10. apr, 2021

Att hitta DPP

Vaff!

Nu har vi firat påsk och det var precis som vanligt! Jag tvingades ha gula fjädrar på mig, Zessa fick ha häxhatten, Sandie scarlett, Zorro och Bonzo fick också ha fjädrar och vi kände oss som idioter allihop utom Bonzo som sa att en snygg hund som han är snygg i allt 😎. Ja, ni kan ju se på bilden hur vi såg ut! Minimatte i mitten var däremot väldigt söt men hon viftade väldigt med sin kvast. 

Nu ska jag berätta om DPP. Alltså, Den Perfekta Platsen för att "fixa nummer 2" som matte säger ibland. Många tror att man kan ta vilken plats som helst 😲. En av dem är Zessa. Hon bestämmer sig för att hon är nödig och så tar hon första bästa plats! Det kan till och med vara på gatan!!! Det vet väl ALLA att DPP aldrig kan vara på asfalt! Zessa bara ruskar på sig och säger "vem bryr sig". Sandie har mycket bättre koll på vad som kan räknas till DPP. Hon anser att en optimal DPP är gräsbevuxen och alltid lutar. Om det inte finns någon lutning så kan hon acceptera en kant som invid ett staket eller ännu hellre ett hörn med staket på två sidor. Jag anser att förutom de kraven Sandie ställer så måste det också finnas en liten trevlig tuva. Matte fattar inte det här med DPP.  Hon har ibland väldigt dåligt tålamod med att hitta DPP. Särskild när det är kallt och regnar. Här Tazza, kan hon säga, sätt dig här, och så pekar hon på en vanlig trist gräsyta. Ingen normal hund skulle sätta sig där (ja, utom Zessa då men hon är liiite onormal i det fallet). Jag tycker inte man ska styras av väderleken när man letar efter DPP. Det får helt enkelt ta den tid det tar och den som letar efter något gott letar aldrig för länge som ordspråket säger (eller något liknande iallafall).

Jag tränar fortfarande på de tre moment jag har kvar för att bli en "fantastisk chihuahua" fast husse säger att jag redan är en fantastisk chihuahua. Jag anser att jag är klar med "hoppbana" och så tränar jag just nu på mellan både framåt och bakåt, jag tycker själv att jag kan det nu men matte vill vi ska fila lite till 🤪. Zessa har gjort en Påskutmaning som verkade kul, jag fick prova en del av övningarna också men jag fick minsann ingen fin gul rosett som Zessa fick. Matte säger att jag ska bli klar med "fantastisk chihuahua" först. Segt!

Nu säger matte att jag inte kan skriva mer för hon måste tillbaka till Åsele. Hon har varit där en vecka nu fast inte på riktigt utan bara i kyrkböckerna. Hon har bestämt sig för att minimatte ska ha ett släktträd med 10 generationer åt alla håll och har börjat med minimattes farfars far. Alla hans släktingar var från Norrland, flera var samer och en del var från Finland. Hon är jättenöjd för hon är på god väg att hitta alla 512 personerna som ingår i 10:onde ledet om minimatte räknas som nummer 1. Hon säger att kyrkböckerna och andra källor i Norrland är de bästa hon någonsin sett och önskar att samtliga i släktträdet hade varit norrlänningar. Men på mattes sida finns nästan ingen norrlänning förutom prästen i Nordingrå som är mest känd för att medverkat under häxprocesserna (matte vill att jag påpekar att det var inte han som var värsta utan det var prästen i grannsocknen och att "vår" präst försökte avstyra mycket av domarna och nog räddade en del). På husses sida finns det inte en enda känd ana som var från något annat ställe än norra Västergötland. Snacka om urvästgöte. 

Ja ja, jag ska sluta nu! Slick på er alla från Tazza som ska ut och leta efter DPP nu 💋

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan