till Linköping dagen före julafton började vi med att hämta vår nya bil. Den ser precis likadan ut som vår gamla och det tycker husse är bra för då ser ingen att vi köpt ny! Men tittar man inne i den så är det bruna säten i den här bilen. Inte för att husse och matte hellre ville ha det utan för att man var tvungen att ha vitt tak om man ville ha svarta säten 😲! Husse håll på att bryta ihop då han fick veta det och ringde ett flertal samtal för att försöka få ha svarta säten och svart tak men det gick inte alls! Matte ville bara ha en ny bil där hon kunde ladda sin dator medan de åker som hon gav tusan i vilken färg det var på sätena. Husse var benägen att behålla den gamla bara för att få ha de färger han ville men matte övertygade honom (utan att själv vara övertygad) att brunt var snyggt. Det var det också 😀. Det tyckte till och med husse!

På julaftons morgon hade vi våra juldräkter på oss på promenaden, ni kan se på bilden vad snygga alla var (utom möjligen matte då) 😎. Sen åt vi ben och öppnade julklappar. Minimatte fick flest men hon somnade och fick öppna några dagen efter! Eftersom både matte och lillhusse var förkylda (men inte hade covid19) så träffade vi inga fler på julafton. Det betydde att jag slapp skälla ut Jessie Schäfer och Mysan Katt. Å andra sidan fick jag inte träffa deras husse och matte heller och det var ju trist. 

Igår åkte vi till Fjällbacka men vi tog vägen via Anicura i Jönköping för Zessa skulle ha sin tredje dos "giftmedicin". Vi var tvungna att gå upp rean tjugo över fem !!!! för att hinna i tid. Jag avskyr att gå upp före sju 😠. När Zessa var inne på kliniken promenerade jag, Sandie och husse. Zessa berättade att hon ätit upp allt godis de hade i en påse efteråt för att hon var så duktig. Matte berättade att hon fått beröm för att hon var en så lugn och bra matte! Husse sa att man blir rädd när man hör det för hur stirriga ska alla andra vara då? Fast jag tror matte inte är det minsta stirrig när det gäller sprutor och nålar och sånt läskigt. Jag tror faktiskt hon känner sig som hemma bland läskiga saker!!

Nu ska jag vila upp mig lite framför brasan innan "krypträningen" börjar igen!

Slick och ha´ en fin fortsättning på helgen 

Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan