8. jun, 2021

Månadens Voff!

Vaff!

Snart får matte döpa om den här sidan till Månadens Voff eftersom hon är sååå lat på att hjälpa mig att skriva! Visserligen har det varit lite mycket och hon har fått flera "reservdelar" varav den senaste var idag och bestod av 2 hörapparater. Hon tyckte inte hon behövde dem egentligen men det tyckte husse! Dessutom hade hon fått frikort på sjukhuset och tyckte att hon på något sätt ändå borde utnyttja det 😀. När hon kom ner till bilen och husse svängde ut klagade hon på att körriktningsvisaren var för högljudd! Hon var dock nöjd med att höra radion fast den var på lägsta volymen och när hon var inne på kondiset sa hon att hon hörde vad de vid bordet längst inne i hörnet pratade om!

Själv laddar jag för min FÖRSTA officiella noseworktävling på lördag. Det skulle egentligen vara ett behållarsök i Kolbäck men den har flyttats fram till juli och då upptäckte matte att hon anmält mig till TSM i Uddevalla när hon egentligen tänkt anmäla Zessa till både lördag TSM och söndag TEM fordon. Vet ni inte vad TSM är? Det betyder Tävling Samtliga Moment och då är det 4 olika sök. Ett fordon, ett ute, ett inne och ett behållare. Jag kan bara inne och behållare än! Matte sa till mig igår "vet du Tazza, det gör inget om du inte hittar någon gömma alls för det är bra träning ändå". Men jag vill helst hitta alla gömmor. När Zessa tävlade första gången hittade hon en gömma (den ute) men Zorro hittade ingen! Jag tänker att jag ska vara bättre än dem 😎.

Jag har laddat upp med att rest en del men första resan till Skåne fick jag inte följa med på utan jag och Zessa fick vara hemma hos husse medan matte och Sandie åkte tåg till GMM och GMF i Förslöv. Zorro och Bonzo var minsann med för lillmatte, lillhusse och minimatte åkte bil ner samtidigt. Men sen åkte vi ner igen förra veckan och då var både husse, Zessa och jag med. Vi bodde på två! hotell. Det berodde på att vårt favorithotell där det finns både hundsäng, vattenskålar och bra kissställen hade stängt på torsdagen. Så första natten bodde i inne i Ängelholm och så flyttade vi på fredagen till toppenstället Margretetorp där vi bodde nästa natt. Husse och matte hade en lång lista med ärenden de skulle uträtta åt GMM och GFF. Allt gick bra tills de kom till punkten "fåtölj som man reser sig lätt ur och som gick att hämta samma dag". En ganska omöjlig punkt visade det sig eftersom det mesta var beställningsvaror som kunde lecereras först 2 veckor senare. Efter flera turer runt norra Skåne köpte det till sist ett utställningsexemplar i Helsingborg och det visade sig vara jättebra. Den passade i rummet och GMF kunde resa sig ur den utan alltför mycket besvär.

Vi har varit i Fjällbacka också förstås. Där passade alla utom jag på att vara med i en rallylydnadstävling i Kiruna fast online. JAG borde verkligen fått vara med eftersom det är jag som är från Kiruna men matte sa att det var för svår klass för mig 😠. Det tror jag inte det minsta på för det var Zorro som vann av alla 39 hundar som var med. Han fick 99 poäng (av 100 möjliga). Zessa kom 13:e med 86 poäng och fick diplom. Sandie var arg för lillmatte höll kameran fel på alla hennes rundor utom den sista när matte upptäckte det. Sen hann hon inte göra någon mer för det började regna! På bilden kan ni se oss alla på trappan i Fjällbacka!

Nu säger matte att jag måste träna igen, jag tror hon är lite nervös. Men håll tummarmna för mig på lördag efter lunch så ska jag berätta om tävlingen nästa gång.

Slick på alla från Tazza, noseworkspecialisten 😎

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan