20. feb, 2021

En skicklig chihuahua

Vaff!

Jag är en skicklig chihuahua 😎! Ja, jag förstår att det inte kom som en överaskning för någon av er men nu har jag papper på det också för jag har klarat nivå 3 i chihuahuacirkelns utmaning och fått titeln "SKICKLIG CHIHUAHUA". Sandie och Zessa har klarat nivå 4 och fått tilteln "FANTASTISK CHIHUAHUA". det bekymrar inte mig speciellt mycket för jag kommer också snart klarat den! Men då säger matte att "det kommer nog ta ett tag Tazza för det är mycket du inte kan" 😠. Vad är det för dumheter!! Vad är det som jag inte skulle kunna?? Då säger matte att "du kan till exempel inte stå still Tazza". Det var det sämsta jag hört! Ska man premieras för att stå still 😲. Det heter ju aktivitetsutmaning! Vem har hört talas om aktiviteten "stå still"? Ni hör hur det låter om husse frågar matte "vad ska du på för aktivitet ikväll"? Matte svarar "jo, jag ska stå still 🤪🤪. Husse skulle INTE tycka det var en aktivitet iallafall.

Idag låg jag förresten still en lång stund, säkert minst 10 sekunder. Matte fick skynda sig för hon skulle gå 6 meter fram och tillbaka under tiden. Hon hann nästan 🤩. Jag har förresten gjort flera moment på HÖGSTA nivån, till exempel "gottekorridoren". Den var jätteenkel. Så har jag gjort "hög gömma" och jag hittade den snabbast av ALLA!!! 

På fotot ser ni mig med diplomet för nivå 2, mina rosetter har inte hunnit komma än men jag ska ta massor av idolkort som jag kan signera med tassavtryck och ge er sen så fort de kommit 🙂.

Vi är i Fjällbacka nu och matte ska ta ut tunnlarna och några hinder på måndag så jag kan klara fler moment i utmaningen. All snö försvann idag så matte tror det torkat till på måndag men med tanke på att det regnat hela dagen idag så får vi se. Jag kommer tvinga matte att bära ut tunnlarna även om det är blött!

Vi åkte vägen om handkirurgen i Örebro när vi åkte hit för matte har haft en "triggertumme" på höger hand nu i en månad. I torsdags blev det värre och då ringde matte handkirurgjouren på sjukhuset och fick komma dit igår morse. Där fick hon en spruta och en sorts skena. Om hon inte blir bättre hotade de med kniven 😲. Hon säger att hon redan är bättre 😀!

Idag fyller GMF 91 år och på måndag fyller GMM 89. Man kunde tycka att de skulle få en vaccination i födelsedagspresent men matte tror att de har fullt upp med att vaccinera alla chefer. Hon läste idag att Sverige fått 862 000 doser hittills och använt 586 000. Man kan undra var de gömmer undan de andra 276 000 doserna? Fattar dom inte att GMF och GMM ska ha en present! Själv klarar jag mig just nu utan vaccination eftersom det inte är några aktiviteter där man träffar andra hundar. Men så fort det börjar har matte hotat med att vi måste fylla på kennelhostan. Jag HURRAR iallafall för GMF och GMM och skickar nospussar 😘.

Idag har vi sett "Mello". Det är en tävling där dom sjunger. Sen röstar man med sin telefon. Då måste man först ladda ner en app. Både matte, lillmatte, lillhusse och till och med GMF och GMM har den appen. Husse har inte haft den för han är allergisk mot alla sådana appar. Men i år bestämde han sig för att han ville rösta trots att han även är allergisk mot telefonröstning. Då skaffade han appen. Eller, matte laddade ner den till honom och fixade inloggning och sen satte hon igång den via en länk på husses e-post. Sen röstade matte åt honom också, fast husse sa vad han ville rösta på 😀. Sen sa han "hur mycket kan man rösta egentligen" när han såg matte sköta röstningen genom att slå hundra gånger ungefär med pekfingret på hjärtanet. När matte visade att man måste klicka massor av gånger för en enda röst bara han skakade på huvudet och sa att han redan ångrade appen. Men sen gick den han röstat på till final och då var han lite nöjd ändå.

Nej, bäst att natta nu, husse och Zessa har redan lagt sig!

Puss på alla men mest på GMF och GMM från den skickligaste chihuahuan, Tazza 😘 

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan