20. jan, 2021

Mästarens rapport!

Vaff!

Jag är en MÄSTARE/EXPERT/STJÄRNA, you name it!!! Jag har klarat 75 trick på 100 dagar och fått Mästarrosetten 😎 ni kan se det på det fantastiskt snygga fotot här ovan. Jag är bara SÅÅÅÅ BRA. Det tycker till och med matte och hon är fortfarande förvånad över att jag klarade det. Efter det så har jag också kommit upp i högsta nivån på vår brukshundklubbs trickutmaning i 3 nivåer. Att Sandie och Zessa redan klarat högsta nivån bekymrar mig inte så mycket för jag kommer också klara det så fort matte och jag åker till ett ställe där man kan träna utan att runda små barn, pianostolar, utskjutande väggar och liknande. Det är väldigt många moment när man ska springa fram till något som är 10 steg bort. Matte räknade ut att 10 steg är lite drygt 6 meter. För mig blir det 15 hundlängder minst men för de flesta andra (fast inte Zessa och Sandie då) är det bara ungefär 6 hundlängder. Hon mätte Sebbe, vår springer spanielgranne, för att räkna ut det och han var 1 meter från nos till baken medan jag bara var 40 cm. Sen sa hon att hon bara tyckte det var intressant att se skillnaden men att man absolut inte får klaga eftersom det ju bara är jättekul att det ordnas onlineaktiviteter. Snart kommer världens roligaste aktivitet men det är en hemlighet än så länge så det får jag berätta nästa gång 🙃.

Häromdagen var vi i Jönköping igen. Zessa var hos veterinär Nanna, det var troligen sista gången. Det tycker Zessa var skönt! Jag och husse skulle gå en promenad. Sandie ville inte följa med, hon sa att hon skulle vakta bilen 😀. Det visade sig vara tur! Utanför på parkeringen såg vi en schäfer med sin matte. Husse tyckte den såg opålitlig ut och det visade sig vara helt rätt! Plötsligt slet den sig och rusade rakt mit mig 😠. Husse slet upp mig direkt och hann precis innan schäfern tänkte hugga. Tur att husse inte hade 2 hundar att ta hand om då! Schäferns matte kom springande och sa "jag ber så mycket om ursäkt". Då spände husse ögonen i henne och sa att "och vad hjälper det om min hund hade skadats". Då sa hon att "jag kunde inte hjälpa det" men husse var jättearg och sa till henne på skarpen att "det kunde du visst det! Det är din hund och ditt ansvar så du ska se till att din hund inte kommer loss utan att du ska ha full kontroll på den". Sen sa husse att man inte ska ha en hund man inte klarar av och något om att man måste ha pli på sin hund. Jag nickade instämmande och sa pilutta dig till schäfern. Rätt åt den att den var tvungen att gå till veterinären tyckte jag men matte sa att så får man inte säga.

I helgen firade vi två som fyllde år 😀. Den ena var husse, han fyllde så mycket att vi slutat räkna nu. Men han ser mycket yngre ut för han fick en fraxlaser i för tidig födelsedagspresent så nu har han inte en fläck i ansiktet och mindre "häng". Den andra var lillhusse. Han fyllde mycket mindre men inte så lite att vi hade ljus på tårtan! Matte erbjöd honom en laser också men han var mer skeptisk. Vi åt goda ben, tårta och annat gott när vi firade.

Minimatte Alma kan nästan säga Tazza nu. man kan tycka att hon borde lärt sig det först men hennes tre favoritord tidigare har varit mamma, momo och Zessa! Det dröjer säkert innan hon kan säga Sandie! 

Idag fick jag ett superfint utställningskoppel som matte vunnit på FB i Aktiv Chihuahua. Det var svart med gröna pärlor. Jag provade det direkt och det passade jättebra. Fast det finns inga utställningar än men vi får se i sommar.

Puss på nosen på alla från Tazza 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan