17. aug, 2021

Min sommar!

Vaff!

Nu ska jag berätta hur jag haft det i sommar. Strax efter att jag skrev senast skulle vi åka och hjälpa GMM och GMF att flytta men bara 3 dagar före så dog GMF 😥. Det var såå sorgligt även om han var 91 år och hade levt ett långt och friskt liv 😘. Han skrev memoarer och roliga minnen på sin dator ända in i det sista. Matte tror hon ärvt sin lust att skriva roligt (🙃tycker hon ja!!) efter honom. Matte åkte genast ner till Skåne och eftersom flytten var bestämd så började hon, GMM och moster Karin packa. Det var tur i oturen att de startat så tidigt för det tog 4 dagar! Sandie fick följa med matte men jag och Zessa var tvungna att ta hand om husse. Vi och husse åkte direkt till Linköping samma dag flyttbussen gick och så bodde vi allihop hos lillmatte och lillhusse. Dagen efter packade vi upp allt i GMM´s nya lägenhet i Bestorp. Det gick med raketfart men vissa saker har vi fortfarande inte hittat så här 6 veckor senare! Just nu letar vi efter en batteriladdare och de fina sjalarna från Charlotte! 

Vi har också varit på tävlingar. Jag har tävlat nosework TEM behållare. Vet ni inte vad det är!? Jo, det är 4 olika ställen där det på varje ställe står cirka 20 kartonger. I en kartong finns en droppe eukalyptus och då är det meningen man ska hitta den. Först var jag i Kolbäck och där hittade jag 3 av 4 men tyvärr fattade inte matte när jag visade henne nummer 2 för hon trodde inte man kunde hitta den sååå snabbt! Jag kände den direkt och gick förbi alla tidigare kartonger och var framme vid den på mindre än 5 sekunder. Hade matte fattat så hade jag vunnit!!! Sen var jag i Uddevalla och det var samma TEM där. Jag hittade den första som var inomhus jättebra 🤩. Andra stationen var på vinden och där var fönstret öppet och det blåste jättemycket. Det stod också en hund utanför som skällde hela tiden! Fatta att det var svårt att koncentrera sig. Sen blev det ju inte bättre av att matte som skulle hjälpa mig missade att visa just den kartongen det var 🤪. På tredje stationen fladdrade en pressening hela tiden (den var ute alltså) men det var inte så störande som man kan tro. Jag letade men missade den också 😠. Sista stationen var i ett partytält och party är ju alltid kul så den hittade jag lätt som en plätt. Husse sa att jag varit jätteduktig och matte sa att jag måste träna mig på koncentration.

Zessa och Zorro tävlade också i nosework men TSM som är 4 olika stationer. Vi trodde Zorro skulle ta diplom men så missade han SISTA behållarsöket som egentligen var det lättaste. Surt sa måde Zorro och lillmatte. Särskilt som Zessa hittade den jättebra men missade två andra!

Men den suraste tävlingen av ALLA var Chihuahuacirkelns KM i Rallylydnad. Vi filmade men det var så mycket att göra och minimatte var inte så jättebra på att hålla sig utanför banan så vi fick filma massor av gånger. Oftast bara 10 sekunder för sen var minimatte på väg till något att plocka bort från banan. Jag var jättebra fast jag inte tränat och matte var riktigt nöjd 😎. Vet ni vad hon gjorde då!!! Först lade hon av misstag in Zessas film när minimatte sitter i sista momentet med en av konerna istället för den som det skulle varit och SEN lade hon in filmen där hon gick förbi nästsista momentet med MIG istället för min rätta film 😠. Jag blev DISKAD!!!! Gissa om jag är jättearg. Min mamma vann mästarklassen, min morfar vann pensionärsklassen, min syster vann fortsättningsklassen men JAG, jag fick skämmas fast det var mattes fel. 

Annars har jag gått många rundor på golfbanan. Det är jättekul för man träffar så många som vill hälsa där och det gillar jag. Senast vi gick var det JÄTTEKUL! Det var inte många som spelade och på 14:onde hålet var det massa änder. Plötslig tappade matte Zessas koppel och då jagade hon ner alla änder i älven 😀. Det såg jättekul ut och jag ville också jaga änder men de var ju redan borta. Då sa husse busigt "ska vi släppa henne så hon får jaga måsarna". Det satt 2 måsar 50 meter bort på fairwy. Ja, sa matte då och gissa om jag sprang! Jag jagade dem ända fram till greenen 150 meter längre fram. Det var såå roligt! Sen ropade matte "hit" och då visade jag att jag kunde det. Jag tvärvände och tog raketfart till matte. Husse var förvånad för han trodde inte jag var såå bra på "hit". 

Nu påstår matte att vi ska träna HTM-positioner till musik så det är bara att gilla läget. 

Slick på nosen allihop 💋😘

Från bästa Tazza

Senaste kommentaren

28.11 | 11:51

Zorro bor i Linköping. Vad heter Kajsa Kavat i stamtavlan? Med vänlig hälsning Eva Thorell

26.11 | 21:35

Hej

Var bor du/ni?

Jag söker en hane till min Kajsa Kavat

Bor mellan Gränna och Huskvarna

Vänligen Birgitta Lindström

11.02 | 11:06

Stooort grattis Världens Bästa Bonzo. Världens största hjärta ville jag sätta här!!!

15.01 | 11:46

Jisses

Du är ju inte riktigt klok, nu får du ta och lugna ner dig lite. Blir nervös av att läsa allt du hittat på!!! Jättestor kram till er alla

Dela den här sidan