13. jun, 2021

Tävlingen!

Vaff!!

Jag har varit på min första riktiga tävling i nosework! Det var jättekul! Jag ska inte ljuga och säga att jag var bäst och vann men jag kan helt sannigsenligt säga att jag var snyggast 😎. Nu var det ju inte det tävlingen gick ut på men det är aldrig fel att vara snyggast. Matte var inte heller bäst men hon säger att hon var roligast (clown eller.....??) och smartast (nja....??). Nu ska jag berätta hur det var!

Först åkte matte och jag bil till ett ställe med massor av hästar utanför Uddevalla. Jag fick sitta kvar i bilen alldeles SJÄLV 😲 för matte skulle gå "banvandring". Hon var annars mest intresserad av var toaletten låg och så fort banvandingen var över rusade hon dit för att ingen annan skulle hinna före.

Jag startade som nummer 2 så matte och jag fick gå upp till det som kallades "väntplatsen" direkt. Matte sa till mig att leta efter en gömma på en bräda med 2 behållare på. Först tyckte jag det var onödigt lätt men eftersom matte envisades visade jag henne 3 gånger var doften var. Då fick jag RIKTIG KYCKLING!! Wow, jag hade kunnat visa den fler gånger om hon velat.

Se fick vi gå till första söket som var det som kallades "fordonsök". Det var en urgammal hästkärra och en vanlig bil. Jag kände med en gång att bilen var ointressant och koncentrerade mig på hästkärran. Matte trodde mig först inte när jag visade doften och när domaren sa att det var rätt blev hon superglad och jag fick massa kyckling. Sen var det "utomhussök". Konstigt namn, det första fordonsöket var ju också utomhus! Det bestod av en gräsruta där det låg massa saker. Ganska snart hittade jag en fläck som doftade UNDERBART!! Matte försökte få mig att fortsätta leta för hon fattade inte att man måste lukta klart. "Har någon kissat där" frågade hon domaren då. Domaren sa att det var flera stycken som kissat där. Ni fattar att det luktade gott! Tyvärr hann vi inte med något mer där för tiden var slut sa domaren, som förresten hette Eva precis som matte. Lite snålt kan man tycka men det var bara att gå till nästa station som var ett "behållarsök". Min paradgren så självklart hittade jag doften. Massor av kyckling igen och så var det dags för sista söket som kallades "inomhussök", även det lite märkligt eftersom behållarsöket också var inomhus. I alla fall upptäckte jag ganska snart att doften var på en stege. Tyvärr störde matte mig innan jag riktigt hann visa henne men matte sa att jag varit jätteduktig ändå och det var jag ju eftersom det var hennes fel att jag inte hann visa. Domaren höll med mig och sa att jag var jätteduktig och doftsäker (jag tror det är något bra) 😀. Hon sa att jag bara behövde mer rutin och det hade hon ju rätt i 😎.

Det var iallafall jättekul och både jag och matte är nöjda. 

Idag var Zessa på tävling i TEM fordonsök, då är det 4 stationer med bara fordon. Hon klarade alla utom det första och det var också mattes fel! Det är sant, domaren sa det också 🙂. På bilden kan ni se vilka jättefordon det var!

Appropå fordon har vi fått en ny "familjemedlem" som heter Vulcanen. Det är husses pensionspresent säger han och är en MC Kawasaki Vulcan 650S som husse så noggrannt beskriver honom. Han har snygg färg, är svart som jag! Husse tar en tur varje dag om vädret är fint. 

Nu ska jag sova, matte säger att vi ska träna imorgon så det är bäst att vara utvilad.

Slick på nosen alla och särskilt alla som höll tummarna för mig 💋Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan